:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
С външните заплахи САЩ ще се справя със стратегията „съревнование, сдържане, победа“
Надяват се Москва да спре офанзивата на Анкара в Северна Сирия
Допустим е съюз между мъж и жена, като половият признак не се дублира с джендър
Те искали да правят дрифт на снега с колите
Причината е навлизането на турски военни части в Сирия
СТАТИСТИКИ
Общо 365,449,977
Активни 1,463
Страници 66,632
За един ден 1,302,066

Любители на Вагнер от Европа и Америка идват за "Тристан и Изолда"

София става едно от значимите места за изпълнение и интерпретация на Вагнеровите творби. След успеха на "Пръстенът на нибелунга", на 26 февруари е премиерата на друга Вагнерова опера - "Тристан и Изолда". Спектакълът предизвиква интерес у вагнерианските общества от Европа и Америка, които са закупили билети още при пускането им. За първи път в оперната история на България ще се представи старинната легенда за любовта, която побеждава смъртта, стана ясно на пресконференция вчера в Софийската опера.

Историята е записана през 1225 г. във Франция, а едва преди 150 години е първата премиера в Мюнхен. Режисьор на българския дебют е Пламен Карталов, който срещна родната публика с тетралогията "Пръстенът на нибелунга." В "Тристан и Изолда" активното действие е малко, но затова пък се дава израз на вътрешни емоции, което се оказало трудност за сценичната реализация. За четиричасовото представление маестро Карталов подбира два екипа. В ролята на Изолда се превъплъщават Мариана Цветкова, Радостина Николаева и Цветана Бандаловска, а в Тристан - Мартин Илиев и Петер Свенсон. Диригенти са Константин Тринкс и Велизар Генчев. Музикалната подготовка е осъществена от световноизвестния Вагнеров интерпретатор и музикален педагог Рихард Тримборн, за когото това е пета продукция на немския композитор в Софийската опера.
863
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД