×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Социалистите зоват 2-мата депутати-земеделци да "напуснат парламента по морални причини"
Той разпоредил изтегляне на законопроекта за автомобилната камара
Турският президент остана без мнозинство в парламента
Съоръжението било бутнато от автобус
Обещал ми е и министърът, и Валери Симеонов работи по това, твърди той
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,132,145
Активни 1,517
Страници 68,502
За един ден 1,302,066

Бъсеску обяви обединението с Молдова за приоритет №1

Траян Бъсеску
Румънският президент Траян Бъсеску заяви, че главна задача пред страната му е обединението с Молдова, предаде агенция Интерфакс. "Искаме да създадем единна държава, ...това е наша първостепенна задача, откакто станахме членове на НАТО и ЕС", отбелязал Траян Бъсеску в неофициален разговор по време срещата на ЕС "Източно партньорство", започнала вчера в литовската столица Вилнюс. На форума се обсъжда задълбочаване на сътрудничество на ЕС с бивши съветски републики, включително Молдова.

Преди да отлети за Вилнюс, президентът даде интервю за националната телевизия, в което заяви, че "обединението с Молдова... е един реалистичен проект и Букурещ е достатъчно силен, за да го приложим на практика. Народ, който иска да бъде обединен, никога не се предава. Всички мои действия относно Молдова са били свързани с идеята за евентуалното обединение. Знам, че сега не е моментът. Но това ще стане", заяви Бъсеску. На въпроса дали се е съветвал с външния министър Титус Корлецян, президентът отвърна: "Аз трябва да дам тон в политиката. Мислите ли , че господин Корлецян не желае обединение с Молдова?"

При посещението си в Молдова през юли румънският президент обяви, че ще кандидатства за молдовско гражданство, щом приключи мандата му догодина. Така щял да бъде в състояние да работи за "кампанията за обединение на Молдова с Румъния от Кишинев".ФОРУМ

На двудневната среща "Източното партньорство" ЕС и Молдова извършиха вчера техническото парафиране на споразумението за асоцииране. Днес ще е официалното подписване, а подписите си под документа ще поставят ръководителката на ЕС дипломацията Катрин Аштън и молдовският премиер Юрий Лянке. Извършено е и техническото парафиране на споразумението за асоцииране с Грузия. Отделно ЕС и Украйна подписаха споразумение за общо авиационно пространство, предвиждащо постепенна либерализация на авиационния пазар на двете страни. На форума украинският президент Виктор Янукович ще обясни защо Украйна се отказа от споразумението за асоцииране с ЕС. "Отказът на Украйна е свързан и с недостатъчната готовност на ЕС да й окаже необходимата помощ", заяви пред радио "Дойчландфунк" председателят на Европарламента Мартин Шулц. По думите му ЕС не е бил готов да помогне на Киев в степен, за каквато е била готова Русия.

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Украинци, подкрепящи членството в ЕС на страната си, разгъват в Киев флаг, който са изработили сами. Знамето е комбинация между това на ЕС и украинския национален флаг.
7
1041
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
29 Ноември 2013 01:36
" Бъсеску обяви обединението с Молдова за приоритет №1"


А Приднестровието ще искат ли??
29 Ноември 2013 04:02
Приоритет №2 ??
29 Ноември 2013 06:43
Тирасполските шушумиги да опъват бодлива тел докато е време.
После ще стрелят по бегълците за резил пред целия Свят.
29 Ноември 2013 11:48
В такъв случай, Северна Добруджа обратно в България, защото Русия взема Молдова от Румъния, а като компенсация и дава Северна Добруджа, която е изкона българска земя!
29 Ноември 2013 12:30
Мошенник, точно.
29 Ноември 2013 17:30
Абсолютно вярно е това за Добруджа !!!
29 Ноември 2013 17:33
Hugin
29 Ное 2013 06:43

Тирасполските шушумиги да опъват бодлива тел докато е време. После ще стрелят по бегълците за резил пред целия Свят.

Кой, по кого ще стреля, за какво ще се опъва бодлива тел .. и много, много други неща, които сигурно си искал да кажеш, не ми станаха ясни от твоя постинг..
П.П. едни шушумиги в Косово, също решиха, че имат право на отделна държава .. и също стрелят ... даже се говореше, за масови гробове на сърби при тях ..
Кой знае защо, това не бе резил пред целия Свят??!
Въпросите ми са простички .. що в Косово не е резил??! И защо в Прищина, не са шушумиги , а в Тираспол са шушумиги??!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД