×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
Новата инсталация ще плува в езерото Сърпентайн в Хайд парк
СТАТИСТИКИ
Общо 385,241,979
Активни 1,509
Страници 88,265
За един ден 1,302,066

Москов се захваща и с допълнителното осигуряване

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Първият опит на опозицията да свали кабинета "Борисов 2" очаквано пропадна. Инициираният от БСП вот на недоверие на правителството за провал в областта на здравната политика получи едва 80 гласа "за". До социалистите застанаха ДПС, "Атака" и двама независими депутати. В подкрепа на правителството гласуваха 130 души от парламентарните групи в мнозинството - ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ, както и трима независими. Управляващите бяха в пълен състав и получиха съдействието на миналите в опозиция ДСБ.
"Тази година една от целите на министерството ще бъдат правилата за надграждане на здравноосигурителната система с доброволните дружества като втори стълб", обяви здравният министър Петър Москов минути след като вотът на недоверие на кабинета за здравната му политика не мина в парламента. "Сега най-важното нещо е да отделим здравната каса изцяло от държавата. Второто нещо, което трябва да направим, е да вкараме втория стълб в здравното осигуряване. Това значи да дадем възможност хората допълнително да се осигуряват, ако искат да имат екстри", коментира пред БНР и депутатът от Реформаторския блок Димитър Шишков.

Тези дни излезе проект за наредба на МЗ, според която пациентите, които си плащат лечението, не трябва да имат предимство в листите на чакащи за планов прием в болниците. Идеята за развитието на допълнителното осигуряване е именно да осигурява подобни бонуси за хората, които си плащат и втора здравна вноска. Не е ясно и защо РБ искат да отделят държавата от НЗОК, при положение че преди 6 месеца едва не мина предложение на Петър Москов държавата да има мнозинство в надзорния съвет на касата.
2
806
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Февруари 2016 06:36
Това значи да дадем възможност хората допълнително да се осигуряват, ако искат да имат екстри", коментира пред БНР и депутатът от Реформаторския блок Димитър Шишков.


Не, това значи да вземем едни пари от НЗОК и да ги дадем на частните фондове, пък от НЗОК да чакаме същия резултатат или по-добър.


Тези дни излезе проект за наредба на МЗ, според която пациентите, които си плащат лечението, не трябва да имат предимство в листите на чакащи за планов прием в болниците. Идеята за развитието на допълнителното осигуряване е именно да осигурява подобни бонуси за хората, които си плащат и втора здравна вноска.


Така кога ще им дойде реда на чакащите? Бедните да си чакат...

Не е ясно и защо РБ искат да отделят държавата от НЗОК, при положение че преди 6 месеца едва не мина предложение на Петър Москов държавата да има мнозинство в надзорния съвет на касата.


Най-банална шизофрения...
20 Февруари 2016 16:15
Абе,тия склероза ли ги хвана рязко,нъл уж касата за това беше създадена преди толкоз години,да е отделно от държавата??!,Ептен се ошашавиха,то единствения „стълб” изгнил и изгризан,те втори ще правят...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД