:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Запалянкото желае лично да се извини на полицаите, които рани с бомбичка, съобщи адвокатът му
Той ще подпише указ, съдържащ план за икономическото развитие на Русия за следващите 6 години за 10 трлн. рубли
Иво Мирчев получил заплахи, след като им отправил забележка, че с две лимузини са заели пет места
Задържан е 25-годишният Алек Минасян, мотивът все още не е ясен. Районът е населен с много българи
СТАТИСТИКИ
Общо 377,590,381
Активни 2,171
Страници 44,539
За един ден 1,302,066

В просветата тепърва ще свикват обществен съвет

Макар парламентарните избори да са само след осем работни дни, министерството на образованието тепърва ще сформира обществен съвет. Служебният министър Николай Милошев е подписал заповедта за създаване на обществен съвет в сряда, а самият документ бе публикуван на сайта на МОМН късно вечерта същия ден.

Общественият съвет ще дава мнения и становища по проблеми, чието решаване е от компетентността на министъра на образованието - създаване на образователни стратегии и оценка на тяхното изпълнение, проекти на нормативни документи, становища по стратегически документи и др. Съветът ще идентифицира и анализира проблеми и ще предлага възможни решения, предвиждат още правилата за работа на новия орган.

Засега не е ясно кой ще влезе в новия орган. От заповедта и правилата за работа на съвета става ясно, че негов председател ще е един от заместник-министрите - Марияна Банчева с ресор средно образование или Петя Евтимова, която отговаря за международното сътрудничество и европрограмите. В съвета ще влизат по един представител на всяка от представителните синдикални и работодателски организации, на сдружението на общините, на националното представителство на студентските съвети и на асоциацията на частните училища.

Представителите на всяка организация се номинират с писма, като задължително се предоставят още актуален учредителен акт на съответната организация, свидетелство за съдимост на номинираните, изрично пълномощно за представляване на организацията, автобиография на номинираните и списък с проекти, в които са участвали през последните 5 години. От документите на МОМН не става ясно в какъв срок организациите трябва да представят своите кандидатури за членове на съвета.

Съставът на консултативния орган ще бъде определен с нова заповед на министъра. Ако изобщо заработи, новият орган ще заседава поне два пъти в месеца. Мандатът на съвета съвпада с този на служебното правителството - до клетвата на новия кабинет, който ще бъде сформиран след парламентарните избори на 12 май.

ОБЕЩАНИЕ

Обществени съвети вече действат в министерствата на екологията, транспорта, икономиката, здравеопазването, както и в министерството на труда. Ефективни в работата си засега са само здравният и икономическият съвет.
6
1111
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
25 Април 2013 19:50
Ох, ако питат мен, по-добре е МОМН да се саморазпусне. След това да се направят конкурси за чиновници (или експерти, че звучи по-така), като едно от задължителните условия е кандидатстващият да е работил минимум 10 години в училище или университет. Второто е да няма нищо общо с бизнеса с учебници, нито негови роднини до девето коляно.
Само министърът може по изключение да е политически назначен безхаберник, т.е. - човек, който хал хабер си няма от образование и просвета.
Добре, че никой не ме пита...
25 Април 2013 20:01
СкъсАха се от работа тия от МОНМ! След толкова години по вероятно е да видим бог Кришна или да намерим Годо, отколкото да имаме ясни правила за качествено образование....
26 Април 2013 09:14
Как Сийке, как ще стане тая работа. Нали главната цел на занятието е бизнесът с учебниците.
26 Април 2013 10:41
Айдееее..... Не ни стигат министри - полуидиоти, с идеи, подходящи за Марс; не ни стига тълпата чиновници, които нямат представа как изглежда един дневник и в клас не са влизали, откак са си завършили средното образование, но не престават да тормозят учителите с тъпотиите си; не ни стигат разсипалите образованието ни фондации, ами и обществен съвет .... предполагам, ще го съставят пак от уважавани идиоти, които хабер си нямат от образование, но "имат собствено мнение по въпроса"!
26 Април 2013 10:46
СкъсАха се от работа тия от МОНМ

Като истински демократ отвреме навреме се размечтавам за един наш, роден, демократичен ГУЛАГ, в който да пращат всички паразити, некадърници и т.н.; не само тия, дето не могат да кажат откъде са им парите, но и тия, дето не могат да кажат каква свястна работа са свършили срещу заплатата си и с какво са били полезни на хората през последните пет години - преди датата на засичането. Та - един такъв наш, роден, демократичен ГУЛАГ, в който ще ги размесват между криминалните, та они да им скъсат от работа органа, с който приказват и мислят едновременно; нямам предвид главата и устата, естествено.
28 Април 2013 22:45
и с какво са били полезни на хората през последните пет години - преди датата на засичането.


Те не са отишли там, за да са полезни на хората, а на себе си. А колкото е по-неграмотно поколението и социално и икономически непросветено - толкова по-лесно се управлява. Горе-долу : "Бачкай и не разбирай. Ако не ти стигат парите - бачкай повече, не ти трябва да философстваш..."

Когато имам пари най-много обичам да пазарувам в интернет. Цените наистина са много добри, а и разнообразието е в пъти по-голямо отколкото във всеки друг дамски магазин. Да не говорим за това, че не мърдаш от вкъщи и не губиш излишно време в път. В последно време, най-любимият ми магазин е дамския магазин Shopzone. Например, когато ми трябват нови обувки влизам в тяхната секция за обувки http://shopzone.bg/womens/Shoes/ и обикновено намирам това, което ми трябва. Същото е и положението когато търся http://shopzone.bg/womens/Shoes/sneaker/ маратонки за мен и децата. Има наистина много и различни предложения. Пак в същия магазин намирам и маратонки и обувки за мъжа ми, макар че той е малко по-специален. Адресът на мъжката секция за обувки е http://shopzone.bg/mens/m_shoes/. И понеже вече идва лятото и е време за море, ето и откъде могат да се намерят много и различни мъжки бански и плувки http://shopzone.bg/mens/men_swimwear/
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД