:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Сълза и смях

Избори 2015 - пълно изтрещяване

На вота се явяват ГДБОП, координатор на "Прашка пролет", Карнобатман, Лейди Гаганица... Истина е
Лейди Гаганица впечатлява с прическа и на плаката, и в реалния живот (в средата на втората снимка).
В България в последните години се забелязва една тенденция. Колкото по-изпразнени от съдържание и безинтересни са изборите, толкова повече кандидатите за власт заприличват на маймуни. Буквално! Има една огромна енигма - правят се на маймуни, за да привличат внимание, или те и пиарите им могат толкова, колкото една маймуна. В страна, в която пиарът ражда гениалното заглавие "Лиляна Павлова спаси бременна скарида", по-вероятно е второто.

Павлова е цял министър и дойдат ли избори, антураж от съветници, експерти и секретари се грижат за кампанията й. Обаче какво става, когато изборите са местни, а попът, даскалът и кметът се впуснат в състезание? Става това, което е сега - пълна лудница! Местният вот от 2015 г. предлага умопомрачителни достижения в предизборното дело. Трябва дебело да уточним, че маймунджилъците по отношение на плакати, клипове, девизи и послания са на абсолютно еднакво ниво, без значение дали съответният кандидат се е охарчил милиони за пиар, или е самодеец от читалищната трупа.

Да започнем с Татяна Дончева. Няма как да знаем дали тишината в кампанията ражда безумия, но и че шумът ги ражда - факт е. През 2014 г. Дончева подкара автобус и засвири с цигулка в центъра на Пловдив. Минувачите обаче не се заслушаха особено в музиката, защото бившата социалистка демонстрира нещо по-интересно - тесни прилепнали дънки, островърхи отворени обувки на финала на феерията. Има еволюция в шева и кройката - през тази кампания Дончева е с... баскетболен потник. Мята топки, вкарва кошове. Зад нея пак по потник е банкерът и бивш финансов министър Стоян Александров.

Всъщност това е клип, в който звучи хип-хоп, Дончева "играе на 21" и цялата работа очевидно е насочена към младите избиратели. Ползват ли те "Фейсбук"? Да. А там - изненада! - "младата по дух" Дончева е изтупана до



мъж с потури, цървули, чифте пищови, калпак



и здравец отгоре. И със засукани до ухото мустаци. Това не е капитан Петко войвода, а Първан Тошев, кандидат за кмет в село Световрачене. На снимка с Дончева той държи баскетболния й потник. Дончева, баскетбол, Световрачене и жив хайдутин в общ кадър - това е двойка по пиар дори в Международен университет - Карлово.

Преминаваме към Александър Томов. Той, ако щете вярвайте, още е политик. И никакви фалити на "Кремиковци" и ЦСКА не могат да го разколебаят искрено и лично да проповядва морал, истина, присърце да приема житейските несгоди на отрудените хора. Партията "Българска социалдемокрация" участва и на вота, и на референдума (като застъпник на електронното гласуване; едни ваучери се усвояват там, друга тема). В разпространен из интернет клип Томов ни убеждава да подкрепим електронния вот, като към честните си сини очи е прибавил и малък бюст на Левски зад себе си. Плюс... запретнати до лакътя ръкави. Запретнато сако! Желаещите могат да потърсят клипа в интернет и да отговорят на един интересен въпрос - навън или навътре (откъм хастара) са навити ръкавите на Томов. Отговорът е интересен.

Сподвижникът на Томов, Пламен Витков от село Ракита, община Червен бряг, кандидат-кмет там, е постъпил далеч по-делово - снимал се е тематично с фланелката на ЦСКА. Фон са му две развети национални знамена. Витков разпространява кадъра във "Фейсбук", а симпатизант го е поздравил с pojelavamti ospex. Кандидат-кметът на Ракита е вписал, че живее в Ливърпул.

Стигаме до Шумен. Понеже претендентът на Реформаторския блок Иван Ламбов има огромен проблем да обясни на шуменци, че има общо с Шумен (дълги години емигрант, завърнал се наскоро), е пуснал в интернет своя снимка с... Тодор Колев. "Един голям Шуменец, когото много уважавах", е написал буквално Ламбов. Тук трябва да изоставим иронията. И да помълчим. Тишина за покойника, тишина и за политика Ламбов, той има нужда!

Продължаваме в приповдигнат дух. Ще разберете как един кандидат-кмет и сътрудниците му разбират новите технологии. В дописката



"Предизборните материали на Николай Георгиев ще говорят на избирателите",



поместена на сайта на претендента, са навързани изречения, за дочитането на които следва да поемете и задържите дъх: "Всички предизборни материали на г-н Николай Георгиев - кандидат за кмет на община Кресна, издигнат от коалиция "Обединени за Кресна" (номер 7 в бюлетината за кмет на община), ще могат да говорят на избирателите! Уникалната възможност е следствие от вграждането на QR кодове, които препращат към видеообръщенията на Николай или към неговата интернет страница. Предизборните материали на г-н Николай Георгиев - кандидат за кмет на община Кресна, издигнат от коалиция "Обединени за Кресна" (номер 7 в бюлетината за кмет на община), ще разполагат с уникално допълнение, което ще им позволява да говорят на техните притежатели с гласа на кандидата на "Обединени за Кресна". На всички плакати, брошури, тениски, шапки и други рекламни материали на г-н Николай Георгиев избирателите ще намират специфичната плетеница от квадратчета и линии, наричана QR Code, с чиято помощ рекламните материали незабавно ще заговарят с гласа на Николай. Единственото условие, за да чуят как говорят рекламни материали, е притежанието на мобилно устройство, телефон, таблет, iPad или друго с операционна система Android, iOS или Microsoft Windows. Активирайте приложението за четене на QR кодове на Вашето мобилно устройство, насочете камерата му към QR кода върху рекламния материал и ще започнете да чувате и виждате Николай Георгиев." Децата се учат да работят с текст и да избягват повторенията в III клас. В горния 8 думи са споменати 4 пъти, името на кандидата - 7, а изреченията са само 6.

В Ботевград е не само интересно. Обстановката е и оперативно опасна. Защото на изборите се състезава... ГДБОП. Няма лъжа - това е "Гражданско движение за ботевградски обществен просперитет". Автори на тази коалиция са партиите ЕНП и БНД. Имат си и листа, и кандидат-кмет. Кандидат-кметът не е случаен - Иван Гавалюгов, съветник и сега. На предишните избори той се явява чрез далеч по-прозаичната формация "Общество за нова България". ГДБОП има ли си хороскоп? Защото "Общество за нова България" има. "Записването за участие в изборите на тази партия е под № 5 - носител на промени, но в ден, изискващ умереност. Броят на подписите е носител на материални стремежи и кармична разплата, които ще попречат на партията да спечели привърженици чрез купени гласове. Регистрацията на бюлетината е под номер, чиято вибрация изисква членовете на партията да не се вторачват прекалено в мечтите си за партийни субсидии от държавата", е анализирала ясновидката Алена преди парламентарния вот м.г.

Продължаваме със столицата и Мария Календерска. По отношение на плакатите "жената до Бареков" е проявила творчество в няколко направления. Първо, тялото й представлява колаж от снимки на София, като някакви столични дървета и храсти меко преливат в косата й. Това е похвално, представете си, че преливаше недовършената жп гара? Второ, а и тук идва критиката ни, Календерска е със скръстени ръце, очевидно прегръщаща не собствената си анатомия, а цяла София и всички софиянци (тъй де, нали затова е прозрачна). Но неясно защо графичният дизайнер е оставил да й се виждат ръцете от китките надолу. Та може ли човек да прегърне някого от китките нагоре? Трето, понеже на Календерска се падна бюлетина номер 9, цялата тази композиция завършва с девиза "София си има централен нападател". Правилно се досетихте, че ако се беше паднал номер 3, ансамбълът "Прозрачната Календерска и футбола" щеше да завърши с посланието, че София си има централен защитник. (При внимателно вглеждане в плаката обаче виждаме, че



в косата не прелива само зеленина, а и Телевизионната кула



откъм лявото ухо; това е наистина забележителен подход да се вплете професионалната биография на Календерска, която, не забравяйте, е прочут журналист).

Календерска е млада. Още много телевизионни кули ще забучи във визитката си. Какво обаче да кажем за проф. Михаил Мирчев, който на стари години тръгва да се занимава с непонятни работи. Трудно е да се обяснят тези работи, ако се видят - пак е трудно. Все пак ще опитаме: щабът на Мирчев явно е решил да вкара "иновации" на сайта му; "иновациите" са някакви снимки ли, плакати ли, слайдове ли (не е ясно), където текстът е микс от главни и малки букви, с графични елементи от електронната комуникация, изреченията са целенасочено недодялани... Наистина е трудно да се опише. Заглавието на едно от тези творения е "КМЕТЪТ пред "БежанскаТА КРИЗА". На друго - "НЕ-Сигурност и Без-РЕД в София" (критикува Фандъкова). Дава ли си сметка уважаемият професор каква огромна глупост е това? Как принизява всичко в този занаят? Има глупости, които са в рамките на нормалното. Ама има и такива, които са извън. И понеже нормалните хора се занимават с нормални неща, тези ненормални глупости минават-заминават безнаказано - т.нар. слайдове са от тях.

И ако виновни са скъпоплатените "имиджмейкъри", то за други не по-маловажни неща отговорност носи самият Мирчев. Слайдът "КМЕТЪТ пред "БежанскаТА КРИЗА" е откровено сексистки. А и глупав. "Учителката" има ли мащаб в мисленето си? "Жената" има ли сила и смелост да се изправи срещу такава заплаха?", пише на него, очевидно по адрес на Фандъкова. Голям мъж е Мирчев, нали? И не обижда учителите, нали? (Самият той е преподавател...).

Стигаме до най-обсъжданите в социалните мрежи герои. За Чавдар Вълев от ГЕРБ-Карнобат, наречен вече Карнобатман, позиращ в стил "мутра от 90-те", се изписа доста. Човекът обясни тук-там, че имал здравословни проблеми, затова бил с очила и брада. Един друг елемент в изображението "цепи мрака" -



черният надпис "Вълев" върху бялата вратовръзка.



Мъжът е в черно, затова малкото му име и професията са изписани в бяло. Но в средата е бялата вратовръзка и дизайнерът вещо е "пернал" черните букви върху нея - черно и бяло в неделим кръговрат.

Лейди Гага от Гаганица, Баба Гага, Другарката Гага - такива прозвища получи Антоанета Лазарова, кандидат-кмет на БСП в берковското село. Ясно защо - заради неповторимата прическа, грим и цялостна визия. Първоначално имаше съмнения, че лоши хора са си поиграли на фотошоп с косата, но не. Жената е народна певица, оглавява хора в Гаганица, шеф е и на пенсионерския клуб - просто така си ходи.

Прочу се и Стоян Тончев от Поморие. Той е кандидат за общински съветник на Партията на зелените. Плакатът му, на който пронизва октопод, е достатъчно известен. Не е толкова известно, че устременият към местната власт Тончев е бил жертва на атентат под формата на... упояване. Упоен бил... "ЧРЕЗ ВИНОТО МИ" (обяснение във "Фейсбук"). Друг един герой обаче незаслужено е подминаван мълчаливо - Младен Младенов-Варна. В предоставена на Дарик радио автобиография лично е разказал сложната си история - през 1968 г. установява в Братислава връзка с групата "Прашка пролет" и става координатор за България (!?). Разкрит е и арестуван, но успява да избяга от "лапиште на Милицията". В САЩ става член на Републиканската партия, среща се с президента "Ронвалд Уилсон Реаган", а и развива собствен "бизнест".

Това беше всичко, уважаеми избиратели, засега. Ще има и още. По принцип такива критики носят радост в кандидатите и щабовете им - "Забелязаха ни, няма лоша реклама!". Явно не са ходили в зоологическа градина. Като застанеш срещу клетката на маймуната и тя си покаже дупето, ти не забелязваш нищо друго освен него.
 Дончева до мъж, който не е Петко войвода.
 Ансамбълът на Мария Календерска - снимки, храсти, телевизионна кула и футбол.
 Предизборен материал на Михаил Мирчев - толкова нелеп, че чак непонятен.
 ГДБОП шета из Ботевград.
 Черно и бяло в неделим кръговрат. С една дума - Карнобатман.
36
5271
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
04 Октомври 2015 19:11
Че какво? Четох за някакъв американски град, с кмет куче. Което е и кандидат за президент в момента. На изборите за кмет се явили шест кучета, коза и човек. Човекът заел последно място...
Малко така... ми идва подборката на примерите. Значи - смях над кандидата на БСП в София, леко засмиване над деформатора в Шумен, полуусмивка над карнобатския гербаджия... Внимателен подбор, много внимателен. А герберът, впрочем, си е нормален човек - е, бил в черно и бяло. И?
Батман? Ми можеше пингвин, лястовица и каквото там се сетите... Но - в рамките на позволеното. При управляващите - не по-високо от обувките, при опозицията - смях с гъделичкане...
-----------------
Сайтът на Генек
04 Октомври 2015 19:39
генек,палче!
04 Октомври 2015 19:42
04 Октомври 2015 20:03
Този автор не знае ли, че трябва да критикува само кандидатите на ГЕРБ? Останалите са върхът.
04 Октомври 2015 21:54
Какво обаче да кажем за проф. Михаил Мирчев, който на стари години тръгва да се занимава с непонятни работи. Трудно е да се обяснят тези работи, ако се видят - пак е трудно. Все пак ще опитаме: щабът на Мирчев явно е решил да вкара "иновации" на сайта му; "иновациите" са някакви снимки ли, плакати ли, слайдове ли (не е ясно), където текстът е микс от главни и малки букви, с графични елементи от електронната комуникация, изреченията са целенасочено недодялани... Наистина е трудно да се опише. Заглавието на едно от тези творения е "КМЕТЪТ пред "БежанскаТА КРИЗА". На друго - "НЕ-Сигурност и Без-РЕД в София" (критикува Фандъкова). Дава ли си сметка уважаемият професор каква огромна глупост е това? Как принизява всичко в този занаят? Има глупости, които са в рамките на нормалното. Ама има и такива, които са извън. И понеже нормалните хора се занимават с нормални неща, тези ненормални глупости минават-заминават безнаказано - т.нар. слайдове са от тях.

И ако виновни са скъпоплатените "имиджмейкъри", то за други не по-маловажни неща отговорност носи самият Мирчев. Слайдът "КМЕТЪТ пред "БежанскаТА КРИЗА" е откровено сексистки. А и глупав. "Учителката" има ли мащаб в мисленето си? "Жената" има ли сила и смелост да се изправи срещу такава заплаха?", пише на него, очевидно по адрес на Фандъкова. Голям мъж е Мирчев, нали? И не обижда учителите, нали? (Самият той е преподавател...).


Къде е смехът? Даже Лайди Гага от Гаганица говореше много по - смислено и интелигентно. На Мирчевия плакат, освен простотии, друго не се вижда. Няма да казвам откъде е изкопиран текста от плаката му, че не ми се студува.
04 Октомври 2015 22:50
Браво, авторе!
Чакаме още бисери от щабовете на кандидатите!
04 Октомври 2015 22:53
Кукумицин,
04 Октомври 2015 23:15
Това като фейлетон излязло. Позабравен вестникарски жанр. Изумителни са напъните на Мирчев да се хареса 1. На младите 2. На националистите 3. На расистите.... Изумително.... Другите няма какво да ги коментирам, засмях се най-много на Карнобатман-а
04 Октомври 2015 23:22
"Има еволюция в шева и кройката - през тази кампания Дончева е с... баскетболен потник. Мята топки, вкарва кошове. Зад нея пак по потник е банкерът и бивш финансов министър Стоян Александров."

Дончева ми е симпатична ама тоя мръсник два пъти ме къса по финанси и накрая тръгна да ме къса за трети /а това си е ликвидация/. И все с един лаф "чел сте колега, ама още малко ви трябва". Писна ми и му викам - добре де, колко още ми трябва като на бъдещ социолог ?

Той ми вика, оу, мислех че сте от моите, и ми писа тройката. Цяло лято му кълвах тухлата, на плажа приятелите си мислеха че пробвам нова тактика за сваляне.
05 Октомври 2015 00:09
Толкова години трябваше да минат за да се появи този текст, че да разбера най-сетне - "бизнесмен" е професия
Иначе забавно написано наистина.
05 Октомври 2015 00:38
На С. Александров ли му му викаха - "Малката секира"
05 Октомври 2015 05:07
Мирчев е жив експеримент. От една страна се пише политолог, врял и кипял в предизборни кампании. От друга е очевидно, че цялата му кампания е мултипликация на онази карта с черепите от първата кампания на СДС през 1990 г..

От резултата му, съпоставен с предишни резултати на БСП, ще зависи оценката за професионализма му. Или ще се окаже гениален или ще покаже, че нищо не разбира от кампании.
05 Октомври 2015 06:42
"42 702 е общият брой регистрирани кандидати за общински съветници и кметове, информира Централната избирателна комисия.
„За кмет на община са регистрирани 1605 кандидати, за кмет на кметство - 10 072 , за кмет на район - 696, а кандидатите за общински съветници са 35 771. "


Спомням си, че кандидатите за депутати бяха към 7 000.
При наличието на толкова хора със самочувствие, че могат да управляват, съм спокоен за бъдещето на България.
05 Октомври 2015 06:56
Колега, когато четете, трябва да четете с разбиране, а не само да "кълвете". Все пак готин е, щом ви е пуснал.
05 Октомври 2015 07:14
Не знам кой пише статусите на кандидата на БСП, ама феновете му са страшни:
Изключителния, нестандартен и обичан от всички нас Михаил Мирчев! Появявал ли се е по-свестен кандидат за кмет на столицата? Да сте виждали такъв политик? Бъдете честни пред себе си!
05 Октомври 2015 07:40
На С. Александров ли му му викаха - "Малката секира"


Да, голямата бил някаква стара легенда от младините му. Преподаваше ни и изпитваше дори когато беше министър.
05 Октомври 2015 08:06
Малко така... ми идва подборката на примерите. Значи - смях над кандидата на БСП в София,

Ами то това, че е кандидат на БСП, вече го прави смешен. Къде е тръгнал? Видяла жабата, че подковават вола, и си вдигнала крака. Но Мирчев е смешен и сам по себе си. Винаги си е бил малко възглуповат, горкият, но напоследък бие всички рекорди. От годините требе да е. Та - колкото и да си вдига краката, няма да го огрее. Евроатлантиците в БСП, начело със Станишев и Вигенин, май се изнесоха към Гейропата.... И те - бежанци, демек...
.........................
Но Мирчев наистина е смешен. Предполагам, че е някаква PR акция на БСП - осигурява хумора в кампанията, та да видят гражданите, че не е чак толкова зловещо и страшно България да има такъв политически тумор като "защото са социалисти"-те.
05 Октомври 2015 08:47
Това, че е късал на изпити, е малкия проблем. Големият е, че Стоян Александров - министър на финансите по Жан Виденово време, беше идеологът на хиперинфлацията.

Стоян Александров беше министър в правителството на Любен Беров. Той завърши преговорите по преструктурирането на външния дълг на България, плащанията по който бяха спрени от правителството на Андрей Луканов. Пак той въведе ДДС.

ПП - Впрочем, това, че някой е имал късмета да учи при Стоян Александров, но го нарича мръсник, щото е късан от него поради незнание, говори много зле за тоз някой - и за ценностната му система, и за неадекватната му самооценка.
05 Октомври 2015 08:57
Е , Симпли, имаше си щураци по институтите.И сега си ги има .сигурно.
В техническите бяха по икономика , научен комунизъм ,философия , в хуманитарните пък обратното.
Комплексари. ...
05 Октомври 2015 09:03
Стоян Александров е основен участник в уреждането на външния дълг, въведе и ДДС със съответните щети за публичния си образ и съответните ползи за България от модернизирането на данъчната система. Не е бил министър при Жан Виденов.
А Татяна Дончева Тотева няма как да мята топки.
ПС Симпли ме изпреварила
В тази кампания, при този кандидат-управленски матриял, поне да се посмеем, та нещо да остане....
05 Октомври 2015 09:59
***
05 Октомври 2015 10:05
***
05 Октомври 2015 10:10
Предизборен материал на Михаил Мирчев - толкова нелеп, че чак непонятен.
Ако някой не може да разбере толкова прозрачни намеци, никой не му е крив...

05 Октомври 2015 10:11
Simplified Solutions, 05 Октомври 2015 08:47

Права си. Чак подскочих, като ти прочетох постинга - в спомените ми Стоян Александров е много яко свързан с правителството на Жан Виденов и инфлацията. Направих справка в Уикипедията (по принцип не правя стправки в Интернет, по определени причини разчитам на паметта си, а тя, в някои случаи яко подвежда) и се оказа, че си права. Така че - ИЗВИНЕНИЯ за дезинформацията. За останалото - няма как да съм учил при Стоян Александров и да ме е късал на изпит - веднъж, по възрастови причини, и втори път, защото нито образованието, нито дейността ми имат нещо общо с икономиката, и с финансите в частност. Виж - истории и приятели, които да ги разказват, дал господ...
.........................
И все пак - не мога да си го обясня. В паметтта ми яко е залегнало: Гечев - на икономиката, Александров - на финансите. Явно паметта ми започва да конфабулира. За пръв път го забелязах при един спор за Квинтилиан. Втори път - когато в някаква старческа компания се изпокарахме, кой е бил само с едно око - Гаврийски Старши или Бурмов... От годините трябва да е.
05 Октомври 2015 10:17
на фона на няколко хиляди кандидати за постове в местната власт, 10-20 подобни примера са нищожен процент, дори са свежи и интересни, има ги навсякъде по света
ако (кандидат)-политиците са представителна извадка на обществото ми се струва, че процентът "изтрещели" в България дори е много по-голям
05 Октомври 2015 10:28
Ако някой не може да разбере толкова прозрачни намеци, никой не му е крив...

Ами точно в това е проблемът: намеците говорят повече за този, който намеква, отколкото за този, на когото намекват.
..........................
Нали знаеш вица за фелдфебела от окупационната българска армия в Македония, който заявил на някаква македонска красавица на пазара: "Като те гледам каква си хубава, и ми идва да те хвана, и да те .... и да те...., и да те..." На което дамата възпитано отговорила: "Разбрах ти тънкия намек!"
05 Октомври 2015 10:31
Гечев - на икономиката, Александров - на финансите.


Гечев ми преподаваше макроикономика, викахме му Гумен Речев и нямаше добро мнение за него.
Александров беше добър и неговите студенти си го харесваха въпреки че късаше здраво.
По някакви неясни причини го бяха пратили да ни изпитва и нас от социологията, в един момент се светнахме че трябва да му напомним че не сме финанси и счетоводство за да ни пуска по лесно.
Ние карахме икономическите специалности първите две години и то относително повърхностно, общообразователен тип.
05 Октомври 2015 10:33
А пропо за Михаил Мирчев и за леди Гага
Миша го познавам от доста години и е социолог - идеален представител на тази затворена каста Поради този факт е лишен от дара да слуша и да общува с хората, които са от "по-ниски" страти и съсловия .Трябва да слушат и когато му трябва да посочват правилните отговори от въпросника. Започна тази кампания с удивителна творба - плакат , където се представя като герой любовник от 50 години Естествено в Холивуд Когато му казах че само с този плакат гуБи две трети от възможните гласове ми се обиди Но май плаката не го пусна да шашардисва гражданите. Срамно е за един социолог да не си дава сметка че дългите или късите писмени предложения не достигат до избирателя Нужно е собствено присъствие с ясно отношение към проблемите на гражданина А той няма и не може да има защото гледа на гражданина като на респондент към анкетната карта, която самият той измисля Ето тук се проваля и той и неговият екип - измислят в собствените глави неща, които нямат никаква връзка с заобикалящия ги "социален свят".
За леди Гага -положението е друго Самата тя смята че цялото село ще я избере защото я познава като културен деятел , отговорен за разтухата на съселяните в тежките времена Основният акцент поставя върху духовното здраве и верност към народните ценности и песни. А за другото трябва да се грижи държавата И това е в монтанското село!
05 Октомври 2015 10:39
Да, голямата бил някаква стара легенда от младините му.

Проф. Георги Петров.

Аз направих грешката, че просто не се явих на изпит при него и го оставих за наесен. Четох здраво и като се явих при него, човекът се държа много готино, даже по едно време го извикаха на телефона и той вика на асистента (Валери ли беше?): "Доизпитай го, момчето е чело." и всичко беше наред. Голяма глупост направих тогава, че се вързах на приказките, че много късал и не се отидох навреме на изпит. Още ме е яд.
05 Октомври 2015 10:48
Този Михаил Мирчев не беше ли син на Стоян Михайлов?
Защо не носи фамилията на баща си? Ъ?
05 Октомври 2015 10:56
ПП - Впрочем, това, че някой е имал късмета да учи при Стоян Александров, но го нарича мръсник, щото е късан от него поради незнание, говори много зле за тоз някой - и за ценностната му система, и за неадекватната му самооценка.


Добре, обясни ми нещо.

Обяснила съм ти вече, квото трябва. Очевидно си вдянал нещо, щом си се опитал по-долу да замажеш написаната преди това простотия за Стоян Александров, а всъщност - за самия себе си.
Но не си ти човекът, който може да оценява Стоян Александров. Можеш само да му целуваш ръка за подарената тройка.
А битието ти нито ме интересува, нито впечатлява някого тук.
05 Октомври 2015 11:06
Така че - ИЗВИНЕНИЯ за дезинформацията. За останалото - няма как да съм учил при Стоян Александров и да ме е късал на изпит

Дъртаняне, много време мина. Нормално е да позабравяме това-онова.

Останалото се отнасяше за Равния и той тутакси е подскочил.
05 Октомври 2015 11:23
Птагонец, прав си... Син на баща си е... По всичко...
--------------------------
Сайтът на Генек
05 Октомври 2015 12:23

Ако кампанията на Мирчев е наистина такава, значи ги мързи дори да прикрият факта, че са метнали пешкира, още преди да излязат на ринга.

Досега съм видял само един билборд на Мирчев, на който в едър план ни гледа умно над очилата с надпис "Проф. Михаил Мирчев" отгоре.
Не можеш разбра това кандидат ли е, научен ръководител на д-р Енчев ли е, нова рекламна кампания в развитие ли е...

Е що въобще му правиха тогава сечено на Кадиев?
05 Октомври 2015 12:35
И все пак - не мога да си го обясня. В паметтта ми яко е залегнало: Гечев - на икономиката, Александров - на финансите.


Може да е щото и Александров, и Димитър Костов, истинския министър на финансите при Виденов, влязоха в МФ като зам. министри на Иван Костов и политическите им биографии тогава не се различаваха особено, поне публично. Стоян Александров и на мен ми беше преподавател, по времето, когато беше зам.министър и шеф на ГДУ, в първото правителство на СДС и беше доста добре настроен и към СДС, и към Костов (Иван), макар да не беше особено политизиран, щях да се изненадам, ако беше станал министър в правителство на БСП.
05 Октомври 2015 14:03
Simplified Solutions, 05 Октомври 2015 11:06

Вече спрях да броя колко пъти ми спасяваш самочувствието тук, във форума.
Хиксе, може и това да е. Но по-скоро - едно негово изказване за хиперинфлацията,...
...............................
Ами - приятен ден и успехи на всички!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД