×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,063,101
Активни 1,198
Страници 115,142
За един ден 1,302,066

Спряха скъпата реклама на цифровизацията

МТИТС
Данаил Папазов
Прекратена е процедурата за избор на фирма, която да разяснява на хората как да свържат стария си телевизор с декодера. Това показа справка в регистъра за обществените поръчки. Както "Сега" писа във вторник, спорната поръчка бе за 833 000 лева без ДДС за реклама само в печата. Според заданието медийната кампания трябваше да се проведе в поне 6 вестника с национално и регионално покритие в светкавични срокове - крайният срок да се разясни на неразбралите как да се "вържат" с цифровия сигнал изтичаше на 15 декември, а победителят в конкурса трябваше да си получи парите - около един милион лева с ДДС, за Коледа - до 20 декември.

Обявлението за поръчката бе пуснато в началото на октомври, а крайният срок за подаване на оферти бе 2 ноември. В процедурата се включиха 7 фирми с участието на най-големите играчи в рекламния бизнес у нас. Според уверенията от Министерството на транспорта победителят трябваше да е ясен до края на този месец. Поръчката е спряна не заради скандално високата сума и видимото си безсмислие, а поради допусната техническа грешка при изготвяне на методиката за класиране. До редакционното приключване на броя снощи от транспортното министерство не успяха да отговорят дали и кога ще бъде обявена нова обществена поръчка, нито какво ще се прави с парите, ако няма нов конкурс.

Досега рекламата на цифровизацията глътна над 17 милиона лева. По последни данни на транспортното министерство, оповестени от министъра Данаил Папазов, без възможност да приемат цифров сигнал били едва малко над 1800 души. Министърът предложи държавата да купи сателитни приемници за населените места, останали без покритие, но досега не е уточнил с какви пари може да стане това.
4
1227
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
29 Ноември 2013 09:37
Докато се усвояваха тези 17 милиона на нас, бъдещите цифрови зрители не ни станаха ясни най- важните моменти от кампанията: 1. Кои точно телевизори нямат вграден декодер? /по-старите??????/, 2. Кой има право на безплатен декодер?, 3. Ако през миналата година не е получил помощ за отопление, а през тази година има право на такава, дали има право на безплатен декодер?. Но това са дребни неща. Важното е, че се усвоиха тези пари. Да не ги мислим поне тях.
29 Ноември 2013 12:50
Резултатът от рекламната кампания за цифровизацията е, че бабичките луднаха по селата и започнаха да покриват телевизорите си, защото оня младеж гледал от там, че и въпроси задава!!!
Не виждам никакъв смисъл да се прави реклама за това как се свързва приемника - във всеки магазин за техника консултантите могат да го обяснят. По-добре с тези пари да купят сателитни антени и да направят кабелна телевизия на останалите без цифрово покритие региони.
29 Ноември 2013 13:49
това повече мирише на .... парите ще се усвоят, ама няма да ви кажем дори как!
29 Ноември 2013 15:57
Резултатът от рекламната кампания за цифровизацията е, че бабичките луднаха по селата и започнаха да покриват телевизорите си, защото оня младеж гледал от там, че и въпроси задава!!!
]Тоя младеж глътнал и 17 милиона лева. Къде ли ги е побрал?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД