:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,046,264
Активни 1,207
Страници 38,693
За един ден 1,302,066

Снайперисти в Сирия отстрелват бременни жени

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Най-малко 31 души загинаха вчера при атентат, извършен с камион бомба в сирийския град Хама, който е под контрола на проправителствените сили. Очаква се броят на жертвите да нарасне, тъй като много от ранените са в тежко състояние.
Снайперисти в северната част на Сирия се забавляват, като стрелят по бременни жени срещу кутия цигари, твърди пред Би Би Си британският лекар д-р Дейвид Нот, който е работил пет седмици в местна болница. Той чул, че снайперистите печелят кутия цигари, когато свалят достатъчно голям брой мишени. "Един ден имахме пациенти, всички с рани в слабините, в друг ден раните бяха само в гърдите или само в стомаха. При това ранените бяха бременни жени близо до термина", разказва д-р Нот. В един ден той приел повече от половин дузина бременни, простреляни от снайперисти. В друг ден две жени постъпили една след друга. Те оцелели, но бебетата им вече били мъртви при пристигането в болницата.

Междувременно стана ясно, че Женевската конференция за Сирия, наричана още Женева-2, на която ще бъде направен опит за уреждане на конфликта в страната, ще се състои на 23 ноември, обяви генералният секретар на Арабската лига Набил ал Араби след среща в Кайро с пратеника на ООН и на Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими.

Междувременно двама турски пилоти, които бяха отвлечени в Ливан преди 2 месеца, бяха освободени през уикенда и се завърнаха в родината си. Мурат Акпънар и Мурат Агджа бяха пуснати след сделка, която осигури свободата и на 9 ливански шиити, отвлечени в Сирия през май 2012 г.
46
2520
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
20 Октомври 2013 21:03
Тез снайперисти - башибозук , не бяха ли борци за демокрация, подкрепяни от Запада ?
20 Октомври 2013 21:11
Не само подкрепяни, а и обучавани в Турция, Йемен и в др. държави " приятели на Сирия " с парите на всички деРЬмократи по света.
20 Октомври 2013 22:26
Е какви са тези снайперисти? Никой нищо не казва по въпроса... да не са марсианци случайно? Или ни е срам да си признаем, щото нали сме от НЪТО...
20 Октомври 2013 22:52
Да се срамуват ли? Хе, и кои ще са така душевно осакатени и неимунизирани против морал?
Угрозы в адрес сенатора-республиканца Теда Круза расследуют в США
Сенатор от Техаса Круз в последнее время оказался в центре внимания, активно оппонируя Белому дому. Комментируя в сентябре намерение администрации провести военную операцию в Сирии, он заявил, что в этом случае американские войска станут военно-воздушными силами "Аль-Каиды".

И те като снайперистите - нищо лично само бизнес и печалба преди всичко.
20 Октомври 2013 22:58
Тез снайперисти - башибозук , не бяха ли борци за демокрация, подкрепяни от Запада ?


А защо не от другия башибозук - на близо 60те хил. шиитски бойци, които се бият на страната на Асад?
20 Октомври 2013 23:09
А защо не от другия башибозук - на близо 60те хил. шиитски бойци, които се бият на страната на Асад?

Именно защото се бият на страната на Асад, а не против него не може да са от тях.
Те не са заявили, че споделят демократичните ценности т.е. в името на печалбата да избиват местното население, което не е съгласно с тях.
20 Октомври 2013 23:18
Тъй.
Мъчно ми е за Пенчо бре и му посвещавам.

/ Бременни да не четат. То, аслъ, ако бяха чели - нямаше да забременеят./


- Налице е нов, революционен метод за контрацепция в обществата със забрана на абортите.

- Странно е, че военния лекар е точно гинеколог, но това са странностите на съвременната война - интелигентна и хибридна.

- "Повече от половин дузина бременни" - значи седем.

- Снайперистите са гадове да се забавляват срещу кутия цигари - което няма никакво значение, ако са акцизни.


Извод:

Ако Женева-2 забрани пушенето сред снайперистите в Сирия, това ще гарантира скорошен изход от кризата и световен мир.


Допълнителни заключения:

Двама турски пилоти струват девет ливански шиити,
по курса на деня са около 400 православни пенсионери, 1000 безработни от всичките полове и около 7 милиона маргаритки.


20 Октомври 2013 23:43
Почти 3 год. кървава война не е ли причина да не правят деца Това не мога да го разбера... идват в Бг с бебета, родени по време на война и бременни със следващото.
20 Октомври 2013 23:47
Е какви са тези снайперисти? Никой нищо не казва по въпроса... да не са марсианци случайно? Или ни е срам да си признаем, щото нали сме от НЪТО...

Казват, казват - лекарят казва, че са от силите на режима, ама това "Сега" го спестява. Ако гледаш цялото интервю по BBC, ще видиш. Форумните титани си бълват по инерция обаче...
20 Октомври 2013 23:55
лекарят казва, че са от силите на режима

Ама да, разбира се. Как не се сетих. Играят си така: Ха да видим срещу пакет цигари можеш ли да уцелиш сестра ми в оная и работа, а ако не уцелиш аз ще целя твоята сестра и така ще се развличаме до като дойде демократичноосвободителния башибозук да им отреже главите защото не са с фереджета.

Лекаря бил казал? Той какво пациентки при тях ли си е поръчал. Компетентен следовател ли е и разполага с базата данни за всичкото снайперско оръжие във войската?
21 Октомври 2013 00:13
Не, разбира се. Гоша от форума на "Сега" е далеч по-компетентен.
21 Октомври 2013 00:16
Ако болницата е била на територия контролирана от бунтовниците ясно че снайперистите ще са от другата страна. Просто , ама не е за прости глави.
21 Октомври 2013 00:18
лекарят казва, че са от силите на режима

Лекарят каза, че са му казали, но той самия не знае, за да бъдем точни.
21 Октомври 2013 00:26
Ако болницата е била на територия контролирана от бунтовниците

Сефте чувам за работещи болници в подконтролна от башибозука територия. Полева може и да има но не и да лекува гражданско население.
Бе, я дай някакъв линк за опровержение на това заглавие.
Правозащитники: Сирийские повстанцы целятся в беременных
Снайперы из состава сирийских повстанцев устроили «смертельные игры», ориентированные на конкретные части тела невинных гражданских лиц в качестве мишени, заявил британский врач местным телеканалам.
21 Октомври 2013 00:29
Хора не се "отстрелват", що за простащина!
(това да не е пернат дивач)
21 Октомври 2013 01:03
Доктор Дэвид Нотт. Герой блокбастера.
Быть отличным врачом – это одно. Быть колесящим по миру и попадающим в переделки, как Индиана Джонс - это другое. Есть и третий вариант – невообразимая комбинация первых двух. Знакомьтесь – рыцарь в сияющих доспехах, Дэвид Нотт.
Нотт - сосудистый хирург, сотрудник организации «Врачи без границ». Таким есть, что рассказать. Однажды, например, он обнаружил себя посреди джунглей в Конго, оперирующим ребёнка. Очень сложная ампутация. Часть ключицы и лопатку нужно было удалить, массивная кровопотеря грозила стать фатальной. Эта операция настолько редкая и сложная, что в Великобритании проводится только 10 пациентам в течение года. А Нотт таких вмешательств вообще еще до этого не проводил. В процессе совещался с коллегой посредством смс. И у него получилось.
Но чтобы по-настоящему оценить Дэвида Нотта, нужно услышать историю Ландины Сейнон, гаитянского чудо-ребёнка, так её теперь там называют. За две недели до землетрясения на Гаити в 2010 году, гаитянка, мать четверых детей, оставила их одних, выйдя купить свечей. Живут они в одном из беднейших кварталов города Порт-о-Пренс, в доме нет электричества, так что свечи – необходимость. В её отсутствие в доме начался пожар и трое старших детей выбежали из дома, оставив 6-недельную Ландину в горящем здании. Она не погибла, но ущерб её здоровью во время пожара был нанесён значительный. До землетрясения её лечили от обширных ожогов в Госпитале Святой Троицы города Порт-о-Пренс. После грянувшего землетрясения она пролежала среди щебня и обломков два дня, никем не замеченная, с сильными ожогами.
Дэвид Нотт в то время находился на Гаити, помогая справляться с последствиями землетрясения. Он проводил порядка 12 операций в сутки, когда случай Ландины попал в его поле зрения. Никто не знал ничего о семье девочки, и живы ли они вообще. А вот что было известно, что у неё серьезная черепно-мозговая травма, что лечение требует многих лет интенсивной терапии, с оборудованием и профессионалами, которых на Гаити нет.
Сложности начались сразу.
- «Чиновник потребовал свидетельство о рождении, которого у меня конечно не было. И я не знал, кто её родители и живи ли они. Он сказал мне убираться. Я отказался. Я показал ему фотографию Ландины в своём фотоаппарате. Я сказал, что её самолёт улетит через 2 часа, и ели она не попадет на него, то умрёт. Был вызван полицейский, но я вцепился в кресло».
В конечном итоге он не только смог улететь с ней в Лондон, но и найти благотворительную организацию, которая взяла на себя расходы по лечению девочки, нашел и специалиста, который смог справиться с серьёзными повреждениями её черепа.
Итак, Дэвид спас Ландине жизнь и нашел потенциальных усыновителей. С этого момента всё становится еще интересней. Журналист, работавший с Ноттом, провел расследование и … вуаля! Нашёл семью девочки. Мама Ландины, Мария Мирэкл (мiracle – чудо по-английски) и её дети продолжают жить в том же районе города, понятия не имея, что мадшая дочь жива и находится в Лондоне. И неожиданно мама, дочь и врач встретились.
Источник: http://www.cracked.com/article_19569_5-insane-doctors-from-history-who-put-house-to-shame.html

Въпросният доктор бил казал. Мисля, предвид визитката, че може да му се вярва.
21 Октомври 2013 01:10
БатВаню
21 Окт 2013 00:29
Мнения: 983
От: France
Хора не се "отстрелват", що за простащина!
Учил ги е някои на психологическа воина.Терористи използват козовете си.Срещу армия нямат шанс.Целта им е максимално много бежанци да изгонят.С слухове. кланета,снаиперисти и коли-бомби.Все още чакат поддръжка от въздуха.Сигурно са ги излъгали, че Катар си е купил НАТО.
21 Октомври 2013 01:14
че Катар си е купил НАТО

Вероятно имаш предвид Суадитска арабия, щото Катар е вече вън от играта.
СМИ: Катар направил сирийским властям предложение о восстановлении дипотношений
Эмир Катара шейх Хамад бен Халифа Аль Тани направил предложение сирийским властям о восстановлении дипотношений между странами, разорванных около двух лет назад по инициативе катарской стороны. Об этом сегодня вечером сообщил ливанский телеканал "Аль-Маядин".Представитель сирийского правительства в ответ указал, что Дамаск ждет от Дохи реальных шагов, которые бы подтвердили серьезность намерения катарских властей нормализовать отношения, помня о той роли, которую сыграл Катар в разжигании войны в Сирии.
21 Октомври 2013 01:52
Интересно,но подозрително. Монархия,финансирала главорези да гонят хора към Европа не заслужава доверие за нищо.Може саудитците да си я поделят скоро с някоя коалиция
21 Октомври 2013 02:22
Тц. Катар не е каква да е монархия. По скоро тя ще си подели СА. 5 към 1, че така ще стане.
21 Октомври 2013 07:16
Не, разбира се. Гоша от форума на "Сега" е далеч по-компетентен.

Направо бие Касапа по компетентност.
Касапа къде е да ни информира колко самолетоносача са потопени в Сирийската пустиня?!
21 Октомври 2013 08:30
.
21 Октомври 2013 08:57
Касапът сигурно се е уморил. Що препечат падна. Но има достойни приемници.
21 Октомври 2013 11:04
А какви държави бяха Ирак, Либия и Сирия, преди намесата на демон-кратите и отприщването на демонкратичните сили и бесове.
21 Октомври 2013 11:37
За чудо и приказ държави бяха. А каква държава беше България при Тато, ехе-е-е... А помниш ли Кадафи какво беше подарил на Бай Тошо? Позлатеното седло за камила сега е изложено в къщата-музей в Правец - вечен паметник на българско-либийската дружба.
21 Октомври 2013 11:39
Ей го: Натисни тук
21 Октомври 2013 11:56
Дошъл Dinain и развалил кефа и седенката на прогресивните сили.
Освобождението на Алепо очевидно върви по график...
21 Октомври 2013 12:05
18.10.2013

"Сирия готова присоединиться к союзу Беларуси, Казахстана и России.
Об этом в интервью pravda.ru (перевод - charter97.org) заявил вице-премьер сирийского правительства Кадри Джамиль во время своего визита в Москву.

Он подтвердил, что официальный Дамаск ведет работу для вступления страны в Таможенный Союз."
Натисни тук
21 Октомври 2013 12:12
Снайперисти умишлено стреляли по бременните жени в Сирия. Това разказа британският хирург Дейвид Нот, работил пет седмици в болница в Сирия. По негови данни се е случвало в един ден да лекува няколко бременни жени, взети на прицел от снайперисти от армията на сирийския президент Башар Асад. Очевидно това е нещо като игра за снайперистите, обяснява пред Би Би Си Нот. По думите му 90% от пациентите му през целия престой били цивилни, като всеки ден са се редували нараняванията. "Един ден имахме пациенти, всички с рани в слабините, в друг ден
раните бяха само в гърдите
в третия - само в стомаха“, разказва лекарят. Що се отнася до бременните жени, Нот разказва, че те били близо до термина. След първата пациентка сутринта можехме почти сигурно да предвидим какво ни очаква през останалата част от деня, допълва лекарят. В един ден той приел повече от половин дузина бременни, простреляни от снайперисти. В друг ден две жени постъпили една след друга. Те оцелели, но бебетата им вече били мъртви при пристигането в болницата. Чухме, че снайперистите печелели кутия цигари, когато свалят достатъчно голям брой мишени, разказва Нот.(в."Монитор"


Според "Монитор" (и д-р Нот, може би), снайперистите освен, че са садисти, са и ... асадисти. Да се чуди човек кому да вярва. Е, то днес, по повод годишнината от Трафалгар, в "Монитор" под най-известния портрет на адмирал Хорейшо Нелсън пише краткото ... "Наполеон"

21 Октомври 2013 12:25
По-прегракнаха баш дИмократите но се продължава с издевателства не че вече някой вярва на гнусните демострации като това да стреляш по бременни жени но очевидно дИмуратичните напъни на СА , Катар и Турция и най вече отвъд океана продължават да сеят страдание сред цивилнто население.
И няма да е лесно - но пътя е един - вече доказано в Чечня ( безпощадно унищожение )
21 Октомври 2013 12:28
Прогресариата обаче е джелезен - докато нямаше информация какви са снайперистите, веднага се обвиниха бунтовниците.
Когато стана ясно, че лекарят е казал, че това са снайперисти на режима на Асад - и се почна "то пък един лекар"... "то пък един вестник, където го казват" - нищо, че първоизточникът е ББС, а не монитор (ама то и ББС е на сатанистите, ей!).
21 Октомври 2013 12:37
В почерка на оранжевите реолюции винаги има снайперисти. От Южна Америка, Източна Европа, арабския свят и Иран. Заказчика е винаги един. Жертвите винаги са невинни студенти, младежи, млади момичета, бременни жени и т.н. Целта е манипулация, народно недоволство и гражданско неподчинение.
21 Октомври 2013 12:42
Оранжевая революция – технология противодействия
А что это за сценарии? В чём они схожи и кто их автор?
Натисни тук
21 Октомври 2013 12:47

Iezuit
21 Окт 2013 12:28
Мнения: 11,950
От: Pitcairn
Скрий: Име,IP


Ти пък си така сигурен чии са снайперистите, сякаш си им бил втори номер в разчета.

От войните в Афганистан, в Ирак, в Либия, в Алжир, в Тунис, в Сомалия, в Египет, а СЕГА - и в Сирия, се нагледахме и наслушахме на "лъжливи овчарчета".

За мен е ясно кой стреля по бременни жени. Наемниците. Дали това са наемници на Асад или на Ал Нусра, все тая. Убиват за пари. И за ... удоволствие. Сирийци, независимо лоялисти или опозиция, няма да убиват сирийски жени, при това бременни.
21 Октомври 2013 12:59
Ааа, и деца ядат..Даже и одеялцата им вземат..
Не съм сигурен дали И.К няма пръст у тая работа..
21 Октомври 2013 13:31
Аз не съм сигурен какви са снайперистите и за това не съм коментирал. Коментарът ми беше за едни характерни форумни реакции...
21 Октомври 2013 13:45
«Однажды к нам доставили беременную женщину с огнестрельными ранениями в матку, причем не одним, а мы вытащили около восьми пуль. Это означало лишь одно – снайперы метили конкретно в ребенка. И на следующий день к нам доставили людей с огнестрельными ранениями в правой стороне груди, через день – в левой. Это свидетельствует ни о чем другом, как об игре снайперов человеческими жизнями», - отмечает доктор Дэвид Нотт,

Осем куршума и извадили и още е била жива. Да се чудиш на доктора ли да вярваш или на медиите. Иначе най-достоверното е асадистите наборници си трепят народа и роднините, а доблестните човеколюбиви уахабити под дъжд от снайперски куршуми извличат ранени бременни с по 8 куршума и ги водят на доктора уникат. Това е пускано по ITV и е прието за достоверно от интелигентната им аудитория.
21 Октомври 2013 13:54
Е какви са тези снайперисти? Никой нищо не казва по въпроса... да не са марсианци случайно? Или ни е срам да си признаем, щото нали сме от НЪТО...
Ами за това няма точни сведения. Също като за зарина се обвиняват взаимно. В руските сайтове говорят за бунтовниците, BBC споменава за силите на режима (поне така му е било казано на лекаря). Най-много пострадали има от кварталите на Алепо, Тилял и Дждейда.
21 Октомври 2013 14:07
BBC споменава за силите на режима (поне така му е било казано на лекаря).

Красный Крест разместил в Интернете видеообращение к похитителям своих сотрудников, пропавших Сирии 13 октября. Международная гуманитарная организации призывает освободить пленников и не ставить под угрозу осуществление гуманитарных операций в стране.
Глава представительства МККК в Сирии Магн Барт сначала на арабском, а затем на английском языках попросил отпустить коллег живыми и невредимыми.

А този доктор измежду пленените ли е?
21 Октомври 2013 14:27
Ако гледаш цялото интервю по BBC, ще видиш. Форумните титани си бълват по инерция обаче...
Много си я закъсал, Динаине, че лъжеш като циганин. Ето какво казва докторът: "I really didn't know, I really don't know, but I was told many times that it was from the regime's side". Той не знае, но ти знаеш и то от него. Бравос!
21 Октомври 2013 16:05
Хамел, май ти си закъсал за силни усещания в живота
Предал съм каквото казва лекарят, нищо повече. За лъжи и препечат търси твоите приятели от прогресивния лагер.
21 Октомври 2013 17:45
Предал съм каквото казва лекарят, нищо повече.
Е, аз кво съм написал? - изгледах го, и го цитирах. Пропуснах само "But I would imagine".
21 Октомври 2013 17:56
Абе, това заглавие още ли стои?
"отстрелват" - нямам думи!
22 Октомври 2013 02:19
IEZUIT,
/:/ "Аз не съм сигурен какви са снайперистите и за това не съм коментирал. Коментарът ми беше за едни характерни форумни реакции...
............................................................................
Интелигентните хора (и разследващите органи), когато НЕ са сигурни "Кой?!", започват с древноримското и винаги актуално "КОМУ Е ИЗГОДНО?"!
Да припомним и за "достоверната информация", че легитимната сирийска армия била използвала химическо оръжие "срещу цивилни граждани"(сякаш превратаджиите-терористи в Сирия НЕ са облечени в цивилни дрехи, а в униформи и отличителни знаци на армията на Турция(или на Катар, или на Саудитска Арабия, или на Либия и т.н.)! А се оказа, че химическото оръжие е използвано от превратаджиите-терористи в Сирия!
22 Октомври 2013 02:25
DENEB,
/:/ "Абе, това заглавие още ли стои?
"отстрелват" - нямам думи!"
...........................................................................
"Отстрел" е и ловджийско понятие!
В случая думата е подходяща( журналистическа или редакторска находка е!)- тъй като става дума, че се убиват невъоръжени и невоюващи невинни хора(бременни жени, при това!), сякаш са животни!
22 Октомври 2013 14:22
А се оказа, че химическото оръжие е използвано от превратаджиите-терористи в Сирия!

Верно ли така се оказа?
Докладът на инспекторите на ООН не посочи пряк виновник (това не му беше в прерогативите), но събраните данни насочват с голяма достоверност към войските на режима. И това беше подробно разяснено в анализите на доклада.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД