:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Путин: Ще анализираме изводите на следователите за падналия малайзийски „Боинг”
Говорили за Скрипал, Сирия, международните отношения
Стоим много добре на външната сцена, твърди вицепремиерът Екатерина Захариева
Новият директор на космическата агенция е бившият вицепремиер Дмитрий Рогозин
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,954,791
Активни 1,188
Страници 92,571
За един ден 1,302,066

Шефовете на НАП във Варна и Бургас подадоха оставка

Подмяната на кадри в приходните агенции продължава с пълна сила. Директорите на поделенията на Националната агенция за приходите (НАП) в Бургас и Варна са решили да напуснат след разговор с изпълнителния директор на НАП Бойко Атанасов, считено от 12 август 2013 г. Това се казва в официално съобщение на НАП.
До обявяването на конкурси за освободените длъжности двете звена ще се ръководят от сегашните зам.-директори - Стефан Илчев в Бургас и Тошко Янев във Варна.
Преди седмица бяха понижени и петима от най-големите митнически шефове. Началниците на митниците Варна - Мая Коларова, Свиленград - Тодор Караиванов, Русе - Веселин Георгиев, Пловдив - Васил Дандаров и Югозападна - Цветозар Нешев, са преназначени на други длъжности в Агенция "Митници". До провеждането на конкурси и избирането на нови шефове четири от митниците ще се ръководят от досегашните зам.-началници. Причината за рокадата е "оптимизиране на работата", се казва в официалното съобщение на ведомството.
18
2611
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
14 Август 2013 08:16
Да се натирят всички герберски назначения! ГЕРБ не е партия а мафиотска структура с бос мутра и капитан цуцко!
14 Август 2013 08:30
Депесето е заредило с Делянки.
14 Август 2013 08:41
Как не се спряха, всеки път след избори махат "лошите", за да сложат от "нашите". Пък дали сменят кадърен с некадърен или обратното - въпрос на чиста случайност...
И сега говорили били и подали оставки. Като ще ги махат за некадърност си има начин - да им спретнат една ревизия, да им хванат нарушенията и да ги гонят по устав. В случая очевидно не е така.
14 Август 2013 08:48
Познавам структурата на НАП.
"Висините" са назначени по политически причини, особено на възлови места като Бургас и Варна.
14 Август 2013 08:54
Причината за рокадата е "оптимизиране на работата"

Брей че формулировка! Оптимизиране винаги е възможно до пълната победа на Оптимизацията.
А иначе, който и шеф на НАПастта да махнат все е правилно. Както казва кандидат тъстът на Егор Прокудин от "Калина алена", за такава дейност -"малко дават".
14 Август 2013 08:56
Тъй-тъй! Комунизираната герберска паплач трябва да се изчисти! Браво на Правителството! Позор за Буда и неговият слуга-Палячото от президентството!
14 Август 2013 08:59
Проследете смяната на директори на горски стопанства-всички се сменяват.Защо?Всички ли са некадърни?Защото всяко управление си слага удобни хора и забележете повечето от ДПС с малко умствен багаж.
14 Август 2013 09:06
kaj4o

Проследете смяната на директори на горски стопанства-всички се сменяват.Защо?Всички ли са некадърни?Защото всяко управление си слага удобни хора и забележете повечето от ДПС с малко умствен багаж.


ВЕРНИ СА, друго НЯМА значение!!

14 Август 2013 09:08
бяха понижени и петима от най-големите митнически шефове.

Ето това е разликата с герберите, които режеха кадрите до кокал, за да посеят весдесъщите си "Калинки" ! Така е по европейски, а другото са бойкови мутренски чалъми.
14 Август 2013 09:34
.
14 Август 2013 10:11
Всички назначения на шефове на дирекции са чрез проведени конкурси, при това с участието на Дянков. Оказаха се безсмислена загуба на време, както почти всички конкурси за ръководни длъжности в държавната администрация.
Решението:
Премахване на конкурсите като механизъм за назначаване на ръководни длъжности в държавното администрация и въвеждане таен избор от служителите на съответната структура. По този начин ще бъдат елеминирани спуснатите по политическа и бrзнес линия парашутисти. Избраните по този начин шефове да бъдат несменяеми до извършване на нарушение, престъпление, несправяне с работата, пенсиониране, смърт или невъзможност да изпълняват задълженията си. При избор на неподходящ човек, структурата, която го е избрала да бъде разформирована и създадена отново при сериозен и прецизен подбор на служителите.
14 Август 2013 10:41
Бирник , в кой свят живееш, бе ?
Няма спасение , с конкурс , без конкурс , избори или какво да е ..... това е БГ. Идва нова власт- махат калинки, назначват сатанишки.
Чистката , която в момента тече ,надминава и скоростта на назначване на калинки.
След сатанишките - идват други, наши хора . И т.н.
Разликата е ,че при БСП назначенията са предимно наследствено и родствено-кланови. Това си е по традиция в тази партия.
А откъснат ли ги за 4 години от мамата - после пощръкляват.
14 Август 2013 10:47
@БирникЪ,
Да прием, че твоята теория е приета... Задават се избори в НАП. Някой заместник, кандидат да кара кораба, започва ударна сеч и подмяна на бирници-мирници със "свой електорат", друг зам., тоже кандидат, минава да нагледа "стадото" по стаите и междудругото ви подмята, че ако не стане шеф ще ви се стъжни живота...
Съжалявам, но не ми се вижда работещо предложението Ви. Където има власт и пари, честните избори не са желани.
14 Август 2013 11:13
Matin 14 Август 2013 10:41 и deadweight 14 Август 2013 10:47,
вие какво предлагате ? Аз това мога. И считам, че ще работи по-добре от сегашните конкурси.

14 Август 2013 11:17
Matin, смятам че си прав. Оптимизацията е безкраен процес. Я си спомнете "Меракът на чичо Денчо" от Михалаки Георгиев.
14 Август 2013 12:10
Аз пък предлагам нещо много лесно.
Да се проследи, след като този шеф напусне, къде отива на работа, в коя фирма.
И тази фирма да се ревизира отново, за периода, в който шефът е бил началник в НАП.
Да се види защо, аджеба, го вземат сега на работа, какви копромиси е правил и какви преференции е получила въпросната фирма.
Ще изгорят доста хора обаче.
14 Август 2013 14:40
kempes, абсолютно прав си! Да не говорим, че началниците са получавали своя дял от подчинените си нападжии , заради опънатият чадър.
Така че нека си се сменя средния ешелон при избори. така е навсякъде по света.
14 Август 2013 16:27
@БирникЪ
Предлагам:
1 вариант: Шефовете на НАП, Митници, Главен Прокурор се назначават от Президента
2 вариант: Назначават се от опозицията. Ако опозицията се изкуши да на значи откровени некадърници, които да саботират Правителството, да забравят за спечелването на следващите избори.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД