:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Основна причина е липсата на финансови възможности
Заплатите им не били променяни от 2004 г. насам
Запалянкото желае лично да се извини на полицаите, които рани с бомбичка, съобщи адвокатът му
Той ще подпише указ, съдържащ план за икономическото развитие на Русия за следващите 6 години за 10 трлн. рубли
СТАТИСТИКИ
Общо 377,627,536
Активни 1,996
Страници 81,694
За един ден 1,302,066

33.5 млн. декара земеделски земи ще могат да получат европари

БГнес
Министър Десислава Танева си поставя за цел до края на мандата си да подготви нов Кодекс за земята, който да реши сегашните проблеми в земеделието.
Огромна част от заявените за подпомагане пред ЕК земеделски земи вече отговаря на условията за евросубсидиране. Това стана ясно от отчета за първите 100 дни от работата на земеделското министерство. 33.5 млн. декара са покритите с правно основание площи, които са с вече регистрирани договори, при заявени към ЕК 34.9 млн. декара, съобщи вчера зам. земеделският министър Васил Грудев. Миналата година тези земи са били 29 млн. декара.

През 2015 г. условието за получаване на директни плащания на площ е наличието на правно основание, т.е ползвателят на земята трябва да има акт за собственост или сключен договор за аренда. Целта е средствата да отиват само у фермери, които са изплатили рентите на собствениците. Практика досега беше фермери да обработват и непотърсени от собствениците земи (т. нар. "бели петна") и да не плащат за тях. От ведомството на Десислава Танева например са изчислили, че за 2014 г. са дадени около 100 млн. лв. за площи, за които няма правно основание.

1.8 млрд. лв. са получили българските земеделци от началото на мандата на ГЕРБ до сега, отчете земеделският министър Десислава Танева. Нови 35 млн. лв. са тръгнали вчера към фермерите по схемата за качествени плодове и зеленчуци.

ГОРЕЩО

Темата за закъсняващата доставка на ваксината срещу син език по животните, за която е отговорна Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), нажежи обстановката и видимо ядоса министър Десислава Танева при представянето на отчета. "Всичко, което е нужно, е направено. Средствата за ваксини са осигурени. Ако искате, да закрием БАБХ и да проведем обществената поръчка в министерството на земеделието", възмути се тя на журналистически въпроси. Министърът повтори уверението на шефа на агенцията проф. Пламен Моллов, че ваксинацията ще започне от 1 март. Не е ясно обаче кой ще достави ваксината, тъй като обществената поръчка за това бе прекратена с мотива, че и 2-те останали фирми не могат да я доставят в срок.863
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД