:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Унгария и Словения вещаят края на Европа

Меркел е фалшиво хуманна, заяви чешкият президент
ЕС трябва "незабавно да сложи край на политиката на отворени врати и приема на имигранти”, каза унгарският премиер Виктор Орбан при пристигане на извънредната среща на върха на ЕС за миграционната обстановка.
"Вярвам, че ЕС и преди всичко членовете на шенгенското пространство трябва да удържат на думата си. Ние трябва незабавно да сложим край на политиката на отворени врати, което е в напълно противоречие с принципите на Шенген и да се осигурим адекватна защита на границите, за да спрем имигрантите”, призова Орбан.
„Винаги сме казвали, че ЕС трябва да отиде на юг и да защити от имигранти външните граници на Гърция, ако тя не е в състояние да го направи сама”, каза още премиерът.
Според словенския му колега Миро Церар, ако потокът от мигранти към Европа не бъде незабавно прекратен, това ще бъде началото на края на ЕС.
Ако ние не направим всичко възможно заедно да намерим общо решение, това ще е началото на края на ЕС и Европа”, предупреди той преди началото на срещата.
От своя страна хърватският премиер Зоран Миланович изрази безпокойството си, че днешната среща на върха на ЕС в областта на миграцията на Балканите няма да доведе до практически резултати без сътрудничеството на Турция и Гърция.
"Хърватия е едва четвъртата във веригата на страните, през които минават мигрантите. Ние сме готови да не позволим преминаване на границите, ако други страни направят същото. Истинските причини за кризата лежат на раменете на Турция и Гърция и без тяхното решение днешната среща е просто „лека беседа в неделя вечер”, заяви хърватският премиер.
Според него се изисква опазването на морската граница между Турция и Гърция. " Не знам защо Гърция не контролира морската си граница с Турция. Това прави Испания от няколко години, а защо тук не става?!”, попита Миланович.
„Вече половин месец сме изправени пред тази ситуация. Дойдох с желание за конструктивно споразумение”, заяви той.
Днешната среща на върха е посветена на "Балканския път" на имигрантите, който те използват, за да достигнат до Европа.
Ангела Меркел демонстрира фалшива хуманност. Европейският съюз решава мигрантския натиск по един срамен начин, а Върховният комисарят за човешките права коментира от топлия си дом неща, за които хал-хабер си няма. Бежанците използват децата като жив щит!
Тези тежки заключения направи президентът на Чехия Милош Земан.
"Естествено всеки, който гледа как плачат деца, ако не изпитва съчувствие, няма да бъде човек. Но, в същото време трябва да си зададем въпроса, защо тези хора мъкнат децата си, качват ги в гумени лодки с ясното съзнание, че може да се удавят. Направо ще кажа, че тези деца са живият щит на младежите с айфони, които се опитват да оправдаят мигрантската вълна", каза Земан за чешкото издание "Блеск".
Президентът каза, че не изпитва съчувствие към младите мъже, които бягат от войната, защото те трябва да се сражават за родината си.
Милош Земан смята, че ЕС нарушава суверенитета на Чехия, когато натиска страната да приеме бежанци и да им гарантира убежище. „Истински срам е за Европа, че не може да защити собствените си граници. Тази неспособност на Европа е истински срам. И аз като еврофедералист протестирам срещу това, че Европа не може да изпълни своите задължения", каза още Милош Земан.
"Изявлението на германския канцлер Ангела Меркел, че Германия пожелава „Добре дошли” на бежанците е един вид фалшива хуманност, защото трябва да си зададем въпроса на кого пожелаваме „Добре дошли”. Когато казвате това по един общ начин, тогава всички бежанци ще бъдат сирийци. Дори хората, които не говорят арабски казват, че са сирийци. До момента са открити хиляди фалшиви сирийски паспорти", подчертава Земан. Президентът допуска, че именно сирийците могат да допринесат за напредъка на Германия, но би било по-добре да останат в Сирия и превърнат тяхната страна в Швейцария на Близкия изток.
По повод критиките на Върховния комисар за човешки права към ООН Зайд Рад Хюсейн, че Чехия се отнася нечовешки към бежанците и нарушава техните права, Милош Земан каза следното: „Призовавам господинът да напусне топлата си бърлога и да дойде в Чехия да се убеди на място за положението. Не е най-добрият избор да коментираш нещо, за което нищо не знаеш", каза още Милош Земан.
66
6218
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
66
 Видими 
25 Октомври 2015 17:48
Не знам за края на Европа, но за България определено е край.
25 Октомври 2015 18:00
Защо Гърция не контролира ли ?

Как ли е на хърватски " Когато грък се е раждал евреина е плакал" ?

Ципрас просто ликвидира Меркел, като политик и Германия, като фактор.

След 50-100 години истината за дуото "Варуфакис- Ципрас" ще излезе на яве. Но това е геостратегическа игра без съмнение....

25 Октомври 2015 18:01
Да, краят на старата Европа скоропостижно настъпва и е ускоряван дори от елитите по най-грозен начин. Но идва времето на Новата Европа, управлявана централно от същият елит по подобие на щатите в САЩ. Визионерите от въпросния елит така виждат нещата..
25 Октомври 2015 18:01
„Винаги сме казвали, че ЕС трябва да отиде на юг и да защити от имигранти външните граници на Гърция, ако тя не е в състояние да го направи сама”

И на Орбан му прекипя от фанариотските номерца...
25 Октомври 2015 18:03
Според него се изисква опазването на морската граница между Турция и Гърция. " Не знам защо Гърция не контролира морската си граница с Турция. Това прави Испания от няколко години, а защо тук не става?!”, попита Миланович


Да пита, за тази работа мути Меркел желязната Фрау на ЕС

п.п. За България страшно няма от заселване на текущите "бежанци", защото след 25 години демокрация е гладна и бедна горката ! Виж ако ЕС устиска и тая серсемка Меркел с левата китка Оланд, както са я подхванали отма са фкарали 80 милиона резани анадолци в кошарата за дамъзлък!
25 Октомври 2015 18:04
Не знам защо Гърция не контролира морската си граница с Турция.

Ами защото й наложихте такива ограничения и рестрикции, че няма откъде да намери пари за това.
Меркел натиска Гърция до последно, тя й отговаря с поток нашественици.
25 Октомври 2015 18:05
Щом България влезе в ЕС - спомнете си - Византийска империя, Османска империя, СИВ и Варшавски договор....
25 Октомври 2015 18:06
Де, бре горките бедни гърци. Живи да ги ожалиш. Па нали имаха велик флот...
25 Октомври 2015 18:06
Е, Европа ще я има, но с Кончита Вурст, официални бракове на педерасти, свободни кокошки, придошли брадясали чаршафи , индороми със защитени права и окончателно победили евроатлантически ценности .
Кво му е толкоз лошото ?
25 Октомври 2015 18:07
ЗИП

Защо Гърция не контролира ли ?

Как ли е на хърватски " Когато грък се е раждал евреина е плакал" ?

Ципрас просто ликвидира Меркел, като политик и Германия, като фактор.

След 50-100 години истината за дуото "Варуфакис- Ципрас" ще излезе на яве. Но това е геостратегическа игра без съмнение....




25 Октомври 2015 18:07
А, наш Боцко? Неговата "геостратегическа игра" на снишаване дали няма да излезе през носа на българите?
25 Октомври 2015 18:08
Да платим на Турция, с офсет Мома Румелийска и всичко ще си дойде на мястото ...
Изглежда, натам са "блеснали житата" ...
25 Октомври 2015 18:12
.
25 Октомври 2015 18:12
Гърция не може сама да пази стотицитв си острови без помощ от ЕС. Такава помощ ЕС не й оказва. ЕС иска мигрантите да остават на Балканите - днес има проекторешение точно за това.
25 Октомври 2015 18:15
Милош Земан
25 Октомври 2015 18:17
Жертваха ни през 14 век, или поне се успокоиха край Беч. Какво се чудим,че може да им попречи и сега ? Одма ни подаряват на исляма. А Рюте си е за е..не ! За стрина не ми се и говори...
25 Октомври 2015 18:20
Щурчо,
требе ли Ципрас да се съобразява с маджарите, след като Меркел, толкова много помага на Гърция последните години, че гърците не могат от благодарност да и откажат, това велико преселение на Африка и Азия в Германия, след личната и покана към тях
25 Октомври 2015 18:20
Меркел е фалшиво хуманна, заяви чешкият президент

Старият философски въпрос - кое е по-зло: злото с маска или без маска. На мен Меркел с маска малко повече ми харесва.
25 Октомври 2015 18:25
Гърция има огромна и изключително добре въоръжена армия и флот !

Плюс това е задължение на Гърция да си пази границата ама тя не го прави.

Да не говорим, че мигрантите влизат не от всички острови а само от един два определени района около остров Лесбос !

Да, първопричината е Турция, но Гърция е входната врата на ЕС. От това не мож се избяга !

25 Октомври 2015 18:31
По повод критиките на Върховния комисар за човешки права към ООН Зайд Рад Хюсейн, че Чехия се отнася нечовешки към бежанците и нарушава техните права, Милош Земан каза следното: „Призовавам господинът да напусне топлата си бърлога и да дойде в Чехия да се убеди на място за положението. Не е най-добрият избор да коментираш нещо, за което нищо не знаеш", каза още Милош Земан.


Милош Земан [/quote]
25 Октомври 2015 18:32

И пак не мога да се начудя на Божия Промисъл - в такива смутни времена да ни проводи за водачи на стадото толкова малодушна, нерешителна и политически съвсем инфантилна котерия.
25 Октомври 2015 18:34
Щурчо,
требе ли Ципрас да се съобразява с маджарите

Требе, щото маджарите плащат пенциите и заплатите у гръчко, съгласно мостовия заем. А той беше гласуван и у нашио парламент летоска...
25 Октомври 2015 18:36
.
25 Октомври 2015 18:39
щурчо


Щурчо,
требе ли Ципрас да се съобразява с маджарите

Требе, щото маджарите плащат пенциите и заплатите у гръчко, съгласно мостовия заем. А той беше гласуван и у нашио парламент летоска...


Сигур сичките и целите ?
25 Октомври 2015 18:40
След 50-100 години истината за дуото "Варуфакис- Ципрас" ще излезе на яве.

Е чак толкова няма да е като време. Варуфакис вече "чете лекции" по 55 000 евро на сеанс плюс разходите. Някъде на нивото на лекторските на бившите вождове на зелените в Германия, дето съсипаха индустрията.
25 Октомври 2015 18:43
.
25 Октомври 2015 18:45
Weed361


Е, Европа ще я има, но с Кончита Вурст, официални бракове на педерасти, свободни кокошки, придошли брадясали чаршафи , индороми със защитени права и окончателно победили евроатлантически ценности .
Кво му е толкоз лошото ?


Малка поправка - придошлите брадясали чаршафи бесят Кончити и темподобни. Културна особеност.


В огромна заблуда си колега, педерастията и хомосексуализма се практикува масово сред гостите на Меркел, даже и на нови мурафети мотат да научат гейеуропейците .
25 Октомври 2015 18:45
Европата че стане "чаршаф до чаршафа, майно льо, джамия до джамията". А аз от 20 години живея в Мексико, посетил съм я цялата страна и всички щати, и не съм видял нито една джамия. Туй синагоги - да, туй протестанти - да, туй секти - да, но джамия - нито една. Пък и не съм чувал от нашата страна на океана да има мЮсулмански проблем.
ЕС вече го отпишете, оттече се в канала, който е кадърен, да прескочи голямата локва и да идва насам. За тях: Bienvenidos, за чаршафларите: ¡No pasarán! Поне Мексико и цялата Латинска Америка ще си останат завинаги християнски. УСА и Канада - също. Е, в УСА може би на пръв план ще бъде католицизма , а не протестантството (то аз и не правя голяма разлика между тях, де ), но ислям - никога.
Пък и папата, ако го изгонят чаршафларите от Италия, да заповяда в Мексико. Ще го приемем с отворени обятия - México siempre fiel.
25 Октомври 2015 18:50
.
25 Октомври 2015 18:54

bostandji2,
рупай геномодифицирани карпузи made in USA и нас простосмъртните ни забрави, ще ти бъдем признателни, много и вечно .
25 Октомври 2015 18:55
Ципрас просто ликвидира Меркел, като политик и Германия, като фактор.
След 50-100 години истината за дуото "Варуфакис- Ципрас" ще излезе на яве. Но това е геостратегическа игра без съмнение....

ЗИП-е, тук си се олял!
Какво да прави Гърция, да потопява гемиите на бежанците ли? Ти добре ли си? Тука застреляха попогрешка един нарушител и се вдигна кански вой в цяла Европа, че и отвъд Голямата Локва.
Ако Европа трябваше да предприема нещо, то трябваше да е военоморска блокада на изходните пунктове, която да завръща гемиите към брега, откъдето са тръгнали.
Не е по силите само на една страна да се справи с такъв проблем. Напразно набеждаваш Гърция!
25 Октомври 2015 18:59

В огромна заблуда си колега, педерастията и хомосексуализма се практикува масово сред гостите на Меркел, даже и на нови мурафети мотат да научат гейеуропейците
.


Виж това:

http://www.ranker.com/list/7-worst-capital-punishments-for-being-_illegally_-gay/joanne?var=4&utm_expid=16418821-157.DXXWBOq5QKuEmYNm8uKOqw.3&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.bg%2F
25 Октомври 2015 19:01
Е, щом и там се съсетиха...
-----------------
Сайтът на Генек
25 Октомври 2015 19:02
Мукта, то Архентина не е зле като страна, тя е страната в Лат. Америка с най-европейски дух, но нещо са загазили в икономиката и то от много време. Бразилия с нейните комунистически президенти - също. Иди или в чиле, или в Мексико. Аз тук си живея много добре с жената, за 17 години купих и изплатих две къщи: на 2 и на 3 етажа. Говоря за къщи с двор, не за апартаменти в казарми, наречени за благозвучие блокове. Изръшнал съм почти всички хубави курорти. И само аз работя. Сега покрай ниската цена на нефта положението се влоши, но все още е много по-добре от в България и даже от в Европа.
Пък иди и в УСА, дъщерята е там и не се оплаква, напротив.
25 Октомври 2015 19:14
ЕС трябва "незабавно да сложи край на политиката на отворени врати и приема на имигранти”, каза унгарският премиер Виктор Орбан

Орбан -
маляките -
Не само, че не могат да си опазят територията, ами и задните им части да поискат пришълците, и тях ще дадат....
Скоро ще ги поискат.....
25 Октомври 2015 19:20
И как така феновете на умерената опозиция (да не казваме ИДИЛ) са толкова войнствено настроени към бежанците? Нали има немалък процент джихадисти между мирните? Или покрай сухото и суровото... collateral damages...
25 Октомври 2015 19:33
Кой, къде и защо нахлува в Европа

Европа ще бъде окупирана. Но не става дума за имигрантите и бежанците – те също са жертва, а за онези, които са зад тях, отвъд океана, и организираха и използват операцията, за да поставят Европа на колене ида наложат своя дневен ред. За тях няма никакво значение дали този континент ще се казва Европа или някакъв халифат.

Европа стои пред голяма опасност, която САЩ са й подготвили, взрив, който ще унищожи най-малко 50 процента от брутния продукт на целия ЕС и ще върне Западна Европа няколко десетилетия назад.

Имигрантската вълна има още един аспект.
Защо в САЩ не приемат бежанците? Защото там съществува вече добре развита наркомрежа. Сега такава мрежа трябва да бъде създадена и в Европа с център Косово. Квотите за имигрантите са равномерно разпределение на потенциалните наркотърговци по целия Евросъюз. Базата вече е построена – войни - американски военни бази - складови помещения - неконтролирани доставки - имигранти – бежанци – дилърска мрежа.

http://strogosekretno.com/245/6/Кой-къде-и-защо-нахлува-в-Европа.html
25 Октомври 2015 19:50
Гърция е тръгнала да излиза от ЕС и затова не си охранява границата.
25 Октомври 2015 19:53
Ами не сме едни от тях , затова. Като нация имаме алтернатива. Да завием към цивилизационния си център , хубав , лош , но е нашият. Или бавно да угасим свещите...

Muktata,
Не мога да го кажа по-добре.
25 Октомври 2015 19:57
Какво става?
Само Орбан и Милош Земан ли са с "cojones" от европейските лидери?
Или може би само те нямат компрометиращи досиета в CIA.
25 Октомври 2015 19:58
Кой е този център цивилизационен?
25 Октомври 2015 20:02
Кой е този център цивилизационен?

Не е ли ясно кой? Какво общо имаш ти или България с англосаксите?
25 Октомври 2015 20:09
Ако някой си мисли , че тази сган ще я използва за евтина работна ръка и си прави сметките да вкара тези хора в икономиката си- грешна преценка.
25 Октомври 2015 20:11
На мен Меркел с маска малко повече ми харесва.
Аз пък не мога да използвам „Меркел“ и „ми харесва“ в едно изречение – освен точно това
25 Октомври 2015 20:12
.
25 Октомври 2015 20:19
Ако някой си мисли , че тази сган ще я използва за евтина работна ръка

Ако искаха евтина работна ръка щяха да вкарват от източна Азия, китайци, виетнамци...
Дори и това не искат "робовладелците". Искат хаос и проблеми в Европа.
25 Октомври 2015 20:27
Аз пък не мога да използвам „Меркел“ и „ми харесва“ в едно изречение – освен точно това

Е, за полутонове в микропиксели става въпрос.
25 Октомври 2015 20:36
http://s.fishki.net/upload/users/2015/09/18/367176/984cf5a39884b11ef5936971c2e41085.jpg
25 Октомври 2015 20:47
Змей, днес си връхта !
25 Октомври 2015 21:18
Гърция е тръгнала да излиза от ЕС и затова не си охранява границата.

Тоесг трябва да започне да се охранява граниицата на ЕС с Гърция? Може и натам да отидат нещата.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД