×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Няма да позволим да бъде застрашен нито един милиметър от територията, обяви той
Милитаризацията на космоса е път към катастрофа, обяви Москва
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,638,105
Активни 1,533
Страници 70,223
За един ден 1,302,066

КЗК санкционира БТК заради евтини таблети

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е взела решение да санкционира БТК с близо 812 000 лв., защото е предлагала таблети на по-ниски от доставните цени, стана ясно вчера от съобщение на антимонополния орган. Устройствата са предлагани от януари до юли миналата година.

Глобата е 0.1% от оборота на компанията за 2013 г. Таблетите са продавани заедно с абонамент за мобилен интернет за 1 или 2 години. Жалбата срещу БТК е заведена от три фирми - "Мултимедиа БГ", "Кабел Сат-Запад" и "Вирджиния Ер Ен", които предлагат кабелен интернет в населени места около София и Перник, в Кюстендил, Дупница и региона, както и в Бургас. Недоволните дружества твърдят, че БТК извършва нелоялна конкуренция, като предлага таблети на ниски цени заедно с абонаментните си планове. Те сравняват цените на съответните устройства, продавани от мобилния оператор, със стойността им в електронни магазини и в каталозите на конкурентни телекоми. Според жалбоподателите разликите достигат до няколко пъти, а целта е привличане на нови клиенти.

От БТК обявиха, че ще обжалват решението на комисията.
2
1189
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
17 Февруари 2015 19:47
Те сравняват цените на съответните устройства, продавани от мобилния оператор, със стойността им в електронни магазини и в каталозите на конкурентни телекоми.

Дебилите от КДК трябва да бъдан натирени, а комисията разпусната.
От къде на къде, един търговец не може да работи с по-ниски надценки от конкурентите си.
Ако искат да докажат дъмпинг да докажат че се продава под цената за доставка на същата компания

И това не им е първи гаф

Това при положение, че приемат че е "недопустимо" с бъдещи вноски от договора да се покриват част от разходите. Само че тогава всичкш медийни компании и телекомуникационни компании ще трябва да се санкционират защото предрагат вкл безплатни устройства И то далеч не само в България. По света отстъпките са къде го-големи.

Изобщо И докога ще правим комисии само за да търсим работа на педерчета с юридическо и икономическо образование, завършили измислени университети ....
18 Февруари 2015 07:35
Поредната поръчкова простотия на комисията! И как така са преценили, че се продават под себестойноста, след като ти сключваш договор с тях за една или две годи и РЕАЛНО си изплащаш устройството на РЕАЛТНАТА ЦЕНА?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД