×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
ГЕРБ прехвърли на фирми охраната на народа, а там се генерират между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс, твърди тя
По същото време там е бил и зетят на Тръмп и то в качеството на президентски съветник
Левицата губи депутати в навечерието на вота на недоверие
Виена ще направи това по време на председателството си на Съвета на ЕС
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,988,884
Активни 1,256
Страници 40,925
За един ден 1,302,066

Плевнелиев намекна за вето на цигарите в заведенията

За една година са събрани 668 150 лв. от глоби за нарушение на пълната забрана за пушене
Желанието на новите управляващи да върнат старите условия за пушене в заведенията вероятно ще се сблъска с вето от президента Росен Плевнелиев. Вчера той категорично защити закона да остане такъв, какъвто е в момента, и пълната забрана да не се променя. "Нека да се отнесем отговорно и към следващото поколение", призова Плевнелиев и призова България да даде пример като истинска европейска държава. Според него на дневен ред трябва да стоят теми, свързани с бъдещето на младите хора, а не темата за пушенето.

БСП заговори за отмяна на пълната забрана, още щом дойде на власт. "Атака" обаче я изпревари и внесе в парламента проектозакон за изменение и допълнение за закона за здравето, според който наложените забрани за пушачите да отпаднат. Като мотив за предложението бе представен проблемът с безработицата, тъй като за една година на работодателите се е наложило да прекратят трудовите отношения на най-малко 30 000 души заради по-ниския оборот. Според други изследвания съкращенията нямат връзка със забраната, а с всеобщата криза. Депутатът Мартин Захариев (БСП), който е особено активен по темата, пък предложи спорът да се разреши с национален референдум. В момента се очаква проектът на левицата по този въпрос.

Една година след влизането в сила на забраната за пушене на закрити обществени места, работодатели и собственици на обекти с обществено предназначение, равносметката е 1040 наказателни постановления на обща стойност 668 150 лв., съобщи вчера здравното министерство. Впечатляващ е броят на проверките - общо 215 207 посещения през деня и през нощта. Всеки ден здравните инспектори са извършвали близо 600 проверки за спазване на закона, изтъкват от ведомството. Интересното е, че болниците са проверявани повече от ресторантите и другите обекти за развлечение. При лекарите са направени 50 715 проверки, докато в нарочените за главен нарушител - заведенията, те са 42 905. В същото време събраните глоби са предимно от барове, кафенета, ресторанти, както и на работното място.
6
1466
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
05 Юни 2013 20:25
За една година са събрани 668 150 лв. от глоби за нарушение на пълната забрана за пушене

Щом казват. Но се питам колко ли изгуби хазната от данък печалба и ДДС, гледайки цяла зима празните барчета и кафенета около нас, а и изобщо в града?
05 Юни 2013 21:20
Шмульо...
--------------
Блогът на Генек
05 Юни 2013 21:32
Плевнелиев намекна за вето на цигарите в заведенията

Браво!
Пушачите могат и отвън да си смучат....и да духат, ако искат!
05 Юни 2013 23:13
Браво на президента! Дано наистина наложи вето!!!
06 Юни 2013 05:19
Плевналиев да си оправи държавата! Да престане на се бърка в личния живот на хората! Вземат си акцизите, а въвеждат забрани? Кой ще им оправи здравеопазването на "загрижените"?!
06 Юни 2013 06:24
Неизпушените и неизхарчените по ресторанти пари от пушачите, така или иначе ще влязат в икономиката по някаъв начин и ще създадът работа за други хора. Макар че аз не съм забелязал някой пушач да е спрял да ходи по заведения.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД