×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,026,591
Активни 1,525
Страници 78,632
За един ден 1,302,066

"Файненшъл таймс" обясни кой с кого е в Близкия изток

В. "Файненшъл таймс" публикува в своя раздел за писма на читателите мнение за това, кой с кого е приятел или враг по света и в Близкия изток. Изложението е любопитно, поради което го предоставяме на вниманието на читателите си.

Г-не,

Иран подкрепя Асад. Страните от Персийския залив са против Асад! Асад е против Мюсюлманското братство. Мюсюлманското братство и Обама са против ген. Сиси. Но страните от Персийския залив подкрепят ген. Сиси! Което означава, че са против Мюсюлманското братство!
Иран подкрепя Хамас, но Хамас подкрепя Мюсюлманското братство!
Обама подкрепя Мюсюлманското братство, но Хамас е срещу САЩ!
Страните от Персийския залив подкрепят САЩ. Но Турция, заедно с тези страни, е против Асад. Турция подкрепя Мюсюлманското братство против ген. Сиси. А ген. Сиси е подкрепян от страните в Персийския залив.
52
3418
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
52
 Видими 
30 Август 2013 18:04
Кой с кого е при тази класация - няма значение.
Важното кой е с подполковника и тов. Си - той печели.
Светът е друг вече.
Тези още си я карат от времето на Малта и алчния комсомолец Горбачов.
30 Август 2013 18:04
браво на автора на писмото! добре е описал двуличието и шизофренията на "приятелите".
30 Август 2013 18:10


най-накрая схванах!
30 Август 2013 18:11
Какво тук е толкова неясно. Всеки е в коалиция ( почти ) против всеки. Като в турска баня.
30 Август 2013 18:33
Накрая на горскио му писна и ни изгони от гората, и фашисти и партизани.
30 Август 2013 18:35
Ясно...нещо като Факултето в макро вид
30 Август 2013 18:54
Связанные с Аль-Каидой группы сирийских повстанцев начали передислоцирование, опасаясь что атаке со стороны США подвергнутся не только правительственные войска, но и исламские экстремисты среди повстанцев, сообщает западная пресса.
В северных и восточных регионах страны, контролируемых повстанцами, экстремистские группировки эвакуируют свои штаб-квартиры, перемещают войска и уходят в горы, считающиеся более безопасным местом в случае возможной атаки, пишет The Washington Post.

Я пак някой пребоядисан пиндос да каже кой винаги си предава съюзниците. Липсва ми това гръмко кинули.
30 Август 2013 19:06
"Страните от Персийския залив подкрепят САЩ. Но Турция, заедно с тези страни, е против Асад." - E, къде е противоречието тук, за да има "НО"? Нещо се е изгубило при превода ли?
30 Август 2013 19:08
Това е гениално! От времената, когато четох "...Швейк" и "Параграф 22" не съм срещала по-талантлива сатира на абсурда на военно-бюрократичната система и на оправдаването на войната чрез геополитически и/или патриотически простотии. Жалко, че едва ли някога ще узнаем кой е авторът.
Има все още надежда за човечеството.
30 Август 2013 19:13
Кажи ми кои са ти приятелите, за да ти кажа кого ще подкрепиш- в случая не е достатъчно условие в задачка-закачката.
30 Август 2013 19:18
Господина ми се струва че бърка Хамас и Хисбула. Нещо като във вица "Ирак с "к" ли се пишеше, или с "н"?".
30 Август 2013 19:36
Amazon
Господина ми се струва че бърка Хамас и Хисбула. Нещо като във вица "Ирак с "к" ли се пишеше, или с "н"?".

Не искам да съм неприятен, но по-скоро ти бъркаш сериозно палестинските ислямисти от "Хамас", доскоро подкрепяни от Иран, с ливанското шиитско движение "Хизбула" подкрепяно и въоръжавано от Иран и съюзник на Сирия....
30 Август 2013 19:44
А Курешарски къде е?
30 Август 2013 20:05
в оригинал е далеч по атрактивно - междувпрочем редно бе да посочат линк към статията - основно изискване на FT при цитати.
пък ако бяха постнали тоя трибют към най-големия враг на тутраканската селищна система - можеше и да видим тема с над 1000 мнения тоя уикенд
How Obama Got His Tomahawks

30 Август 2013 20:08
Груба грешка е да им се дава европейско гражданство. Безотговорно и нечестно е към идните поколения.
30 Август 2013 20:10
"Файненшъл таймс"
30 Август 2013 20:11
Авторът със сигурност е от "избраните", само те са толкова интелигентно гениални!
30 Август 2013 20:12
Демокрация без Асад.Избори без Асад.Избори под силен международен контрол.Ние сме много малки да се месим.Нашите лекари са нашите най добри посланници.
30 Август 2013 20:21
Демокрация без Асад.Избори без Асад.Избори под силен международен контрол.

демокрация и араби са две несъвместими неща.
30 Август 2013 20:24
Навремето казваха: Единственият въпрос, по който са се разбрали арабите е никога да не се разбират.
30 Август 2013 20:26
Колкото няма демокрация в Сирия, още повече няма в Саудитска арабия, защо Америка не удари и там?
Това питам американските кучета и кучки у нас?!
30 Август 2013 20:32
"Я пак някой пребоядисан пиндос да каже кой винаги си предава съюзниците."
Русия предаде Асад.
Ако искаш да намекнеш, че ислямистите са съЮзници на УСА, значи си мно-о-о-о-го ограничен умствено, и си проспал поне последните няколко месеца, когато много работи станаха ясни (макар че аз ги говорех отдавна, ама кой да чуе, има хора с вакуум между двете уши). Но в мъглявините на нечии мозъци явно мъглата се сгъстява.
Какво стана ясно в последните седмици:

1. УСА и Запада като чуе някое желание на Русия, си го премества....Толкова за мощта на Русия. Врътките на Русия в ООН минаваха, понеже бяха в унисон с желанието на УСА да не помага на никого в тази война.
2. УСА и Запада нямат съЮзници във войната в Сирия. Даже нямат и предпочитания във войната в Сирия. Двете воЮващи стани са противници на УСА и Запада. Много е трудно да се определи коя от двете страни е по-голям враг на УСА и Запада. Ако не беше това глобално противопоставяне с Русия и Иран, като нищо УСА и Запада би подкрепил Асад.
3. Русия има съЮзник в тази война, и това е Асад. Русия има враг в тази война, и това са ислямистите (и не само в Сирия). Русия предаде Асад в най-критичния момент на войната. Доверие към Русия =0, това го разбраха и пеленачетата.
4. Абсурд е да се мисли, че УСА ще бомбардира въстанниците. Макар че понякога по погрешка стават такива работи (удариха англичаните в Ирак и ги направиха на трески).
5. Абсурд е да се мисли, че УСА ще бомбардира Асад на сериозно. Ще бъдат бомбардирани обекти, които помагат на Асад в битката с въстанниците - летища, струпване на артилерия и т.н. Но само "малко и временно", за да може Асад да продължи да изтребва бунтовниците.
6. УСА няма да бомбардира складове и фабрики на хим. оръжие. Не става дума за цивилни жертви (това е без значение), а понеже тогава ще бъде нарушена охраната на тези складове и могат да попаднат в ръцете на бунтовниците. Затова беше и предложението (което и сега е актуално) руски войски да пазят тези хим. складове.


30 Август 2013 20:34
Страните от Персийския залив подкрепят САЩ. Но Турция, заедно с тези страни, е против Асад." - E, къде е противоречието тук, за да има "НО"? Нещо се е изгубило при превода ли?


"персийски залив" се казва заради Иран...това е половината от залива плюс остров Харк...схващаш ли къде е противаречието?
30 Август 2013 20:44
файненшъл таймс да си вземе атлас...като прави дезинформации. Лъжата е в края - след 8-9 истини...тука се почва с нея!
30 Август 2013 20:50
Трябва да си мнооого светлорус посетител на Синсити...за да не знаеш че "страните от Персийския залив"...половината се казват...Иран
30 Август 2013 20:55
Алчни гадове,

всички са против САЩ, Турция и Израел. (голяма точка)
30 Август 2013 20:57
Шефът на НАТО: Алиансът няма да участва в ударите по Сирия
30 Август 2013 21:09
Това е редакционния коментар, отговор на въпроса (т.е. е редакционен коментар на ФТ):
Фото копие на оргинала. Автора се е подписал като
КН Ал-Сабах
Лондон ЕС4 ОК

Схема базирана на писмото: тук.

Само неразбрах защо Обама да подкрепя МБратството, по-скоро е за освобождение на американския гражданин, в момента законно избран президент на Египет
30 Август 2013 21:10
Успокойте топката, вземете дъх. Скоро удари не се очакват. Нито в сряда, нито в четвъртък. Ако САЩ, Англия и Франция бяха убедени в правотата на действията си, сега щяхме да коментираме постфактум. Днес отлагат за сряда, в сряда ще се установи, че нищо не се знае, в четвъртък вероятно ще разберем, че хората не искат война и, нали сме демокрация, не може да не вземем мнението на хората под внимание. Но Асад да внимава, вече е предупреден, след това прошка няма да и прочие "бла, бла, бла". Това, разбира се, ако Русия и Иран не си променят мнението. Ама струва ми се, че това няма как да стане...
30 Август 2013 21:12
маймуняка публикява доказателствата:
"We have identified one hundred videos attributed to the attack, many of which show large numbers of bodies exhibiting physical signs consistent with, but not unique to, nerve agent exposure. The reported symptoms of victims included unconsciousness, foaming from the nose and mouth, constricted pupils, rapid heartbeat, and difficulty breathing. Several of the videos show what appear to be numerous fatalities with no visible injuries, which is consistent with death from chemical weapons, and inconsistent with death from small-arms, high-explosive munitions or blister agents. At least 12 locations are portrayed in the publicly available videos, and a sampling of those videos confirmed that some were shot at the general times and locations described in the footage. We assess the Syrian opposition does not have the capability to fabricate all of the videos, physical symptoms verified by medical personnel and NGOs, and other information associated with this chemical attack."
30 Август 2013 21:18
йоще:
KERRY: The Australian prime minister said he didn't want history to record that we were, quote, "a party to turning such a blind eye."

So now that we know what we know, the question we must all be asking is: What will we do? Let me emphasize, President Obama, we in the United States, we believe in the United Nations. And we have great respect for the brave inspectors who endured regime gunfire and obstructions to their investigation.

But as Ban Ki-moon, the secretary general, has said again and again, the U.N. investigation will not affirm who used these chemical weapons. That is not the mandate of the U.N. investigation. They will only affirm whether such weapons were used. By the definition of their own mandate, the U.N. can't tell us anything that we haven't shared with you this afternoon or that we don't already know.

And because of the guaranteed Russian obstructionism of any action through the U.N. Security Council, the U.N. cannot galvanize the world to act as it should. So let me be clear. We will continue talking to the Congress, talking to our allies, and most importantly, talking to the American people.

President Obama will ensure that the United States of America makes our own decisions on our own timelines, based on our values and our interests. Now, we know that after a decade of conflict, the American people are tired of war. Believe me, I am, too.
Тhe president has been clear: Any action that he might decide to take will be limited and tailored response to ensure that, a despots brutal and flagrant use of chemical weapons is held accountable.
30 Август 2013 21:19
Лъжата "демокрация" вече се изчерпва, така както се изчерпа лъжата комунизъм, ще търсят нови утопични лъжи, или ще го ударят през просото, защото времето им изтича, нефта и газа са енергията на англо - американската империя.
Вижда се и опит паразита ционизъм да се имплантира в Китай, няма да стане, китайците не ламтят да завладеят света, като реднеците.
30 Август 2013 21:39
Прочетете това, превел съм ви го с транслатора, Натисни тук
Оригинала е Натисни тук
30 Август 2013 22:08
В пъзелчето липсва Израел
30 Август 2013 22:10
те са дълбок резерв - като при войните срещу ирак.
30 Август 2013 22:11
Maximus II 30 Август 2013 21:39
От много време не бях чел такава глупост
30 Август 2013 22:16
Лукчо, не е достаъчно да се чете, трябва и да се мисли!
30 Август 2013 22:16
"Скоро удари не се очакват."
Не, удари ще има дори и да са само за престиж. Иначе има опасност за отношенията със СА и Турция.
30 Август 2013 22:21
Пазете се от които лесно ви стават лидери - Бойко Борисов, той има лесно решение за всичките ви проблеми.Истинските лидери изглеждат като учители, а не като олигарси, не приемат лесно дави станат водачи.

Какво от това ти се струва глупаво?
30 Август 2013 22:29
Браво максимус.и аз бих го дал този линк,но не знам как става от таблет Или телефон.от 2 месеца вси4ки пс И лаптопи у дома са блокирани И не мога да поствам във форума
30 Август 2013 22:44
Истинските лидери изглеждат като учители


Примерите за противното са толкова многобройни,, че просто няма смисъл да почвам ....
Всеки с интелект над зелена еуглена ще се сети за поне 5 контрапримера за по-малко от 20 секунди.
30 Август 2013 22:44
Как така са блокирани, или имаш вирус, или могат да ти блокират IPто.
30 Август 2013 22:45
A "Файненшъл таймс" отново са се уплели в мъглата. А можеше да го кажат по-простичко, ясно и аналитично: старият и изпитан Британски принцип в политиката „Разделяй и Владей” противопостави Арабския свят и го направи лесна плячка за умели манипулатори.
Срам за Арабския свят, евала за „манипулаторите”. Бозата е само в главата на анализаторите от Файненшъл Тайм. Които не могат да се измъкнат от гората, понеже им пречат дървесата.
30 Август 2013 22:46
Всеки с интелект над зелена еуглена ще се сети за поне 5 контрапримера за по-малко от 20 секунди.

Спор заради самия спор.
За умния е достатъчно!
30 Август 2013 22:51
УСА и Запада нямат съЮзници във войната в Сирия

И кои са олигофрените, които одобряват финансовите помощи тогава? Щото помощи пращат на тези, към които нямат предпочитания? Верно вакуума е в повече.
30 Август 2013 23:54
Явно, Гоша, пак не си разбрал. Затова ще ти обясня бавно и елементарно като за първокласник:
УСА (знаеш какво е, нали?) има един противник. Нарича се Русия - една страна в Европа и Азия. Та тази Русия подкрепя товарищ Асад, който сега е президент на Сирия. Естествено е американците (които живет в УСА) да подкрепят противниците на Асад. Но понеже не са големи дружки, другарчета, товарищи с противниците на Асад, им помагат само про форма. ТЮх, пак се увлякох - ти знаеш ли какво е "про форма"?
СЕГА долу - горе стана ли ти ясно, или да повторим?
31 Август 2013 00:09
"Скоро удари не се очакват."
Не, удари ще има дори и да са само за престиж. Иначе има опасност за отношенията със СА и Турция.
От "дръжлета" до удари за престиж.Еволюция, да? Споко, медиите ще докажат грандиозна победа и чудеса от храброст проявени от обикновения американски матрос, устискал да не се насере на палубата на самолетоносача, щото сметнал прелитащият гларус за руски самолет. Обилно подплатени с излияния как "международната общност" не е останала безучастна и е наказала свирепия диктатор, дето яде човешки сърца.
Хм, като се замисля, няма нищо укоримо в яденето на човешки сърца, щом тези, в чиято защита летят "Томахавки" го правят...
31 Август 2013 00:29
СЕГА долу - горе стана ли ти ясно, или да повторим?
Я повтерете! Ако може така: УСА имат няколко икономически конкурента. Двама от тях, Китай и Япония, са силно зависими от цената на петрола. При създаване на дестабилизация в близост до Персийския залив, най-големият регион-износител на нефт, чувствителният пазар на нефт би се застраховал с повишаване на цените му. Достатъчен е примера с Либия, която при все това не е чак такъв износител на енергийни суровини. Печелят Русия, Саудитска Арабия и .... САЩ с налагането на добива (технологията) на шистов газ. Печалбата на Русия е леко проблемна. От една страна ще е проблем плащането на военните доставки за Сирия. От друга страна, въвличането на Европейския съюз в една такава война, що доведе до ограничения, опс регулации на енергийния пазар (натискане цената на газа и нефта).
Та ако може да поясните, какво ще стане, ако цената на нефта се повиши само с 10%, ей тая "червена линия". Вносът на японски автомобили в САЩ ще намалее ли или ще се увеличи? Вносът на китайски стоки в САЩ как ще се промени? Дали някои банки няма да кредитират правителството на САЩ? Както и някои и други "асове на войната"? Дали военно-промишления комплекс ще усвои едни пари? Как ще се развият преговорите между САЩ и ЕС, в смисъл американският интерес за чия сметка ще бъде защитен?
Надявам се ЗИП-а да обясни военната стратегия да се водят военни действия в сферата на военния противник, в случая Русия. На всичко отгоре и домакин на Олимпийски игри. Може да бъдат и отменени. Само и само да не са в Русия.
31 Август 2013 00:44
В Близкия изток е кой когото фане.
31 Август 2013 01:18
има един противник. Нарича се Русия

От която нищо не зависи( според теб) Противник се нарича конкурент със съизмерими възможности. Когато от конкурента противник нищо не зависи то тогава се получава нещо, на което му викахме " асистент с метла " Щом нищото и е противник, то как тя самата ще е нещо?

Та тази Русия подкрепя товарищ Асад,

Тя подкрепя международното право в случая, а тов. Ассад, се възползва от това. Русия е заявявала, че е за диалог между самите сирийци. Ти, като твърдиш, че Асад не се подкрепя от народа си, защо си против да го свалят по мирен начин, като се разберат помежду си. Едната страна ( подобно на нашите уйовци ) не иска диалог и компромисно решение, а всичко, веднага и на бял чаршаф. За това ще си получи заслуженото.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД