:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нетаняху: Израел е малка държава, не може да приеме бежанци

"Инфилтриращите се" ще бъдат спирани от ограда
 
Израел е прекалено малка страна за да приеме бежанци. Това каза израелският премиер Бенямин Нетаняху по повод масовото бягство на сирийци. Той каза, че веднага трябва да бъдат взети мерки за да не може нито "един да се инфилтрира през границата". "Израел е малка държава. Ние нямаме нито географска, нито демографска дълбочина за да ги приемем. Поради тази причина трябва да контролираме границата, да спрем "инфилтриращите се" /използван термин от Нетаняху, бел.ред./, работниците, мигрантите или генериращите терор", каза още той по време на заседанието на правителството.
Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел веднага започва изграждането на ограда по източната граница между Ейлат на Червено море, която ще достигне до Голанските възвишения.
"Израел ще бъде заобиколен от сигурна бариера. Израел не може да бъде залят от инфилтриращите се, мигранти, работници и терористи", каза още израелският министър-председател.
Лидерът на опозицията Исак Херцог призова правителството да пусне на своя територия бежанци от Сирия. Неговият призив обаче бе посрещнат много остро и враждебно от депутатите в Кнесета.
"Израелците се отнасят враждебно спрямо африканците, които търсят убежище и са съгласни с намеренията на правителството те да бъдат върнати обратно в родината", припомня АФП.
34
2557
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
34
 Видими 
06 Септември 2015 18:11
да
06 Септември 2015 18:12
Aйде и ние така, да изгоним всички бежанци, и после ако някой вземе да ни критикува да му кажем, че понеже следваме светлия еврейски опит значи е антисемит, фашага и пълен кретен.
06 Септември 2015 18:15
"Израел е малка държава. Ние нямаме нито географска, нито демографска дълбочина за да ги приемем.

Същото се отнася и за една друга Обетована земя...
06 Септември 2015 19:17
Малка,малка...над 8 млн. преди 5 години и 21,000 кв.км.Ама има държавници-за двама отвлечени войници война започнаха.Браво!
06 Септември 2015 20:35
Кой ша е този луд да сака убежище в израел. там друг освен евреин не мое да оцелее. да не говорим че освен еврейската друга религия на практика не мое да се изповядва. Там методично се рушат храмовете на други религии и на тяхно место се пръкват синагоги.Месното население се прогонва методично, имотите им се секвестират, а на техно место се строи заселнически квартали които се заселват с евреи докарани от целиот свет. Та кой ша е тоя луд сириец дето ша работи ангария в израел, а колибката дето я има ша я разрушат с булдозер, а активите му разграбени от заселниците. Натаняху просто прави евтина пропаганда. Сириец требве да е луд да сака да се засели у израел.
06 Септември 2015 20:49
Братята маджари правят каквото могат, ей и храна и вода раздават и автобуси и освен това на тях никой не им оставя избор... Израел имат избор, освен това са и от тези дето бомбеха Сирия и Ирак... И цоцат евтин петрол от ИДИЛ. Гадове. Поне да се бръкнат за кинти и хуманитарна помощ в дълбоките ционистки джобища.
06 Септември 2015 22:07
BaliBali
06 Септември 2015 20:49
Какво браво ? Гадове !
Братята маджари правят каквото могат, ей и храна и вода раздават и автобуси и освен това на тях никой не им оставя избор... Израел имат избор, освен това са и от тези дето бомбеха Сирия и Ирак... И цоцат евтин петрол от ИДИЛ. Гадове. Поне да се бръкнат за кинти и хуманитарна помощ в дълбоките ционистки джобища.

Правила на форума на вестник "Сега" - обновени към 10.08.2015 г.

1. Постинги с обидно съдържание ще бъдат премахвани, а публикувалите ги – санкционирани. Това включва както обиди към други потребители, така и към публични и политически фигури, фирми, граждани. Същото се отнася и до мнения с етническа, расова, религиозна или друга форма на нетолерантност и използващи език на омразата.

Редно е да те накарам да дадеш линк към "информацията" , че "цоцат евтин петрол от ИДИЛ
А Сирия и Ирак са бомбели ,когато са били във война и война , обявена и започната от Сирия и Ирак ! Мери си приказките и не пиши глупости !
Ето , прочети повече какво е казал и Натанияху , и Херцог от опозицията : Натисни тук
06 Септември 2015 22:32
По-голям е шанса Земята да е плоска, от колкото тея да помогнат на някой чужд народ
06 Септември 2015 23:00
plamen44
06 Септември 2015 20:35
Кой ша е този луд да сака убежище в израел. там друг освен евреин не мое да оцелее. ...Месното население се прогонва методично, имотите им се секвестират,

Тоя е от солтЪ за месото на тоя форум.
06 Септември 2015 23:26
Както се казва по нашите земи: "По-скоро керемида масло ще пусне" и "От кьораво око сълза" камо ли евреин да помогне на друговерец. Така, че този по-добре да си беше мълчал.
06 Септември 2015 23:35
Ама само защото са евреи сега ще ни обявят за антисемити, а ако пуснем виц за габровците, че са циции, кво? Пак ли правилата ще ни цитират? Хаха.
06 Септември 2015 23:44
Били малка страна, без географска и демографска дълбочина! Сега остава да кажат, че са бедна и миролюбива държава! Да не повярваш, че тези миролюбци все още не са се оградили достатъчно от вси страни!
06 Септември 2015 23:54
Православните , разбира се , са готови да приемат с отворени обятия всички отхвърлени от гадните евреи.
Защото за разлика от тях са добри , състрадателни и милостиви . Готови да помогнат на всеки друговерец в беда.
Поради което всяко православно семейство с радост ще подслони едно такова арабско.
Или бъркам нещо ?
07 Септември 2015 00:26
BaliBali
06 Септември 2015 23:16
В правилника има и един текст за тези, дето се правят на модератори в сянка. А аз няма да си оттегля думите, те не са език на омразата, нямам расови или етнически предразсъдъци, но държавата Израел са си гадове, това е личната ми оценка. Тчк.

Ти продължаваш да наглееш ! Аз не се правя на модератор - само ти цитирам правилника на форума ! Не съм отишъл на "Стената на плача"(секция Помощ) да те ковладя и да искам наказанието ти !
Колкото до помоща - няма голямо природно бедствие , на което Израел да не е изпратил хуманитарна и медицинска помощ ! Дори и при голямото земетресение в Иран , бяха готови да изпратят , но иранците отказаха !
Ако се разровите в историята на България ще видите , колко будни бедни българчета са изпращани да учат на Запад през Турско робство от заможни евреи !
Айде малко срам да имате , а ?
Както при българите има стиснати(габровци) - така и при другите народи - щотландци , ирландци , гърци и не на последно място евреи (персийските , бухарските и йеменските) има стиснати , циции .
Сорос , като е унгарски евреин , да не е циция ?
пламен44 ми е отдавна на игнор , лорде !
07 Септември 2015 00:35
Чоки, аз го написах за пазаренето на Израел от нефта на ИДИЛ. Беше казано в присъствието на депутат от Кнесета, който не го отрече. Къде беше казано - не ми се рови в архивите на Соловьов (впрочем евреин, а и аз по дъщеря съм такъв). Впрочем, същият депутат, вдигна две ръце в съгласие, че на първо място, трябва да се разбомбят находищата и рафинериите на ИДИЛ. Но никой не го прави. Ето ти косвена улика - 1. Израел не знае къде са находищата на ИДИЛ? 2. Не знае къде са Рафинериите на ИДИЛ? 3. ИДИЛ не е заплаха за Израел? Да?
А, сетих се и за 4. Идил е враг на Иран, а Иран не е приятел на Израел - меко казано. Тва вярно ли е?
07 Септември 2015 00:43
Сорос ми е като чичо Скруч, пръска пари, за да влияе на процеси, от които после печели още повече пари. Има знаменателни примери в историята. Ама щом си го харесвате...
07 Септември 2015 00:46
Я прочетете тук:
Помощ на кюрдите в Ирак Натисни тук
Помощ в Непал Натисни тук
Помощ в НепалНатисни тук
А ето тук един по-пълен списък на помоща на Израел за изпаднали в бедствие страни от 1968г нататък :
Натисни тук
07 Септември 2015 00:52
за изпаднали в бедствие страни от 1968г
Споменаваш 68-ма, а аз ще отида малко по-далеч - 72 - Олимпиадата в Мюнхен. Какво се говори в Израел, вярно ли е, че тайните му служби са ликвидирали един по един терористите? А линкове подават ли си хората в Израел? Разбра ли въпроса ми? А за Айхман? Как стоят нещата - има ли официални линкове?
07 Септември 2015 00:55
Не го знам кой е този депутат , ама не е много умен . Най-лесно е да съсипеш нещо - заради бълхата да изгориш и юргана ! Утре Ирак и Сирия ще си възвърнат контрола над находищата и какво ? Трябва да строят всичко на ново ! Не рафинериите - корабите и цистерните превозвощи нефта трябва да се унищожат , ама и това не правят .
07 Септември 2015 00:57
Утре Ирак и Сирия ще си възвърнат контрола над находищата
Дали? Кой го гарантира? Юнайтидът на стейтовете?
07 Септември 2015 01:01
Това е заповед на Голда Меир - всички терористи , участвали в атентата на Олимпиадата да бъдат унищожени , независимо къде се намират . Ще потърся и ще ти изпратя линк , има много такива и на руски - и за американският разузнавателен кораб "Либерти" , абе много - можеш и сам да ги потърсиш на руски - на английски не знам дали има такива подробности
07 Септември 2015 01:02
ISIS fighters and pro-goverment forces battled for a year over control of the oil refinery at Baiji, Iraq's largest. The plant was crippled but intact, and would have been a key asset for whomever came to control all of the refinery and the pipelines in and out of it. This weekend, ISIS forces, which had controlled much of the facility since April, suddenly retreated. And torched the place on their way out.

Натисни тук

The Islamic State (Isis) has lost one of its main sources of revenue, retreating from at least three large oil fields in Iraq due to the military offensive of the Kurdish peshmerga and government forces, according to German media reports.
The jihadist group, which is considered the world's richest terrorist group thanks to 2014 raid on an Iraqi bank, now controls just a single oilfield in the country, the Sueddeutsche Zeitung newspaper reported, citing the BND federal intelligence service.
...
The BND concluded that IS "can hardly sell oil anymore" and one of its main sources of income "is under dramatic pressure".
The group's main sources of income originate from taxes, extortion, smuggling of antiquities, kidnapping and oil smuggling.

Натисни тук

А на фона на всичко това производството на петрл от Ирак (т.е. от контролираните от иракското правителство находища) надвиши четири милиона барела на ден, абсолютен максимум, който Ирак никога не е достигал.

П.С.: Специалистът който го "мързи да рови в архивите" явно не разбира че бомбардирането на петролно поле не се прави току-така, понеже има занчителен риск от запалване на петрола. Петролни полета палят хора които нямат други опции, примерно Саддам при изтеглянето от Кувейт и ислямистите цитирани по-горе.

Освен това специалистът изглежда не знае че бензин може да се извлича и без рафинерия, особено ако не ти пука за природата.
07 Септември 2015 01:03
Вовачка го гарантира , а я ему верю ! Лека нощ !
07 Септември 2015 01:07
Това е заповед на Голда Меир
Строго погледнато - заповедта на Голда Меир (ако има такава, а сигурно има), няма правна основа, в контекста на международното право, така че секви документи имат характер на фолклор.Понеже много често си говорим и за Крим, народната мълва мълви, че Голда, бидейки посланик в СССР, поискала Крим за установяване на Израелската държава. Е, Сталин отказал. Ама има ли линкове, няма ли - ти кво ще кажеш., верно ли е за Крим?
07 Септември 2015 01:09
Специалистът който го "мързи да рови в архивите" явно не разбира че бомбардирането на петролно поле не се прави току-така
А как се прави? Живея в държава, която не бомби петролни полета, ти си специалиста - как се прави? Като не се прави?
07 Септември 2015 01:12
понеже има занчителен риск от запалване на петрола.
Да, а рискът да изстреляме 2 мильона души в изгнание - бали сме им мамата!
07 Септември 2015 01:15
Специалистът който го "мързи да рови в архивите" явно не разбира че бомбардирането на петролно поле не се прави току-така,

Ъхъ. Особено, ако смяташ ти да сложиш ръка върху тях.
07 Септември 2015 01:18
Ъхъ. Особено, ако смяташ ти да сложиш ръка върху тях
Ама как отвътре му дойде, даже не се усети, като усмивката на младенец
07 Септември 2015 01:22
бали сме им мамата!

Не бе. Освободили сме ги от режима на Асад.

07 Септември 2015 01:24
Освободили сме ги от режима на Асад.
О, да и бензинецът наш. Демек, хем душата в Рая, хем таковата в Дупница
07 Септември 2015 01:28
Така е при победилата демокрация.
07 Септември 2015 04:55
Свиквайте.
07 Септември 2015 05:36
Не може да се говори на ангро срещу Израел, нали уж сме ХРИСТияни, а дори и Путин е източно ОРТОДОКСАЛЕН, докато Дева Мария си е чиста еврейка, а Йосиф бил арамеец, но пък се знае, че зачатъкът не е от него.
Следователно, Йешуа е гражданин на Израел.
Там е и Божи Гроб, който на всяка цена ТРЯБВА да бъде защитаван от набезите на освирепялата сган.

В това отношение, българи, руснаци, сърби, макета, румънци, та даже и укри трябва да се бием в защита на Израел, за да не стане с БОЖИ ГРОБ онова, което стана в центъра на София с последната къща на Жоро Тарабата.

Останалото е антисемитизъм и нездрава еротика.
07 Септември 2015 06:59

hamel
07 Септември 2015 01:07
Това е заповед на Голда Меир
Строго погледнато - заповедта на Голда Меир (ако има такава, а сигурно има), няма правна основа, в контекста на международното право, така че секви документи имат характер на фолклор

Тая ти мъдра мисъл не можах да я разшифровам !
Това , че на събрание на Министерският съвет министър-председателя нарежда на шефа на Външното разузнаване(Мосад) да организира операция по унищожаването на терористи "няма правна основа , в контекста на международното право" ?
А в кой "контекст на международното право пише , че могат да се избиват спортисти участващи на Олимпиада и по време на Олимпиада ???
Навремето , " в чест на Зевс се сключвало свещено примирие, с което се гарантирало безопасното придвижване на всички участници и зрители до Олимпия, както и ненападението на Елис – града-организатор на състезанията" Натисни тук
През 1972 в Мюнхен на XX летни олимпийски игри делегацията на Израел е нападната от терористи, които избиват голяма част от нея в т.нар. Мюнхенско клане. Меир апелира към света „да спаси нашите граждани и да осъди извършения неописуем престъпен акт“.[4] Тя и целият съвет по отбрана, чувствайки, че светът няма да реагира адекватно, възлагат на Мосад да избие замесените дейците на организацията Черен септември и Народния фронт за освобождение на Палестина, където и да се намират[/b].
Натисни тук
Я слез на Земята !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД