:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Това можело да се преодолее или чрез избори, или с един демонтаж на това управление и програмно правителство
Простести в Солун. 75 % от гърците не са съгласни в името на северната им съседка, да има думата "Македония"
Частните болници изсмукват обществения ресурс, твърди още сестрата на Борисов пред БНТ
Запазвала се негативната тенденция от 2016-та
Истанбулската конвенция за пръв път поставяла в "толкова сгъстен вид противодействието срещу насилието и защитата на жените"
Целта на Турция не е и никога няма да бъде поставяне под съмнение на сирийската териториална цялост, твърди той
Стотината останали жители на селото искат аптека, чешма, асфалт, канализация
Законопроектът за държавните разходи ще бъде гласуван в Сената на САЩ в понеделник
Ние живеем тук в Ротердам, Холандия, а не в Мароко, Турция или Саудитска Арабия, скандира той
СТАТИСТИКИ
Общо 365,332,339
Активни 1,108
Страници 52,566
За един ден 1,302,066

Парламентарното проучване на пенсионните фондове разцепи управляващите

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
След кратки консултации всички ПГ се договориха, че комисията ще проучва финансовото състояние на пенсионно-осигурителните дружества и управляваните от тях универсални и професионални фондове, както и прилагането на регулаторната рамка. Срокът й на действие ще бъде 1 месец. За председател беше определена Корнелия Нинова (БСП), а за неин заместник - Настимир Ананиев (РБ).
Дебатът по създадената вчера парламентарна анкетна комисия за финансовото състояние на пенсионните фондове внесе смут и объркване сред управляващото мнозинство. Предложението за новия орган дойде от БСП и получи подкрепата на партньорите на ГЕРБ от Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. Депутатите на Бойко Борисов подкрепиха неохотно инициативата на червените, за да не излезе, че опъват чадър над отговорната за осигурителните дружества Комисия за финансов надзор.

Шефът на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова (ГЕРБ) обяви анкетата за излишна, тъй като собствената й комисия вече седмици наред работела по проблема с пенсионните фондове и КФН. "Целите на предишните анкетни комисии бяха изключително и само популистки и да служат като ятаган, като боздуган срещу определени хора и институции", посочи Стоянова. Въпреки това тя призова колегите си да подкрепят парламентарното проучване, за да няма "заглавия в медиите, че единствено ГЕРБ прави чадър над КФН".

"Напипахте проблема - политическият чадър върху редица ведомства като БНБ, КФН и Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори. Анкетната комисия е вот на недоверие срещу вашата бюджетна комисия и ГЕРБ", нападна я Георги Кадиев (БСП). И даде за пример гласуването по новия дълг миналата седмица, което според него Стоянова е манипулирала.

"Няма да допуснем да има подобен подход за атаки срещу достоен човек, който е отстоявал принципни позиции и е държал бюджетния дефицит в граници, допустими за ЕС", реагира остро в защита на съпартийката си шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. И обяви, че депутатите му ще подкрепят както създаването на анкетната комисия, така и избора на председател от БСП, за да спрат обвиненията срещу ГЕРБ. Рамо му даде и Йордан Цонев (ДПС), според когото бюджетната комисия си вършела коректно работата по проблема и няма нужда от допълнителен орган.

Объркани, че са се оказали на страната на БСП, реформаторите започнаха хаотични опити да се разграничат от левицата. Десните Мартин Димитров и Петър Славов си посипаха главите с пепел от парламентарната трибуна, че не са потърсили съдействие от ГЕРБ, и обвиниха червените, че се занимават с политиканство. Колегата им Гроздан Караджов пък отрече, че РБ е подкрепил предложението, въпреки че под него стои собственото му име. "Вие се криете зад благовидна формулировка, за да нападате един достоен човек. На вас не ви е интересно как КФН контролира фондовете, а искате да направите политическо шоу", обвини той БСП.
1072
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД