×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
„Те трябва да представят факти“, отговори Мария Захарова
В центъра на Лондон пък е евакуирана метростанция заради човек, заплашил да задейства бомба
Правосъдният министър Цецка Цачева иска и държавата да поеме отговорност за охраната им
Земеделският министър Румен Порожанов: Няма опасност за хората
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,797,773
Активни 1,368
Страници 93,242
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Контрадезинформация

Димитри Иванов
РЕЗЮМЕ

Това писмо се състои от доноси. Най-отдавнашният донос е от 1955 година, когато академик Балан ми каза да не казвам доносник, а "обадник". Най-актуалният донос е днешният, който надлежно попълних във формуляра по указанието в образеца.

Край на резюмето.Донесение досежно слуховете, които не циНкулират в българските медии ъндър контрол.

Господине, другарю, товарищ, мосьо, мистър (ненужното зачертайте). Долуподписаният чух слуховете, докато бях под душа преди да вляза в плувния басейн и чух какво говорят хората под другите душове. От пяната на шампоана аз не можех да си отворя очите и да ги видя, за да ви докладвам имената им.

Те говореха за изтребители, за атомна енергетика, за енергоносители. Също че на предстоящите референдум или избори, не чух поради шума от душа, обездвижените поради инвалидност български гласоподаватели ще могат да гласуват вкъщи, след като отидат еди-къде си и подадат заявление. Това е плагиатство. The New Yorker имаше карикатура: No elevator. WC for paraplegics on top floor.

На българите ни бе предложено през 2013 г. да гласуваме както през 1955 г. при Uncle Joe (Сталин, важното е кой брои бюлетините). Но българските екскомунисти не се радват, което показва, че те в лицето на техните лидери са капиталисти и комунизмът е окончателно победен в тази страна.

Ето защо, изключая чрезвичайни обстоятелства, партията на управляващия генерал ще остане на власт в обозримото бъдеще. Тя може да изтърве властта при следните четири АКО:

1 АКО българите престанат да й вярват. Това е малко вероятно. Българите не са твърде вярващи, но те вярват на екстрасенси, на хороскопи, на зодии, на нумерология, на телефонни измамници, които им казват жена ти катастрофира, донеси пари да оправим работата. Децата и подсъдимите ги лъжат, че в училището или в съда има бомба, мошеници им пишат по компютрите "Имаш непотърсена награда".

2. АКО Кремъл накаже България относно проекти за атомна енергетика и пренос на енергоносители. Но "Газпром" обвързва цените на газа с цените на петрола и на свой ред ще понесе наказателен удар от САЩ чрез предизвикан от САЩ срив на долара, който ще накаже света, а не живеещите в САЩ. САЩ могат също да сринат цените на енергоносителите чрез повишен добив от Каспийската дъга. Ако US признаят държава на кюрдите, които сега живеят в Ирак, Иран, Сирия и Турция, ударът ще бъде тежък, но политически рисков и може би контрапродуктивен заради толериране на сегашните и бъдещи тамошни диктатори. Плюс загубата на Турция, винаги послушен US партньор, освен когато Турция отказа да стане плацдарм за US нашествие в Ирак и едно време, когато Турция отказа да бъде въвлечена във войната против Хитлер.

3. АКО Брюксел се намеси. Това е още по-малко вероятно. Поради естеството на своята структура ЕС реагира бавно, след пазарлъци за преодоляване на естествените национални егоизми. Но норвежката Statoil се споразумя с немската BASF (Badische Anilin und Soda-Fabrik), най-големия химически концерн в света за 10 години да достави 45 млрд. куб.м приблизително за $17.4 млрд., но не по цените на газа, обвързани с цените на петрола, както е с доставките на "Газпром", а при спотови цени и тъй като всеки знае разликата между спотовите цени и фючърсите и че Норвегия е в НАТО, но не е в ЕС, тук всеки средно тъп икономист ще види политическия замисъл.

В немското посолство в София EADS направи презентация какви самолети предлага - пътнически, транспортни, всякакви. Включително изтребители - излишен лукс, ненужни на България.

Отидох на презентацията, както си бях по анцуг, след плуване в басейна в Дървеница и жена ми, която още беше жива, тогава едва не се покруси. Сега аз съм покрусен. EADS все пак не направи чак толкова обидна за България оферта България да купи за крупна сума бракувани US изтребители. Такова нещо никога не е имало в историята на България, ако не броим някогашни немски доставки на пребоядисани полски оръдия с посредничество и комисионни за принц Кирил и някогашния министър Савов.

Пресичане на интереси САЩ - Европа? Сблъсъкът е незначителен. България е незначителен НАТО партньор и незначителен купувач. Само един милиард заедно със съответните подкупи, комисионни и възнаграждения за българските министри авиоспециалисти и пр. Суми от порядъка на един милиард са дребни за САЩ. Но то издава неприятната склонност на някои US дипломати да стават амбулантни търговци, като видят срещу себе си позиращи като генерал Нориега йесмени, които държат за топките.

САЩ знаят колко са ни възможностите и не искат от нас прекомерно. САЩ са последователни. Още на конференциите на "тримата големи" в Техеран през 1943, в Потсдам и Ялта през 1945, САЩ и Англия приеха да сме в орбитата на Кремъл. Преди това Турция отказа на "тримата големи" (Чърчил, Рузвелт, Сталин) да влезе във войната против Хитлер. Ние нямахме политическата тежест на Турция. Цар Борис Трети имаше трагична съдба, той нямаше fallback position, нямаше накъде да мърда, но го усукваше, увърташе, каквото можа направи и за разлика от румънците не изпрати българи да се бият с Червената армия на Източния фронт.

Припомням това, за да кажа, че да управляваш не е лесно. Узнаваш неща, които и 20 университета да завършиш и 5 вагона книги да прочетеш, няма да ги знаеш, животът е друго. Сега пак изглежда ясно и просто: САЩ искат от нас да пречим на нашата продължаваща васална зависимост от Кремъл и на разните тръби за енергоносители и на разните руски аецове и боклуци. И да не се пречкаме на транснационалите за шистов газ, на ГМО и другите US боклуци. Така изглежда, но не е така, а е по-сложно и аз не мога да го узная как е, затова се връщам към доносите. Първо донос за "мене си".

Досежно писанието ми миналата сряда. Аз дадох рецепта за пуйка. Ала на! Магия, нумерология. Датата 12-и, дванайсети месец 2012 година, бе фатална за моето писание. С настъпването на тази дата, в 00:40 ч. Die Hexe даде във форума по-хубава рецепта от моята и аз вече ще изпълнявам само рецептата на Die Hexe.

Това "за мене си". Аз от академик Балан го научих. Когато в университета честваха Балан, той беше над 90 години, после няколко месеца не му стигнаха, за да стане столетник. Университетското издателство издаде неговата "Книга за мене си". Предполагам, че той така я е озаглавил, за да избегне думата "автобиография" като чуждица, но само предполагам; не се сетих да го питам. Аз се приближих към него с молив и бележник. Устройства за звукозапис още нямаше. Аз се напъвах да стенографирам, но стенографията е майсторство, изискващо постоянство, а аз не постоянствах. Милата нюйоркчанка Полин, на Георги Пирински майка му, освен на английски щеше да ме научи и на най-бързата стенография "Грег", с която стенограф в конгреса записал едновременно как трима конгресмени се карат, но аз нищо не постигнах; тренирах 1500 м плуване свободен стил, където също нищо не постигнах. Се ла ви.

Ленинградчанинът Валентин Бережков превеждал на срещи на Молотов с Хитлер и бил преводач и на Сталин, когато той се договарял с "тримата големи" за следвоенния свят. Журналистите нямат достъп на такива срещи, но без преводач не може. Това е свръхпрофесия и свръхрискова, каза ми Бережков в тогавашния почивен дом на журналистите в Банкя. За да ти е абсолютно точен преводът, стенографираш и си четеш стенограмата. Не можеш да навреш микрофон под мустаците на Хитлер или на Сталин и после със записа да им доказваш, че си превел вярно. Винаги могат да кажат "Изгубени в превода". То май и тъй озаглавен филм имаше на София Копола, но аз нея не съм я виждал, само баща й, дето направи "Кръстникът" ли, "Апокалипсис" ли, забравих вече.

Но да не забравя да доразкажа за стенографията и за Балан.

- Стенографията е висша форма на писмеността и даже има в един музей египетска статуя на записващия стенограф, който, предполагам, не е можел да каже на фараона я по-бавно говори бе, почакай да запиша.

- Балан клонеше към стотака, когато го честваха в университета и му издадоха неговата "Книга за мене си". Вероятно думата "автобиография" той я е смятал за чуждица. За него изобретателите бяха "обретници" (изОБРЕтател - обретник). Аз към Балан с молив и стенографски бележник, а един от ония, дето все обаждат, без някой да ги пита, се провикна зад гърба ми да обясни на Балан аз кой съм: Той е репортер.

Прииска ми се да го убия тоя зад мен, поне да го ступам, тогава ми викаха Тарзана Джони Вайсмюлер заради телосложението. Но нямаше как насред университетската аула и Балан заобяснява:

- Не репортер, а рапортьор. От rapporter, сиреч донасям по французки. Но на нашия български не е доносник, а е обадник, щото те обажда. Една френкиня, тя беше баронка..

Било то, що било... Велик майстор в масонската ложа бил Балан. С мизерната си заплата лекувал туберкулозна жена и погребал три от седемте си деца.

- На Пиера Ларуса - продължи Балан - в тълковний словник е rapporter, ала англичаните го направили рипортър, щото им инакво звукословието.

- Кое?

- Фонетика му казвате вие сега. Чуждиците само като своици. Калки. За френките трен от trainer - нали пампорът влачи вагоните. Влак по нашему. И трен може. Калка. И да запомниш, момче. Няма доносник, има обадник.

Запомних го, обадих ви се. Весела Коледа.

Jusautor DI copyright
72
20455
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
72
 Видими 
18 Декември 2012 20:00
Милейди?
Но българските екскомунисти не се радват, което показва, че те в лицето на техните лидери са капиталисти и комунизмът е окончателно победен в тази страна.

Ако позволите, малко уточнение :
Не "комунизмът" е победеният и не "в тази страна", а социализмът в БСП
18 Декември 2012 20:09
18 Декември 2012 20:18
да гласуваме както през 1955 г. при Uncle Joe (Сталин
Какво ли е искал да каже поета?... Сталин гушва китките Март 1953?!
18 Декември 2012 20:27
Джимо, пак си ни изгъбаркал с 4.въртото АКО Нейсе, останалите след първото отпадат заради самото него - дебилитетът на Генерала си гласува без хабер от друго.
The toilet is out of order. Please use the floor below !
18 Декември 2012 20:32
Ама е сладур, а?
Айде и от мен - Честита Коледа Д.И., да си ни жив и здрав, и все тъй да ни веселиш!
18 Декември 2012 20:34
Точно преди 100 години, Царство България е било на трето място в Европа по брой на притежаваните бойни самолети!
18 Декември 2012 20:34
Но то издава неприятната склонност на някои US дипломати да стават амбулантни търговци, като видят срещу себе си позиращи като генерал Нориега йесмени, които държат за топките.

Да, ама визираният йесмен е убеден, че ЮС дипломатите всъщност не мислят така, а това е комплот на БСП. И май, май Серж и е диктувал грамите, нали знае инглиш.
Абе...контрадезинформация.
18 Декември 2012 20:37
... и ... реконтра-дезинформация ...
18 Декември 2012 20:41
Весела Коледа и от мен за автора и всички съфорумци!
И... По-кротко с пиенето на 21-ви, че на 22-ри да не ревете що не е настъпил краят на света.
18 Декември 2012 21:00
контрадезинформация
и масаж
18 Декември 2012 21:04
.
18 Декември 2012 21:06
САЩ могат също да сринат цените на енергоносителите чрез повишен добив от Каспийската дъга.

Спорно е, уважаеми г- н Иванов, много е спорно.
Срещу повишаването на добива от Каспийската "дъга" / вероятно имате предвид трите Южнокаспийски държави Азербайджан, Иран и Туркменистан? плюс Северен Ирак, евентуално? / са както политиката, така и природата.
Политиката, защото едва ли има други четири държави с толкова различно отношение към САЩ и толкова различни, по отношение податливостта си на американско влияние.
А природата на Южнокаспийския нефтогазоносен басейн е такава, че евтин природен газ има само в Туркмения. Има и в Иран, но неговият е на 1 000 километра от Каспийско море. Затова и двете държави продават газ на Изток и ще го продават на изток, на изток, на изток...
Едва ли САЩ копнеят чак толкова да обезпечат с евтина енергия глобалните си конкуренти на Изток, без с това изобщо да засегнат най- глобалния си конкурент
18 Декември 2012 21:06
САЩ могат също да сринат цените на енергоносителите чрез повишен добив от Каспийската дъга.
Дрън, дрън, та пляс, та швепс. Дъвкано, дъвкано...
Е нека, щом могат, нека се пробват. Може пък да се откажат, преди още да са започнали.
18 Декември 2012 21:13
... може да изтърве властта при следните четири АКО:
Четвъртото "АКО" - следващия път.
18 Декември 2012 21:15
Весела Коледа и ЧНГ Димитри и да илядиш !
18 Декември 2012 21:19
Весели празници
18 Декември 2012 21:25
Не ми се вярва изброените ТРИ да катурнат ББ. Нито заедно, нито поотделно. Все пак последна дума има българският избирател/гъбар, а най-последна - Този, Който брои.
Весели празници и на теб, Джимо!
18 Декември 2012 21:36
Джимо, пак си ни изгъбаркал с 4.въртото ако

Ми, забравил е, човешко е. Някой неща се забравят, други не - "Долуподписаният чух слуховете ... "
18 Декември 2012 21:40
Весела Коледа, Димитри! И след края на света пак да си ни обадник!
Някой неща се забравят
Не е забравил. Четвъртото "АКО" е за дописващите доносите, опс обадниците във форума.
18 Декември 2012 21:42
внимателният,
взе ми думите от устата (клавиатурата). Едно е да извадиш нефта от земята, съвсем друго е да го извадиш, И ПРЕНЕСЕШ до некое пристанище.....И тва пристанище да има инфраструктурата да натовари VLCC/ULCC танкер.....и още повече, тва пристанище (и прилежащата му акватория) да няма "draft restrictions", демек да е достатъчно дълбоко за да дойде некое товарно животно като това:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Hellespont_Alhambra-223713_v2.jpg
Или поне като това:
http://marineinsight.com/wp-content/uploads/2011/01/main.jpg
Ама за да докараш а или поне до дока се иска:
1. вода под дока
2. голем док

Е затова посочените от автора държави не могат да са значителен фактор определящ цената на петрол на световните пазари.
А доноса/анализ на геополитическите тенденции....като за нещо родено изпод душа става.
18 Декември 2012 22:06
и понеже автора явно мисли за газ.... проблема е същия, само че е още по технологично усложнен. Пак опира до докове и "draft restrictions". Дори и за газа
Щото тия не прехвърчат....
http://shipbuildinghistory.com/today/highvalueships/lngactivefleet.htm

http://www.arabianoilandgas.com/article-6478-nakilat-and-qatargas-unveil-new-ships/#.UNDMpXejsg8

18 Декември 2012 22:28
"Цар Борис Трети имаше трагична съдба, той нямаше fallback position, нямаше накъде да мърда, но го усукваше, увърташе, каквото можа направи и за разлика от румънците не изпрати българи да се бият с Червената армия на Източния фронт."
***
А сина му цар на някои симеон точно обратното - мърда, сука, увърта... и той направи каквото можа. Ама баба ми казваше: "От орел-гарга излиза!"
***
"САЩ знаят колко са ни възможностите и не искат от нас прекомерно. САЩ са последователни...
Сега пак изглежда ясно и просто: САЩ искат от нас да пречим на нашата продължаваща васална зависимост от Кремъл и на разните тръби за енергоносители и на разните руски аецове и боклуци. И да не се пречкаме на транснационалите за шистов газ, на ГМО и другите US боклуци."
***
Как да се сърдя на САЩ след като тъпите ни пишман-политици сами им натрапиха безплатни бази, а сега разбитрм, че вече предлагат още?! Как да им се сърдя, след като "нашите" пишман-политици и пишман българи раздадоха за едната комисионна ресурсите на България на също такива пишман-бизнесмени?!
18 Декември 2012 22:32
За доносите:
Димитри - кога ще престанеш да обръщаш внимание на комплексари, нарцисисти, самонабедили се специалисти и пишман-антикомунисти?
18 Декември 2012 23:13
Но то издава неприятната склонност на някои US дипломати да стават амбулантни търговци, като видят срещу себе си позиращи като генерал Нориега йесмени, които държат за топките.

Освен това, когато Турция отказа на САЩ разполагане на сухопътни сили срещу Ирак получи само ... 1 млрд. долара помощ за 2003 г., а не както обикновено - 10 млрд. долара. А България получи 20 млн. долара за участието си в Ирак, което са равняваше на 2 пъти годишната издръжка на американска авиобаза по отношение на косене на тревата и подкастрянето на дърветата.
Мечтаех си тогава да сме като Турция - хем отказваш съдействие, хем ти плащат ...
18 Декември 2012 23:18
Чрез интерконектори към диверсификация! Кажете "НЕ!" на реперите към спотовете!
18 Декември 2012 23:21
Чуждиците само като своици. Калки.


Tуй не го сфанаф, да не е намек за форумното Калки?

Относно думите за доносник, репортьор, рапортьор и т.н. имам смътен спомен от детската градина, когато опънеш плитката на момиченце, или я щипнеш словесната защита бе: "Ш'та изкажа на другарката!"...
Изказвател също не е лоша дума, пълно е и СЕГА с такива.
19 Декември 2012 04:21
Боцман,посочените délation и poison pen letter ги няма в Натисни тук,но има това:

slander

When someone writes a written lie about you or referring to you.

In print it's called libel, by worth of mouth, slander.

Usually done by envious idiots who have nothing better to do in their lives than spread lies to try to damage someone's reputation.
Sarah was envious Amy's boyfriend Dave gave her 100,000's of dollars and no guys ever did anything for her so she slandered her.

Sarah grew up in the projects and was put away for 7 years so she slandered someone else to deflect that.

Sarah was jealous her friend was always hit on a lot more than her so she slandered her.
19 Декември 2012 07:19
Още на конференциите на "тримата големи" в Техеран през 1943, в Потсдам и Ялта през 1945, САЩ и Англия приеха да сме в орбитата на Кремъл.
В колонката за Бережков беше друго -
Само Джугашвили и Чърчил и то през 1942.
Там имаше и проценти некакви...
19 Декември 2012 08:17
Рецептата на Хексе за пуйката обра овациите и във Фейса. Всичките ми приятели си я преписаха за проба, като засега тренират само с уискито.
Що се отнася до
EADS все пак не направи чак толкова обидна за България оферта България да купи за крупна сума бракувани US изтребители. Такова нещо никога не е имало в историята на България, ако не броим някогашни немски доставки на пребоядисани полски оръдия с посредничество и комисионни за принц Кирил и някогашния министър Савов.
, то самолетите не са бракувани, а са втора и последваща ръка.
А такова нещо в историята на България се е случвало многократно. Изобщо, след първите Блерио и Албатрос, над 90% от самолетите а България са и били втора ръка пленени и подарени или продадени на безценица - френски, полски и чешки през 2WW (Догани, Девоатини и пр.), само подарени (немски през 1WW и 2WW, витлови съветски през 44 - 48-ма от които само ЯК 9 са стотици, или нови подарени по решение на съветските другари (почти цялата ни реактивна авиация).
Достатъчно е да прочетете мемоарната книга на Стоян Стоянов - българинът с 15 победи и 3 кръста за храброст, за да видите как е ругал царските доставчици за боклуците, с които е трябвало да летят срещу американците.
Изобщо в 100 годишната история на военната ни авиация не е имало период, в който сами да си плащаме за масрафа ВВС. От 23 години това е факт, поради което от няколкостотин летателни апарата стигнахме до 20-тина общо 29-ки, 25-ци, ми-та, кугари и пантери. И пак не можем да ги поддържаме и те не летят заради изчерпан ресурс, липсващи пиропатрони, гориво и нальот.
Във ВВС не стои въпроса "да имаш или да бъдеш". Тук трябва да имаш, за да бъдеш.
19 Декември 2012 09:00
Весела Коледа Джимо! Да си жив и здрав!
19 Декември 2012 09:21
Йори!
19 Декември 2012 09:22
Както винаги ! Весела и щастлива Коледа!
19 Декември 2012 09:30
booklearned
19 Декември 2012 04:21

Хубаво е, човек да проверява в речника преди да си избере чуждостранен НИК!
19 Декември 2012 10:38
Добра закачка! Харесва ми срядата с хубаво кафе и писмо от Димитри. Когато има и добри мнения след това - става съвсем добре.
Весели празници Авторе!
19 Декември 2012 10:40
Интересно как се обиждаме като ни предлагат старо въоръжение за парите, с които разполагаме.
Те, на нас! Те знаят ли ние кои сме...
Руснаците на времето ни даваха стари кораби, преди тях германците и италианците, сега американците.
Но за да си начешем националната гордост ние дадахме на Македония стари танкове! (Щото нали, нови си нямаме).
Какво пък толкова, стари ама държат - ето комшията преди 18 години си взе една 10 годишна вектра и - ей на - още си стои пред блока.
19 Декември 2012 10:47
Те и самолетите могат да ги паркират да си седят пред блока.
19 Декември 2012 11:06
Весели празници Д.И.! Да си жив и здрав още дълго време, пък и ние, та да можем да те четем и да се наслаждаваме!
19 Декември 2012 11:08
Къде е тази пуйка ? Линк ?
19 Декември 2012 11:09
Приятна предколедна статия на г-н Иванов !...

Пожелавам му здраве и дълги години живот, за да ни освежава ежедневието в сий форум. И да ни дава добри поводи за размърдване на сивото вещество, макар в резултат на това да има често яки челни сблъсъци между списващите тук колеги - форумци (противно на принципа на шопа - "най-мразим да мислим !" ).
19 Декември 2012 11:34
принципа на шопа - "най-мразим да мислим !"

вакарелска слугиня го е казала: "най-мразим га требва да мислим, а най-обичам га ме *бът оти нищо не правим"!
19 Декември 2012 11:52
Това, контрадезинформация-та се яви с Косьо-Ми (който се бараше за специалист в този жанр). Ако дезинформацията (disinformation) е поток от "активни мероприятия", лъжи, клевети, мистификации, фалшификации и черен PR, контрата, реконтрата и чаршаф контрата са насрещен поток от същото, ама все х2 (ще ви рече всеки белотаджия).
Изкефи ме внезапно информацията на колегата проф.Милан Миланов, който рече: Ако една къща не мирише на тютюн и ракия, запалете я от четирите краища!.
Весели празници!

19 Декември 2012 11:52
Весела Коледа! Много години да ни се обаждаш....Димитри!
19 Декември 2012 11:59
aver4e,
В броя от предишната сряда Натисни тук
19 Декември 2012 12:08
7-13. During C2-attack, PSYOP can drive a wedge between the adversary’s
leadership and its populace to undermine the adversary leadership’s confidence
and effectiveness. Through the proliferation of discrete messages,
demonstrations, and surrender appeals to adversary C4I collectors, PSYOP
forces magnify the image of U.S. superiority. In C2-protect, the main objective
of PSYOP is to minimize the effects of propaganda and disinformation
campaigns against U.S. forces. PSYOP units must work closely with other IO
elements and PA and CMO strategists to maximize the advantage of IO.


Твърде не-Коледно четиво, да прощавате, както и ДИ. Митичният FM 3-05.30
19 Декември 2012 12:34
19 Декември 2012 15:07

То май и тъй озаглавен филм имаше на София Копола, но аз нея не съм я виждал, само баща й, дето направи "Кръстникът" ли, "Апокалипсис" ли, забравих вече.

Май, април, септември... - е има такъв филм и отлично го знае ДИ. Благодарим на ДИ, че ни информира, кого е виждал и кого не е. И коронния номер, на който гледам никой киноман у форума не се е вързал (още), като ерудирано да подаде точната информация.
Иначе статията е идеална (кефи). Като за бате Джимо Тарзана или Мауглито забравих вече, как му викаха тогава. За доносниците не се разбра само. Онез под душа ясно - сапунишката ги е спасила от съгрешаване. То тогава сапуните не се пенеха много ама карай. А когато движат извън душовете, тогава какво?
19 Декември 2012 15:49
На българите ни бе предложено през 2013 г. да гласуваме както през 1955 г. при Uncle Joe (Сталин, важното е кой брои бюлетините). Но българските екскомунисти не се радват, което показва, че те в лицето на техните лидери са капиталисти и комунизмът е окончателно победен в тази страна.

Uncle Joe (Сталин) почина през 1953г. Съмнявам се той да е казал това, той много внимаваше какво казва, казваше само положителни неща. Съмнявам се също, че капитализмът е ОКОНЧАТЕЛНО победил. Няма окончателни неща. Вярвам, че на 21-ви 12.12 земята няма окончателно да погине.
19 Декември 2012 15:51
Любимото ми вторнишко /вечерно/ чеетиво.Благодарности!
19 Декември 2012 16:01
Разбира се че никаква васална зависимост не е имало от руснаците-с тяхна помощ ,България извърши едно безпрецедентно развитие-т.н. модерн и наистина ние за 20-тина години направихме това,което другите за 100 и то във всички сфери,но защо се случи това-много е просто,защото ние и руснаците сме като народи два клона от един ствол-т.е. ние принадлежим и към една и съща цивилизация и колкото се стремят да ни откъснат от тях,а последните 20 г. това се прави неистово,толкова ние отиваме надолу и в небитието,защото са ни откъснали от корените ни-масата от хората живеят в условия на геноцид,нацията измира и т.н. и т.н.Но самият Джимо казва,че това му е непонятно защо се случва-предполагам,че сега е намерил обяснение......
19 Декември 2012 16:40
.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД