:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
„Словения, Словакия, трите прибалтийски държави – да виждаме някой да се оплаква?, пита бившият икономически министър
Генералният секретар на НАТО ще остане два дни в Скопие
Той коментира и Националния план за действие по заетостта и Директивата за командированите работници.
Президентът на САЩ е в "отлично здраве", съобщи главният лекар на Белия дом
Мотивите са свързани със сивата икономика, контрабандата, корупцията
Стойността му падна до 10 567 долара
Премиерът на Косово призова разстрела да не се ползва за политически цели
Сред тях са хора от здравната система и отбраната, медицински сестри
В разговорите участие ще вземат политици, неправителствени организации и граждани
СТАТИСТИКИ
Общо 364,812,789
Активни 1,544
Страници 48,989
За един ден 1,302,066

Това, което "Дисни" може най-добре

снимка: форум филм
Зимна феерия, принцеси, снежни човеци, елени - само "Дисни" може да забърка такъв миш-маш и номерът да мине.
"Замръзналото кралство" е претендент за нова "Дисни" класика, каквато напразно очакваме от "Аладин", "Цар лъв" и "Красавицата и звярът" насам. "Рапунцел и разбойникът" опита да влезе в тази сметка, но не сполучи съвсем. Величествено сладникав, тазгодишният филм е нещо, за което в "Дисни" отдавна мечтаят: да направят по-хубав филм от тези на митичното си подразделение "Пиксар". Е, комай най-сетне успяха. В слабата конкуренция през 2013 г. (включително противоречиво приетото пиксарско продължение "Университет за таласъми") е вън от съмнение, че "Замръзналото кралство" ще бъде номиниран за анимационния "Оскар" през януари, а нищо чудно и да го спечели.

Филмът с оригинално заглавие Frozen е всичко онова, което "Дисни" могат най-добре. Принцеси в тюлени шлейфове! Зли вещици! Компютърно генерирани дворци от лед! Момчета от простолюдието със силни мишци и златни сърца! Неустоими антропоморфни създания (снежен човек, елен и камъни-тролове). Песни, които са толкова добри и слети с образите на рисуваните герои, че не дразнят дори в превод. Мярката е точно уцелена и "Замръзналото кралство" хем лъщи с бродуейски блясък, хем не прилича съвсем на мюзикъл - има повече изговорени реплики и по-малко изпети. На високо професионално ниво е и българският дублаж, адаптация и оркестрация на песните: нещо, което при куцо изпълнение може да съсипе и най-хубавия филм.

Всички тези брадати клишета, полети обилно със захарен сироп, не биха минали при никой друг. Но във филма на Крис Бък и Дженифър Лий те изглеждат и звучат толкова добре. "Замръзналото кралство" е сюжетно вдъхновен от "Снежната кралица" на Андерсен, само че вместо момченце и момиченце в него се борят с привързаността и страха си две сестри. Истинска коледна приказка, въпреки че рекламният тийзър - в който елен и снежен човек се борят за морков върху лед, в духа на "Ледена епоха - подсказва друга история. Но тя е разказана само в кратки комични проблясъци.

Филмът има само един недостатък - близо 2 часа и в 3D, той идва леко дълъг за най-малките зрители.



1034
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД