×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,100,379
Активни 1,737
Страници 36,736
За един ден 1,302,066

400 000 за скелет от динозавър

Фосили на динозаври, изкопани по случайност в частни парцели, често се продават на търг. Тук - череп на трицератопс, предложен от "Кристис", Лондон, през август т.г.
17-метров скелет от динозавър бе продаден на търг за 400 хиляди паунда. Праисторическата находка е открита в каменоломна, намираща се в американския щат Уайоминг. Скелетът е на диплодок, дълъг 17 метра и висок 6 метра. Останките са били обработени в лаборатория в Холандия, а после транспортирани във Великобритания и сглобени там.

Скелетът бе закупен от организация, пожелала анонимност. Знае се само, че купувачът възнамерява да изложи находката, така че всеки да може да я види. Къде и кога ще стане това, не бе съобщено. Аукционът бе организиран от Summers Place Auctions в графство Западен Съсекс, Южна Англия.

Тревопасният диплодок е бил един от най-дългите динозаври - достигал до 27 метра дължина заедно с опашката. Живял е през юрския период преди 135 до 203 млн. години.

648
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД