:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Защо винаги трябва да разсъждаваме в негативен сценарий, чуди се вицепремиерът
Западни издания поместват коментари за България и европредседателството
Крайната мярка се прилага, защото компаниите нямат задължителните застраховки и регистрации
И военният министър се обяви индиректно срещу даването на 100 млн.лв на МВР
СТАТИСТИКИ
Общо 364,775,389
Активни 153
Страници 11,589
За един ден 1,302,066

България заяви 13 щангисти за европейското първенство

Шампионите Иван Марков и Ивайло Филев ще защитават титлите си в Тбилиси
Българската федерация по вдигане на тежести е заявила 13 щангисти за европейското първенство в Тбилиси (Груз, 11-18 март). Броят на нашите участници обаче ще бъде по-малък със сигурност, тъй като в кат. 62 кг по традиция са записани трима - Ивайло Филев, Владимир Урумов и Стоян Енев, а всяка страна може да има не повече от двама състезатели в категория.

Филев има да защитава титлата си от Евро `14 в Тел Авив (Изр) и изглежда логичен избор на треньора Иван Иванов, независимо от провала си на световното миналата есен в Алмати (Каз), когато направи нула (3 неуспешни опита) в изхвърлянето. Битката ще е по-скоро за второто място и ще се реши на контролните състезания. Урумов се класира 7-и на световното, но пък Енев е бронзов медалист от европейското. Заявката и на тримата за Тбилиси `15 е най-висока в категорията - за двубой от 290 кг.

Титлата си ще защитава и Иван Марков (кат. 85 кг). Световният вицешампион е вписал двубой от 365 кг, а повече е дал само французинът Бенжамен Енекен (390).

По двама българи са заявени в кат. 56 и 77 кг. При най-леките това са Асен Мурадов и Ферди Назиф, а при 77-килограмовите - Александър Димитров и завърналият се след 8 г. отсъствие ветеран Демир Демирев. След изтърпяно 2-годишно наказание за допинг в отбора отново е и Георги Шиков. Шампионът от първата младежка олимпиада в Сингапур `10 е в кат. 94 кг, но пък в нея го няма бронзовият медалист от Тел Авив`14 Васил Господинов. Последният дори не е на лагер с националите, но няма официална информация за причината. Един представител ще имаме и в кат. 69 кг - Диян Минчев.

При жените са заявени само три щангистки, сред които изпъква сребърната медалистка в кат. 69 кг от Евро `14 Милка Манева. Тя обаче е записана при 63-килограмовите. В кат. 53 кг е третата от миналото първенство Мая Иванова, а при най-леките (48 кг) - Наталия Драганова.

Общо са заявени 125 жени и 195 мъже от 26 държави, като промени могат да се правят до техническата конференция, която е два дни преди първото състезание.
728
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД