×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Това стана със 109 гласа „за“
Като основна причина се сочи „хроничното предубеждение на Съвета към Израел"
Гражданите ще могат да си поръчват от лекия наркотик и онлайн
Мотивът бил "създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й" на конференция в Ню Йорк
От думите на еврокомисаря стана ясно, че важното е състоянието на банките
Това ще стане въпреки противодействието на американския Сенат
САЩ: Ще дадем мощна подкрепа за икономическото възстановяване на Гърция
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,497,371
Активни 1,476
Страници 68,491
За един ден 1,302,066
Форум

За тежката борба на управляващите с личните им беззакония

Читателите на "Сега" не са впечатлени от закъснялата решимост на премиера Борисов да нареди спешна проверка на имотните сделки по морето от 2004 г. насам
Old_BG

Само в община Несебър имотните сделки от последните години са над 7000. Дори да приемем, че за 90% от тях нещата са или ясни, или не касаят въпроси с терени, пак биха останали 700 сделки, всяка от които, нали разбирате, че не представлява едно листче с ясна и лишена от всякакви съмнения информация. Т.е. тук е във вихъра си онази сентенция - ако искаш да прецакаш някаква работа - създай комисия.

За по-бързо забравящите. Един-единствен имотен казус - НАП разследва апартаментчетата на Цв.Цв. около половин година.

Тъй! Времето за разследване бакиите на предното правителство безвъзвратно отмина. Ставаше, но в началото. Иначе приказки за тройната и Станишев - всеки ден по 24 часа от всички масмедии и по всички електроуреди струят - храна за плебса, колкото да се кефи. Всяка една работа се върши навреме.

Да създаваш комисия, да пращаш Миро Найденов да видел... ясно е за какво иде реч.Heat

Откога чакаме да се прегледат старите сделки за 15 години назад и да се оповестят установените факти.

Три управления бяха избирани именно да направят и това. Сегашният режим обеща да анулира всички заменки, хайде поне да ги напише в едно списъче и да го пусне в интернет. Вече седми месец от четвъртата година управление не намират време да го направят. Един списък с обекти за 2.5 милиарда лева без осигурено финансиране също го чакаме четвърта година и все го няма. Агресивният PR и плащането с пари от министерствата за писане по форуми просто не могат да заменят фактите.wreckage

Ако имаше някакви рудиментарни умения за управление на кризи, ББ щеше да задейства Лили Талпата (Лиляна Павлова, б.р.) на секундата и в значителна степен да минимизира щетите. Щото единствено Талпата свърши някаква работа по спасяването на Найденов и сурата (имиджа) на шебешкото управление.

Само че ББ окъсня и положението утече.Атанас Димитров

Какво направи държавата в последните 3.5 години по разваляне на сделките, касаещи заменките? Що ми се струва, че Бойчето в медиите само лае срещу олигархията, възползвала се от заменките, а всъщност ги подкрепя? Емил Димитров ще връща ли заменените територии?

Oraсle

Не че има нещо принципно лошо в това да се проверят всички сделки с държавни и общински имоти в община Несебър и подобни, при това не само от 2004-та насам, но и по-стари.

Конкретно лошото е, че тази идея се изкарва спешно в отговор на публикации за няколко пресни сделки, вината за които няма как да се прехвърли на други, при това с цел да се забави разследването точно по тях.

Спартак

Вместо да се осветли абсолютно престъпната схема и участниците и бъдат предадени на съд, тепърва ще търсим вината на предишните, най-точна илюстрация на "поставяне на каруцата пред коня". Някой научи ли каква е съдбата на заграбените от Симеон имоти, стана ли ясен докладът на английската банка за "Белене", дни преди да се проведе предварително опороченият референдум ? Аз съм прост и вие сте прости, умните тук не влизат в сметката, това е жалката картина в Отечеството.Rakita

А дюните ще възстановят ли? Впрочем с хода си за дюните в Несебър зелените приложиха забележителен асиметричен отговор на властта за отношението й към въпроса за Банско. Браво, поздравления! Зелените в България са сила, макар това да не личи от пръв поглед. Да не забравяме, че те още през 1984 г. се противопоставиха на кандидатстването ни за зимна олимпиада през 1992 г., която тогава беше дадена на Лилехамер, а окончателното рухване на социализма тръгна от екокомитета за защита на Русе, създаден като реакция за бездействието на властта към обгазяванията на комбината в Гюргево.

Туткалчев

Еваларката на ББ! Как успешно се бори със собствените си беззакония! Хвала на такива управници! Първо, това не бяха дюни. Всичко друго, но не и дюни. Когато обаче ББ каза, че са дюни, те с магическа пръчка станаха такива. И то си е така: каже ли Бате, че едно нещо е дюна, ако ще да е сипей, ако ще блато, ако ще чернозем, то тутакси става дюна. Второ, документите бяха абсолютно изрядни и хората с право щяха да си строят. Сега обаче вече не са изрядни. Най-сетне на всички трябва да стане ясно, че изрядни са само онези документи, за които Бате каже, че са изрядни. И обратното.

Трето, виновна за всичко е Тройната, защото... понеже... така да се каже... Вълкът и агнето от баснята. Че кой друг да е виновен? Да не би Бате и сие? Айде стига, бе! Сега нещата вървят към славния си апотеоз: само Бате е способен да се бори със собствените си беззакония! Слава! Напук на станишковци и гаднярите зелени, дето все се петлаят из краката на колоса...риболовец 5

А дюните на ръка ли ще ги възстановяват? Следва съботник на цялото земеделско министерство с лопатите начело с Мирослав.

wreckage

Рекапитулация:

1. Мършата - административно оцелял, но с огромен шанс да го гърбят.

2. Лилето - deus ex machina

3. Рапонът - универсален спасител и строежоспирач, отървал се само с лек уплах. Засега.

4. Тъст му на Перуката - напред 3 милки.

5. Кумецо - напред с едни ексдюни и (в момента) назад с 4 милки и нещо. Ако не си върне парите и/или разрешителното виж т. 1.

6. цецо - виж т. 5.Ловкия

Несебър... Несебър ли беше, дето им отстреляха алфа мъжкаря на общинския съвет?

Скромен, тих и работлив човечец, притежател на хотели и Порше Кайен, с никнейм Императора. Удостоен посмъртно със званието "Почетен гражданин на Несебър"...Туткалчев

Хубаво, бе, сменили предназначението на земята по времето на Станишко червенотиквеничковчетата. А какво правиха ГЕРБ три години и половина? Що не поправиха стореното, ами продължават да дерибействат? И то след като само преди половин месец ги заплашиха от ЕК за заменките и нерегламентираната държавна помощ?SvSophia

Защо се нахвърляте на човека с никнейм Мършата, просто недоумявам. И всички кокошчици на територията щастливи, квадратурата им повече от вашата, играят си с играчките, острят си ноктенцата... И стандартът ви всичко на всичко "Стара планина", а не "Мусала" примерно, за да не се озорите прекалено... И сега, за някакви си дюни, дето любимите на Джиджо феодални старци още не са доказали, че изобщо са били дюни, и за един кум, който дори не е кръвен родственик, окрякахте цялото виртуално пространство. Н е д о у м я в а м просто.жана д`арк

"Да ви припомня, е светлата личност Веселин Георгиев, шеф на агенция "Пътна инфраструктура" по едно време."Ловки, слагай ме бързо на игнор, щот съ мятам на метлата. Понеже все дърпаш вината назад във времето, преди лятото на 2009 (че я има, има я, никой не отрича), като така целиш оневиняване на сегашното правителство, искам да те питам:

1. Кой друг български премиер преди Борисов си позволи да нарече българския народ "лош материал"?

2. Кой друг български премиер заспа на грандиозна международна церемония?

3. Запис на кой друг български премиер изтече в публичното пространство, в който се чува как същият разпъва чадър над бизнесмен, който малко по-късно бе намерен мъртъв?

4. Кой друг български премиер с усмивка на уста хвалеше кучето, изровило трупа на момичето в Перник, препоръча да го нахранят с пържолка и поиска от родителите на жертвата да се извинят на МВР?

5. Кое друго правителство не индексира пенсиите през целия си мандат и нито веднъж не даде и един лев отгоре им за големите християнски празници?

6. Кое друго правителство изхвърли хиляди българи от системата на здравеопазване, променяйки срока за влизане от 3 месеца на три години?

7. Кой друг премиер изпрати младите IT специалисти да отглеждат овце, а безработните - да садят картофи?

8. Кой друг премиер нарече археологическите находки "некви си керемидки"?

9. Кой друг премиер ползва правителствения самолет да разхожда селския си отбор по импровизирани мачлета, организирани заради един бас?

...

Мога да продължа до утре с въпросите. Отговорът е един. Всякакви сме виждали, но чак такъв не сме.

Топ 3 на най-четеното в www.segabg.com от 2 до 7 януари

Най-четени новини:

1. Продажбата на дюните в Несебър от земеделското министерство - Таня Петрова, Ивет Миткова

2. Военното министерство е харесало златни изтребители трета употреба - Панайот Ангарев

3. Обясненията на президента за гафа в новогодишната речНай-четени коментари:

1. "Македонците, ние и фарисеите" - Димитри Иванов

2.„Свободен съюз на свободни нации" - Иван Петрински

3. "Банско и правилата на мозъчната хигиена" - Красимир Цигуларов
6
2573
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
06 Януари 2013 19:47
90% от всички мои приятели и познати не са съгласни с ББ и не са гласували за него ,но той е там! Докога само ще си пишем,и ще си говорим на маса хайде да се организираме и да си помогнем сами!
06 Януари 2013 21:10
Прочетох: управлява ни една проста мутра,некадърен и прост пожарникар...Започна от мутра, пазач на Тато, пазач на цар Симо, кмет на София,сега Премиер, след 4 години вероятно и Президент....Как и къде сте вие, кодърници и умници в това време? Пълните плювалници!...Пишете за бъдещето манипулиране на изборите - нали чувствате загубата им -друго просто не ви остова....Сладурите на батко!....
06 Януари 2013 21:27
Споко, ниил от 06 Януари 2013 19:47,
След предстоящите избори същото ще ти се случи ...
06 Януари 2013 22:17
Хинин, посоченият от теб е рожба на греховната любов между тоталитарните служби и организираната престъпност зад кулисите на българския обществен живот. Създателите му го предоставиха за прислуга на чужди за България интереси. Срещу някои дребни привилегии. Заченат в грях, в грях и ще си иде. Тези, които го създадоха, те и ще го унищожат, навярно и физически. Рано или късно това ще се случи. След употреба или изтичане на срока на годност. Личната му съдба не представлява интерес - повтаря тази на доста други преди него. Но ти си прав, че прекаленото вглеждане в неговата персоналност е резултат от неспособността ни като общество да генерираме и провеждаме решения, които да са независими от волята и интереса на споменатото задкулисие. Това е тежък порок на публичното. Не си прав в това, че той ще е победител в предстоящите избори. И днес, и най-вероятно към датата на изборите две трети от българите не одобряват Борисов. Това неодобрение има различни степени - от досада през възмущение до студена омраза. Ако неодобряващите Борисов, след като са постигнали консенсус в неодобрението си, намерят и начин да преодолеят различията си до степен на единодействие, той е свършен. Свършен, защото ще е станал безполезен. Ще се съгласиш или не, но извън властта, която доСЕГА поемаше по пътя на (не)удържимия си възход, Борисов е едно ... нищо. Той няма идеи, няма ценности, няма принципи или пък приноси към публичното. Невежеството, простотията, агресивната му простащина и лакейска парвенющина се толерират и прощават заради раболепието пред властта. Паднал от власт, той ще бъде стъпкан и стъпкалите го довчерашни ласкатели с наслада ще си изтрият краката о леша му. Такава е породата им.
07 Януари 2013 08:49
На мен ми е по-странно с какво право Борисов разпорежда на прокуратурата да прави проверки или просто се възползва от липсата на главен прокурор. На негово (на Борисов) разпореждане са поне 20-30 контролни органа в областта на строителството.
07 Януари 2013 23:20
7000 сделки!!!?? Е.. му майката ,това е Несебър ,не Небраска....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД