:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И банките заклеймиха лупингите на ГЕРБ за пенсионните фондове

Връщане от НОИ към лична партида при сегашната структура е невъзможно, призна министър Калфин
И Асоциацията на банките в България се обяви срещу идеите на ГЕРб за прехвърляне на вноските за втора пенсия от пенсионните фондове в НОИ. В открито писмо Асоциацията изразява пълната си подкрепа по съвместната позиция на работодателските и професионалните организации срещу предлаганите промени в системата за пенсионното осигуряване.
От асоциацията се надяват подобна реформа да бъде задълбочено и отговорно обсъдена с всички заинтересовани страни преди приемането на конкретни действия.
Вчера стана ясно, че всички работодателски организации са срещу предложените промени, а от Българска стопанска камара поискаха и вето от президента на промените в Кодекса за социално осигуряване.

За да тушира огромното недоволство срещу внезапните и необмислени законодателни промени, вчера премиерът Бойко Борисов съобщи, че е възложил на финансовия министър Владислав Горанов да проучи и възможността хората, ако се прехвърлят изцяло към държавното осигуряване, но после размислят, да могат да си прехвърлят парите обратно към избран пенсионен фонд.

Междувременно вицепремиерът Ивайло Калифн коментира, че такова обратно движение - от НОИ към частни пенсионни фондове - не е възможно. "Това прехвърляне не е възможно, защото в НОИ няма индивидуални партиди, един път отишли там средствата, те отиват в системата и следващия месец се плащат за пенсии“, обясни Калфин.
По думите му теоретично е възможно изготвянето на индивидуални партиди и в НОИ, но това означава друг вид структура. "В момента НОИ не инвестира. Това е един добре работещ фонд, но той няма пари да инвестира, той не е създаден да има индивидуални фондове“, добави той.

Калфин смята, че в предложението на ГЕРБ да се даде възможност гражданите да имат свободен избор дали да се осигуряват за втора пенсия в частен фонд или в НОИ, има логика, но тя трябва да бъде защитена по нормалната процедура - с обсъждане в Тристранния съвет и в парламента.
1
1501
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Декември 2014 14:06
Идеята за „мъртвата примка” (в Русия сега известна като „петля Нестерова”, а в България като лупинг) се заражда у Нестеров още през 1912 г., докато се обучава в авиационния отряд в Гатчино. Той пише: „Въздухът е напълно еднородна среда във всички направления. Той ще удържа самолета при всякакви положения при правилно управление.”


Ноо - при правилно управление!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД