:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бюджетът през януари е с излишък за първи път от 2009 г. насам
Въпреки критиките от Брюксел ВСС гласува електронно
Киев обеща да не изпраща новобранци на фронта
Прокуратурата се отказа от обвиненията заради промяна в НК от миналата година
Владимир Илиев заслужи бронзов медал на 20 км
Най-критично е отношението към съдебната система
СТАТИСТИКИ
Общо 225,108,011
Активни 1,375
Страници 81,741
За един ден 235,726

Моника Станишева докара главоболия и на шефа на Европарламента

Моника Станишева
Ден след като съпругата на Сергей Станишев - Моника, обяви, че се отказва от европроект "Как разбираме ЕП" заради спекулации за конфликт на интереси и обяви, че ще върне получения аванс от 29 679 евро, десницата в Европарламента поиска пълното й разследване. Освен това се оказа, че Станишева е взела значително по-голяма сума - 60 000 евро. ЕНП използва случая и за остри упреци към шефа на ЕП Мартин Шулц, който е кандидат на евролевицата за председател на Еврокомисията, че осигурява пари за "свои политически приятели".

"Необходимо е да се даде допълнителна яснота по обстоятелствата как са дадени от ЕП 60 000 евро на съпругата на председателя на БСП Сергей Станишев", заяви говорителката на групата на ЕНП в Комисията по бюджетен контрол Ингеборг Гресле. И допълни: "Когато служители на ЕП под ръководството на социалистическия председател Мартин Шулц сключват договор за 60 000 евро със съпругата на председателя на ПЕС - това мирише на политическо фаворизиране. Мартин Шулц трябва да излезе чист от тази история и да обяви публично обстоятелствата и процедурите, по които е отпусната тази безвъзмездна помощ на фирмата на г-жа Станишева". Гресле запита дали Шулц използва парламентарни фондове, за да помага на политическите си приятели. Германската християндемократка е категорична, че "конфликтът на интереси бе очевиден дори преди г-н Станишев да обяви, че ще бъде кандидат за европейските избори".

"Айде, не ме разсмивайте", лаконичен бе Станишев пред "Сега". Съпругата му не бе открита за коментар.

-------РЕПЛИКА

"Лидерът на ПЕС да прави връщанката на пари в Брюксел - унизително, долно, срам за България", заяви Бойко Борисов. И допълни: "Ако е било честно, ако е било принципно, те (Сергей и Моника Станишеви) няма да връщат пари, а ще се защитят".
3
2019
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
29 Януари 2014 21:58
Хайде сега, и в семейните приятелства ли ще се набутваме ? ...
29 Януари 2014 22:21
Един истински цоциалист, като съсела, винаги си опича работата, преди да усвои средствата. Щом се е стигнало до такъв прецедент, социалист да връща вече взети пари, значи работата мирише. И няма да се изтече в канала току така.
30 Януари 2014 13:32
Моника Станишева докара главоболия и на шефа на Европарламента

Как се размирисаха тези "така добре опечени работи", а?
Дай мнение по статията