:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
От ареста тя уволнила и.д. кмета и назначила нов заместник
Според Еврокомисията страната ни покрива три от четирите числови критерия
Комисарят похвали охраната на границата с Турция
Той все още не е открит, издирването му продължава
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,694,864
Активни 1,549
Страници 120,819
За един ден 1,302,066

Всяка втора фирма смята, че част от продажбите се укрива

Над 51% от фирмите смятат, че около една четвърт от продажбите в страната не се фактурират и на практика остават скрити за държавата. Когато обаче се говори за бранша, в който самите те работят, ситуацията е малко по-различна - около 43% от работодателите смятат, че в техния бранш не се фактурират до една десета от реалните продажби. Това показва проучване на Асоциацията на индустриалния капитал, проведено през тази година сред 103 предприятия. Едва 16 на сто от запитаните считат, че всички продажби се фактурират.

Почти всички запитани фирми твърдят, че укриването на продажбите им вреди сериозно, а всеки втори шеф казва, че е принуден да работи с по-ниска печалба, за да издържа сивите фирми в бранша. Около 40% от компаниите пък твърдят, че нелоялната конкуренция ги лишава от клиенти заради по-ниските си цени, а други 26.5% дори виждат повишен риск от фалит заради подбиването на пазара.

Подобна е и картината при плащането на данъци от гражданите. През миналата година се оказа, че около една четвърт от дължимите налози се укриват, а ситуацията през 2013 г. не се е променила съществено, показват данните. Любопитно е, че все пак около 44.8 на сто от анкетираните граждани са заявили, че техните близки и познати декларират всичките си доходи. При 103-те изследвани предприятия обаче този процент е по-нисък и само 21.4% от тях твърдят същото.
2
1091
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
14 Юли 2013 22:39
Изследването е очаквана пушилка.
Причината е другаде и Протеста я манифестира с доста евфемизми.
Въпрос на Коректно обобщение за самият Протест !!!
Кой от днешните ни хексперти да му отговори ???...
15 Юли 2013 10:34
Защо ли се сещам за вица със сопола и приказката "Тоз лъже, и тоз лъже, само аз истината казвам" :-)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД