×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
Новата инсталация ще плува в езерото Сърпентайн в Хайд парк
Нетаняху пред Путин и Помпео: Иран трябва да напусне Сирия
СТАТИСТИКИ
Общо 385,224,163
Активни 1,529
Страници 70,449
За един ден 1,302,066

Осем области изпреварват столицата по нови жилищни сгради

Осем области изпреварват столицата София по новопостроени жилищни сгради. Това показват оповестени вчера данни на националната статистика за четвъртото тримесечие на 2013 г. От октомври до декември въведените в експлоатация жилищни сгради у нас са общо 576 - със 103 по-малко в сравнение със същия период на 2012 г.

Най-много сгради са вдигнати в областите Варна - 111, Бургас - 94, Пловдив - 77, и София - област - 61. След тях в класацията се нареждат Плевен, Русе, Добрич и Стара Загора. През четвъртото тримесечие на миналата година столицата се откроява с изключително ниска строителна активност и с едва 17 новопостроени жилищни сгради.

Продължава тенденцията Пловдив и морските ни градове да изпреварват София и по нови проекти. От октомври до декември в града под тепетата са започнати 138 нови сгради. В Бургас и Варна броят им е съответно 245 и 83, докато в София са тръгнали само 60 строежа. Бургас е първи по издадени разрешителни за строеж на жилищни сгради - 186. В столицата са издадени 108 документа, по-малко са разрешителните за Пловдив и Варна - 107 и 75.

Междувременно от "Ера България" отчетоха ръст от 43% на сделките с имоти в София, Бургас и Варна през изминалата година. Според компанията нарастващите продажби са сигурен знак за стабилизиране на основните пазари. Брокерите посочват, че спадът на цените на имотите през последните 5 години вече е приключил и сега е най-подходящият момент хората, които обмислят да купят ново жилище или да сменят дома си, да се възползват от благоприятните пазарни условия. Прогнозите са за обрат и начало на поскъпване на недвижимите имоти.
4
1420
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
12 Февруари 2014 10:00
Ех, мечти!
12 Февруари 2014 10:54
Не са мечти! Какво показва 43% ръст на сделките-смяна на посоката. Крайно време е!
12 Февруари 2014 11:08
Проблемът е, че строителството не е устойчива икономика, примери колкото искаш, все тъжни....
12 Февруари 2014 20:13
Какво показва 43% ръст на сделките-смяна на посоката.


Къде го видя този 43% ръст? Сайтът на агенцията по вписванията говори друго, поне за София. Както се казва, "надай се коньо"... Балонът от 2008-а ще се повтори, ама друг път... Когато се повторят предпоставките за него, а тях ги няма.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД