:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 227,551,667
Активни 406
Страници 2,522
За един ден 235,726

Шефовете на НАП във Варна и Бургас подадоха оставка

Подмяната на кадри в приходните агенции продължава с пълна сила. Директорите на поделенията на Националната агенция за приходите (НАП) в Бургас и Варна са решили да напуснат след разговор с изпълнителния директор на НАП Бойко Атанасов, считено от 12 август 2013 г. Това се казва в официално съобщение на НАП.
До обявяването на конкурси за освободените длъжности двете звена ще се ръководят от сегашните зам.-директори - Стефан Илчев в Бургас и Тошко Янев във Варна.
Преди седмица бяха понижени и петима от най-големите митнически шефове. Началниците на митниците Варна - Мая Коларова, Свиленград - Тодор Караиванов, Русе - Веселин Георгиев, Пловдив - Васил Дандаров и Югозападна - Цветозар Нешев, са преназначени на други длъжности в Агенция "Митници". До провеждането на конкурси и избирането на нови шефове четири от митниците ще се ръководят от досегашните зам.-началници. Причината за рокадата е "оптимизиране на работата", се казва в официалното съобщение на ведомството.
18
2405
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
14 Август 2013 08:16
Да се натирят всички герберски назначения! ГЕРБ не е партия а мафиотска структура с бос мутра и капитан цуцко!
14 Август 2013 08:30
Депесето е заредило с Делянки.
14 Август 2013 08:41
Как не се спряха, всеки път след избори махат "лошите", за да сложат от "нашите". Пък дали сменят кадърен с некадърен или обратното - въпрос на чиста случайност...
И сега говорили били и подали оставки. Като ще ги махат за некадърност си има начин - да им спретнат една ревизия, да им хванат нарушенията и да ги гонят по устав. В случая очевидно не е така.
14 Август 2013 08:48
Познавам структурата на НАП.
"Висините" са назначени по политически причини, особено на възлови места като Бургас и Варна.
14 Август 2013 08:54
Причината за рокадата е "оптимизиране на работата"

Брей че формулировка! Оптимизиране винаги е възможно до пълната победа на Оптимизацията.
А иначе, който и шеф на НАПастта да махнат все е правилно. Както казва кандидат тъстът на Егор Прокудин от "Калина алена", за такава дейност -"малко дават".
14 Август 2013 08:56
Тъй-тъй! Комунизираната герберска паплач трябва да се изчисти! Браво на Правителството! Позор за Буда и неговият слуга-Палячото от президентството!
14 Август 2013 08:59
Проследете смяната на директори на горски стопанства-всички се сменяват.Защо?Всички ли са некадърни?Защото всяко управление си слага удобни хора и забележете повечето от ДПС с малко умствен багаж.
14 Август 2013 09:06
kaj4o

Проследете смяната на директори на горски стопанства-всички се сменяват.Защо?Всички ли са некадърни?Защото всяко управление си слага удобни хора и забележете повечето от ДПС с малко умствен багаж.


ВЕРНИ СА, друго НЯМА значение!!

14 Август 2013 09:08
бяха понижени и петима от най-големите митнически шефове.

Ето това е разликата с герберите, които режеха кадрите до кокал, за да посеят весдесъщите си "Калинки" ! Така е по европейски, а другото са бойкови мутренски чалъми.
14 Август 2013 09:34
.
14 Август 2013 10:11
Всички назначения на шефове на дирекции са чрез проведени конкурси, при това с участието на Дянков. Оказаха се безсмислена загуба на време, както почти всички конкурси за ръководни длъжности в държавната администрация.
Решението:
Премахване на конкурсите като механизъм за назначаване на ръководни длъжности в държавното администрация и въвеждане таен избор от служителите на съответната структура. По този начин ще бъдат елеминирани спуснатите по политическа и бrзнес линия парашутисти. Избраните по този начин шефове да бъдат несменяеми до извършване на нарушение, престъпление, несправяне с работата, пенсиониране, смърт или невъзможност да изпълняват задълженията си. При избор на неподходящ човек, структурата, която го е избрала да бъде разформирована и създадена отново при сериозен и прецизен подбор на служителите.
14 Август 2013 10:41
Бирник , в кой свят живееш, бе ?
Няма спасение , с конкурс , без конкурс , избори или какво да е ..... това е БГ. Идва нова власт- махат калинки, назначват сатанишки.
Чистката , която в момента тече ,надминава и скоростта на назначване на калинки.
След сатанишките - идват други, наши хора . И т.н.
Разликата е ,че при БСП назначенията са предимно наследствено и родствено-кланови. Това си е по традиция в тази партия.
А откъснат ли ги за 4 години от мамата - после пощръкляват.
14 Август 2013 10:47
@БирникЪ,
Да прием, че твоята теория е приета... Задават се избори в НАП. Някой заместник, кандидат да кара кораба, започва ударна сеч и подмяна на бирници-мирници със "свой електорат", друг зам., тоже кандидат, минава да нагледа "стадото" по стаите и междудругото ви подмята, че ако не стане шеф ще ви се стъжни живота...
Съжалявам, но не ми се вижда работещо предложението Ви. Където има власт и пари, честните избори не са желани.
14 Август 2013 11:13
Matin 14 Август 2013 10:41 и deadweight 14 Август 2013 10:47,
вие какво предлагате ? Аз това мога. И считам, че ще работи по-добре от сегашните конкурси.

14 Август 2013 11:17
Matin, смятам че си прав. Оптимизацията е безкраен процес. Я си спомнете "Меракът на чичо Денчо" от Михалаки Георгиев.
14 Август 2013 12:10
Аз пък предлагам нещо много лесно.
Да се проследи, след като този шеф напусне, къде отива на работа, в коя фирма.
И тази фирма да се ревизира отново, за периода, в който шефът е бил началник в НАП.
Да се види защо, аджеба, го вземат сега на работа, какви копромиси е правил и какви преференции е получила въпросната фирма.
Ще изгорят доста хора обаче.
14 Август 2013 14:40
kempes, абсолютно прав си! Да не говорим, че началниците са получавали своя дял от подчинените си нападжии , заради опънатият чадър.
Така че нека си се сменя средния ешелон при избори. така е навсякъде по света.
14 Август 2013 16:27
@БирникЪ
Предлагам:
1 вариант: Шефовете на НАП, Митници, Главен Прокурор се назначават от Президента
2 вариант: Назначават се от опозицията. Ако опозицията се изкуши да на значи откровени некадърници, които да саботират Правителството, да забравят за спечелването на следващите избори.
Дай мнение по статията