:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,751,753
Активни 970
Страници 26,015
За един ден 1,302,066

"Карфур" - България е спрял да плаща на доставчиците си

"Карфур" ("КМБ България") не плаща почти на никого от доставчиците си в България, оправдавайки се с временни финансови затрудения, съобщи производител, предпочел анонимност. Новината беше потвърдена и от други компании в бранша. Това предаде специализираният сайт регал.бг.
Дружеството, което е еднолична собственост на гръцката "Маринопулос Груп" CA (франчайз партньор на eвропейския ритейл лидер Carrefour), бави плащанията си от януари. В началото на април то се е опитало да удължи срока на отложеното плащане, а тези дни е започнало и да отказва вече потвърдени заявки за стока.
Ако веригата продължава в този дух, ударът по множество малки и средни фирми ще е голям.
Оперативният директор на "КМБ България" Кристиан Шарита е обещал коментар.
58
8613
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
16 Април 2013 17:16
Дребни хитреци.Една и съща стока се излага и на промоционална и на нормална цена.Ако запомниш цената от рафта и после видиш разликата на фискалния бон, която е различна, обясняват, че служителите им са пропуснали да уеднаквят навсякъде етикетите.Ако си потърсиш правата следва поне половин часова процедура с много писане... И друг номер-на рафтът са сложени заедно 5 вида бонбони, например на Сушард, но промоцията касае само един вид.Да си гледал..
16 Април 2013 17:17
...на кого му пука? ... а иначе причината за забавянето на плащанията е същата като тази за забавянето на магистралата - сещате се, нали?
16 Април 2013 17:19
и само да не почнете сега да плюете по този стратегически инвеститор, че ще им паднем в очите на чужденците и няма да "инвестират" вече при нас.
ще вземете и да изгоните такива коректни партньори като чез, евн, енерго про, била, шел и т.н., които толкова много допринасят за развитиено на българската промишленост.
внимавайте в картинката .
16 Април 2013 17:21
Продавачи на боклуци!
16 Април 2013 17:22
...на кого му пука?
Ами например на тези, които не могат да си получат парите и вероятно ще фалират!
16 Април 2013 17:28
Тези, които продават в Карфур, продават и в другите големи хипермаркети и вериги.
Ако се загледате в етикетите, производителите са десетина, които са водещи, и които продават навсякъде.
Слуховете, че заради един магазин, управляван от kaputi, които не са си платили заредената стока, ще фалират хиляди доставчици, са силно преувеличени...
16 Април 2013 17:28
Та същото е и в Европа, и в Била. Навсякъде притискат доставчиците.
16 Април 2013 17:28
Предпочитам да пазарувам в кварталния магазин - хем крепя малкия семеен бизнес, хем купувам качествена стока на същата цена (като махнеш транспортните разходи, може да се окаже и по-ниска), хем приятно и човешко, хем си начесвам носталгията по доброто старо буржоазно (в най-добрия му смисъл на градско) време.
16 Април 2013 17:28
...на кого му пука?


на почти всички производители на хранителна продукция в България, на работниците в предприятията, на техните семейства ... има няма 600 000 човека по статистика, ако не се бъркам.

следващите са Т маркет.
16 Април 2013 17:28
Какво сте се притеснили за тези, да се оправят.
16 Април 2013 17:31
Боху, кой им е виновен? Само не споменавай, че българският производител няма друга алтернатива, няма къде да си продаде стоката - не вярвам;
Големите вериги освен отложеното плащане (до 90 дни) искат и големи отстъпки (за това повечето са дискаунтъри) - за другите такси няма да споменавам - вестниците достатъчно раздуват периодически този въпрос;
И инвеститори не са - без изключение тези магазини са на принципа на buid-to-suit-and-lease т.е. по правило българска фирма е инвеститор в магазина (купува земя, проектира, строи), идейният проект е на съответната фирма, след което дискаунтърът го наема (пак по правило) за 15 години;
16 Април 2013 17:32
франчайз партньор на eвропейския ритейл лидер Carrefour)

Ама пък с какъв новоговор се сдобихме - прекрасен и чист български език на моите деди.
16 Април 2013 17:32
Правете като мен И Св.София - не пазарувайте от търговски вериги;не купувайте продуктите на Кока-Кола и Пепси-кола;изберете българското.
16 Април 2013 17:33
Доставчиците не са вчерашни, и по-добре от всеки друг знаят, че последната стока НИКОГА не се плаща.
Ако не го знаят това, значи са измислени, а не истински доставчици.
16 Април 2013 17:34
А иначе карфур е доста скъп магазин, вътре смърди гадно, и аз не влизам в него за хранителни продукти, а само за преоценени стоки на царигратско шосе.
16 Април 2013 17:37
Пък и за кои доставчици говорим?
За тези, които картелираха цените на олиото, захарта, млякото, яйцата и пр. и пр.?
16 Април 2013 17:38
...хайде и още един пирон в ковчега на Карфур (специално) - ако плащаш с кредитна карта (в началото и с дебитна), тъпите касиерки искаха да си покажеш личната карта, все в името на финансовата ти сигурност (да не е крадена картата) - та, след малък, но съдържателен скандал поисках да дойде франсето - шеф, който си изми ръцете с момичетата, като заяви " 'ма господине, не сте длъжен да се легитимирате" ....нихната
16 Април 2013 17:45
Бе професоре, и тъй и тъй си започнал, я да продължа - и на енергото, и на топлофикация, и на водите
16 Април 2013 17:45
Макар да ми е близо, ще му тегля една майна. И без това не съм им редовен клиент. Хранителните им стоки, особено зеленчуците са по-калпави и по-скъпи. Промоциите им са бошлаф.
16 Април 2013 17:58
Правете като мен И Св.София - не пазарувайте от търговски вериги;не купувайте продуктите на Кока-Кола и Пепси-кола;изберете българското.

А, непременно
Срещу нак е Кауфланд, до нас малък квартален магазин. Всичко вътре 2 пъти по-скъпо и три пъти по-старо отколкото в Кауфланд, ама ще пазарувам от него да избирам българското, а те българите от търговци до производители през доставчици да продължават да плащат на работниците си за бог да прости и само да пълним гушите на т.н. бизнесмени, че ми огромна заплатата от избиране на българското и се чудя къде да си пръсна парите...
В Кауфланд винаги чисто, светло, продредено с огромни промоции, а на стоките с изтичащ срок на годност не им подменят етикетите ми ги намаляват с до 70%, ама аз ще ида във вмирисания на развалени храни малък квартален магазин, в който често продутите са купувани от Кауфланд и препродавани там...а, и винаги можеш да си върнеш каквото и да си закупил, стига естествено да не си го наял...в Кауфланд това.
Ма аз ще изберем българското да напълним гушката на работодателя.
16 Април 2013 18:06
Кайли, добри думи за Кауфланд. Аз пък никога не пазарувам там.
Най-често в Била. Но от всички вериги, с най-олямо удоволствие пазарувам в Пикадили .
Е, и в Промаркет, за по-евтин зарзават и плодове, а и защото са ми най-близо до блока.
В Карфур почти никога. Такъв хамбар им е магазина в МОЛА на Цар.шосе.

16 Април 2013 18:08
Кайле, при мен наопаки - големите тенекиени бараки - в полето, в края на града. До нас - малки семейни магазинчета с любезни и компетентни продавачи. Разликата в цените - в рамките на стохастичната грешка. Удоволствието и ползата от пазаруването - взаимни (като кажа "циг...", и веднага ми подават правилната кутийка). Питат как е синчето, аз - как е внучето/дъщеричката. Е, да си гледат работата големите верижни тенекиени бараки. Мога и без тях. Лошото е, че заради тях започнаха да се затварят малките магазинчета, щото българинът си умра да се тълпи по къра да си пазарува, американец сущий.
16 Април 2013 18:10
Анастаси,

То добре да купуваме българските напитки, обаче те ДО ЕДНА не са със захар, а със заместители, повечето от които канцерогенни, или ако не, то достатъчно отровни за организЪма!

Прочети по етикетите на лимонадата, вишната и др. подобни (иначе вкусни) нашенски напитки. ПОДСЛАДИТЕЛ пише.

Като и бозата - с подсладител. Не може да вкисне, барем малко, та да си припомним детството!

А по темата - в Карфур не влизам доста отдавна.
Кауфланд са за мен най-добрите и откъм качество и откъм обслужване.

Иначе да. Всички вериги са убийци на дребния и среден бизнес. И не само хранителните.
Ама ... Искахте капитализъм - ТЕ ВИ ГО!
С всичките му "красоти"!
16 Април 2013 18:10
Интересно наблюдение, Кайли. Аз живея в район, където има ПроМаркет и Пикадили. Пазарувам винаги от кварталните магазини. Веднъж само купих пакетирано месо от ПроМаркет и то се оказа вмирисано. Това никога не ми се е случвало в кварталните магазини, които са впрочем и доста оборотни в моя квартал.
От Карфур съм си купувал диван. Доволен съм. Български е.
16 Април 2013 18:16
От Карфур съм си купувал диван. Доволен съм. Български е.

"Виденов"?
16 Април 2013 18:18
Гранулките ми са под пощенската кутия - всяка сутрин и с много . От съседката ...
16 Април 2013 18:23
Пазаруването и в кварталните магазини, и в хипермаркетите, си има своите плюсове и минуси. За хората, които пазаруват един-два пъти в месеца, асортиментът на хипермаркета е неоценим. От друга страна, за една бира и една маруля няма да палиш колата до Билла, а ще прескочиш по анцуНг до магазина в съседния блок, известен като "При Васка". В "Про Маркет" пък, също наблизо, на обед редят една доста вкусна топла витрина, на поносими цени, правят например едни пълнени чушки със сос Бешамел, които почти бият чушките на мама.
Та така, талибанщина е да се заема една или друга крайна позиция - не стъпвам в Карфур!, или пък в бакалията, щото еди какво си...
16 Април 2013 18:32
обаче те ДО ЕДНА не са със захар, а със заместители

E тва, E онова
Ка че са вредни. Евросертифицирани са

Определено не трябва да се пие нищо със заместители.
16 Април 2013 18:38
А, те ни принуждават да живеем живот-заместител, ти сега заедното пиене си седнал да издребняваш
16 Април 2013 18:41
До такава степен малките магазини са убити от тия вериги че се страхувам като взема нещо от многото бакалници около нас да не се отровя.
За саламите е сигурно а вече почнаха и концентрати наливка които са забранени.
16 Април 2013 18:53
Зависи от района, в който живееш. Аз на Раковски имах едно такова магазинче срещу нас, на което му викаха в квартала - Кореком. За цените иде реч, а и за качеството също, де. Още има неща, от редовните хранителни продукти, дето си ки купувах там, а сега ги търся в друга част на София и не мога да ги намеря. Например киселото мляко 'Лазарова'. Никъде другаде не съм го виждала.
А сега ме возят в Кауфланд, в Овча купел, на две седмици веднъж. Роднините точно знаят рафтовете, дето се излагат намалените стоки. Юруш на маслините, руска салата по 2 лева килото и подобни... Е, единственото условие е да я изядеш в следващите два-три дни, нещо, с което не мога да се справя самичка, затова не купувам от нея.
Сега, който има мераци да си купува български и не толкова български качествени стоки, пак в новия ми квартал, дето е известната сладкарница 'Росита', до нея има еко-магазинче. Страхотни туршии, макар и доста скъпички, през зимата, също така и петмез - за когото си спомня какво беше това, е, петмезът беше немски, но пак си важеше. Тия дни мисля да отида там да си купя малко ошаф, ама не боклучавия, дето е само от ябълки, а истински. Може да се комбинират двата източника - единият за всекидневието, другият за празника.
Заб. Тоалетната хартия - само от големите вериги.
16 Април 2013 19:07
Всеки влак си има пътници за определени дестинации.
И всеки с избора си - аз пък съм фен на Карфур, където има чудесен избор на вина, други стоки и разни глезотии, които просто няма другаде.

Няма ги и в любимите на форумната фарисейщина малки квартални магазинченца, ах-ох-их.
Едното не изключва другото, добре е да има всякакъв избор.

Жалко, че франсетата изоставиха местния клон изцяло на гърците, проблемът явно си е на Маринопулос - които впрочем държат едва ли не половината франчайзи на известни марки у нас (примерно - Маркс и Спенсър).
И подозирам, че може и да си е гръцки - проблемът.

Някой от домашните ни форумомахи да сподели как са Маринови в Гърция - нещо проблеми да се е чуло?
16 Април 2013 19:11
И всеки с избора си - аз пък съм фен на Карфур, където има чудесен избор на вина, други стоки и разни глезотии, които просто няма другаде.

Няма ги и в любимите на форумната фарисейщина малки квартални магазинченца, ах-ох-их.
Едното не изключва другото, добре е да има всякакъв избор.


Аз вина купувам от магазина за вино и сирена (работи с "Добрев" наблизо. Чудесен неголям магазин съчетаващ добре български и чужди стоки.
16 Април 2013 19:23
не виждам за какво спорите - от всяка верига се пазаруват строго определени неща и това е. всеки магазин си е със своите предимства и недостатъци.
а относно забавените плащания на карфур - най-вероятно гърците имат проблеми с банките - или не им отпускат някой заем или са им вдигнали лихвите и те гледат да се финансират за сметка на доставчиците.
16 Април 2013 19:29
От френцки събеседници преди няколко дена разбрах, че във Франция май затварят магазините им - лоши менажери. И вярно, февруари се опитах да пазарувам в тамошен Хър-Фур, но нещо не ми допадна - пак се върнах при "по-некачественият" уж, Лидъл...
16 Април 2013 19:34
В Карфур пазарувам единствено водка и уиски на тънка цена. От време на време пускат яки промоцийки.
От време на време пускат промоции на Милка и Нестле та взимам за племеницата разни продукти от асортимента им. Когато беше малко от там вземахме пюретата, но на рафта са така омешани, че трябва на всяко едно да гледаш годността.
В пловдивския им магазин единственото неприятно нещо е отдела за домашни любимци - 2 години вече стоят празни отделенията за насипни гранули, а преди това когато бяха пълни по земята беше фрашкано с мръсотия от стъпкани гранули.
Иначе паркинга им в МОЛ Галерия е може би най-добрия в града.
16 Април 2013 19:35
Щандът за месо на Карфур не е толкова зле. Рибният малко куца. Има ароматични периоди. Кой ще купи охлюви за 60 лева килото, а? Не ми е ясно как си продават разни продукти. Кауфланд предлага по-голямо разнообразие и има по-гъвкава политика. От един от многобройните наблизо хранителни магазини, по-голям и най-близо, купувам понякога хляб и бира, която за мое учудване е винаги по-евтина от другаде.
16 Април 2013 19:39
Carrefour навсякъде по света има труднодности, не само в България.То и другите вериги не са в цветущо здраве, но Carrefour може и да не прескочи трапа...
16 Април 2013 19:49
а относно забавените плащания на карфур - най-вероятно гърците имат проблеми с банките

Най-вероятно да. Защото Маринопулос е голяма и сериозна фирма. На времето, през 80-те, се казваха Prisunic-Marinopulos. Имаше един огромен магазин с 27 каси за плащане точно на отбивката за аерогарата в Солун. А в Атина после бяха Champion Marinopoulos, някъде до халите. И още един май. После имаше някакви промени в имената на самите французи. Фирмата е сериозна като франчайзър. Евентуално банките...
Тук една реклама на Присуник Маринопулос от времето, когато всичко си беше на мястото.Натисни тук
16 Април 2013 19:54
бонго-бонго,
... Аз вина купувам от магазина за вино и...
А аз купувам домашно вино и ракия директно от производителите (трето поколение винари). Хем тазгодишно, хем изгодно: 2,50 - 3,00 оката домашно, 6,00 - С2Н5ОН на 50-52 градуса. Подпомагам можещите български производители.
16 Април 2013 19:59
Хм, а Кауфланд кой го управлява?
Не помня казах ли, че можеш винаги да върнеш всичко, което си купил, стига да имаш касова бележка, отсреща са винаги усмихнати, любезни и никога не ти създават неудобство.
За цените два пъти ми се е случвало да купя нещо, което съм мислела за по-евтино, а на касата е излязло по-скъпо, веднага го върнах.
Пък 99 пъти ми се е случвало да купя нещо и на касата за излезе по-евтино.
Касиерките любезни, винаги питат как е минало пазаруването, вече се познаваме все едно квартален магазин, щото сме редовни посетители. Изобщо имам чувството, че съм в друга вселена. То е просто удоволствие да висиш вътре.
16 Април 2013 20:19
След като се опитах да обобщя всички форумни мнения излезе, че едно с едно не се покриват. Чудя се как още Параграфа не се е обадил - "Демокрация бе, какво сте се заоплаквали !" Навремето, като бях ученик, варненци си купуваха месото от Добрич. И завучът ни обясняваше, че това са временни трудности на растежа. В най-скоро време, т.е. когато отраснем, сме щели да имаме всичко. "Дори и хеликоптери ще имамe!", ехидно добавяха някой врагове на новия строй. Като се свърши червеният пипер в Русе, ще летим до Пловдив. А за филе и луканка може и до София. За Работническо дело не знам, защото и то понякога покрай кризата с тоалетна хартия се свършваше. Веднъж гледам от Института излизат като на пожар - в близкия магазин се появила тоалетна хартия! Който успял - купил. Един мой колега закъсня и след това горчиво съжаляваше. В края на работното време просветна - То жена ми тъй и тъй ще ми се кара, ама поне да си направя един майтап. Я ми дайте 2-3 връзки и вървете след мен. Сложи ги на врата като участник в делегация -гост за Индия и пое гордо към Плиска. На улицата стана лудница. И сега все още се чудя, как дребни неща тогава можеха да направят човека щастлив. А сега всички мърморят и псуват - един Карфур, друг Била, трети кварталните магазинчета. Май Параграфа ще излезе прав, че навремето не само беше по-хубаво и евтино, но което е по-важно - имаше всичко. А което бе още по-важно, ако случайно не го намериш в един магазин, хич не си губи времето да го търсиш другаде. То затова и тогаз нямаше форуми, защото бяха излишни
16 Април 2013 20:24
Anastass Stasev
16 Април 2013 20:29
Anastas Stasev, също
Много хубаво си го спомням магазина на Родопа в Толбухин, срещу оптиката, в единия край на централния площад. И паркираните до него варненски коли!
16 Април 2013 20:33
***
16 Април 2013 20:39
Ромейският франчайз в България трябва да бъде
УНИЩОЖЕН!
Защото е чисто дране на български подгърбия.
Безобразно дране, скубане и друго.
От форума разбрах, че ромеите държат Маркс енд Спенсър и Икеа.
Ми то няма нищо общо с нормалните им магазини в Европа.
16 Април 2013 20:52
Като се родял грък евреите плачели, а? Дали е вярно?
16 Април 2013 21:00
Като се родял грък евреите плачели

Когато гъркът е бил вече "роден" и е "родил" фундамента на европейската цивилизация и култура, евреинът най-много да е пасял овце или да се е карал с братята си пред палатката.
16 Април 2013 21:07
Ма пак избързвате, с извинение. Туй жената е интересно същество.
16 Април 2013 21:11
Ах, радвам се, че ставам неволен подтик за подобни антропологически наблюдения и откровения.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД