:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Василис Ст. бил разстрелян с 20 куршума в квартал на Атина
Волен Сидеров: "Атака" ще гласува "против" ратификацията на Истанбулската конвенция
Той влязъл в програмата за седемте най-застрашени паметници в Европа,
Това са установили и британски, и американски учени.
Те ще имат и общ отбор в женския турнир по хокей.
Смята се, че 9 млн. британци страдат от самота и че това е скрита епидемия
За пръв път в съдебната зала прозвучаха свидетелски разкази за взрива, който избухна през юли 2012 г.
СТАТИСТИКИ
Общо 364,903,811
Активни 277
Страници 11,953
За един ден 1,302,066

Брюксел отхвърли искането за по-актуален референтен период за тютюна

Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Димитър Греков
Европейската комисия е отхвърлила искането за промяна на референтния период за национални доплащания за тютюн. Това става ясно от писмо, адресирано до дирекция "Директни плащания и пазарна подкрепа" в Министерството на земеделието и храните. Вчера писмото беше разпространено от Националната асоциация на тютюнопроизводителите (НАТ).

Преди седмици земеделският министър Димитър Греков поиска от еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолош да бъде променена схемата, по която българските тютюнопроизводители получават национални доплащания и за референтен период да се приеме 2012 г. Според правната служба на Еврокомисията обаче това е невъзможно.

В момента държавната субсидия отива в хора, които са садили тютюн в поне една от трите години между 2007 и 2009. Някои от тях обаче са се отказали, а на тяхно място са влезли нови производители, които не получават нищо.

Пред "Сега" Цветан Филев, председател на НАТ, заяви, че не е очаквал друг сценарий. Но допълни, че трябва да се намери начин за по-справедливо разпределение на субсидията. Според него това може да се постигне и на национално ниво. Един от начините е със заповед на министъра да се промени наредбата, според която се разпределят субсидиите. През тази година за тютюна са заделени 100 млн. лв. от бюджета, макар че ЕК даде съгласие сумата да е 160 млн. лв. Хората, които отглеждат тютюн, са над 33 000.

2827
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД