:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Тя заяви, че сигналът до антикорупционната комисия и след това специализираната прокуратура е подаден от "Ваклин груп" ООД
Рейтингът на президента падна с почти 7% за месец
Някои служители на реда са гледали много американски филми, обяви зам.-шефът на "Вътрешна сигурност" в МВР
Петима българи са задържани на граничния пункт Промахон
Позицията на "Дондуков" 2 съвпада с руската, обяви Цветан Цветанов
СТАТИСТИКИ
Общо 377,096,126
Активни 1,849
Страници 79,568
За един ден 1,302,066

Обама: Американският народ отказва да бъде тероризиран

 
Президентът на САЩ Барак Обама определи взривовете в Бостън като „малодушен” акт на терор, и уточни, че все още не е ясно дали чуждестранна или американската групировка или индивид стои зад нападението, предаде АФП. Това е второто обръщение на Обама към нацията отвчера насам. Той отново отказа да отговаря на въпроси.
„Това е ужасен и малодушен акт. Всеки път бомби са използвани срещу невинни цивилни, това е акт на терор”, каза Обама в изявление от Белия дом. „Все още не знаем кой е извършителят на това нападение или защо, дали е било планирано и извършено от терористична организация, чуждестранна или наша, или е било акт на отмъстителен човек”, каза президентът.
„Ние знаем това – американският народ отказва да бъде тероризиран. Посоченото от мен пред вас е каквото знаем. Знаем, че са взривени бомби. Знаем, очевидно, че са нанесли тежки щети. Ние не знаем кой ги е направил. Все още не знаем мотива. Така че всичко останало към момента е спекулация”, подчерта американският държавен глава.
На мястото на терористичния акт в Бостън е имало само две бомби, които се взривиха. Това съобщи по-рано днес на пресконференция губернаторът на Масачузетс Девал Патрик. По неговите думи, не е вярна информацията, че вчера са били обезвредени още три взривни устройства. Всички предмети, открити на мястото на терористичния акт, са безопасни, казва Патрик. Представителят на ФБР Ричард Делориер заяви, че в момента няма опасност за жителите на Бостън. Той призова гражданите да споделят с органите всяка информация, свързана със случая.
Делориер отказа да отговори дали има задържан заподозрян за атентата. Отказа и информация за конструкцията на взривните устройства.
Шефът на градската полиция Ед Дейвис уточни, че ранените са 176, от които 17 са в критично състояние. Той потвърди, че загиналите до момента са трима.
38
2192
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
38
 Видими 
16 Април 2013 19:34
Че е гадост, това което стана в Бостон - истина е.
Но се ми се струва, че случилото се е вътрешно
изпълнение на САЩ-ските тайни служби.
За да се държи народа в страх и манипулация.
Това е.
16 Април 2013 19:38
Американският народ отказва да бъде тероризиран

Оно и другите народи отказват да бидат тероризирани, ама клептоманската еврейска върхушка ногу ногу не я вълнува тоа факт и праща по цел свет америcuntски главорези да убиват и заграбват.

usrael
16 Април 2013 19:44
Американският народ отказва да бъде тероризиран
- тъпо и стряскащо!
Фидел Беев
16 Април 2013 19:48
„Това е ужасен и малодушен акт. Всеки път бомби са използвани срещу невинни цивилни, това е акт на терор”, каза Обама

На 1000% съм съгласен и подкрепям!

Само нещо ме гложди, че този аршин за извън Мека-та на "демокрацията" е съвсем друг. И изказването се реализира с 180-градусово обърнат смисъл!
16 Април 2013 19:52
.
16 Април 2013 19:53
К`во следва от отказа на американския народ, ме интересува живо. Кой пореден народ ще бъде държавнотероризиран и държавата му разсипана под предлог на отказа, ОМП, човешките права, демокрацията, интересите на САЩ във Вселената... Сирия, Иран, Северна Корея,Ливан... Предполагам, че ще е някой без ОМП, без ядрени бойни глави, а не само без демократични ценности. Обаче знам ли какъв е сценарият тоя път...
16 Април 2013 19:55
.
16 Април 2013 20:09
Като каза Сирия, че се сетих - Асад подписа указ за всеобща амнистия - погледнах в другите рубрики - не пише газетата за това.
16 Април 2013 20:12
Ще пише, Хамел. Газетата в момента се забавлява - с повредената "машина". И права е да се забавлява.
16 Април 2013 20:15
Хамел, да не би да подиграваш и обвиняваш любимия вестник, че умишлено не публикуват информация ?
16 Април 2013 20:16
Работа на цереуто.
Да държи форумните хахавели уплашени.
ХААРПът, отделно.
Да ги стресира периодично.
Пълен шаш, тихий ужас и фиолетовий кошмар.
16 Април 2013 20:34
Лошо нещо са атентатите. Жалкото е, че все невинни страдат, а не тези, които поръчват атентатите. Апропо, що не казват кой ги е поръчал? Алкайда си изпя песента май, сега е ред на кои - на Хизбула ли?
16 Април 2013 21:23
Взривното устройство е било тенджери под налягане пълни с гвоздеи и лагерни сачми

The Associated Press, citing anonymous law enforcement sources, reported that the bombs were made from pressure cookers stuffed with metal ball bearings.
Натисни тук
16 Април 2013 21:58
Отказът от тероризиране може да се реализира само по един начин. Отказ от тероризиране на чужди народи , които не играят по гайдата на Америка.
16 Април 2013 22:01
Оно и другите народи отказват да бидат тероризирани

И на мен това ми беше първата мисла ....
16 Април 2013 22:39
Да, Американският народ отказва да бъде тероризиран, но не отказва да тероризира целия останал свят.
16 Април 2013 22:45
Вижте колеги, пострадалите американци не са невинни, преди да скочите ме изслушайте. Те са американци, граждани на държава чиито войници убиват невинни цивилни граждани на страни, чиято вина е че са зоната на националните интереси на САЩ. Така ли е?
И друг път съм казвал, тези невинни американци дават ли си сметка че в мощните си джипове наливат не бензин, а кръвта на латиноамериканци и араби, хора които също като тях искат да живеят и да хранят децата си.
16 Април 2013 22:50
.
16 Април 2013 23:23
С моята 3-годишна внучка се конфронтираме, опонираме и конкурираме по такива важни въпроси като позициониране на любимото място пред телевизора, консумиране на любимите шоколадови бомбони, и имитиране на Hoola-Hoop.
Единия незрял, другия презрял. И двамата еднакво глупави.
Американците – лоши. Руснаците – добри. Или обратно. Едните убивали чуждите народи, а другите освен тях и собствената си популация. Особенно иначе-мислещата. Едните хвърлили атомна бомба – щото я имали. А другите веднага побързали да си я изработят. Щото я нямали. Едните стреляли железа в космоса – с кучета, а после и с човеци. Щото можели. А другите побързали да направят същото – защото закъснявали. Едните се опитват да променят климата – като занимание, Другите – същото, по подражание.
А ние, обикновенните зрители, аплодираме играчите. По желание, възпитание и предпочитание. Един предпочита кока-кола, друг квас; БМВ или ГАЗ, кънтри/рок или казачок. И най-големия порок – да не мисли като нас. Точь.
16 Април 2013 23:28
.
16 Април 2013 23:29
Всеки път бомби са използвани срещу невинни цивилни, това е акт на терор”, каза Обама


Дали разбира какво плещи тоз Президентин???
16 Април 2013 23:33
Теб пък кой те пита , та се кахъриш ?......
Човекът говори за американци. А не за българчета , дет се мъчат по инерцията на "как ще ги стигнем...." да се курдисат за американци.
Да се оправят по-скоро пострадалите. Жалко за невинните жертви.
Борбата с терора иска дружни усилия на международната общност и преосмисляне на външната политика.
17 Април 2013 00:58
Не са невинни! По-горе съм писал защо.
17 Април 2013 01:44
16 април 1925 г. – В църквата „Свети Крал” (днес „Света Неделя” в София е извършен най-кървавият терористичен акт в историята на България, при който загиват над 200 души, а ранените са над 500 – представители на българския военен, политически и обществен елит. Бомбеният атентат е дело на крайнолеви дейци на Военната организация на БКП.

В него загиват повече български генерали и офицери, отколкото във всички войни в новата ни история. Голяма част от жертвите са ветерани, кавалери на ордена „За храброст“ герои от Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата и Първата световна войни. Загиват много жени и деца, ученици, студенти и военноинвалиди.

17 Април 2013 04:21
Тъмно Пиво, и за този атентат са виновни американците и най-вече Костов. Ако не вярваш питай хамел или св. софия, а може и американското Drugарче...
17 Април 2013 05:55
Неее бе, те са били лигитимна цел. Страхливци, които са се криели зад гърбовете на невинни богомолци ( дето сами са си виновни - какво правят в църквата ). Ударили са правилната църква, пък и всичките военни едва ли са невинни - потенциални терористи ( или поне верни главорези на тиранина диктатор, дето плаче за въже и демократизация). Питай някое пиндосче, то ще ти обясни.
Американският народ отказва да бъде тероризиран

народ отказва да бъде тероризиран от американците.
17 Април 2013 11:18
Има общо между атентатите и в свети Крал, и на 11 септември 2001, и сега в Бостън, и на 22 юли 1946 г. в хотел „Цар Давид“ в Йерусалим, и още много, една малка секта се опитва да добие власт над целия свят. Проповядвайки всякакви "учения", от крайно ляво, до крайно дясно.
17 Април 2013 13:50
.
17 Април 2013 17:15
Гоша, а Навални преди да умре ли ще го съдят, или като Магнитски - post mortem?

Зависи. Предполагам, този който изпраща безпилотници да унищожи " въпросните предполагаеми терористи " има повече права да съди и осъжда, отколкото тези които се занимават с Навални.
Леон Панетта в интервью в программе CBS «60 минут» заявил, что «в конце концов, президент Соединенных Штатов лично должен подписать список», в котором утверждаются цели для уничтожения дронами.

Сущий путлерист. Не мислиш ли? Върха на демокрацията по американски ще е да го " думнат " като родата на Кадафи заедно с целия жилищен комплекс и родата му в него. Тогава някой руски аналог на РазГнусен ще може да твърди, че няма нито една цивилна жертва, а деРЬмократите ще викат ура.
17 Април 2013 18:03
.
17 Април 2013 18:07
Бързо се учат. Да, да.
17 Април 2013 18:28
Я Фидел изгорел
Питахте ли иракския народ преди да нахлуете там бе, маймуно
А ......
Аде нема нужда, че списъка много дълъг
17 Април 2013 18:33
.
17 Април 2013 18:49
Дааа... май се очертава само "след"

Що се очертава след? Ще го трепат ли? Някакъво неизличимо раково заболяване ли има вече или това е превилегия само на държавни ръководители? Язък за човека щом и неговите са го отписали ( за да не пее).
17 Април 2013 18:54
.
17 Април 2013 18:59
Харпа е климатическо, а не биологическо. Все пак поне типа можеше да спазиш.
17 Април 2013 19:03
И на мен НБК ми хареса. Дори малко му завиждам, заради "конфронтирането" му с "3-годишна му внучка". Щастливец!
17 Април 2013 21:30
.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД