:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 248
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

София ще спечели само 50 000 лв. повече от реклама

Столичният общински съвет гласува да увеличи обезщетенията към наемите на всички рекламни елементи в столицата. Това стана след първоначалното възмущение, че се увеличават наемите само на нестандартните реклами, които се броят на пръсти. "След проведени обсъждания и с оглед постигане на равнопоставеност по отношение увеличаване размера на обезщетението за всички елементи предлагам да се допълнят и рекламните елементи с площ до 9 кв.м и 12 кв.м", пише в доклада на зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов.

Както "Сега" писа, първоначалното предложение на Барбалов беше увеличението от 5% на обезщетенията върху наемите от 2008 г. да е само за нестандартните реклами. И от тази мярка се очакваха приходи от около 25 хил. лв. С новото решение приходите от реклама ще се увеличат общо с около 50 хил. лв. за нестандартните и големите реклами. "Причината е, че с някои от наемателите, които бяха избрани след конкурса, са сключени договори и за това сумата е такава", обясни Барбалов пред "Сега". М.г. обезщетенията бяха увеличени с 15%, приходите нараснаха с 294 хил. лв. и за 2013 г. са около 2.3 млн. лв. Това обаче е прекалено малко, защото залаганите приходи от реклама всяка година са около 6 млн. лв. Сегашните наематели плащат символични наеми по договори, изтекли през 2008 г. Години наред ГЕРБ не успява да проведе конкурс и оттогава фирмите ползват билбордовете, плащайки "от добра воля" обезщетения, които са 50% по-високи от определения към онзи момент наем.
725
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД