×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,461,952
Активни 1,310
Страници 33,072
За един ден 1,302,066

Втори съветник изостави президента

Втори ключов съветник изостави президента Росен Плевнелиев в рамките на един месец. След като началникът на кабинета му и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев подаде оставка на 9 април, днес стана ясно, че това е направил и секретарят по отбраната Васил Маринов. Също като Йовчев той е посочил като мотиви "лични причини". Пред "Сега" от прессекретариата на президента обясниха, че Маринов си е пуснал едномесечно предизвестие още преди повече от две седмици, което означава, че е подал молба за напускане заедно с Йовчев.

Маринов е бивш шеф на икономическото направление на НСС. Бил е представител на службата в Брюксел. Заедно с Йовчев бяха основните действащи лица по изготвянето на пакета законопроекти за спецслужбите.

По неофициална информация предстои "Дондуков" 2 да напусне и трети съветник на държавния глава - бившият зам.- шеф на военното разузнаване ген. Стоимен Стоименов. Преди да отидат в екипа на Плевнелиев, двамата с Йовчев бяха съветници на бившия премиер Бойко Борисов. С това е свързана една от версиите и за масовото напускане на президентски съветници - държавният глава желае да се разграничи окончателно от Борисов. Стоименов бе атакуван през последните месеци за това, че е работил за ЦК на БКП.
1082
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД