:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Те са назначени и получават заплати директно от Анкара
Главният прокурор и американският посланик Ерик Рубин бяха на среща при Бойко Борисов по случая
СТАТИСТИКИ
Общо 377,768,295
Активни 1,721
Страници 72,147
За един ден 1,302,066

Съдът на ЕС иска санкция на шеф на "Стяуа", обидил български национал на "гей"

СНИМКА: partizan.rs
Иван Иванов
Съдът на Европейския съюз излезе вчера с решение, с което препоръча на румънските правораздавателни органи да предприемат наказателни действия срещу собственика на "Стяуа" Джиджи Бекали заради негови дискриминационни изказвания срещу българския национал Иван Иванов.

През февруари 2010 г. защитникът бе пред трансфер в румънския клуб, но Бекали отсече: "В "Стяуа" никога няма да има хомосексуалист в отбора! Може да е лъжа, че той (б.ред. - Иван Иванов) е хомосексуалист, но ако е истина? Вместо да взимам един гей в "Стяуа", предпочитам да играя с юношите!" В крайна сметка Иванов заигра в сръбския "Партизан" (Белград).

Изказването на Бекали обаче провокира румънската неправителствена организация ACCEPT, която защитава хората с различна сексуална ориентация, да предприеме съдебни действия срещу Бекали, които са довели в родината му само до наказание "предупреждение". Сега съдът в Люксембург установява, че е налице дискриминация, а и липса на разграничаване от Бекали от страна на клуб "Стяуа", който е работодателят в случая.

На Апелативния съд в Букурещ се препоръчва да спази европейска директива от 2000 г. за създаване на равно третиране в областта на заетостта и професиите. Директива, която е била нарушена с изявлението на Бекали. "Стяуа" пък трябва да доказва, че не води дискриминационна политика при назначаването на служители.
1
1051
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Април 2013 11:46
Тоя Бекали е голям тъпак. Римува ми се с "фекали".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД