×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Няма да позволим да бъде застрашен нито един милиметър от територията, обяви той
Милитаризацията на космоса е път към катастрофа, обяви Москва
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,639,186
Активни 1,544
Страници 71,304
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Боливия заведе дело срещу Чилив Международния съд в Хага с искането да й бъде върнат достъпът до Тихия океан. Настоящите граници между двете страни са установени съгласно договора от 1904 г., подписан след като Боливия губи 400 км брегова ивица в т.нар. Тихоокеанска война, продължила от 1879 до 1884 г. Боливия редовно повдига въпроса за ревизиране на договора, тъй като изпитва остра нужда от достъп до океана. Чилийската страна обаче не желае да преговаря, поради което двете държави от години са в обтегнати дипломатически отношения.Кристо осъди държавата в Страсбургзаедно с братята си Анани и Стефан Явашеви за нарушените им права върху семеен имот в родния им град Габрово. Габровската община отказала да заплаща наем или да изкупи ползвана от нея къща, която Явашеви си върнали чрез реституция. Кметството дори предявило иск, в който твърди, че имотът не е подлежал на реституция. Собствениците на имота световноизвестният художник Кристо и брат му - актьорът Анани Явашев, потърсили правата си в Страсбург. Позовавайки се на Европейската конвенция за правата на човека, Европейският съд присъжда на братя Явашеви да бъдат изплатени 20 хил. евро обезщетение за претърпените имуществени и неимуществени вреди, като държавата заплати и разноските по делото в размер на 1677 евро.
2
887
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
26 Април 2013 10:16
Интересно.
Дали ние не можем да врънкаме Гърция да ни върне Беломорието? Ние също имаме нужда от достъп до море, а пък и знаем как Гърция се оказва техен господар.
26 Април 2013 12:26
venstar, БГ и Гърция през 1964 година подписват договор, в който обявяват, че нямат териториални претенции една спрямо друга. Трябва да се сърдиш на комунистите, а и в ЕС не можеш да имаш териториални претенции към съседите си. Това че сме си загубили Беломорието си е наша вина,Никой не ни е карал да бързаме през 1915 година,виновен е и Фердинанд, но Гърция излиза победителка и си иска териториалното разширение.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД