:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Той молил да се върне в Русия, Кремъл отрича
Оцелели след стрелбата във Флорида се появиха на корицата на "Тайм"
Борисов иска най-тежки наказания за полицаите, пуснали без проверка самолета от Франция
Всяка победа е ценна за мен в този момент, сподели тенисистът
СТАТИСТИКИ
Общо 373,572,539
Активни 1,091
Страници 91,553
За един ден 1,302,066

ВСС направи труден избор за районен прокурор на София

Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
ВСС предпочете Христо Динев (вдясно) пред Иван Петров за ръководител на Софийската районна прокуратура.
Висшият съдебен съвет вчера беше изправен пред труден избор за ръководител на Софийската районна прокуратура поради съмнения в качествата на двамата кандидати. В крайна сметка с 13 гласа "за" и безпрецедентен брой недействителни бюлетини - 10, на поста беше избран Христо Динев, подкрепен от главния прокурор Сотир Цацаров. Конкурентът му Иван Петров получи само един глас. София остана без районен прокурор, след като Александър Налбантов почина в началото на годината.

Недействителните бюлетини показаха, че почти половината от членовете на ВСС не одобряват нито един от кандидатите. Динев работи в прокуратурата от 1999 г., като от 2006 до 2011 г. е бил зам. районен прокурор на София. Завършил е Югозападния университет в Благоевград. Оценката, която бившият му шеф Налбантов му дава, буди съмнения в професионалните му качества: "Не е особено ангажиран с дейността на отдела. Постепенно стана ясно, че на него не може да се разчита - той беше дезинтересован от общите задачи, а голяма част от неговите задължения като ръководител се изпълняваха от останалите зам. районни прокурори." Пред "Дневник" ден преди избора Динев не отговаря конкретно на въпрос за информация, че е масон: "Не ми е понятно откъде може да сте чули такова нещо. Наистина не е уместно да коментирам, за да не изглежда, че си правя PR."

Иван Петров работи в Софийската районна прокуратура от 2001 г. Преди това е бил съдия-изпълнител в Етрополе и Самоков. За него етичната комисия излезе със становище, че не притежава в пълнота необходимите морални качества. В инспектората са били образувани 10 преписки срещу него, като по четири е установено дисциплинарно нарушение. На два пъти обаче районният прокурор на София е отговорил, че не намира основания за търсене на дисциплинарна отговорност на Петров.
1
1740
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
25 Април 2013 23:15
Направо да ги ожалиш от ВСС за вчерашния ден. Могат да си раздадат по две заплати премии за затруднението, ако не ги затрудни още повече. То е ясно, че единият кандидат е по-скоро за клиент на прокурор, като съдия-изпълнител и с 4 жалби против него, така че другият само със съмнително образование и служебна характеристика го бие безспорно за подобна длъжност за която неизвестно защо не е имало други кандидати. И после ни обясняват, че съдът ни не бил цирк, ами ние сме некомпетентни да разберем какво става с него.

------------------------------
дистанционен парламент
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД