×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Земеделският министър Румен Порожанов: Няма опасност за хората
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,758,407
Активни 1,234
Страници 53,876
За един ден 1,302,066
Реконтра

Сеч в условие на обвързана компетентност

***
Незаконната сеч в горите и службите започваше да взима значителни размери и Мъро Мърев-Мъристия се замисли дали не е време да се обезпокои.

По принцип той предпочиташе по-стабилните състояния, като хранене, ядене между храненията, почивка и мъркане, които разнообразяваше от време на време с лов и размножаване. Тези занимания не се радваха на положителна популярност в обществото, но той се чувстваше длъжен да ги прави заради физическия си тонус и самочувствие на едър варненски мъжкар.

По принцип Мъристия нямаше отношение към горите, а дървесината го интересуваше главно като инструмент за острене на нокти и направа на талаш за въргаляне.

Не така стоеше въпроса със службите и наводненията, предизвикани от сечта.

Най-интересният от деветте живота на Мъристия беше по корабите в световния океан, водата не го плашеше, но все пак на младини беше пребродил достатъчен брой сухи мазета, беше запознат с бурния живот на техните обитатели и даже беше взимал доброволно участие в няколко дератизации. Сега се чувстваше съпричастен с наводнените, като си спомнеше колко дъждовни сутрини беше прекарал, ровейки в архиви и буркани из сухи изби и сутерени, докато изчака подходящо време за излизане...

Мърев беше против дигитализацията на базите данни, доколкото от лист хартия можеше да стане чудесно леговище или тоалетна, а от един файл какво можеш да си направиш? Нищо. Но след като службите направиха тази грешка, Мъристия се чувстваше длъжен да анализира ситуацията.

Първият проблем, на който се спря, беше какво е общото между дървесината и секретните операции.

За да не си хаби ресурса, тъй като беше чувал, че мисленето е изтощителна работа, Мърев постави този въпрос на търсачката.

Търсачката му поправи правописните грешки, предложи му да се включи в нов сайт за обяви от всякакво естество, съобщи му какво може би е имал предвид и му предложи хиляда отговора с ключова дума "червей".

Червеите, твърдеше мрежата, ги има и на двете проблемни места - прояждат дърветата и базите данни, създават им дискомфорт, разместват им корените и бавно ги унищожават. Голямото предимство на червеите е, че имат хармоничен обществен живот, тъй като са хермафродити, а недостатъкът - че в природата имат естествен враг - кълвачът.

Мъро се сепна. В гладните си младежки години беше имал дребни битови инциденти с врабчета и други птици на кулинарна основа, но да се изправи до кълвач - това беше твърде безрасъдно за един себеуважаващ се котарак. А можеше и да е опасно - звуците на кълвачите наподобяваха стрелбата на автоматично оръжие.

Мъристия се замисли за войната и ролята на кълвачите в нея. Последните новини бяха много обнадеждаващи - Европейския съюз беше решил да забрани на Йосиф Кобзон да пътува, от което на него му паднал гласът и цял час останал безмълвен и задавен - от смях. За разлика от Жана Шпицберген и други подобни подгряващи фактори, които цял час пели по най-партньорски начин...

Но нито музиката, нито певците могат да спрат военните действия поради ниското ниво на шума, който произвеждат, в сравнение с оръжията. Мърев се ядоса. Доникъде не стигна тази научно-техническа революция. На двигателите на самолетите и на пистолетите слагат заглушител, да не се тревожат излишно потърпевшите... А на танковете и оръдията - не.

"Кога зашумят шумите, буките" - патриотичният саундтрак се носеше през прозореца, а Мърев още нямаше никакво експертно решение по двата актуални въпроса... Освен вноса на кълвачи от... Европейския съюз... Ама пък как да зашумят тези шуми, ако са отсечени? Буковият паркет нали не шуми.
5
1461
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
17 Февруари 2015 19:52
и даже беше взимал доброволно участие в няколко дератизации.

Имам си отскоро един активен дератизатор.Отсега ще го наричам Мъри.Маргаритке,ти си кръстницата.Виж там,каквото се полага....
17 Февруари 2015 20:50
Марги -
17 Февруари 2015 21:46
По принцип той предпочиташе по-стабилните състояния, като хранене, ядене между храненията, почивка и мъркане, които разнообразяваше от време на време с лов и размножаване.

Марго, ти си дамският еквивалент на великан!
18 Февруари 2015 09:52
Сиво. Без нюанси.
18 Февруари 2015 10:58
Маргарита Серафимова има уникален изказ! Браво! Искаме още...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД