×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Няма да позволим да бъде застрашен нито един милиметър от територията, обяви той
Милитаризацията на космоса е път към катастрофа, обяви Москва
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,639,385
Активни 1,579
Страници 71,503
За един ден 1,302,066

За новото поколение "Джурасик парк" е 3D

снимка: форум филм
Ти-рексът излиза от загражденията и мачка. Вече 20 години няколко поколения си го представят по този начин.
Когато Спилбърг направи "Джурасик парк" по бестселъра на Майкъл Крайтън през 1993-та, децата също си падаха по динозаври. Но след книгата и филма се разрази истинска мания по праисторическите чудовища, която не е затихнала и до днес.

Ето защо е оправдано решението на Universal да дръпнат още някой и друг долар от цялата работа, като преправят филма в 3D - по случай 20-годишнината му, и го прожектират на новото поколение фенове на динозаврите. Създадените преди две десетилетия спецефекти още са убедителни, но не това е най-голямото достойнство на "Джурасик парк". Както показаха по-сетнешни провали (или полууспехи) като "Годзила" и анимационния "Динозавър", не е достатъчно да създадеш нещо огромно и да го накараш да ръмжи и да тресе земята със стъпките си. Спилбърг режисира историята си за динозаври така, че главни герои в нея да са хората. Не липсват класически хичкокови моменти тип "най-страшно е това, което не е в кадър" - да вземем за пример кадъра, в който децата са сами в джипа и виждат как чаша вода на таблото се люлее от нечии далечни стъпки.

Историята е известна: богаташ (Ричард Атънбъро) и учените му успяват да пресъздадат праисторическите влечуги от запазена милиони години ДНК, като ги заселват на необитаем остров в Карибите. Планът му: това да се превърне в новия Дисниленд. Този увеселителен парк обаче се оказва твърде страховит, когато токът спира, а после следва и саботаж от член на екипа. Актьорският състав на филма включва Сам Нийл, Джеф Голдблум, Лора Дърн и Самюъл Джаксън, а също тиранозавър рекс, брахиозаври, велосираптори и други чудеса на еволюцията.

3D-то не допринася нещо ново към въздействието на филма - допринася единствено за по-висока цена на билета.

1136
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД