×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Германия спечели с 2:1 с 10 души и гол в добавеното време
Само преди дни прогниха и американски министър от заведение заради мигрантската политика
Лукаку се изравни с Роналдо на върха при голмйсторите
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,960,357
Активни 410
Страници 12,398
За един ден 1,302,066

Зам.-шеф на градския съд отложи дисциплинарката си с болничен

Зам.-председателят на Софийския градски съд Петя Крънчева отложи в четвъртък дисциплинарното си наказание, като изпрати болничен във Висшия съдебен съвет (ВСС). В сряда Крънчева беше на работа и гледа делото срещу бившия пътен шеф Веселин Георгиев.

Очакваше се вчера най-сетне да приключи дисциплинарното дело за забавени от Крънчева съдебни процеси. Тримата членове на съдебния съвет, които провериха съдията, стигнаха до извода, че тя е забавила 93 дела, 9 от които с около година. Зам.-председателят на градския съд е предложена за наказание - намаляване на заплатата с 20% за една година. ВСС, който започна дисциплинарката много неохотно, може обаче и да отхвърли предложението за наказание и да освободи Крънчева от отговорност. Произнасянето по дисциплинарното дело бе отложено за 5 декември.

Като зам.-председател Крънчева получава по-малко дела за гледане от редовите си колеги. Въпреки това тя е сред магистратите, пословични със закъсненията си за съдебни заседания и с проточване на процесите им с години. Тя например е съдия по делото за пране на пари срещу бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров, което тръгна на 4 декември 2009 г. "Сега" преди време писа как Крънчева антидатира дела. Това стана ясно и от решение на Върховния касационен съд.
940
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД