:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Загиналият атентатор от Бургас и един от помощниците му са били роднини

Канадецът, заподозрян за организацията на атентата в Бургас, има роднинска връзка с извършителя, който загина по време на нападението на летището в морския град. Това съобщава канадският вестник "Нешънъл пост" (National Post), позовавайки се на собствени източници.
Според интернет изданието ДНК тест е потвърдил, че в атаката, която уби шестима на аерогарата в "Сарафово", има семейна връзка, но все още не е установено, че човекът, носил бомбата, също е канадски гражданин.
Каква точно е връзката обаче не е ясно. Медията посочва, че замесеният канадец е имал поне един брат, но за момента той не е свързан с атентата.
Изданието цитира мнение на американски топ експерт по темата "Хизбулла", според когото е често срещано в организирани от ливанската групировка нападения да се откриват роднински връзки между участниците в тях.
"Нешънъл пост" припомня, че идентифицираният от българските власти канадец, за когото е било съобщено миналата седмица, не е бил публично назован по име. Той е емигрирал от Ливан и е живеел във Ванкувър до 12-годишна възраст, когато се върнал в родината си. Така получил и двойно гражданство - ливанско и канадско.
Медията съобщава още, че на 28 юни м.г. той е използвал канадския си паспорт, за да влезе в България и да подготви атаката. В страната обаче започнал да се представя с фалшива американска шофьорска книжка, която го идентифицирала като Ралф Уилям Рико от Гранд Рапидс, Мичиган. На снимката на документа вероятно е бил с перука.
Неговият роднина използвал също мичиганско свидетелство за управление на автомобил с името Жак Филип Мартин. Докато "Мартин" се смята за атентатора самоубиец, Европол твърди, че бомбата е била детонирана от разстояние, убивайки терориста, докато се качвал в автобуса. Петима израелски туристи и българският шофьор са жертвите, припомня изданието.
Двамата му предполагаеми съучастници - канадецът и австралиец, използвал псевдонима Браян Джеймисън, по-късно пристигнали в Румъния по земя, преди да се върнат в Ливан. Предполага се, че австралиецът е направил бомбата и е получил за това пари от "Хизбулла", съобщава на сайта си „Нешънъл пост”, цитиран от bTV.
Две седмици след атентата полицията е намерила фалшивата книжка на замесения канадец в северната част на България, недалеч от границата с Румъния. ДНК проба от нея показала роднинска връзка с "Мартин", пише още канадският вестник.
37
2226
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
37
 Видими 
13 Февруари 2013 08:53
Баджанаци..Имали са зъб на тъщата
13 Февруари 2013 08:57
Да попитам каква е тази бомба?Пламъци обхващат целия автобус,а няма нито един поне опърлен?Убити,ранени,но ОБГОРЕНИ няма...Май в този автобус хора не е имало.Че и на асфалта зори и драскотина не показват....
13 Февруари 2013 08:59
ДНК-то е голЕма работа
13 Февруари 2013 09:02
Загиналият атентатор от Бургас и един от помощниците му са били роднини
След като докладът е предаден на официалните власти в Ливан и е внесена съдебна поръчка за екстрадирането им, беше редно да се съобщят истинските им имена.
Европол твърди, че бомбата е била детонирана от разстояние, убивайки терориста, докато се качвал в автобуса.
Последно, бомбата в багажното отделение на автобуса ли е била или на гърба на атентатора, когато се е взривила - този въпрос го задавам вече няколко месеца и не намирам отговор?
13 Февруари 2013 09:03
И сега - самоличността на канадеца е установена, а на роднината му - не, въпреки че досега трябваше да са изровили родата до девето коляно.
Освен това, бомбата е взривена от разстояние - от същия този роднина ли?
Сапунката се заплита все повече, ще се окаже, че даже участниците не са знаели, че са роднини.
13 Февруари 2013 09:04
Има опърлени идиоти!
13 Февруари 2013 09:06
Европол твърди, че бомбата е била детонирана от разстояние, убивайки терориста, докато се качвал в автобуса.


Качил се е да го кара, невям? За какво му е на терориста да се качва в автобуса? Да си бъбри с израелците там, на иврит? Като правят проверка по списъка преди тръгване да вика "Аз"?

Ако се е качвал в автобуса, значи все пак е шахид, защото е ясно, че шансът му да се измъкне неразпознат и да оживее става нищожен.

13 Февруари 2013 09:11
И наши и чужди разследващи са се оплели в лъжите си. Даже да лъжат хубаво не могат.
13 Февруари 2013 09:13
най-вероятно са били братя...но не са знаели...единия брат взривява другия...

...сега най-вероятно с разбито сърце разбира горчивата истина от медиите и проклина съдбата си...

...само дано не насочи яда си отново към нас...
13 Февруари 2013 09:15
Едно е ясно от статията:
Да се напишат какви ли не небивалици, срещу съответен хонорар е възможно навсякъде.
Сервилността и пошлостта в журналистическият занаят достигнаха непонятни висоти.
Ни акъл...ни морал...Сал едни задници, одупени в "указаната" посока.
13 Февруари 2013 09:16
Натисни тук
13 Февруари 2013 09:22
чувал съм за много самоубийствени атентати, ама не знаех че има братоубийствени. Или братчедоубийствени.
Толкова ли не е можело братовчедът с ДНК-то да кликне на роднината по радиостанцията ли, да пусне детонатора на вибрация ли... един вид да му даде нишан да сваля раницата и да бега, щото ей сега му фръква главата?
13 Февруари 2013 09:27
Съмнявам се дори, че е имало атентатор. Това тяло може да е на всеки, а както писа Григор Лилов, имало некъв изчезнал на 25 год. от некво село и без роднини, имало е и намерен труп без глава и крайници, така че, правете си изводи. Кво пречи да подхвърлят предварително приготвен труп и да го обявят за атентатор ?!
13 Февруари 2013 09:32
Нa първата снимка, публикувана в статията на National Post, любезно предоставена ни от аblepsia 13 Фев 2013 09:16, поне за мен става ясно, че взривът е бил в багажното отделение, непосредствено зад предната дясна гума на автобуса. Съдя по посоката на деформациите на рамката на багажното отделение, както и на намиращата се над него изкривена ламарина, в която има и дупка точно над предполагаемото място на взрива. Ако деформациите на металната конструкция бяха причинени от последвалия пожар, то щеше да има изкривени и други метални части, а не само тези. В същата статия се казва:
Europol said the bomb was remotely detonated, killing the terrorist as he was placing it on the tour bus.
, което е малко по-различно от това, че се е качвал в автобуса, когато бомбата е гръмнала.
13 Февруари 2013 09:36
Загиналият атентатор от Бургас и един от помощниците му са били роднини
Като не знаете,моля не коментирайте.Роднини са задължително,щото и на двамата майките им са си сушили гащите на едно Слънце и самия Буда ги е обявил за роднини.
13 Февруари 2013 09:36
Шуробаджанащината е майка на всички неща!
WesternTwilight
13 Февруари 2013 09:45
Мдааа... Като гледам, доста са се замислили за бомбата. Аз този въпрос го задавам още от втория ден след атентата, ама информация нъц. Съдейки по това, стигам до извода, че или няма данни за бомба, или поне такава, че да предизвика наблюдаваните поражени, или се крие, което пък е хептен безсмислено. Логично е да се мисли, че тези данни са в разрез с провежданата политика на разследване..
13 Февруари 2013 09:45
Колкото по се заплитат лакардиите на \"отговорните хора\", толкова по е ясно , истината няма да излезе на светло. А това е недвусмислен белег , дето в дъното стои някоя СЛУЖБА , а не Хисбулла , Алкайда ...или подобни. И тогава въпросът \"КОЙ ИМА ПОЛЗА?\" напира със страшна сила.
13 Февруари 2013 09:56
Библейски,всички сме замесени.
13 Февруари 2013 10:01
Всъщност, случаят Сарафово не ви ли прилича по нещо на "атентата" от 11.09 ? По броя на неизвестните и по броя на неотговорените въпроси, свързани със самото изпълнение, причините и пораженията след взрива. Твърде много са съмненията за автентичност и достоверност на версията че е терористичен атентат, извършен от Хизбула.. Та дори пораженията предизвикват съмнения, такъв огромен пожар, а толкова малко са жертвите. Дигитално обработеният клип с мотаещия се уж атентатор на летището и т.н. Изчетете написаното от Григор Лилов, вгледайте се в клипа и ще проумеете че е било нагласено. В клипа например има една инфрачервена точка, най-вероятно от слънчева светлина, но която се появява дори на силуета, който би трябвало да я скрива.
13 Февруари 2013 10:09
"Хизбула" е съществена военна сила по границата на Ливан с Израел. Според анализаторите, Иран разглежда зоната, контролирана от "Хизбула" като свой стратегически военен район. Твърди се, "Хизбула" разполага с ... 60 000 ракети с обсег дълбоко в територията на Израел. Не знам дали удар по Израел е удар по България, както твърди Младенов, но удар на Израел срещу Иран ще бъде последван от удар на "Хизбула" върху Израел. Поне такива са очакванията. Което пък ще предизвика ответния удар на Израел по ... Ливан и, вероятно, Сирия и ще стане, каквато ще стане ... Без съмнение, "Хизбула" е сериозен военен и стратегически проблем за Израел, който изисква да бъде решен като управляван риск преди и в контекста на други, по-мащабни, техни военни инициативи.
13 Февруари 2013 10:12
Без съмнение, "Хизбула" е сериозен военен и стратегически проблем за Израел, който изисква да бъде решен като управляван риск преди и в контекста на други, по-мащабни, техни военни инициативи.

Може, но Израел и САЩ да си решават проблемите с Хизбула не като ни набъркват и нас. Този измислен атентат не е дело на Хизбула, в това се убеждавам все повече и повече, дори всяко следващо "разкритие" на Цецовото МВР е доказателство именно в тази посока. Не знаят и до този момент кой е атентатора, но пък знаят че съучастниците му били негови роднини, хахах. А може би и майка му да е съучастник, а ? Много плоско ви БУДАлкат.
13 Февруари 2013 10:13


Two weeks after the attack, police found the Canadian’s fake driver’s licence in northern Bulgaria, not far from the Romanian border.
...моля по-паметливите да ни припомнят кога намериха оная глава и кога намериха шоферската книжка, благодаря;
13 Февруари 2013 10:18
Шофьорската книжка на един от заподозрените за атентата на летище Сарафово, използвал името Ралф Уйлям Рико, е намерена на малък паркинг по пътя Разград-Русе, на 4 км преди Цар Калоян. Това установи вчера проверка на "24 часа".

Паркингът е до крайпътното заведение "Дервента". На 1 август миналата година, 13 дни след атентата, я намерил шофьор на ТИР, спрял за отдих.

http://www.sedmica.sliven.net/index.php?id=99587
13 Февруари 2013 10:45
Колкото по се заплитат лакардиите на \"отговорните хора\", толкова по е ясно , истината няма да излезе на светло. А това е недвусмислен белег , дето в дъното стои някоя СЛУЖБА , а не Хисбулла , Алкайда ...или подобни. И тогава въпросът \"КОЙ ИМА ПОЛЗА?\" напира със страшна сила.
13 Февруари 2013 11:07
най-вероятно са били братя...но не са знаели...единия брат взривява другия...
А по-вероятно е да е само един с три фалшиви книжки от Мичиган. Тогава ще имаме трима братя ... и златната ябълка Цветанов.
13 Февруари 2013 11:23
Тогава ще имаме трима братя ... и златната ябълка Цветанов.
А кой е ламята?
13 Февруари 2013 11:30
/:/ "...най-вероятно са били братя...но не са знаели...единия брат взривява другия..."
............................................................................
Май-май, били са близнаци, но от различни майки?!

13 Февруари 2013 11:38
CENTUR,
/:/ "...Изчетете написаното от Григор Лилов..."
.............................................................................
Предоставям за четене( и за размисъл!) написаното от журналиста Григор Лилов:
Журналистът Григор Лилов: НАЙ-СКАНДАЛНИЯТ ФАКТ Е ИЗМИСЛЕНИЯТ АТЕНТАТОР.
In ПОЛИТИКА on 28.07.2012- Натисни тук
13 Февруари 2013 12:16
Егати пишман атентаторите дето са си разхвърляли документите където им падне и всеки случаен човек може да ги намери.
13 Февруари 2013 12:21
и всеки случаен човек може да ги намери.


За случайния човек вече не е сигурно, и дали точно там ги е "намерил"...
13 Февруари 2013 12:40
Егати пишман атентаторите дето са си разхвърляли документите където им падне и всеки случаен човек може да ги намери.
Да не намекваш за намерените паспорти на атентаторите от 11.09.?
13 Февруари 2013 15:34
я пак? значи знаят кой точно е т.нар. атентатор, знаят, че има брат и че с брат си заедно са "редили далавера", ама хал хабер си нямат кой би могъл да му е брат?

ми той юнак Гюро миналата година си капа купува, та требе да е имал глава! аман от "новини" от все по-дебилни източници. то Цецерон е тъп, ама тия чупят даже тъпомерите, оразмерени за него.
13 Февруари 2013 15:49
БозьоКифлев
13 Фев 2013 15:34
Мнения: 1,049
От: Bangladesh
Скрий: Име,IP


Роднина, но не е речено засега да е брат.
Знаело се, че има само един брат, ама не бил той.
Затова казвам, че сапунката се заплете и може да се окаже, че ето сега, на, по повод повода, някои хора ще разберат, че са имали непознати им досега роднини...
13 Февруари 2013 16:09
а, не, имал бил "поне един" брат. демек уж не е тоя брат, ама той може и да има и млечен брат, например. че тогава кръвната връзка по неизвестно каква ДНК проба я няма, са подробности от пейзажа.

значи имаме пожар, който може да е от атентат или от проста газова бутилка. кое ни отърва? избираме атентат!
после имаме едни евреи, които може да са го свършили или да са жертви. кое избираме? избираме да ги обявим за жертви!
после имаме едни снимки на човек с къси гащи, който може да е, но може да не е "атентаторът". коя вер(е)сия се лансира? че веднага разкрихме атентатора, разбира се!
след това идва един труп някъде, който може да е на човека от снимката, може и да не е. кое се пробутва? разбира се, пак че сме го открили.
после идва една глава, която може да е на когото и да било, вкл. на Умник Гюро с умници юнаци. познахме ли чия е?
към него прикрепиха едни помагачи, които не е ясно с какво, ама му били помогнали. щом му перат гащите, явно рода ще да са!
намериха някакъв брат, ама не бил той... търсенето продължава!

кога ще свърши този водевил? я си ни дайте по-добре турските сапунки! удобно, нали!
13 Февруари 2013 17:28
Съмнявам се дори, че е имало атентатор. Това тяло може да е на всеки, а както писа Григор Лилов, имало некъв изчезнал на 25 год. от некво село и без роднини, имало е и намерен труп без глава и крайници, така че, правете си изводи. Кво пречи да подхвърлят предварително приготвен труп и да го обявят за атентатор ?!

Центурчо, ти наистина си съвсем изперкал, май?
Досега ти четох щуротиите на темата за СерГейчето, сега те намирам тук още по-смахнат?!
Земи се лекувай, момче! Докато е време, че из лудниците си има достатъчно Наполеоновци!
За Шерлоковци досега не бях чувал, ама колко му е...
13 Февруари 2013 17:35
...значи имаме пожар, който може да е от атентат или от проста газова бутилка. кое ни отърва? избираме атентат!
...
Въх, аз пиша на Центурчо, пък то било пълно с центурчовци!
Признавам си пич, страхотен ник си си лепнал!
БозьоКифлев! Какъв шармантен изказ, какъв блясък!
Направо се втрещих като те прегледах, макар и по диагонала...
Пък ако те бях прочел целия, направо трябваше да си изям клавиатурата!
...Мишката я глътнах цяла...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД