:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Екоминистерството поема обществените поръчки на регионалните си звена

Министър Искра Михайлова ще има трети заместник след Дин Онбаши и Чавдар Георгиев
Искра Михайлова
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) планира да поеме обществените поръчки от името на повечето от подопечните си звена. Ведомството ще организира и изпълнява провеждането на процедурите в регионалните инспекции по околната среда, в дирекциите на националните паркове, в Басейновите дирекции и в Изпълнителната агенция по околна среда. Това става ясно от публикувания за "консултации с обществеността" проект на постановление за изменение на устройствения правилник на ведомството.

МОСВ ще надзирава процедурите, когато източникът за финансирането им е бюджетът на министерството. С тези функции ще се заеме дирекция "Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки" (ПНООП) и в частност отдел "Обществени поръчки". Съставът на дирекцията ще нарасне с трима души.

Министърът на екологията Искра Михайлова ще се сдобие и с още един заместник. В момента заместник-министрите са двама - Дин Онбаши от ДПС и Чавдар Георгиев, който вече бе на този пост по времето на тройната коалиция и си "спечели" недоволството на еколозите заради подписването на скандалния общ устройствен план на Царево. Засега не се знае какви функции ще изпълнява навият заместник-министър. В текстовете на проекта се посочва само, че при разработването на проекти на нормативни актове и при изпълнение на правомощията си министърът ще има нужда от трима заместници.

В новия устройствен правилник отпада изискването за висше образование по право за длъжността "главен секретар", която е на първо място в чиновническата йерархия. Промяната имала за цел заемането на длъжността да е в "съответствие с принципите на добра държавна служба, като се осигурява еднакъв достъп на кандидатите без ограничение на права или привилегии". Все пак за поста е нужна магистърска степен.

Предвижда се още министърът да може да назнача съветници по различни въпроси на трудов договор, както и да ги уволнява по своя преценка. Към този момент министър Михайлова има един съветник - Боянка Георгиева, която консултира министъра по теми, свързани с европейската програма. Чиновническите промени обхващат различни дирекции, като общата численост на служителите в МОСВ се свива с 14 души - от 450 на 436. Това щяло да доведе до подобряване на организацията на работа на министерството. Най-много хора - 14, ще бъдат отстранени от дирекция "Европейски и международни проекти". Свива се и политическият кабинет с трима души. Ще бъдат назначени общо 9 души в дирекциите ПНООП, "Бюджет, финанси и счетоводство" и "Стопанска дейност, човешки ресурси, канцелария и информационно обслужване".

1
1597
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
25 Август 2013 19:21
Всичко в София. И за едни химикалки даже.. само софийските фирми ще намазват.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД