×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,062,961
Активни 1,213
Страници 115,002
За един ден 1,302,066

Това, което "Дисни" може най-добре

снимка: форум филм
Зимна феерия, принцеси, снежни човеци, елени - само "Дисни" може да забърка такъв миш-маш и номерът да мине.
"Замръзналото кралство" е претендент за нова "Дисни" класика, каквато напразно очакваме от "Аладин", "Цар лъв" и "Красавицата и звярът" насам. "Рапунцел и разбойникът" опита да влезе в тази сметка, но не сполучи съвсем. Величествено сладникав, тазгодишният филм е нещо, за което в "Дисни" отдавна мечтаят: да направят по-хубав филм от тези на митичното си подразделение "Пиксар". Е, комай най-сетне успяха. В слабата конкуренция през 2013 г. (включително противоречиво приетото пиксарско продължение "Университет за таласъми") е вън от съмнение, че "Замръзналото кралство" ще бъде номиниран за анимационния "Оскар" през януари, а нищо чудно и да го спечели.

Филмът с оригинално заглавие Frozen е всичко онова, което "Дисни" могат най-добре. Принцеси в тюлени шлейфове! Зли вещици! Компютърно генерирани дворци от лед! Момчета от простолюдието със силни мишци и златни сърца! Неустоими антропоморфни създания (снежен човек, елен и камъни-тролове). Песни, които са толкова добри и слети с образите на рисуваните герои, че не дразнят дори в превод. Мярката е точно уцелена и "Замръзналото кралство" хем лъщи с бродуейски блясък, хем не прилича съвсем на мюзикъл - има повече изговорени реплики и по-малко изпети. На високо професионално ниво е и българският дублаж, адаптация и оркестрация на песните: нещо, което при куцо изпълнение може да съсипе и най-хубавия филм.

Всички тези брадати клишета, полети обилно със захарен сироп, не биха минали при никой друг. Но във филма на Крис Бък и Дженифър Лий те изглеждат и звучат толкова добре. "Замръзналото кралство" е сюжетно вдъхновен от "Снежната кралица" на Андерсен, само че вместо момченце и момиченце в него се борят с привързаността и страха си две сестри. Истинска коледна приказка, въпреки че рекламният тийзър - в който елен и снежен човек се борят за морков върху лед, в духа на "Ледена епоха - подсказва друга история. Но тя е разказана само в кратки комични проблясъци.

Филмът има само един недостатък - близо 2 часа и в 3D, той идва леко дълъг за най-малките зрители.1064
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД