×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
След два мача "сборная" е с голова разлика 8:1
Това е нискобюджетният вариант за лична помощ, ще я получават около 77 хил. българи
Протестиращите поискаха лидера на опозицията да се присъедини към тях
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,425,587
Активни 1,379
Страници 139,006
За един ден 1,302,066

ВАС защити съдиите от реакцията на митниците за "ЛУКойл"

Георги Колев


Председателят на Върховния административен съд Георги Колев защити административните съдии от обвиненията на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Ден по-рано шефът на митниците заяви, че законът "е коленичил и монополът е победил" по повод на определението на Административния съд в София, с което върна лиценза за данъчен склад на тръбопровода на "ЛУКойл България" от Бургас до София.

"Съдиите от Върховния административен съд няма да толерират случаи, в които страни по един спор в системата на административното правосъдие се опитват да влияят по извънсъдебен начин на хода на един неприключен спор", се посочва в позицията на Колев, изпратена до медиите. Той напомня, че органите на административното правораздаване са призвани да защитават правата и интересите на всички български граждани и фирми от незаконни действия на местни и централни държавни органи.

По-късно същия ден декларация бе изпратена и от Висшия съдебен съвет. Според магистратите позицията на митниците засяга по недопустим начин независимостта на съдебната власт особено предвид факта, че разглеждането на делото по същество предстои.

Лицензът на тръбопровода и свързаните с него бази на "ЛУКойл" бе отнет на 22 април заради липсата на връзка за предаване на данни за движението на горивата в реално време към агенция "Митници". Срокът за монтиране на уредите бе в края на март. Ден по-късно той бе върнат от Софийския административен съд. След нощна среща на Ваньо Танов и шефа на "ЛУКойл" Валентин Златев митниците започнаха нова проверка на изправността на уредите. В инспекцията участват и експерти от международната компания SGS, които трябва да изготвят втора независима оценка.

6
1061
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
25 Април 2013 20:07
Той напомня, че органите на административното правораздаване са призвани да защитават правата и интересите на всички български граждани и фирми


Oт кога лукойл е българска фирма, че ще я защитава нашият закон?
25 Април 2013 23:31
Това, че обсъжданията и критиките към съдебни решения са "недопустим натиск" върху съда са пълни измислици и безсмислени тълкувания на Конституцията. Те дори са в противоречие със свободата на словото и абсолютната независимост на суверена. Нашият съд срещу огромното доверие и заплащане на суверена повече от 2 десетилетия му сервира само безкрайна наглост и некомпетентност. Тоя шеф на ВАС, при такава висока позиция и заплата не можа ли да измисли поне едно смислено конкретно изречение да каже. Необходима е тотална реформа в съда, и на първо място преки избори на висши магистрати за да могат подобни недоразумения да изхвръкнат за един ден.

--------------
дистанционен парламент
26 Април 2013 10:02
В брой, кеш и на ръка.
В никакъв случай по банкова сметка, освен ако не е на балдъзата.
Мдаа.
26 Април 2013 11:56
Каквото и да приказва, всички виждат какво става! И българи, и чужденци!
И българите, и чужденците официалто кретекуват съдебната система, обаче на магистратите не им пука, харесва им да са недосегаеми и безотговорни.
26 Април 2013 12:03
Oт кога лукойл е българска фирма, че ще я защитава нашият закон?


Това сериозно ли...?!!?
26 Април 2013 15:00
Това е върха на цирка, наречен български съд...
А борци срещу монополите с лопата да ги ринеш, но сега са заети с по-важни дела...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД