:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 224
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ДЕФИЛЕТА

Сезонът започна бляскаво

"Батибалено" изпревариха традиционно първата Жени Живкова, мини прет-а-порте отбеляза старта на "Ел"
Снимка: Николай Дончев
С идването на есента стартира и модният сезон в столицата. При това по бляскав начин, даващ добри прогнози за онова, което ни предстои да видим през следващите месеци. Традиционно първата в показването на есенно-зимните колекции Жени Живкова за първи път бе изпреварена. Марката "Батибалено" на "Рила стил" представи в самото начало на месеца актуалната си колекция. Мини прет-а-порте пък ознаменува старта на българското издание на едно от най-престижните модни списания в света - "Ел", а в Народния театър "Иван Вазов" Националното сдружение на фризьорите и "Интеркоафьор-България" представиха новостите за сезона при косите.

----

Ако трябва да се правят някакви изводи от доста наситената за септември модна програма, то те биха могли да се сведат до актуалните тенденции в показаните колекции. Нещото, което всъщност вълнува в най-силна степен заклетите и не толкова страстните почитатели на модата.

"Батибалено" представи две линии облекла: дамска и младежка. Разликата между тях е предимно в силуетите, предназначението и характера на дрехите, а не в качеството на заложените тъкани или изработката. Дамската е ориентирана към работещите жени, като този сезон дизайнерите на модната къща са заложили на изискания стил и изключително луксозните тъкани. Младежката е с по-разчупени кройки, като се цели удобство и модерен вид.

Иновация и провокативна елегантност са основните неща, които отличават и колекцията на Жени Живкова. Дизайнерката налага



вталените сака с дължина до ханша



или до талията, които подчертават женската фигура. Успоредно с класическите кройки обаче, тя търси и нестандартното звучене, особено в комбинациите с модните напоследък поли-балон.

Че българските дизайнери са в крак със световните тенденции стана ясно на дефилето, организирано за старта на "Ел". На специално шоу бяха представени 60 дизайнерски модела, донесени специално за целта в България от парижкото прет-а-порте есен/зима 2005-2006. Тоалетите на Фере, Кавали, "Макс Мара", Анна Молинари, "Библос", Версаче, Долче и Габана, "Ескада" и т. н. дадоха насока за онова, върху което ще трябва да наблегнем в облеклото. А то е следното:

1. Пепит

2. Лилаво и петролено

3. Детайли от кожа навсякъде: по дрехи, чанти, обувки и дори шапки

4. Плетива

5. Класиката: черно + бяло

6. Романтични рокли в стил ампир

7. Поли-балон, поли-камбана, поли на волани и изобщо много поли

8. Пак назаем от мъжкия гардероб

9. Вечният туид

10. Бродерии: по блузи, рокли и ботуши

Не се притеснявайте, че тоалетът ви е от минал сезон, ако отговаря на някое от тези условия, то той продължава да е актуален. Има, разбира се, и малко уловки, както и доста свобода при тълкуването. С лилавото, петроленото, черното и бялото модните за сезона цветове съвсем не се изчерпват. Това обаче са багрите, които надделяват. И Жени Живкова, и "Батибалено" например, доста усилено налагат кафевите нюанси във всичките им варианти: от много светло бежово до горещ черен шоколад с капка ром към него. Оранжевото в няколко разцветки е застъпено в една от линиите на "Батибалено", както и контрастната и малко отровна



комбинация на лилаво със зелено



Налагат се и червените цветове, но по-скоро във винените им тоналности.

При Жени Живкова червеното е малко по-ярко, но пак не онова доматено, което бе на мода през миналия сезон. Дизайнерката лансира и патладжаненото. Интересното е друго - в женския гардероб много по-активно навлизат обемните поли и рокли, както и нестандартният начин на комбиниране със саката. Нови са и съчетанията на материите: шифон със студена вълна и кадифе. Кадифето изобщо е материята, на която тепърва ще обръщаме много голямо внимание. Запомнете това!

Модата, както показаха родните и чуждите дизайнери в рамките само на две седмици, през този сезон е много практична, в същото време романтична, но и доста строга, когато се налага. Наравно с роклите с висока талия ще се носят типично мъжки костюми, елегантните манта наесен ще вървят ръка за ръка с ботушки в ескимоски стил с декорации от овча кожа. Свобода за избор има, стига да е съобразена поне малко с актуалните тенденции.
 
Пепитът е задължителен този сезон. Модел на Жени Живкова.
 
Черно-бялото е класика. Модел на Жени Живкова.
 
Жени Живкова показа и доста пъстри тоалети.
 
Петроленото е един от цветовете на сезона. Модел на "Батибалено".
 
Червеното ще се носи и този сезон, но във винените си тоналности. Модел на "Батибалено".
 
Дефилето по повод стъпването на "Ел" в България показа актуалните тенденции пред погледа на световните дизайнери. В случая: поли на волани и кожени калпаци. Защо не?
 
Модата този сезон е доста практична, показа мини прет-а-портето на "Ел".
 
Бляскав грим и пера в косите на осмия международен фестивал на прическата и красотата.
 
Игра на цветовете и ретро прически - това са акцентите при косите.
1331
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД