×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Юнкер и без това покани само България, Франция, Италия, Австрия, Гърция, Германия и Испания.
Децата им не могат да учат в новопостроено училище. Сградата даде дефекти, а ремонт още няма
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,708,979
Активни 662
Страници 4,448
За един ден 1,302,066

МВР отчете драстичен ръст в кражбите на коли

Страната ни е удобен канал за трафик към Русия, Грузия и Близкия изток
СНИМКА: АРХИВ "СЕГА"
Средно по 13 коли се крадат на ден, показва статистиката на МВР.
Сериозен ръст в кражбите на коли спрямо миналата година отчита МВР, става ясно от отговор на вътрешния министър Румяна Бъчварова на депутатски въпрос. Според данните до края на юли са регистрирани 2696 кражби на коли. За цялата минала година те са 3198, т.е., ако тазгодишната тенденция се запази, увеличението ще е с поне 30%. На ден се крадат средно по 13 коли, половината от тях в София.

България остава благоприятно място за организиране на канали за прекарване на крадени коли, пише в отговора си Бъчварова. "И през 2015 г. интересът на чуждестранните и българските престъпни структури към незаконния трафик на МПС остава устойчив, най-вече поради благоприятното геостратегическо положение на страната ни, наличието на транспортни коридори и пристанища. Откраднатите от Западна Европа автомобили се транспортират чрез изградени канали до страната ни, като по-големите пратки се прекарват с контейнери по шосе или чрез фериботи. Част от тях се пласират в България, а други се транзитират към Турция, Гърция, Украйна, Русия, Грузия и Близкия изток", казва Бъчварова. От началото на миналата година досега на граничните пунктове са хванати 312 крадени коли, като 138 от тях са били с българска регистрация.

В МВР е сформирана работна група, която изготвя предложения за поправки в НК заради кражбите на коли, става ясно от отговора на вътрешния министър. Една от тях е криминализиране на притежаването на инструменти и устройства, с които се обезвреждат алармите на коли.РАЗМИНАВАНЕ

Данните за увеличения брой кражби на коли се разминават с твърденията на МВР, че има над 9% спад в престъпността, както и че се увеличава разкриваемостта. Въпреки че обобщаващите числа сочат спад на престъпността, МВР все още не може да се похвали с висока разкриваемост на най-масовите престъпления - кражбите. Полицаите стигат до извършителите в 28.7% от случаите. Още по-ниска е разкриваемостта при обирите по домовете - 22.8%. Малко по-голям успех имат разследващите при разкриването на грабежите - 34.4%.7
3907
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
18 Септември 2015 22:15
Какво е това "ръст В кражбите на коли" - поредната закачка с читателя? Или?
19 Септември 2015 17:08
Трябва да си правим "каско". Няма друг начин !!!
________________
рокли онлайн
20 Септември 2015 09:36
Какво е това "ръст В кражбите на коли" – поредната закачка с читателя?

Не, професоре! Просто устойчив фразеологичен израз (същ. + предлог).

В значението си „растеж”/„нарастване”/„развитие” „ръст” се употребява с един от следните два предлога: „НА” или „В”. Например:

Забелязва се ръст НА производството.

Но когато при последващото уточнение това „НА” трябва да се повтори (ръст на производството на коли), тогава най-често първото „НА” се замества с предлога „В”:

Забелязва се ръст В производството НА коли.
20 Септември 2015 13:19
Не създадохме условия за трафик-транзит на газ,но пък в трафика за крадени коли и мигранти ще донаваксаме-Да живее демокрацията,и Командира и Б
20 Септември 2015 17:45
отчете драстичен ръст
нема ли статистически институт за таз раб'та? на тез хубавци от мвр за дублиране на дейности ли им плащат?
21 Септември 2015 10:11
Доколкото зная, по закон у нас колите не се крадат. Според гениалната постановка на едни бай-ганьовски юристи, у нас кражбата на кола се води взимане на вещ за временна употреба.
21 Септември 2015 20:56
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД