:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Токио разработва план за евакуация на гражданите си от Южна Корея
Тя блокира молекула, жизненоважна за здравето на мозъка и сърцето, твърдят от Корнелския университет
Министърът вече е за "максималната защита на обществения интерес и на природния парк"
Сръбският президент Александър Вучич е свикал спешно Съвета за национална сигурност
Разследване на bTV разкри и незаконни сметища, на които тя се продава евтино
СТАТИСТИКИ
Общо 364,708,175
Активни 1,517
Страници 85,807
За един ден 1,302,066

ВСС направи труден избор за районен прокурор на София

Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
ВСС предпочете Христо Динев (вдясно) пред Иван Петров за ръководител на Софийската районна прокуратура.
Висшият съдебен съвет вчера беше изправен пред труден избор за ръководител на Софийската районна прокуратура поради съмнения в качествата на двамата кандидати. В крайна сметка с 13 гласа "за" и безпрецедентен брой недействителни бюлетини - 10, на поста беше избран Христо Динев, подкрепен от главния прокурор Сотир Цацаров. Конкурентът му Иван Петров получи само един глас. София остана без районен прокурор, след като Александър Налбантов почина в началото на годината.

Недействителните бюлетини показаха, че почти половината от членовете на ВСС не одобряват нито един от кандидатите. Динев работи в прокуратурата от 1999 г., като от 2006 до 2011 г. е бил зам. районен прокурор на София. Завършил е Югозападния университет в Благоевград. Оценката, която бившият му шеф Налбантов му дава, буди съмнения в професионалните му качества: "Не е особено ангажиран с дейността на отдела. Постепенно стана ясно, че на него не може да се разчита - той беше дезинтересован от общите задачи, а голяма част от неговите задължения като ръководител се изпълняваха от останалите зам. районни прокурори." Пред "Дневник" ден преди избора Динев не отговаря конкретно на въпрос за информация, че е масон: "Не ми е понятно откъде може да сте чули такова нещо. Наистина не е уместно да коментирам, за да не изглежда, че си правя PR."

Иван Петров работи в Софийската районна прокуратура от 2001 г. Преди това е бил съдия-изпълнител в Етрополе и Самоков. За него етичната комисия излезе със становище, че не притежава в пълнота необходимите морални качества. В инспектората са били образувани 10 преписки срещу него, като по четири е установено дисциплинарно нарушение. На два пъти обаче районният прокурор на София е отговорил, че не намира основания за търсене на дисциплинарна отговорност на Петров.
1
1735
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
25 Април 2013 23:15
Направо да ги ожалиш от ВСС за вчерашния ден. Могат да си раздадат по две заплати премии за затруднението, ако не ги затрудни още повече. То е ясно, че единият кандидат е по-скоро за клиент на прокурор, като съдия-изпълнител и с 4 жалби против него, така че другият само със съмнително образование и служебна характеристика го бие безспорно за подобна длъжност за която неизвестно защо не е имало други кандидати. И после ни обясняват, че съдът ни не бил цирк, ами ние сме некомпетентни да разберем какво става с него.

------------------------------
дистанционен парламент
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД