:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 254
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Великобритания ще обяснява на българи и румънци колко лошо се живее там

"Имиграцията: румънец или българин сте? Няма да ви хареса тук. Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена". С тези аргументи британското правителство ще убеждава българи и румънци да не емигрират във Великобритания, пише Гардиън". Британското правителство обмисля да стартира цяла информационна кампания, в която ще изтъква неприятните страни на живота във Великобритания и да намали имиграцията догодина, когато ще отпаднат ограниченията за граждани на Румъния и България да работят и живеят на острова.
Според британски министър, цитиран от "Гардиън", негативната рекламна кампания трябва "да коригира впечатлението, че улиците тук са постлани със злато". Според същия източник правителството не смята, че промяната в правилата задължително ще доведе до голям наплив на хора, още повече, че румънците имат тесни връзки с Германия и Италия, а не с Великобритания.
Сред обсъжданите варианти е да се ограничи достъпът на мигранти от ЕС до държавна работа или да бъдат депортирани онези, които отидат във Великобритания и не намерят работа в срок от три месеца.
Британското вътрешно министерство не е оповестило официална прогноза колко от близо 29-те милиона румънски и български граждани биха се възползвали от отпадането на ограниченията на британския трудов пазар. Депутатът консерватор Филип Холобоун твърди, че за две години общността на българите и румънците ще достигне 425 000 души. Но експерти поставят под съмнение подобни прогнози, тъй като те се основават на броя на поляците и чехите, които дойдоха във Великобритания през 2004 г., посочва "Гардиън".
25
2047
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
28 Януари 2013 08:17
На онези, които ходиха да берат плодове там - няма нужда да им се обяснява.
28 Януари 2013 08:25
Една информационна кампания ... едни пари ... Да е жив и здрав британският данъкоплатец.
28 Януари 2013 08:30
И тия изтрещяха...
28 Януари 2013 08:40
Едно проектче европейско да ви се намира и за мен? По Оперативна програма "Мизерия". Да обясня на Правителството на Нейно величество как се живее ... тук. Ефект? Има! Няма бадева да трошат парите си хората да ни обяснят колко е зле ... там.
28 Януари 2013 08:48
Британското вътрешно министерство не е оповестило официална прогноза колко от близо 29-те милиона румънски и български граждани биха се възползвали от отпадането на ограниченията на британския трудов пазар.

Тия в ред ли са? България в никакъв случай няма повече от 2 млн. население в работоспособна възраст.
28 Януари 2013 08:50
"Имиграцията: румънец или българин сте? Няма да ви хареса тук. Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена".
Това че е така, така е. Имам познати, които вече се върнаха от Англия, а нови не съм чул да заминават за там. Пък и е нормално за една страна, която има само едно Сити и почти никаква реална икономика. На тях арабите, турците, пакистанците и индийците им стигат и те го знаят много добре, но няма как да го заявят гласно, за да не ги обявят в расизъм, затова е по-лесно да се плюе против източноевропейците, които на всичко отгоре биха били по-силна конкуренция на местните.
28 Януари 2013 09:58
ние и без информационна кампания си знаем колко зле е там. важното е да се всява страх сред туземците, да се симулира загриженост и да се трошат едни пари. все пак далаверката с пътните беше пресечена наскоро и трябва да се изпуйчи нова.

индусите и пакистанците в Лондонабад са повече от циганите в Столипиново. според всички известни мен източници посочените са рода и имат сходни навици. токът там не е безплатен, в Хайд парк не дават да се разпъват катуни, туземската младеж пие и се бие, данъците са високи, имат си 650 хрантутници в долната и 760 в горната камара на парламента, трябва да хранят освен това и кралица с цялата й рода
28 Януари 2013 10:24
От постоянните кръвосмешения на този остров, съвсем луднаха!
28 Януари 2013 10:27
...трябва да хранят освен това и кралица с цялата й рода


Кой трябва да я храни? Въпроса с кралицата е решен по английски и данъкоплатеца не дава и пени за нейната издръжка. Просто двора е освободен от данъци. За това и кралицата е държавен глава на толкова много държави. Канадците и Австралийците не са по-прости от другите, та да не си избират президент. Един разход си спестяват.

А за разяснителната кампания - пари на вятъра хвърлят. Преди плашеха с полския водопроводчик. И колко поляка отидоха? Сега с бъкгарите и румънците. Те не знаят, че и бълггарин, и румънец ще иска да работи на черно, ако ще получава повече. Така че, работните места на британците няма да бъдат застрашени.
28 Януари 2013 10:28
Па те винаги са си били мутанти – от векове се женят братовчеди, дори първи. Как да не са уроди. Та ние ли сме им най-големият проблем?! Да забранят на циганорите, ама не, не може, нали ще е дискриминация! Лицемери!
28 Януари 2013 10:35
данъкоплатеца не дава и пени за нейната издръжка.

да беше попрочел, преди да дрънкаш глупости ли? данъкоплатецЪТ дава доста пенита за нейната издръжка.
The Queen has accepted a funding freeze for another year, George Osborne announced in the budget. He also postponed a decision on the 10-year funding settlement in the civil list (the money the state gives the Queen to carry out her duties) for another year.

The Queen has not had a rise in funding for 20 years. Her £7.9m annual budget is now worth a quarter of its value in 1990, when it was set. There have been reports that the Queen's office was requesting extra money for the upkeep of her palaces.

The Queen greets guests during a garden party at Buckingham Palace last Tuesday. The accounts published yesterday show that she billed the taxpayer for £700,000 spent on garden parties last year.
28 Януари 2013 10:37
абе ние не можем ли да се изкараме териториално дискриминирани при това положение?
28 Януари 2013 10:38
Имам по-добра идея за лозунга на рекламната кампания:
Уважамеми българи и румънци, и без Вас не е добре, ама ако дойдете и Вие, жална ни майка (Мамка Ви)!

WesternTwilight
28 Януари 2013 11:16
Кампанията преведена ли е на РОМАнски ?
28 Януари 2013 11:48
Истерията продължава и бездействито на българските власти е необяснимо.
28 Януари 2013 12:00
защо да е необяснимо? ние посолство там нямаме, у дома правителство нямаме, народните избранници избират примати и калинки да ни управляват. Цвъчка Цвъчева в момента ходи да бие теманета в Дъблин. кой да ни защити?
28 Януари 2013 12:17
Вярно е,че климатът им не може да се сравнява с нашия.Великобритания е един влажен и студен остров,с много мъгли и дъждове и нашата природна среда е много по-красива.Въпреки това много български младежи ежегодно ходят на бригада там по ягодовите поляни,защото препечелват добре.И това ще продължи,защото нашите деца са работливи,а английските стопани имат полза,каквото и да пише по техните вестници.
28 Януари 2013 12:23
Рекламна кампания "Колко е зле в Англия", от една страна. От друга Ам-гъл ги омайва колко е добре тук, при него и пръстенчетата. Ще почнат едни колебания...
28 Януари 2013 13:26
Кой трябва да я храни? Въпроса с кралицата е решен по английски и данъкоплатеца не дава и пени за нейната издръжка. Просто двора е освободен от данъци.
- Настъпи здраво мотиката, като не ти е ясна материята, за къде търчиш?
28 Януари 2013 13:32
Интересно, какво се обяснява на пакистанци, индийци, африканци и останалите тъмнокожи, които не само продължават да се установяват на острова, а запазват напълно и културните си стереотипи, за които нищо добро не може да се каже. Великобритания би трябвало честно да заяви, че не желае циганите на България и Румъния. Големите градове на острова приличат на афроазиатски селища. За това население нито едно правителство не си отваря устата. Пословични лицемери. Впрочем, защо трябва да търпим тогава английските заселници тук? Поне половината от тях са лош пример за подражание.
28 Януари 2013 13:41
И журналистите в БГ също мълчат. В "Мейл" наричат българите "лешояди", а у нас нема публицисти да забележат и отвърнат подобаващо на истерията.
28 Януари 2013 13:42
И журналистите в БГ също мълчат. В "Мейл" наричат българите "лешояди", а у нас нема публицисти да забележат и отвърнат подобаващо на истерията.
28 Януари 2013 14:40
Впрочем, защо трябва да търпим тогава английските заселници тук? Поне половината от тях са лош пример за подражание.

най-добре е на реципрочна основа да им обясняваме колко лошо се живее тук. тук-там ортаците на Рапоня да им показват нагледно. най-добре да го правим с европейски пари и с помощта на Фонд "Научни изследвания".
28 Януари 2013 14:41
И журналистите в БГ също мълчат. В "Мейл" наричат българите "лешояди", а у нас нема публицисти да забележат и отвърнат подобаващо на истерията.
Ние аристократично подминаваме пасквилите по темата на принципа: "Убий простака с мълчание"
Впрочем, коментарите на англичаните са показателни:
Really? That's it. I'm going to save up as much money as possible and going to move to Australia or Canada. I'm a proud Welshman, but enough is enough.
- WizardManoftheWest , England UK, 28/1/2013 11:06

Those people know this is a bluff and will have called it already. If the government really wanted to do something about it they would just do it, and hang the lawyers.
- whydowebother , formerlyengland, United Kingdom, 28/1/2013 09:46

Absolute rubbish ! Winters in Bulgaria and Romania are more severe than in the UK.However, if there were no government redistribution of money,that might do the trick.
- Citizen X , Winchester, United Kingdom, 28/1/2013 09:43
28 Януари 2013 15:39
Толко ли у нас нема жълти парцали с тираж, дето да изреват на първа странциа: Е**те си мамата помиярска
Да им цитират техния Даниел Дефо:

"Thus from a mixture of all kinds began,
That het’rogeneous thing, an Englishman:
In eager rapes, and furious lust begot,
Betwixt a painted Britain and a Scot.
Whose gend’ring off-spring quickly learn’d to bow,
And yoke their heifers to the Roman plough:
From whence a mongrel half-bred race there came,
With neither name, nor nation, speech nor fame.
In whose hot veins new mixtures quickly ran,
Infus’d betwixt a Saxon and a Dane.
While their rank daughters, to their parents just,
Receiv’d all nations with promiscuous lust.
This nauseous brood directly did contain
The well-extracted blood of Englishmen.
..."
Помияри, поздрави от лешоядите.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД