:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
„Словения, Словакия, трите прибалтийски държави – да виждаме някой да се оплаква?, пита бившият икономически министър
Генералният секретар на НАТО ще остане два дни в Скопие
Той коментира и Националния план за действие по заетостта и Директивата за командированите работници.
Президентът на САЩ е в "отлично здраве", съобщи главният лекар на Белия дом
Мотивите са свързани със сивата икономика, контрабандата, корупцията
Стойността му падна до 10 567 долара
Премиерът на Косово призова разстрела да не се ползва за политически цели
Сред тях са хора от здравната система и отбраната, медицински сестри
В разговорите участие ще вземат политици, неправителствени организации и граждани
СТАТИСТИКИ
Общо 364,813,494
Активни 1,461
Страници 49,694
За един ден 1,302,066

ВАС защити съдиите от реакцията на митниците за "ЛУКойл"

Георги Колев


Председателят на Върховния административен съд Георги Колев защити административните съдии от обвиненията на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Ден по-рано шефът на митниците заяви, че законът "е коленичил и монополът е победил" по повод на определението на Административния съд в София, с което върна лиценза за данъчен склад на тръбопровода на "ЛУКойл България" от Бургас до София.

"Съдиите от Върховния административен съд няма да толерират случаи, в които страни по един спор в системата на административното правосъдие се опитват да влияят по извънсъдебен начин на хода на един неприключен спор", се посочва в позицията на Колев, изпратена до медиите. Той напомня, че органите на административното правораздаване са призвани да защитават правата и интересите на всички български граждани и фирми от незаконни действия на местни и централни държавни органи.

По-късно същия ден декларация бе изпратена и от Висшия съдебен съвет. Според магистратите позицията на митниците засяга по недопустим начин независимостта на съдебната власт особено предвид факта, че разглеждането на делото по същество предстои.

Лицензът на тръбопровода и свързаните с него бази на "ЛУКойл" бе отнет на 22 април заради липсата на връзка за предаване на данни за движението на горивата в реално време към агенция "Митници". Срокът за монтиране на уредите бе в края на март. Ден по-късно той бе върнат от Софийския административен съд. След нощна среща на Ваньо Танов и шефа на "ЛУКойл" Валентин Златев митниците започнаха нова проверка на изправността на уредите. В инспекцията участват и експерти от международната компания SGS, които трябва да изготвят втора независима оценка.

6
1025
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
25 Април 2013 20:07
Той напомня, че органите на административното правораздаване са призвани да защитават правата и интересите на всички български граждани и фирми


Oт кога лукойл е българска фирма, че ще я защитава нашият закон?
25 Април 2013 23:31
Това, че обсъжданията и критиките към съдебни решения са "недопустим натиск" върху съда са пълни измислици и безсмислени тълкувания на Конституцията. Те дори са в противоречие със свободата на словото и абсолютната независимост на суверена. Нашият съд срещу огромното доверие и заплащане на суверена повече от 2 десетилетия му сервира само безкрайна наглост и некомпетентност. Тоя шеф на ВАС, при такава висока позиция и заплата не можа ли да измисли поне едно смислено конкретно изречение да каже. Необходима е тотална реформа в съда, и на първо място преки избори на висши магистрати за да могат подобни недоразумения да изхвръкнат за един ден.

--------------
дистанционен парламент
26 Април 2013 10:02
В брой, кеш и на ръка.
В никакъв случай по банкова сметка, освен ако не е на балдъзата.
Мдаа.
26 Април 2013 11:56
Каквото и да приказва, всички виждат какво става! И българи, и чужденци!
И българите, и чужденците официалто кретекуват съдебната система, обаче на магистратите не им пука, харесва им да са недосегаеми и безотговорни.
26 Април 2013 12:03
Oт кога лукойл е българска фирма, че ще я защитава нашият закон?


Това сериозно ли...?!!?
26 Април 2013 15:00
Това е върха на цирка, наречен български съд...
А борци срещу монополите с лопата да ги ринеш, но сега са заети с по-важни дела...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД