:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Управата на КТБ мина през полицията за разпит

Засега банкерът Цветан Василев не е дал показания, защото бил в чужбина
Членове на ръководството на Корпоративна търговска банка (КТБ) са били извикани на разпит в столичната полиция вчера, съобщиха пред "Сега" от прокуратурата. Поводът е сигнал от "Протестна мрежа" срещу председателя на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев, депутата от ДПС Делян Пеевски и лидера на "България без цензура" Николай Бареков за данъчни престъпления и неясно финансиране. Василев, Пеевски и Бареков не са викани в полицията вчера. От СДВР не потвърдиха информацията. Василев е бил нередовно призован и затова не се е явил. Според неофициална информация той е в чужбина. Той не е бил и на вчерашното общо събрание на КТБ, съобщи capital.bg. Чрез "Бромак" ЕООД бизнесменът притежава мажоритарен пакет в банката.

В сигнала на "Протестна мрежа" има данни за имотното състояние на Пеевски, ползвани активи с неизвестен краен собственик в офшорни зони, съмнения за спрени разследвания, търговия с влияние, неспазена процедура за допуск до класифицирана информация и подозрения за пробив в националната сигурност. Иска се изясняване на финансирането на медиите на Ирена Кръстева. Твърди се, че КТБ дава кредити на свързани лица в размер, надхвърлящ законовите ограничения. Иска се и проверка на произхода на средствата на "България без цензура".

Прокуратурата започна проверката на Василев, Пеевски и Бареков в края на февруари и нареди НАП да направи данъчна ревизия на тях и свързаните с тях хора и фирми. От прокуратурата обясниха, че ще изискат данни и от Сметната палата, МВР, БНБ и други органи. Неотдавна главният прокурор Сотир Цацаров каза, че се е наложило БНБ да бъде питана три пъти, докато изпрати данните, а от НАП искат да падне данъчната тайна. "Данните (от БНБ - б.р.), които са ни изпратени, или не са данните, които бихме искали да получим в хода на проверката, или са непълни и се нуждаят от разширяване. По отношение на част от данните от НАП ни бе отговорено, че представянето им изисква разкриване на данъчна тайна. Подписал съм писмо с такова искане", обясни в края на май Цацаров на въпроси защо се бави проверката. Освен това е дошъл и допълнителен сигнал от същите податели, който налага събирането на още много данни, включително и за "една конкретна банка".

Пак Цацаров разказа преди време, че Цветан Василев е поискал да получи от прокуратурата сигнала срещу себе си.
2
1422
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
11 Юни 2014 21:01
кафе пиха ли с ъовчев?
11 Юни 2014 21:50
Да ги б.сят - те друго не заслужават...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД