:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Простести в Солун. 75 % от гърците не са съгласни в името на северната им съседка, да има думата "Македония"
Частните болници изсмукват обществения ресурс, твърди още сестрата на Борисов пред БНТ
Запазвала се негативната тенденция от 2016-та
Истанбулската конвенция за пръв път поставяла в "толкова сгъстен вид противодействието срещу насилието и защитата на жените"
Целта на Турция не е и никога няма да бъде поставяне под съмнение на сирийската териториална цялост, твърди той
Стотината останали жители на селото искат аптека, чешма, асфалт, канализация
Законопроектът за държавните разходи ще бъде гласуван в Сената на САЩ в понеделник
Ние живеем тук в Ротердам, Холандия, а не в Мароко, Турция или Саудитска Арабия, скандира той
СТАТИСТИКИ
Общо 365,330,461
Активни 1,007
Страници 50,688
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Владици в снега

В навечерието на голям християнски празник теистката тематика набира скорост в печата. Нормално? Не и с реториката, която ползват тукашните пиари на Дядо Боже. "Има заговор срещу църквата. Атакуват ни по сценария на Гьобелс", дава "Стандарт" микрофона на Дядо Николай. Пловдивският митрополит - известен поборник на правата вяра - подозира нечисти сили (от съвсем земен характер) за смъртта на Кирил и избора на негов наследник.

"24 часа" също дава думата на Дядо Н, но пред техния репортер той го раздава по-библейски: "Ако ме ударят по едната буза, ще обърна и другата". И ще си подариш ролекса даже, нали :))

Константин Тренчев налива масло в огъня с показанията си пред следствието. "Ще те убия, ще те отровя, ще те удуша", това казал кроткият наглед Николай на Кирил според показанията на синдикалния лидер ("Труд"). "Новинар" и "Телеграф" съзират и друг заговор освен проектоунищожението на варненския митрополит в думите на Тренчев - срещу старозагорския владика: "Дядо Кирил предупредил, че тровят Галактион".

Какво от туй, че "Обвиненията на владици в убийство вече са игран театър"? (пак "Стандарт"). Щом има публика, ще има и представление. Декор за него осигурява зимата, която за пореден път ни изненадва в края на ноември. "Снегът обичайно блокира страната", пише "Труд" делово. "Прести по 1.5 м край Никопол, 40 села без ток, "Хемус" остана непочистена", пригласят репортери и синоптици.

"Телеграф" го дава инфантилно-поетично: "Тихо се сипе, но шумно се псува". Употребата на ненормативна лексика прочее не е характерна само за гражданите и селяните, изненадани от снега. Като неин повелител е известен Модерният ляв, който, откак не играе футбол, май с друго не е прочут. В интервю на страниците на "Преса" той разкрива топлите си чувства към Б. Б., наричан от него с гальовното "Бочко", и компания: "Този от Банкя, оня ибрик Флоров, оня подлизурко Цветанов - заради тях държавата е на това дередже", нарежда Ицето пред Мадам В.

(Както бе наречена от Мосю Сокол, който днес лежи депресиран и се обръща от кълка на кълка).
1
1058
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Ноември 2013 21:41
За съжаление, или за каквото е там, проблемите в БПЦ странно съвпадат по време с мощната миграционна вълна, бежанската криза, реституцията на джамията в Карлово и други подобни явления.

Прелитащият обаче е изпуснал една важна новина от тв-тата - срийските дечица много се радват на първия сняг - за първи път го виждали!...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД