:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Македония обещава да запази мраморната плоча от храма "Рождество на Пресвета Богородица"
„Трети вариант просто не е възможен“, заявява Владимир Ермаков от руското външно министерство
СТАТИСТИКИ
Общо 373,183,452
Активни 1,447
Страници 79,547
За един ден 1,302,066

Зам.-шеф на градския съд отложи дисциплинарката си с болничен

Зам.-председателят на Софийския градски съд Петя Крънчева отложи в четвъртък дисциплинарното си наказание, като изпрати болничен във Висшия съдебен съвет (ВСС). В сряда Крънчева беше на работа и гледа делото срещу бившия пътен шеф Веселин Георгиев.

Очакваше се вчера най-сетне да приключи дисциплинарното дело за забавени от Крънчева съдебни процеси. Тримата членове на съдебния съвет, които провериха съдията, стигнаха до извода, че тя е забавила 93 дела, 9 от които с около година. Зам.-председателят на градския съд е предложена за наказание - намаляване на заплатата с 20% за една година. ВСС, който започна дисциплинарката много неохотно, може обаче и да отхвърли предложението за наказание и да освободи Крънчева от отговорност. Произнасянето по дисциплинарното дело бе отложено за 5 декември.

Като зам.-председател Крънчева получава по-малко дела за гледане от редовите си колеги. Въпреки това тя е сред магистратите, пословични със закъсненията си за съдебни заседания и с проточване на процесите им с години. Тя например е съдия по делото за пране на пари срещу бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров, което тръгна на 4 декември 2009 г. "Сега" преди време писа как Крънчева антидатира дела. Това стана ясно и от решение на Върховния касационен съд.
870
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД