:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Путин: Ще анализираме изводите на следователите за падналия малайзийски „Боинг”
Говорили за Скрипал, Сирия, международните отношения
Стоим много добре на външната сцена, твърди вицепремиерът Екатерина Захариева
Новият директор на космическата агенция е бившият вицепремиер Дмитрий Рогозин
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,954,921
Активни 1,176
Страници 92,701
За един ден 1,302,066

Украйна разформирова "Беркут"

Новото правителство ще се представи на Майдана
Заповед за разформироването на спецчастите "Беркут" е подписал и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков. Той самият е съобщил това тази нощ в профила си във Фейсбук, предаде ИТАР-ТАСС.
"Беркут" ги няма вече, пише в текста на съобщението по повод заповед номер 144 от 25 февруари 2014 г. "За ликвидацията на специалните подразделения на милицията за гражданска сигурност. Подробности ще бъдат съобщени на специална пресконференция.
Междувременно в Украйна днес избират новото правителство. То ще бъде представено пред протестиращите на киевския Площад на независимостта.
Привечер на него ще се проведе общо събрание на участниците в тримесечните протести.
212
3417
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
212
 Видими 
26 Февруари 2014 08:24
Не може да ги няма. Може да са под друго име, но без специални части не може.
26 Февруари 2014 08:33
Направо да изуват гащите и да се подлагат на Европата. И да си назначат онези нацисти с молотовките.
26 Февруари 2014 08:40
Междувременно в Украйна днес избират новото правителство. То ще бъде представено пред протестиращите на киевския Площад на независимостта

Моля по-просветените в този форум да ми обяснят туй сега демокрация ли е, охлокрация ли... А може би пък европеизация да е. Нещо ми се пообърка аксеологията напоследък, но най-вероятно е туй именно да е каймакът на евроатлантическите ценности.
26 Февруари 2014 08:41
Елена Йончева:

- Българският беше официален език на местно ниво в Одеска област, където сънародниците ни са повече от 10%. Това означаваше, че те могат да поставят например табелки на двата езика в своите селища. Можеха да разговарят на български с местната администрация, документацията да се води и на украински, и на български. Сега това вече не им е разрешено.

Всъщност притеснението на една част от жителите на Украйна е, че след отмяната на този закон може да последва приемане и на други идеи, залегнали в програмите на националистите. Например закон за обявяването на украинците като титулна (водеща) нация. Когато говорих по този повод със самите националисти, те заявиха "Трябва украинският генетичен материал да бъде съхранен". И по тази причина трябва да се отдава предпочитание на украинците в различни форми на обществения живот, политика, култура, икономика. Как обаче това ще бъде преведено от политиците, ние все още не знаем.

Ние не знаем доколко либералната демократична опозиция в парламента ще откликне на тези искания. Например лидерът на партията "Свобода" Олег Тягнибок, който е и кандидат за президент, настоява за създаване на Министерство на самосъзнанието. От неговата партия в парламента вече е вкаран и друг проектозакон, който предвижда забраната на определени телевизионни канали, които според тях са отразявали неправилно и тенденциозно последните дни на Майдана. Според Тягнибок това, цитирам, "застрашава информационната безопасност на страната". Разбира се, това са проектозакони, те могат да не минат. Но въпросът като цяло е доколко опозицията ще се съобразява с Майдана. И в момента от мястото, където съм, виждам как пристигат нови отряди. Самите те твърдят, че не обкръжават, а защитават парламента. И заявяват, че няма да напуснат улицата, докато съгласувано с тях не бъде съставено новото правителство и назначени висшите държавни функционери.

В Киев повечето анализатори и политолози, които имат по-критичен поглед към ставащото, вече отказват да общуват с журналисти и да дават интервюта. Направо казват, че не знаят дали някой няма да дойде в техния дом.Натисни тук
26 Февруари 2014 08:45
настоява за създаване на Министерство на самосъзнанието

А Министерство на истината кога?
26 Февруари 2014 08:46
Не пропускайте коментарите под статията в телеграф - това е само една малка част от картината на настроенията на хората в Европа за ставащото в Украйна и ролята на Европа в разпалването на конфликта:
Натисни тук
26 Февруари 2014 08:48
Беркут са базирани в Севастопол, бяха без оръжие на Мегданчика и белополяците няма начин да не са им стреляли...
26 Февруари 2014 08:48
Арсен Аваков. Той самият е съобщил това тази нощ в профила си във Фейсбук,

Ясно, Фейсбук е вече със статут на Държавен вестник. На Мегдана пък ще обявят новото правителство. Да живей Улицата и нейната единствена и най-истинска демокрация.
26 Февруари 2014 08:50
Заповед за разформироването на спецчастите "Беркут" е подписал и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков.

Хайл!
26 Февруари 2014 08:52
Ще ги има, разбира се...но под друго име: БАНДЕРА СС - for example.
26 Февруари 2014 08:57
После побега Виктора Януковича и назначения новой власти в Украине, на Майдан Независимости начали возвращаться заведения общественного питания и финансовые учреждения. Часть из них прекратила работу еще после начала противостояния на улице Грушевского, когда ожидалась ответная реакция силовиков. Некоторые же продолжали работать вплоть до начала штурмов 18-го февраля, когда большая часть Майдана оказалась в огне, а здания дома Профсоюзов полностью сожжено.
26 Февруари 2014 08:58
The_Tulip26 Февруари 2014 08:41

Елена Йончева:
Обикновен фашизъм!
26 Февруари 2014 09:02
Цитираният номер на заповедта чия информационна потребност трябва да задоволи?
26 Февруари 2014 09:02
Те всяка кандидатура на министър съгласуват с улицата...толкоз ги е страх...ония със споите да се обърнат срещу новиет управляващи и да ги бият...
Ключов момент е дали сред предложените ше има министри от Партията на регионите, защото без тях пред скептична Европа (хората, не за политиците) трудно ще мине номера за правителство на обединена Украйна. Дали тълпата със сопите, маските и коктейлите Молотов обаче ще одобри подобни кандидатури също не е ясно...
И‌ най-важно е дали Москва ще признае новото правителство за легитимно защото това е едно от усливията на Кремъл изобщо да има преговори с новите украински власти...
Много неизвестни в уравненнието.
26 Февруари 2014 09:03
В момента Богатите ли тролят, или Ибедните:

Кризата в Украйна застрашава руски държавни банки
Рики Еповери
Покажи
Рики Еповери
Покажи
The Bulgarian Lion
26 Фев 2014 04:45
....икономическата криза в Украйна може да засегне руските банки, които имат силно участие в икономиката на бившата съветска република
Ако това е проблема и причината, руснаците ще влезнат и ще въведат ред в производствената си база в Украйна. Укрите са я получили от СССР.
Стариков много добре ги обясни тези работи преди 1 ден.
Натисни тук
бонго-бонго
26 Фев 2014 04:55
Туй кога? Нещо съм пропуснала пак
Защото в Сирия някой изсипва много пари за да наема, поддържа и въоръжава бунтовниците. Ако не е Обама, значи е Путин Ако не е Путин, значи е Обама.
ТЦъ....
Отдавна Обама абдикира от активна външна политика, особено в Близкия изток. На бунтовниците - имам предвид ислямистите - им плащат Саудитска Арабия и Катар.
MB
26 Фев 2014 06:06
Най-много Обама да си легне с чорапите довечера от притеснение....
Нормално. В страна де по два-три пъти на година възниква въпроса, как аджаба че плащаме заплати от другата седмица
Рики Еповери
26 Фев 2014 06:46
Мнения: 729
От: United States
Скрий: Име,IP Огромният провал на Кремъл в Украйна ще даде нови сили на опозицията на авторитарния режим на тава риш метър и седемдесет. Майданът в Москва предстои.

Чака се да застъпи дневната множествена смяна.
26 Февруари 2014 09:04
На станции метро "Театральная" уже демонтировали флаги с цитатами Владимира Ленина о революции в целом это 24 объекта на русском и украинском языках. Об этом сообщает пресс-служба метрополитена.

Также, добавим что планируется демонтаж памятника Ленину. По сообщению пресс-службы до конца недели будет разработан план по ликвидации архитектурного сооружения.

"Сделать это не так просто, потому что он весит почти 6 тыс. кг", - добавили в метрополитене.
26 Февруари 2014 09:07
В сезона на Ленинопада смените са 24х7
26 Февруари 2014 09:10
В Киев повечето анализатори и политолози, които имат по-критичен поглед към ставащото, вече отказват да общуват с журналисти и да дават интервюта. Направо казват, че не знаят дали някой няма да дойде в техния дом.

И така, на върха на дубинката, се ражда новата, единствена и непогрешима "демократична" национал украинска бандеровска истина... и няма кой да я постави под съмнение, защото "не знаят дали някой (с дубинка) няма да дойде в техния дом", при техните семейства и при техните деца... Върховната Рада е обкръжена от още по върховен Майдан, но без съмнение там се гласува демократично и легитимно, без абсолютно никакъв натиск... и в пълно съответствие с национал бандеровската истина...
26 Февруари 2014 09:11
Яуза, човекът си го е казал в прав текст под статията в "Телеграф":
ianpayne 29 minutes ago
Germany had Hitler and France had Napoleon and they both run EU now !!!!

Изглежда последните непрогледнали за истината са тукашните форумни тролове
26 Февруари 2014 09:14
Президент РФ Владимир Путин подверждал, что соглашение с режимом Януковича о предоставлении кредитов было устным.
това напомня целувката Брежнев-Хонекер.
Този прогресиат с малко пермутации се превръща в нещо съвсем добре познато в близкият до мен Кастро квартал.
26 Февруари 2014 09:15
А Европа и УСА се надпреварват кой да признае ставащото безумие за легитимно!?! И за нормално!?!
26 Февруари 2014 09:17
Ленинопада


Обявен е от списание Тайм за една от стоте най-влиятелни личности на 20 век.[1]
За него ли говориш? Щото Барозу и Кличко по-влиятелни, нали? Ааа, и бандеролите.
26 Февруари 2014 09:19
За българите в Украйна изходът е в ускорено взимане на българско гражданство. Йончева по-добре да иде при Доган и да го разпита защо е толкова против даването на гражданство на българи от диаспората.
26 Февруари 2014 09:20
Руслана Лижичко: "Якщо люди загинули за те, щоб пішов Янукович, а прийшли подібні до нього люди зі старої системи, то Майдан нічого не добився. Ми боролися за нову систему, за євроінтеграцію, за європейські цінності, хотіли стати нормальною європейською державою, де гроші не розкрадаються через корупцію, а різні гілки влади – зрозумілі та прозорі.

Друга проблема України – це тотальна ідеологічна й інформаційна провокація.

Немає нацистських, фашистських, антисемітських чи інших таких настроїв в Україні. Нема, не було і не буде.

Будь ласка, Європо, запам’ятай це. В Україні співпрацюють та співіснують всі церковні конфесії. Це означає, що мусульмани, християни, євреї – всі разом".
26 Февруари 2014 09:24
Моля по-просветените в този форум да ми обяснят туй сега демокрация ли е, охлокрация ли... А може би пък европеизация да е. Нещо ми се пообърка аксеологията напоследък, но най-вероятно е туй именно да е каймакът на евроатлантическите ценности.
Не, напротив. Предизвикателството е насочено към Русия и към славянството.
Непосредствените цели са:
- западът да покаже, че славяните не стават за нищо и че занапред трябва да има вмешателство в славянските държави;
- регионът да бъде разбунен във вреда на Русия;
- случващото се Украйна да послужи за назидание на всички страни, които са решили да се сближават с Русия.

Неслучайно вчера казах, че Русия е на ход. А тя се спотайва засега.
26 Февруари 2014 09:24
Това е лудост някаква. Но като гледам как единственото, което правят европейците, лекичко да псуват на маса и във форум, може би това и трябва. Срам ме е, че съм член на пасмината, търпяща и приемаща подобно поведение.
26 Февруари 2014 09:26
То и наште джандаре са за разформироване...
26 Февруари 2014 09:27
Ракита,
"Западът" е твърде общо казано.
Имаме Европа и САЩ. Две формации с много различни интереси. От 10-15 години насам САЩ си играят с Европа по абсколютно същия начин, както у нас ДПС си играе с БСП - хем да им върши мръсната работа, хем да им носи дивиденти, хем те да остават в сянка и целите в бяло (доколкото е възможно, де).
26 Февруари 2014 09:28
За българите в Украйна изходът е в ускорено взимане на българско гражданство.


Хиляди незаконни български паспорти
В продължение на години Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) е издавала незаконно удостоверения за български произход на всякакви чужденци, констатира Върховната административна прокуратура, която провери дейността на ведомството, пише в. "Труд".
Според изданието тази проверка потвърждава заключенията от негово собствено разследване: хора, които нямат български корени, са получавали бележки за български произход, а после и български паспорти по облекчена процедура.


Граждани на Косово и Албания например са получавали удостоверения за български произход само защото са декларирали, че членуват определена
организация. Нито една от посочените организации обаче не била призната от ДАБЧ за съюз на българите зад граница.
26 Февруари 2014 09:28
Ленинопада


Обявен е от списание Тайм за една от стоте най-влиятелни личности на 20 век.[1]

Ти и Хитлер и Сталин бяха влиятелни ама им махнаха паметниците. Тоз да не е по-хубав от тях.
26 Февруари 2014 09:29
Не знам Руслана защо си позволява да говори за миналото разбирателство между различните конфесии, като настоящето е друго - това са три примера тук, че многовековни манастири дразнят майданути протестиращи
26 Февруари 2014 09:29
Ето и още коментари от в. "Телеграф":

Stoneyjack • an hour ago
Neocon busybodies in USA, EU, & UK have turned Ukraine into a battle between East & West. They are forever reaching, grabbing, & destabilizing.
remindmelater • an hour ago
Then why are you being provocative towards Russia Mr Hague?
seethru • an hour ago
When the mob took over Kiev, US and Britain (Rice and Hague) were warning Russia not to intervene. Now US and Britain (Kerry and Hague) are saying they need Russia's help. Do these people who run their country's foreign policy learn their job as they go along?


Не коментирам, така да се рече
26 Февруари 2014 09:30
Срам ме е, че съм член на пасмината, търпяща и приемаща подобно поведение.

Die Hexe - не си от тях! Не си от тази пасмина!
26 Февруари 2014 09:31
трябва да се отдава предпочитание на украинците в различни форми на обществения живот, политика, култура, икономика.

Affirmative action?
И това в демократична Европа?
Quo vadis, Europa?
26 Февруари 2014 09:31
То и наште джандаре са за разформироване...


Разформироване му е майката. Улицата и Лудницата са в стихията си.
26 Февруари 2014 09:33
Скъпа Хексе, както се вижда от цитираните от мен постове (признателност на Яуза за линка!), пасмината е предимно по върховете на ЕС и сред прилежащия й слугинаж. Като тук. Като във форума
26 Февруари 2014 09:34
26 Февруари 2014 09:37
Украйна разформирова "Беркут"


Може да се организират революционни хунвейбински отряди
26 Февруари 2014 09:37
Рики Еповери
Также, добавим что планируется демонтаж памятника Ленину.

Забележете: "планира се", "демонтаж". Разбира се, че Украйна трябва да се раздели с паметниците на Ленин. Пък и прогресът е очевиден : преди две седмици - варварско рушене, днес - демонтаж. Аз, като оптимист, ще продължа - след 5-6 год. с помощта на Русия в единна и многонационална Украйна ще започне процес на творческо съзидание!
26 Февруари 2014 09:38
Появиха се и първите нелегални: "Сала Украине! Хероям Сала!"
(написано на един от вагоните в метрото)
26 Февруари 2014 09:38
Иначе невъоръжен "Беркут" вече няма да има... защото приближава времето на въоръжен "Спецназ"...
26 Февруари 2014 09:39
Щом я докарахте до Ленин, че ви пречи много, хубу.
26 Февруари 2014 09:40
А може би пък европеизация да е.

Това ще да е!
Сега от недрата на Буркуг ще се пръкнат новите "демократични" капиталисти, депутати, кметове и цялата "евро-демократична" паплач.
26 Февруари 2014 09:42
Елена Йончева

В Киев повечето анализатори и политолози, които имат по-критичен поглед към ставащото, вече отказват да общуват с журналисти и да дават интервюта. Направо казват, че не знаят дали някой няма да дойде в техния дом.


26 Февруари 2014 09:44
ново20 26 Февруари 2014 09:02
Цитираният номер на заповедта чия информационна потребност трябва да задоволи?

Има смисъл. Тази Заповед №144 ще стане нарицателна като съдържание. Освен това има и едно съвпадение с броя на свастическите символи - 144 (Свастика, Коловрат, Посолон, Свети Дар, Свасти, Сваор, Слънцеврат, Агни, Фаш, Мара, Инглия, Слънчев Кръст, Солард, Ведара, Светолет, Цвете, Перунов Цвет, Свати, Раса, Боговник, и др.)
26 Февруари 2014 09:44
Щом я докарахте до Ленин, че ви пречи много, хубу

Валтер, според мене в главите на бандерлюгите има нещо, което основно им пречи. В смисъл, че липсва .
26 Февруари 2014 09:45
Софи, Дуцов, благодаря ви, но съм права. омерзително ми е. Знаете ли как се чувствам? Все едно вървя по улицата, а там развилнели се хулигани бият беззащитен човек. Аз стоя отстрани и ... недоволствам. Да, вярно е, че не бия. Вярно е, че ми е гадно от случващото се. Но просто стоя отстрани. Да им *** *** европейска
26 Февруари 2014 09:45
Неслучайно вчера казах, че Русия е на ход. А тя се спотайва засега.

На ход е ама пусто, много труден.
Правилните ходове са нещо много в разрез с имиджа, който старателно градихме: милваме тигри, голи до кръста яздим в дивата пустош, мятаме противници на тепиха и подобна героична хореография тип Ким Ир Сен. Сега когато елегантно, по европейски ни подложиха краче, вместо да се обърнем и раздадем шамари, ще требе да се извиним, че сме ходили с лошо другарче и да полекуваме крачето, което ни стрепна.
26 Февруари 2014 09:46
В Киев повечето анализатори и политолози, които имат по-критичен поглед към ставащото, вече отказват да общуват с журналисти и да дават интервюта. Направо казват, че не знаят дали някой няма да дойде в техния дом

Евроатлантските безценности в действие. В частта им за свободата на словото
26 Февруари 2014 09:47
От страховитото мълчание на Москва някои започнаха да ги обливат топли и студени вълни.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД