:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Файненшъл таймс" проследява "криволичещия път на България"

Британският икономически всекидневник "Файненшъл таймс" публикува обзорна статия за България под заглавие "По криволичещия път към стабилността".

Сравнете ставащото в България със ситуацията в нейните съседки - икономическа криза в Гърция, растяща безработица в части от бивша Югославия, политически смут в Румъния - и ще изплува едно изречение: "Ние сме абсолютен остров на стабилността", казва президентът на страната Росен Плевнелиев, пише авторът на статията Нийл Бъкли.
Това твърдение се изказва от мнозина високопоставени български представители и в него има истина. Макар и икономиката да се сви с 5,5 процента в световната рецесия от 2009 г., за разлика от съседните Сърбия, Румъния и Гърция, България нямаше нужда от международен финансов спасителен план. Оттогава тя е имала 13 поредни тримесечия на икономически растеж, макар и слаб. С един от най-ниските бюджетни дефицити и държавни дългове в ЕС, България е една от само три страни заедно с Финландия и Дания, които покриват изцяло Маастрихтските критерии за членство в еврозоната, отбелязва "Файненшъл таймс".
В страната не е имало масови улични демонстрации срещу строгите бюджетни икономии, макар и да са се организирали отделни протести по конкретни проблеми. Подкрепата за правителството на премиера Бойко Борисов е спаднала от идването му на власт през 2009 г. с предизборна програма за борба с корупцията. Допитванията обаче сочат, че на парламентарните избори, които ще се произведат през юни или юли догодина, това може да се окаже първото правителство в посткомунистическата история на България, което да е преизбрано за втори мандат, пише Нийл Бъкли.
„Не може да подценявате харизмата му. Рейтингът му е висок. Хората му имат доверие", казва за бившия полицейски началник и носител на черен пояс по карате Борисов Огнян Шентов от Центъра за изследване на демокрацията.
Под повърхността на стабилност обаче дебне недоволство за състоянието на демокрацията, за това колко още трябва да се направи в борбата срещу корупцията и организираната престъпност и за нуждата от значителни реформи за укрепване на перспективите за растеж. България остава най-бедната страна в ЕС с най-ниска средна заплата. С помощта на фондовете на ЕС, които страната управлява по-умело, правителството запази усещането за напредък въпреки бавния растеж след кризата и необходимостта от ограничаване на държавните разходи. То построи метро в София и започна изграждането на автомагистрали и модернизирането на железопътни линии. При управлението на известния скулптор Вежди Рашидов, когото Борисов направи министър на културата, страната за пръв път от 80-те години модернизира театри и отвори нови музеи, отбелязва "Файненшъл таймс".
Който и да спечели изборите догодина ще се изправи пред големи предизвикателства, за да гарантира, че България ще се възползва в пълна степен от по-значително подобряване на икономиката на ЕС и за да осигури нужния растеж за стопяване на изоставането от по-богатите членки на ЕС, пише вестникът.
"Файненшъл таймс" публикува и редица статии за различни сектори в България - автомобилостроене, енергетика, инфраструктура, винарство, книгоиздаване и чуждестранни инвестиции.
В материала "Управление - политиците водят борба за излизане от сянката на Европа" вестникът извежда на челно място разочарованието у българите, че шест години след влизането им в ЕС има разминаване между очакваните изгоди от членството и конкретните придобивки. Разбира се и на Запад може да се чуе, че на София твърде рано е било предоставено членство, и че доближаването й до европейските стандарти на управление е колебливо. В материала се посочва, че България охотно подкрепя по-нататъшното разширяване на ЕС на Балканите, но се отбелязва, че отношението между София и Скопие са по-хладни поради отношението на македонските власти към българското малцинство. "Файненшъл таймс" припомня доклада на Европейската комисия от юли, в който се посочва, че в България е имало присъди по някои важни наказателни дела, но е имало и няколко оправдателни присъди по други знакови дела, за които "в публичното пространство е имало очаквания за осъдителни присъди".
В специалния материал за инвестиции се констатира, че след временния бум от 2005 до 2009 г. преките чуждестранни инвестиции в България са спаднали до нива, които "не са толкова неестествени за икономика с такъв относително малък размер". Случи се и нещо по-обещаващо, продължава финансовият всекидневник, инвестициите се прехвърлиха от недвижимите имоти и строителството към по-плодотворни дейности, които с времето ще тласнат напред конкурентоспособността на страната и ще модернизират нейната промишленост.
В статия за разположението на силите на вътрешнополитическата сцена в България вестникът констатира, че шест месеца преди следващите парламентарни избори управляващата партия ГЕРБ е водеща сила, а премиерът Бойко Борисов "запазва популярността си на фона на скептицизма в обществото". Борисов черпи силата си от успеха на България в борбата й с обхваналата Европа рецесия и дългова криза, като страната му не е изпитала на гърба си турбуленциите, засегнали съседните Гърция и Сърбия.
В статията за състоянието на българската икономика като цяло коментаторът от "Файненшъл таймс" изтъква, че някои западноевропейски страни - и то отдавнашни членки на ЕС - биха били щастливи да имат макроикономически показатели като тези на България. Но икономистите все още си задават въпроса как България ще се възстанови, когато европейската икономика започне да расте, пише вестникът и привежда мнението на експерт, че динамиката на възстановяване на българската икономика е далеч по-малка от статистически очакваната.
Обзорът за инфраструктурата отбелязва, че България има амбицията да стане транзитен възел в трафика между Европа и Близкия изток, но появата на високоскоростни влакове до Турция и възстановяването на превоза на товари през занемарените български пристанища по река Дунав са далечна перспектива.
"Файнешъл таймс" отбелязва, че понастоящем България много по-добре усвоява еврофонодовете за изграждане на шосейна и ж.п. инфраструктура, отколкото е правила това в миналото. Посочва се и построяването на ново трасе на метрополитена в София, отчасти с пари от ЕС.
189
3455
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
189
 Видими 
05 Декември 2012 11:48
Проследили са на баба ми гащите как ги е духнал вятъра от простора!
05 Декември 2012 11:53
страната за пръв път от 80-те години модернизира театри и отвори нови музеи


Да, отворихме музей във възхвала на соца.

Трябваше да е просто музей на соца, но дефкато беше направен като пропаганедн инструмент за реабилитация на режима, дето уж бил убил дядото на Бащицата, и спрял развитието му, обаче пред който той продължава да се прехласва, да реставрира, а и в миналото вярно му е служил.
05 Декември 2012 11:55
Проследили са на баба ми гащите как ги е духнал вятъра от простора!


Точно!
05 Декември 2012 12:02
Колко ли пари са дали Боко и Дянков, за да им публикуват такава статия?! Както и всяка институция в капиталистическия свят, и Файнейшъл таймс" се интересува искрено само от мангиз
05 Декември 2012 12:09
Нещо не виждаме бегълци от "нестаблините" държави да са се запътили към България. Даже самите българи не спират да бягат от "стабилната" си родина. Това показва, че в "стабилността" ни има нещо не съвсем наред. И много пъти сме казвали какво е то - това е стабилност на дъното.

Ако да нямаш кредити беше достатъчно да те смятат за стабилен и надежден то всеки човек без кредити щеше да може да влезе в банката и да поиска заем от няколко милиона. Ама не може! Защото е важно не само какви кредити имаш, а и колко пари печелиш, с които да си погасяваш кредитите. Всъщност цялата проверка за задлъжнялост има тази главна причина - да се знае между колко кредитора трябва да делиш дохода си. Ако нямаш доходи дори малък кредит ще е непосилен. Ако имаш голям доход дори големи кредити не могат да те уплашат. Всъщност някои от най-богатите хора и фирми са най-задлъжнели, но доверието в тях остава високо докато продължават да печелят яко.

Затова по задлъжнялост България е на 20-то място, но по кредитен рейтинг - чак на 67-мо. Защото нямаме кредити, но и не бихме имали възможност да плащаме ако някой се излъже да ни даде още.

И тия данни са отпреди летното вземане на 2 милиарда лева, което беше пробутано едва ли не като успех на управлението, защото сме били взели парите при "изгодна" лихва. А факта, че въобще се налага да вземем кредит след като още преди 3 години трябваше да е спряла кражбата, корупцията и некадърността във властта, и днес да имаше предостатъчно пари за всичко - това не се споменава.
05 Декември 2012 12:12
инвестициите се прехвърлиха от недвижимите имоти и строителството към по-плодотворни дейности, които с времето ще тласнат напред конкурентоспособността на страната и ще модернизират нейната промишленост.

Което означава, че инвестициите 2005-2009 са отишли предимно в строителството, т.е. имотния балон.
"Файнешъл таймс" отбелязва, че понастоящем България много по-добре усвоява еврофонодовете за изграждане на шосейна и ж.п. инфраструктура, отколкото е правила това в миналото. Посочва се и построяването на ново трасе на метрополитена в София, отчасти с пари от ЕС.

Това не може да е вярно!
05 Декември 2012 12:16
Казвал съм, го, но да го напомня пак.
Тези критерии за стабилност, с които се хвалим и за които ни хвалят чат-пат са така подбрани, че според тях един от най-добрите управници в историята е Николае Чаушеску.
Последният обаче завърши доста печално живота си.
05 Декември 2012 12:24
Платените драскачи пак чакат в нисък старт да оцапат форума.
05 Декември 2012 12:24
В страната не е имало масови улични демонстрации срещу строгите бюджетни икономии, макар и да са се организирали отделни протести по конкретни проблеми.

Че кога въобще е имало, та и сега да се случи? А и едва ли е нужно да си припомняме обобщението на швейцарското радио ДРС от
15 Октомври 2012
А пък за Маастрихтските критерии какво да говорим, това е най-голямата гордост на Полицейския началник!
WesternTwilight
05 Декември 2012 12:25
В страната не е имало масови улични демонстрации срещу строгите бюджетни икономии, макар и да са се организирали отделни протести по конкретни проблеми. Подкрепата за правителството на премиера Бойко Борисов е спаднала от идването му на власт през 2009 г. с предизборна програма за борба с корупцията. Допитванията обаче сочат, че на парламентарните избори, които ще се произведат през юни или юли догодина, това може да се окаже първото правителство в посткомунистическата история на България, което да е преизбрано за втори мандат, пише Нийл Бъкли.

Всъщност това е поантата на автора на статията. Считат ни за относително стабилни, защото народът ни е прост и търпелив. Щото не само търпи, готов е на Мутрата втори мандат да подари ! Ми много ясно, че сме стабилни, но в мизерията. Дори с всеки изминал ден все по-стабилни ставаме. А Тиквата спокойно може да я бетонираме на поста Министър-Председател.
05 Декември 2012 12:25
малка грешка
05 Декември 2012 12:27
Pavlik Morozov & popangelov
две тела, една кръвоносна система
или както казваше един велик актъор (перефразирано): Pavlik Morozov & popangelov, popangelov & Pavlik Morozov, това е "win-win situation"!
05 Декември 2012 12:28
Чекаме FT-Bulgaria
05 Декември 2012 12:40
Имало било предложение за Коледни бонуси на пенсионерите!!! С колко мислите? 5 лв. за най-малките пенсии и 70лв. за големите!!! Жива подигравка – най-малките пенсии са 145лв.+5, а големите – 700лв.+70 !!! Тия хора нормални ли са? Подиграват ли се? Как може такава гавра с възрастните хора??? "Не сме народ, а мърша..."!!!
05 Декември 2012 12:42
Pavlik Morozov & popangelov
две тела, една кръвоносна система


Трябва да се заработва надница......
05 Декември 2012 12:42
Имало било предложение за Коледни бонуси на пенсионерите!!! С колко мислите? 5 лв. за най-малките пенсии и 70лв. за големите!!! Жива подигравка – най-малките пенсии са 145лв. 5, а големите – 700лв. 70 !!! Тия хора нормални ли са? Подиграват ли се? Как може такава гавра с възрастните хора??? "Не сме народ, а мърша..."!!!

Верно ли бе ? Баси садизма, да дадеш на едни 5, а на други 70 лв. При положение, че 4 години нищо не си дал на тези хорица. Само заради тази наглост народът вече трябваше да е въстанал ! какво чакаме още, бе хора ??!!
05 Декември 2012 12:44
Гореща новина:

10:18 Българите са сред най-големите песимисти в ЕС за финансовото си състояние

-------------------------------------------------
Е ако сме и оптимисти при тези доходи, думата е друга – мазохисти ще сме! Но почвам да си мисля, че наистина сме, след като продължаваме да търпиме!!!
05 Декември 2012 12:44
Стайнбек, това май не се отнася за коледните. Прочетох, че става въпрос за "повишаване" на пенсиите от април догодина - с 5 лв. най-ниските, със 70 най-високите. Помислих си, че е грешка, защото е толкова безумно, че не може да е истина. Минималните пенсии все пак трябва да достигнат екзистенц минимума
05 Декември 2012 12:47
Да, Жана, май си права, май беше "повишаване", а за бонусите казаха, че още не се знае дали ще има!
05 Декември 2012 12:49
"Файненшъл таймс" са направили цял подлистник за България (може да го видите тук на pdf), в който има статии както за политика, така и за енергийните проекти, за автомобилостроенето, за винарството и инфраструктурата.

Като цяло тона на статиите е оптимистичен и положителен, и наблляга на думите на представители на властта, но са отразени и скептичните и критични гласове.
05 Декември 2012 12:51
Файненшъл таймс" са направили цял подлистник за България (може да го видите тук на pdf), в който има статии както за политика, така и за енергийните проекти, за автомобилостроенето, за винарството и инфраструктурата.

Да ти кажа, и без да чета "Файнейншъл таймс", знам какво ни е дереджето. Дори по-добре знам от "Файнейншъл".
05 Декември 2012 12:52
Аз не съм комунист и никога няма да бъда.
Аз не съм нихилист и никога няма да бъда.
Аз не съм антихрист и никога няма да бъда.
Аз съм просто човек.
Аз съм просто човек!

Аз не съм екстремист и никога няма да бъда.
Аз не съм шовинист и никога няма да бъда.
Аз не съм терорист и никога няма да бъда.
Аз съм просто човек.
Аз съм просто човек!

Рефрен:
Обичам синьото небе, обичам земята.
Обичам твоето лице, обичам светлината.
Обичам вашите ръце-зовящи свободата!
И мразя всеки, който ми пречи да бъда Човек!

Аз не съм бюрократ и никога няма да бъда.
Аз не съм технократ и никога няма да бъда.
Аз не съм тарикат и никога няма да бъда.
Аз съм просто човек.
Аз съм просто човек!

Рефрен:
Обичам синьото небе, обичам земята.
Обичам твоето лице, обичам светлината.
Обичам вашите ръце-зовящи свободата!
И мразя всеки, който ми пречи да бъда Човек!

Аз не съм комунист, аз не съм нихилис,
аз не съм шовинист, аз не съм терорист,
аз не съм антихрист, аз не съм екстремист.
Аз съм просто човек!

Аз не съм бюрократ, аз не съм технократ,
аз не съм тарикат, аз не съм плутократ,
аз не съм психопат, аз не съм общопризнат.
Аз съм просто човек!

Аз не съм милитарист, аз не съм маоист,
аз не съм ционист, аз не съм каратист,
аз не съм ленинист, аз не съм утопист.
Аз съм просто човек!

Аз не съм сталинист, аэ не съм рецидивист,
аз не съм националист, аз не съм колективист,
аз не съм товаист, аз не съм оноваист.
Аз съм просто човек!

Интересно колко от списващите тук се биха разпознали в тази великолепна песен на Киро Щурецо?
05 Декември 2012 12:53

Като цяло тона на статиите е оптимистичен и положителен

Ами да, такъв трябва да е, нали затова бедните старци няма да видят и лев за Коледа, за могат да четат "Файненшъл таймс", за да разберат колко са добре и как се чувстват сигурни и стабилни
05 Декември 2012 12:54
Помислих си, че е грешка, защото е толкова безумно, че не може да е истина.

Не става въпрос за повишаване.Ще премахват тавана от 700 и ще го правят 770.
А за най ниските - май ги дигат с 5 лв., но това е май толкова сигурно, колкото и сократ -май.
05 Декември 2012 12:56
Бедните пенсионери по-бедни, а богатите пенсионери по-богати. Също като при заплатите. Садисти.
05 Декември 2012 12:56
бедните старци няма да видят и лев за Коледа, за могат да четат "Файненшъл таймс"
05 Декември 2012 12:57
"Файнешъл таймс" отбелязва, че понастоящем България много по-добре усвоява еврофонодовете за изграждане на шосейна и ж.п. инфраструктура, отколкото е правила това в миналото.


Явно "усвояването" и изграждането са различни неща, защото ето как се движим в класацията на инфраструктурата, нищо че на Станишев му бяха спрели парите, а на Бойко му ги пуснаха:

Цялостно качество на инфраструктурата (Quality of overall infrastructure)
Класиране през 2008: 109
Класиране през 2012: 115
Брой места надолу в класацията: 6

Качество на пътищата (Quality of roads):
Класиране през 2008: 117
Класиране през 2012: 129
Брой места надолу в класацията: 12

Качество на пристанищната инфраструктура (Quality of port infrastructure):
Класиране през 2008: 79
Класиране през 2012: 100
Брой места надолу в класацията: 21

Качество на железопътната инфраструктура (Quality of railroad infrastructure):
Класиране през 2008: 55
Класиране през 2012: 56
Брой места надолу в класацията: 1
05 Декември 2012 12:58
Доколкото разбирам, нямате какво да възразите срещу илюстративния пример с Николае Чаушеску, та по тази причина бивам обвинен в това, че пиша срещу надница и пр. нещица от редовния репертоар.
Обаче сте пропуснали да споменете коронното си обвинение, касаещо цвета и формата на гащите ми...
05 Декември 2012 12:58
Писах тук преди време, че няма да забравя един старец в София, когото интервюираха след Коледните бонуси на тройната, не помня 20лв. ли бяха, 50 ли бяха, ама човечецът рече че добре му дошли – купил си "обувки и малко бельо" – просто наистина да ревне човек, докараха хората до такова унижение!!!
05 Декември 2012 12:59
Ох, стига с тия класации. На мен не ми трябват доказателства, че сме на дъното във всичко. Разрухата е толкова мащабна и във всички сфери, че и с просто око се вижда.
05 Декември 2012 12:59
Учителката дава на децата за домашно да разкажат за своето семейство и направят заключение , използувайки думата "очевидно".
Снежанка пише: "Баща ми е литературен критик, майка ми - поетеса. Баща ми свири на цигулка, а майка ми на пиано. Аз също вземам уроци по пиано и според учителя ми напредвам с всеки изминат ден. Очевидно ние определено сме едно културно семейство."
Кристиян пише: "Майка ми и баща ми работят в един научен институт. Знаят по няколко чужди езици и често ги канят на симпозиуми и конференции в чужбина. Аз също вече съм усвоил говоримо и писмено сравнително добре два чужди езика. Спортувам активно. Очевидно ние сме едно интелигентно съвременно семейство."
Илианка...
Кремена...
Иванчо пише:" Тази сутрин като станах заварих баща си на масата в хола да люпи семки. Майка ми миеше чинии. Когато почна да реже салама за закуска, котката скочи на масата и се опита да грабне едно парче. Баща ми рипна и с един шут я изхвърли през вратата. Баба ми през това време се моташе из двора с "Файненшъл таймс" под мишница. Очевидно отиваше да с*ре."
05 Декември 2012 12:59
Бедните пенсионери по-бедни, а богатите пенсионери по-богати.

Това е от как свят светува. Експерименти тип Робин Худ и куманизма потвърждават очевидното.
05 Декември 2012 12:59
А Тиквата спокойно може да я бетонираме на поста Министър-Председател.


Уважаеми колега, явно и Вашата жестокост се сломи! Най-малко от Вас очаквах да се отчаете.
05 Декември 2012 12:59
Стайнбек -
Писах тук преди време, че няма да забравя един старец в София, когото интервюираха след Коледните бонуси на тройната, не помня 20лв. ли бяха, 50 ли бяха, ама човечецът рече че добре му дошли – купил си "обувки и малко бельо" – просто наистина да ревне човек, докараха хората до такова унижение!!!
Честно казано, на мен ми се къса сърцето като гледам какво пазарува бедния народец.
05 Декември 2012 13:00
Zmeja
05 Дек 2012 12:59
05 Декември 2012 13:01
А има и в статията нещо, което съвсем няма да се хареса на Тиквата - вместо на всяко изречение да повтарят как Костов развалил всичко, Царя не направил нищо, а Станишев всичко окрал, ето какво пишат за развитието на страната след въвеждането на валутния борд през 1997:

"After a period of more effective reforms and privatisations, Bulgaria joined Nato in 2004 and the EU in 2007 and began to transform its business environment."

Т.е. тия наглеци твърдят, че България бележи напредък вече 15 години, а не от 3, както обича да подчертава Тиквата, до степен че някой може да остане с впечатление, че е заварил ипотекирана голя поляна като е дошъл на власт.
05 Декември 2012 13:02
е Николае Чаушеску.
Последният обаче завърши доста печално живота си.

Колега, отдавна е доказано,че въпросният не е убит при псевдо революцията /т.н TV революция/
въпросния се спомина в Браила през 2000 г жена му по късно заживя във Франция..
Румъния е в пъти по напред от българия..
05 Декември 2012 13:02
Хората буквално гладуват бе !!! Хората масово си купуват дрехи, обувки и ботуши втора употреба !!!
05 Декември 2012 13:03
един старец в София, когото интервюираха след Коледните бонуси на тройната, не помня 20лв. ли бяха, 50 ли бяха, ама човечецът рече че добре му дошли – купил си "обувки и малко бельо"

Това е нищо, още по времето на проф. Поповски в Пловдив бяга започнали да продават обувки "петър ченгелов" на изплащане
05 Декември 2012 13:04
Да ти кажа, и без да чета "Файнейншъл таймс", знам какво ни е дереджето. Дори по-добре знам от "Файнейншъл".


Centur, все пак е добре да знаем какво се пише за нас в един от най-влиятелните вестници на една от най-влиятелните страни не само в Европа, а и в света, нали?
05 Декември 2012 13:05
НАРОДЕ, защо се примиряваш да гладуваш заради една МУТРА ??? Струва ли си саможертвата ???
05 Декември 2012 13:06
Хората буквално гладуват бе !!!
Това не е важно, щом им стигат парите за цигари (първата необходимост), всичко е наред. А като им разрешат и да пушат пак където им скимне, товава нищо няма да ги разделя от пълното щастие. И одма се връщаме на 27-мо место в света.
05 Декември 2012 13:07
Змей !
Кавъра беше сполучлив.
Иначе аз уважавам "Файненшъл таймс".
Но пък- никой не е застрахован срещу пръдня в автобуса.
05 Декември 2012 13:07
Имаше някаква статистика, че 1/3 от българските деца не си дояждат!!! Старците също!!! Бездомни, безработни и тези малки заплати също се лишават от храна, да не говорим за друго. Има старци, които живеят без ток – не могат да го плащат!!! 21 век ли сме???
05 Декември 2012 13:08
Centur, все пак е добре да знаем какво се пише за нас в един от най-влиятелните вестници на една от най-влиятелните страни не само в Европа, а и в света, нали?
Ах недей, какво мило и любезно постче, само му липсва
05 Декември 2012 13:11
Centur, за изборите ние нищо не можем да направим! но поне можем да се съберем пред Народното събрание! А иначе изборите не ги решаваме ние, помня, че Св. София беше писала: ако ние решавахме изборите, щяха да ги забранят!
05 Декември 2012 13:15
но поне можем да се съберем пред Народното събрание

Ама този път не с домати, а с колчетата на доматите
05 Декември 2012 13:16
Впрочем на трета страница на подлистника лъсва един дребен конфликт на интереси, който може би обяснява цялостния приповдигнат тон на материалите - 1/3 от страницата е заета от реклама на Българската агенция за инвестиции, което хем е по темата за България, хем обаче не може да се смята за безпристрастна към темата страна.

Пак там има и реклама във връзка с Дунав мост-2 на инвестиционната фирма на Richard Roe - един от хората, които говорят ентусиазирано точно по темата за инфраструктурните строежи. Не казвам, че човека нещо е излъгал - дори напротив - но предвид сериозното количество земя около Видин, което признава, че контролира фонда му, не може да се каже, че е безпристрастен.

На 1-ва и 4-та страница пак има големи реклами насочени към инвеститорите, което е съвсем нормално за вестник с "Финансов" в името си, но и които донякъде оправдават оптимистичния тон, защото какъв смисъл има за една бизнес-ориентирана притурка да пишеш за това колко е зле и безнадеждна една малка държава? Какъв ефект ще поризведе това на фона на рекламите за инвестиции в развиващи се страни?
05 Декември 2012 13:18
Ама този път не с домати, а с колчетата на доматите
По-важно е не с какво, а колко ще се съберете. Ако пак сте под 50 както в случая с доматите не ми гавари
05 Декември 2012 13:18
Това не е важно, щом им стигат парите за цигари (първата необходимост), всичко е наред. А като им разрешат и да пушат пак където им скимне, товава нищо няма да ги разделя от пълното щастие. И одма се връщаме на 27-мо место в света.

До къде я докарахме .... а ??
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД