:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Мащабната операция била спешена заради изтичане на информация
Тогава ние ще оттеглим подкрепата си за кабинета, закани се Каракачанов
След десетгодишно пътуване космическата сонда "Розета" влезе в орбитата на кометата 67П / Чурюмов-Герасименко и изпрати сонда-робот на нея. За пръв път човешки апарат извършва подобна маневра.
Мисията на "Розета" ще продължи до декември 2015 година, а кометата "Чурюмов-Герасименко" ще мине възможно най-близо до Слънцето през август 2015-а. Стабилната в момента орбита на сондата е на около 10 км от кометата.
СТАТИСТИКИ
Общо 219,593,816
Активни 957
Страници 77,571
За един ден 235,726

Колите на комисията за конфликт на интереси били евтини

Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Филип Златанов
Комисията за конфликт на интереси си е купила два автомобила, за да може юристите й да пътуват из страната по съдебни дела. Това обясни вчера председателят на комисията Филип Златанов. Поводът е информация на "Сега" за това, че комисията обяви конкурс за доставка на коли в края на ноември, но данни за него липсват в Агенцията за обществени поръчки.

На конкурса са се явили 3-4 фирми, обясни Златанов. Спечелил е доставчикът на "Мазда" с оферта от 66 хил. лв. за две коли. Автомобилите са купени, тъй като комисията отговаряла за близо 100 хил. държавни служители в цялата страна и когато се произнесе в ущърб на някого, той има право да обжалва в съда.

Според Златанов цената за два автомобила не е висока и не трябва да се прави сравнение с колите на НСО и "Военна полиция". Факт е обаче, че в документацията за обществената поръчка са поставени изисквания за автомобилите, на които могат да завидят и шофьорите на депутатите. Част от тях са кожен мултифункционален волан, електронна система за динамичен контрол на траекторията и сцеплението, за екстремно спиране с мигане на задните стопове, за тръгването под наклон, радио CD с МР3 устройство, чейндър за 6 диска и управление от волана - шест високоговорителя, bluetooth връзка с телефон, бордкомпютър, автопилот, автоматично включване на фарове и чистачки в смрачаване и дъжд, да са с мощност минимум 150 конски сили и 17-инчови алуминиеви джанти.
3
1189
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
28 Януари 2013 20:55
да са с мощност минимум 150 конски сили
Конските сили явно придават особена тежест на доказателствата пред съда, а чейндърът за 6 диска направо събира погледа на съдията.
29 Януари 2013 09:50
и 17-инчови алуминиеви джанти


Виж, това вече наистина е нужно за изпълнението на служебните задължения на членовете на таз Комисията.
29 Януари 2013 16:35
Само на държавните служители, още им трябва ЦД-чейнджър, нищо че в никоя съвременна кола няма такъв, а вече слагат направо вградено ЦД или флашка и УСБ вход да си запълниш със ЦД-та. :-)
Дай мнение по статията