:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Спецслужбите скочиха срещу промени в Закона за досиетата

"Синята коалиция" предлага и действащи агенти в разузнаването да се проверяват за принадлежност към бившата ДС
Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Иван Костов и Йордан Бакалов от ДСБ са вносители на предложението, прието на второ четене от вътрешната комисия.
Спецслужбите настръхнаха срещу поправка в Закона за досиетата, която заплашва да извади на бял свят имената на действащи разузнавачи. Промяната е била предложена от депутати от "Синята коалиция" и приета на второ четене миналата сряда от вътрешната комисия. Новите текстове са минали с подкрепата на депутатите от ГЕРБ, които също внесоха изменения в закона.

Става въпрос за отмяна на забраната да се проверяват за принадлежност към бившите тайни служби на лица, които са били началници на отдел или на сектор във военното разузнаване и Националната разузнавателна служба след 16 юли 1991 г. Текстът беше записан в преходните и заключителни разпоредби на закона през 2006 г. по настояване на БСП, за да се запазят действащи разведки. През 2010 г. Иван Костов и Йордан Бакалов предложиха текстът да бъде отменен, но до миналата седмица законопроектът им не се приемаше.

"Така са скрити хората, които са събирали и управлявали мрежите от доносници на комунистическите тайни служби", мотивира промяната лидерът на ДСБ. Обществена тайна е, че за да запазят част от бившите агенти на ДС, спецслужбите ги активираха отново и така ги предпазиха от проверка. С отмяната на текста обаче има опасност да се извадят на светло десетки действащи агенти.

Между 20 и 30 служители на военното разузнаване зад граница ще бъдат разкрити, ако бъде гласувана новата поправка според неофициална информация от спецслужбите. При обявяването им от Комисията по досиетата за служители на бившата Държавна сигурност ще бъде посочено и къде са командировани в момента.

"Много неприятно. Ще потърсим среща с министъра на отбраната. Категорично сме против. Не знам идеята и целта на промяната", коментира пред "Сега" директорът на служба "Военна информация" Веселин Иванов. Той посочи, че така ще бъде застрашен животът на агентите, особено на командированите в Близкия изток. В края на юли министърът на отбраната Аню Ангелов призна пред парламента, че 45% от ръководството на военното разузнаване са били офицери или сътрудници на Държавна сигурност.



ВЕТО

Засега от Националната разузнавателна служба мълчат за промените, но се очаква те да засегнат много повече техни служители. Вече са започнали разговори с представители на президентската администрация за евентуално налагане на вето. Депутати от ГЕРБ отказаха да коментират предложението на "Синята коалиция", въпреки че са го подкрепили на комисия.
68
4623
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
68
 Видими 
03 Декември 2012 21:00

У, ченгета. Няма прошка за вас. Всички на пангара.
Лустрация, вашта сметка.
03 Декември 2012 21:08
Всички български шпиони да бъдат огласени в Интернет! Шпионин, пък да се крие! На пангара!
03 Декември 2012 21:26



Всички български шпиони да бъдат огласени! Чуждите -бетонирани в МС и парламента.Щото до тез 40-50 души опряхме и сега Б/я ще цъфне и върже като ги разобличим .До тях опряхме ,ВМ!
03 Декември 2012 21:32
Съображението на БСП пада в очевадна давност . Става дума за Двадесет и две години , драги Моисеевци ...
03 Декември 2012 21:37
А сметките на откраднатите пари и техните титуляри кога ще открият? Кога ще осъдят и вкарат в затвора всички началници, харизвали през последните двадесетина години за жълти стотинки национално богатство на свои и чужди разбойници? Кога ще осъдят и тикнат в затвора министри, злоупотребили със служебна информация и облагодетелствали "царски" фамилии и техни приближени? Кога ще осъдят престъпниците, подарили десетки и стотици милиони на чужди компании по измислени "задачи" и "консултации"? Кога? Докато дъвчем просто ей така "ченгетаТА , ВСИЧКИТЕ" и "сътруднициТЕ и служителиТЕ на ДС" ще стане ли? А съвременните агенти на чужди служби кога ще разкрием? Някои знаем, те даже не се и крият като работят в интерес на работодателите си ( за които криза няма... плащат... ), но другите? Кога?
03 Декември 2012 22:02
АВАКУМ
03 Декември 2012 21:26

letec55
03 Декември 2012 21:37

А Иван Костофф , кога ще отговаря за престъпната ПРИВАТИЗАЦИЯ и, че продаде България за жълти стотинки.
03 Декември 2012 22:08
В края на юли министърът на отбраната Аню Ангелов призна пред парламента, че 45% от ръководството на военното разузнаване са били офицери или сътрудници на Държавна сигурност.

За 23 години България не можа да подмени разузнавачите си. Това е показателно и означава само едно - че старата ДС са държава в държавата, която просто не е допуснала да бъде заменена от ключови до страната позиции, като разузнаването, както беше дипломацията, както бяха външнотърговките дружества, както е икономиката. За какво говорим.
Апропо, предполагам се досещатате, че една огромна част от тези ДС разузнавачи са известни на руските служби.
03 Декември 2012 22:22
Закъсняло усилие да се затвори пробива "Жорж Ганчев". Той май беше първия, дето се възползва и се уреди по тази "пързалка".
03 Декември 2012 22:35
А бе Бонго, как така да не е успяла... Още Луканов и Семерджиев ги изпраскаха... НТР-а го закриха и изпоуволниха през 1990 год... Всичко, що работеше срещу САЩ, НАТО и другите вражески тогава страни, отдавна е изпоуволнено... Останали са по направления, които не са идеологизирани и няма промяна в интересите във външнополитически аспект - Арабските страни, контратероризма ( в чужбина работят разузнавачите ), трафика на оръжие. Тия, дето намазваха преди, отдавна ги няма, избягаха... Останаха тия, дето си работят... Как така ще ги разкриваш? Та нали всеки един от тях е поддържал контакти, правил е вербовки... Сега какво? И хората, които са се срещали и говорили с нашите, какво ще правят? Ще треперят и те? Защото са говорили с дипломати, например, а се оказват разузнавачи? Говорим за времето след 1990-та... А бе няма ли край тази тъпотия? Как ще работят нашите? Тия, които остават... Даже и да не са били в ДС? Баси и отношението... И вижте кой е против? Сегашният началник... Новият... От когото се иска работа... Нищо ли не ви говори това?
03 Декември 2012 22:59





"За 23 години България не можа да подмени разузнавачите си. Това е показателно и означава само едно - че старата ДС са държава в държавата,"


Бонго,да си смениш разузнавачите не е като да си смениш гащите.

1.Не забравяй, че тези хора бяха подготвени да работят на друго направление.
2. Въпреки ,че те са били изпратени там от нашата държава тя в един момент им свали гащите. Що не ти е мъчно, поставени в такива условия, колко от тях бяха превербувани от бившите им противници?
3.Замислял ли си се за душевното равновесие и съдбата на тези хора?
4.Защо Ривеш ,че били известни на русите ,а за другите мълчиш като....
5.Известно ли ти е ,че бивши разузнавачи няма, а също и вечни ПРИЯТЕЛИ?
Няма да те питам до кога ще слугуваш на примитивната си русофобия.

03 Декември 2012 23:02
letec 55, едно мнение от друг форум:
#2 Пуснато от Иван Миланов(нерегистриран) на 11 мар 2012, 10:23

Погледнах в сайта на военното разузнаване. Как ще обясни любезният "нов" началник премълчаването на службата си в бившето РУ-ГЩ преди 1991 г. и защо крие първия си мандат в Гърция като капитан в периода 1988-1990г. т.е.преди промените? Да не излезе и той агент на ДС? Или се правим на щрауси отново? Знае ли президента кого назначава? Или Аню Ангелов си е сложил една пионка чрез която да разиграва цялата служба военно разузнаване?
03 Декември 2012 23:07
Знае ли президента кого назначава?
Знае. Шеф на кабинета му е бивш началник на отдела в НСС, работил срещу Русия и получавал задачи от стъклените орли... И после станал шеф на ДАНС...
03 Декември 2012 23:30
4.Защо Ривеш ,че били известни на русите ,а за другите мълчиш като....
5.Известно ли ти е ,че бивши разузнавачи няма, а също и вечни ПРИЯТЕЛИ?
Няма да те питам до кога ще слугуваш на примитивната си русофобия.


Русофобията няма нищо общо, ама абсолютно нищо общо.
Я ми обясни в момента - не за минало, не за бъдеще - примерно какво се очаква от български разузнавач в Сирия, който е известен на руските служби.
Първото, което аз бих предложил е "двоен агент". А ти?
Две десетилетия бяха предостатъчно за подмяна на агентурната мрежа, ако имаше последователност и отговорност в държавата и ако старата Държавна сигурност беше действително "държавна" преди всичко останало.
03 Декември 2012 23:32
Всички ченгета служили на червената фашистка власт на БКП от 1944 до 1989 година да се уволнят и вкарат в затвора за престъпление към народа. Така както служителите на ГЕСТАПО бяха осъдени така и служителите на ДС трябва да понесат същата присъда. Смърт на червения фашизъм, свобода за народа! Това е!
03 Декември 2012 23:34
Безмозъчни талибани! Що не вземе някой да обясни най-просто, че има разлика между щатен офицер от видовете служби за сигурност /преди и след 1989г./ и всичката останала пасмина?
03 Декември 2012 23:50




Теб Бонго, не те интересува до кого ще стигне информацията която той снася. А това е важното. И ако тя е достатъчно засекретена и точна, какво значение има дали нашият човек е бил в един момент в структурите на ДС? Ама ти не си задаваш въпроса ,като го разконспирираме тоз човек,какво ще се промени в Б/я. Сигурно заплати и пенсии ще тръгнат нагоре,или арабите отказвайки се от свинското в наша полза ще му смъкнат цената? Тез ли 40-50 души ни правят най бедната и мизерна страна в Европа? Те това ми кажи. Другото е от лукавия.
03 Декември 2012 23:52




А, Бонго цункайте се с АЛАБАЛОВ!
04 Декември 2012 00:33
На нас вицепремиера ни май май работи за чужбинско, вие разузнавачите ще пазите - за кого да разузнават като вече сме превзети? По-добре на светло пък ще видим.
04 Декември 2012 02:24
А, Бонго цункайте се с АЛАБАЛОВ!


Докато ме караше да се целувам с мъже, аз гледах "Скат", някакво повторение на някаква говорилня, където С. Солаков четеше някакви сводки за действащи български разузнавачи, които били действали съвместно с турски служби в Сирия.
Та така, Авакуме - кой разбрал разбрал.

===
Що не вземе някой да обясни най-просто, че има разлика между щатен офицер от видовете служби за сигурност /преди и след 1989г./ и всичката останала пасмина?

Разликата е дали ще открадне ръкопис и ще злепостави българската държава или не.
04 Декември 2012 09:17
Когато имаше Държавна сигурност - имаше и държавна и лична сигурност. Е сега е друго - демократични "ценности", но да избягвате да се прибирате по мръкнало.
04 Декември 2012 09:22
Нямало ДС, а? Бившите служби дават сетен отпор на държавата и обществото, преди повечето й представители да отидат в отвъдното, да се пенсионират или да изпаднат в старческа деменция. Процесът вероятно ще продължи още 5-10 години.
Всъщност, въпросните служители не трябваше ли вече да са пенсионирани, ако по онова време са били на началнически позиции, т.е. поне 30-годишни?
Що не вземе някой да обясни най-просто, че има разлика между щатен офицер от видовете служби за сигурност /преди и след 1989г./ и всичката останала пасмина?
Тови иди го разправяй на Митьо Гестапото.
04 Декември 2012 09:29
Разликата е дали ще открадне ръкопис и ще злепостави българската държава или не.
ОК. Като има разлика, тогава дай да и действаме спрямо тях различно. Дай да намерим начин да разобличим и да заклеймим мерзавците без да засягаме нормалните и почтените професионалисти, независимо кога са почнали работа в службите.
А смяната на агентурния апарат не е като да си купиш нова пераллня. Някои работят само с хората, на които са се доверили. ДОВЕРИЕ. Това е ключовата дума. Когато един потенциален сътрудник НЯМА доверие на системата - край. Колкото и добър да е разузнавача, при това продължаващо да безкрая отношение към принципите на работата, няма вербовка, няма даже и обикновен разговор... Няма вербовка, няма информация. Предизвикателствата пред разузнаването са сериозни и не става само с техника. Важните неща се замислят, обсъждат, решават и изпълняват без телефони и компютри... Ако нямаш хора...
04 Декември 2012 09:41
Ама вие чак сега ли се сетихте, че настоящите агенти на службите не се разкриват по лустрациония закон за бившото ДС? Ами как мислите дядо Максим се оказа, че не е бил агент на ДС. Не е бил, а все още е, когато излязоха онези имена на висшия клир. Същото е и за Доганя, Лютвито и останалите мизерници, които ги виждаме всеки ден в "обществения" живот в Бълхария. Ако наистина си мислите, че има място където ДС не управлява, то май сте много наивни.
04 Декември 2012 09:49
Ако наистина си мислите, че има място където ДС не управлява, то май сте много наивни.
И аз това казвам, че управляват почти навсякъде, но взеха да поодъртяват вече и да се изпускат, а не се види достойна смяна на пъкленото им дело, та все още дават отпор на нормалните обществени процеси.
04 Декември 2012 09:51
Чул съм, че най-ценните агенти изобщо не се регистрират никъде.
Когато Гешев става нещо неудобен на Борис ІІІ и решават да го сменят, Гешев предава инвентара в кабинета си на приемника и млъква.
"А агентурата?" - пита новият.
"А-а-а агентурата си е лична." - отговаря Гешев.
След две седмици връщат Гешев на старото му място.
----------------------
Без агентура и 100 000 полицаи да назначат в МВР и още 100 000 000 лв. да отделят от бюджета за СРС - се тая.
А в близките 50 години никой няма да се върже да става "доносник", та след като го обявят някой следващи "още по-демократи" официално за такъв, засегнатите мафиоти да му резнат главата.
04 Декември 2012 09:58
Letec55, може и да си прав, но забравяш едно, няма разузнаване без КАУЗА. Само за пари не става. Плащат и едните и другите пък и третите. За какво работят нашите разузнавачи днес? Имаме ли национална кауза за която да работят? Разузнаването основно би трябвало да работи за стратегията, за развитието на страната ни. Да я потвърждава или отрича тази стратегия. Днес на разузнаването му се дават задачи на парче само за да се обосноват определени предварително планирани от някого действия. Тъжно е за тези хора .... а и за такава държава съшо.
04 Декември 2012 10:13
"Синята коалиция" предлага и действащи агенти в разузнаването да се проверяват за принадлежност към бившата ДС.

Умът ми не го побира - една държава да обнародва списъци на свои действащи агенти!
04 Декември 2012 10:14
*"Така са скрити хората, които са събирали и управлявали мрежите от доносници на комунистическите тайни служби", мотивира промяната лидерът на ДСБ.*
Драгалевското цигане е спокойно действащ и сега защото той е от тези с прибраните досиета. Доносниците са най-лесни за превербуване и най-ценните се завеждат по друг ред с унищожаване на предишни следи,както многократно е заявявал и по телевизията Цвятко Цветков. Като се има предвид официално заявеното от Обама близко партньорство с колегата му Путин, може да се предполага някакво разпределение на интересни досиета /оригинали и копия на същите оригинали/по равно.Нали са партньори и действат в комбина.Преди едновременното „избухване” на демокрация, такива досиета за български герои имаше предимно в Москва и още не са върнати,няма и да бъдат върнати.С тях се държат за гушата действащите,като каквито са необходими.Инфилтрирания в българската „демокрация” /в кавички заради него/ циганьор Иван Костов вече сигурно е от тайно наградените за съсипването на идеята на хората чрез ликвидиране на предварително планираното за ликвидиране СДС.Целта е да изгорят ценните за България – и в страната и в чужбина.Един път това вече стана и най-виновното лице го мъчат, като депутат борещ се за права и свободи в българския парламент.Понеже е измъчен,въобще не се явява там.Във филма „Ало,Ало” генералът предлагаше /мисля Рене/ да бъде награден за „колаборация” с орден „Дребен доносник 2-ра степен”.За Иванчо орденът със сигурност ще е с най-високата степен.
За „регистрацията” на „особено ценните” да чуем Цвятко Цветков – Натисни тук
04 Декември 2012 10:22
Имаме ли национална кауза за която да работят?
Нямаме такава, поради което ченгетата вече 20 години бичат предимно на частно, в свой личен и корпоративен интерес. Не че и другаде не е така, но там поне поработват и за държавата си и излизат някакви резултати наяве. У нас - нъцки. Двадесет години.
04 Декември 2012 10:42
Когато имаше Държавна сигурност - имаше и държавна и лична сигурност. Е сега е друго - демократични "ценности", но да избягвате да се прибирате по мръкнало.

През периода 1983-89 любимата на Змея ДС съществуваше за разлика от демократичните ценности, пък държавате беше изправена на ръба на гражданска война и избягвахме да се прибираме по мръкнало, особено в някои региани.
04 Декември 2012 11:00
Когато имаше Държавна сигурност - имаше и държавна и лична сигурност.
Въпросът е, защо ДС не опази онзи строй, в който (уж) й беше толкова хубаво? Или сега май им е още по-хубаво На някои. Пък други тук отстояват сал едната чест на пагона, която им е останала.
04 Декември 2012 11:02
Федя
През периода 1983-89 любимата на Змея ДС съществуваше за разлика от демократичните ценности, пък държавате беше изправена на ръба на гражданска война и избягвахме да се прибираме по мръкнало, особено в някои региани.
Федя, ти да не си живял в някой горски регион, където да те било страх от мечки по мръкнало? А Гражданската война да не си я сънувал га спиш?
04 Декември 2012 11:18
Много интересно се получава: говори се за "ченгета", а напълно се потули темата за партийните скретари. Това е мнооого удобно за някои (известни и неизвестни) хора. БСП също си изми лицето с "ченгетата", че и за тях е удобно да не се говори за партийните кадри (но не есамо БСП, нали?).
04 Декември 2012 11:29
няма разузнаване без КАУЗА. Само за пари не става. Плащат и едните и другите пък и третите. За какво работят нашите разузнавачи днес? Имаме ли национална кауза за която да работят?
Резонни въпроси, Микеле. И не ги забравям. Просто в дискусията не е станало дума досега за тях. Достатъчно време мина след падането на стената и достатъчно събития се случиха и продължават да се случват, за да стане ясно, че световните противоречия не са били и не са на идеологическа основа. А става дума за ИНТЕРЕСИ. Става дума за съперничество между великите, съперничество за ресурси и богатства. За да са богати едните, за да има повече за тях, другите трябва да се задоволяват с по-малко. Ние имаме някакви интереси, написани на хартийка, но никой не се заема насериозно да формулира и да провежда политика, защото тези, които трябва да правят това, политиците във властта, са станали такива само защото са доказали, че поставят чуждите интереси пред националните и работят само за тях. В замяна са получили правото да се облагодетелстват лично... Борбата с корупцията в политиката е бутафорна и е само за медиите, респ. за плебса. И то само толкова, колкото най-умните и най-интелигентните сред плебса наистина да вярват, че се случва нещо реално... Е, и някоя друга калинка отвреме навреме изгори за някой дребна сумичка... ЦЯлата, ама цялата масова медийна среда у нас има за цел да формира именно изкривена представа за това какво и защо се случва. И кой какво прави в действителност. Темата с ДС от 20 и косур год. се експлоатира именно с тази цел - да се окалят ВСИЧКИ, да се приписват някакви свръхестествени възможности, да се вдига пушилка - димна завеса, зад която истинските мерзавци, независимо дали са били в службите или са сътрудничали, окрадоха и продължават да крадат държавата. Кражбата лесно може да се докаже при желание - пари, сметки, титуляри, преводи, договори, сделки... Но някой нещо да е направил? Най-много се вика и крещи ей така, по принцип...
Ние сме малка страна, но и си имаме интереси и не е много сложно да бъдат формулирани. Те са на регионално ниво. Има и опасности, които са ясни. И регионални, и глобални... Тези две неща трябва да са в основата на определяне на задачите на политическото и военното разузнаване. Турция може да ни е съюзник в НАТО, но там има достатъчно сложна палитра от политика, икономика и интереси ( и на национално, и на регионално ниво ), че просто няма как да остане встрани от интересите на разузнаването. Интересно ми е дали им е позволено на нашите сегашни служби да работят по Турция... Македония и Косово са бурета с барут. Отделно Косово е гангрена, заразяваща цяла Европа с престъпност. Те са до нас, съседи са... Трябва ли се работи по тях? Тероризмът отдавна изскочи от кутията на Пандора. Има достатъчно ресурси, които са извън контрол. Ние имаме достатъчно опитни хора именно по направление "арабски страни" и "Терор". Можем да ги използваме в анализа, в планирането, в специализираната подготовка на младите, някои от тях имат и агентура ( която работи САМО С ТЯХ ). "40-50 души нищо не променят реално. Поддържа се "огъня" за миналото и се руши доверието в настоящето... А без доверие...
04 Декември 2012 11:50
И преди 1989 и след това, целите на държавната политика на Р Турция и Р Македония спрямо България са били едни и същи: откъсването на българомохамеданите в Родопите и жителите на Пиринско от българската нация.
04 Декември 2012 11:51
Отделно Косово е гангрена, заразяваща цяла Европа с престъпност. Те са до нас, съседи са... Трябва ли се работи по тях? Тероризмът отдавна изскочи от кутията на Пандора. Има достатъчно ресурси, които са извън контрол. Ние имаме достатъчно опитни хора именно по направление "арабски страни" и "Терор".


Гангрената из Европа я остави на Европейските доктори. Гледай нашата си гангрена - българската организираната престъпност. Тук връзката и с амнистията на П. Младенов и с нашата си ДС сигурност отдавна е доказана.
04 Декември 2012 12:01
Гледай нашата си гангрена - българската организираната престъпност.
Парадоксалното е, че българската мафия, вкл. чрез менторите си от бившите служби, буквално до това лято осигуряваше ... спокойствието на българската държава откъм външен тероризъм. Това е така, защото събития, като това на летище Сарафово, серизно подкопават устоите и спокойствието на самата организирана престъпност, тъй като множество чуждестранни служби започват да се навъртат у нас, поради което родната мафия има интерес да не ги допуска, вкл. чрез взаимодействие и информиране на българските служби. Този случай обаче беше пропуснат, поради което родните служби и мафиоти в момента са повече от изнервени.
04 Декември 2012 12:10
Гангрената из Европа я остави на Европейските доктори.
Тях ги интересува метастазите да не достигат до страните им. Дали ще ходят по другите страни - не ги интересува. Всеки сам трябва да се пази... Но ние не се пазим... Достатъчно... Някои се надяват да се впишат в схемите... И тече пазарлъкът - кой какво и на кого ще спре ( без да го съди - само КАК хванаха контрабандните цигари, а!?! Склададжията ще го отнесе... ), кой какво на кого ще пусне. След като се е вписал...
04 Декември 2012 12:21
"Много интересно се получава: говори се за "ченгета", а напълно се потули темата за партийните скретари. Това е мнооого удобно за някои (известни и неизвестни) хора. БСП също си изми лицето с "ченгетата", че и за тях е удобно да не се говори за партийните кадри (но не есамо БСП, нали?)."

Ето това е същинският въпрос. Защо всички го отбягват/отбягвате мога само да се досещам. Значи бием по изпълнителите, а не закачаме техните началници и вдъхновители.
И ощи нещо. В другите форуми, където пише всеки Том, Дик и Хари / т.е. Сульо и Пульо/ е разбираемо, но хора с претенции за някаква обща култура като пишещите тук е крайно време да разберат, че военното разузнаване няма нищо общо с ДС. И хората в него са били също толкова потърпевши от ДС /ВКР/ колкото и всички останали граждани. Военното разузнаване никога не е имало репресивни функции и винаги е работило само извън страната, а не на нейна територия. Срещу кого е работило зависи от политиците, които са били, са и ще бъдат на власт. То е само инструмент за постигане на националната сигурност. Фактът, че всичко това е известно, логично и разбираемо за всеки средно интелигентен човек и въпреки това тази "грешка" в понятията упорито се повтаря говори, че някому това е изгодно. Кой е този някой не е трудно да се досетим.
04 Декември 2012 13:08
Mrx++04 Декември 2012 11:02

Федя
През периода 1983-89 любимата на Змея ДС съществуваше за разлика от демократичните ценности, пък държавате беше изправена на ръба на гражданска война и избягвахме да се прибираме по мръкнало, особено в някои региани.
Федя, ти да не си живял в някой горски регион, където да те било страх от мечки по мръкнало? А Гражданската война да не си я сънувал га спиш

Не бе. То и по телевизията съобщаваха за некви взривове на некви влакове ли бяха, гари ли, хотели ли.
Пък, иначе в северо-източна България хората гледаха да не замръкват. Ма това у БАН у Софето друго са ви хортували...
04 Декември 2012 13:15
То и по телевизията съобщаваха за некви взривове на некви влакове ли бяха, гари ли, хотели ли.


И по едно чисто съвпадение се оказа, че атентаторите минали школовката на ДС .... Мъкааааааа
04 Декември 2012 13:19
Активните борци на партиите са признателни само на кредитните милионери.Те им изнасяха началния капитал ОТ БНБ.За това Парламента 20 ГОДИНИ ги пази,а жертва нискодоходните професионалисти,запиляни по света.Не от меркантилност, а от животински страх от бъдестето. psИнтересно интервю "Държавна сигурност беше онова грозно чучело, слугата на Българската комунистическа партия, което трябваше да бъде смачкано и унищожено. Същите тези хора забравяха, че до преди две-три години те също бяха членове на тази комунистическа партия." 27 Октомври 2012 12:06 Натисни тук
04 Декември 2012 13:39
Представете си че е 1967 г.
Представете си че спорим дали да огласим имената на щатните сътрудници отпреди девети септември 1944 г.
В крайна сметка служби не се създават за един ден, те са професионалисти, какво ще правим без тях?
04 Декември 2012 13:55
В крайна сметка служби не се създават за един ден, те са професионалисти, какво ще правим без тях?
И преди, и сега в еднаква степен ли? Бах тази универсалност на родните разведки и ченгета - хем громят капитализъма и демокрацията, хем ги градят след това. Е, резултатите са налице.
04 Декември 2012 13:57
Бонгото в цялата си глупотевина по темата спецслужби га че говори пред квартален реститутски клуб..... Имаш ли яснота въобще, бе айвол, относно терора срещу България по онова време - кои служби са ги обучавали , на чия резидентура са изпълнявали указанията ? Имаш ли хабер колко безсънни нощи и далече от семействата си е струвало тогава на онези мръсници от ДС да разкрият още 7- атентата и предотвратят отвличания на хора , които можеха да разтърсят страната , а защо не по случайност и някой от твоите близки да е имал лошия шанс да стане жертва ? Да не говорим за организираното чупене на инвентар, съсипване на реколта .
Разкривайте каквото можете,увеличете концесиите за злато , вода , енерго,продължете договорите на Мариците, закрийте ядрената енергетика , надупчете земята за шистов газ,продайте и последния самолет и танк, надупвайте се още по-здраво , докато окончателно превърнете татковината в Територия.
Ама, после не пищете ,че имало народен съд. Защото винаги има после, палачинката винаги се обръща.
Тези пластелинени мозъци толкова ли не могат да отсеят, че с тези поправки ще лъсне агентура водена в момента , че заради такива безгръбначни политици днес спецслжубите се чудят доколко и как да опишат срещите си в оперативните справки , контактите си , защото никой не им гарантира , че утре , заради някой кирякстефчов, оперативните им връзки ще гният в затвора , а някои / в арабския свят / направо ги разстрелват.
Оставиха НРС със смешния бюджет на футболен клуб , свиха им поради нихилизъм и мизерия бройките в резидентурите, има недосегаеми за разработка - нищо , че пряко касаят интересите на БГ. Ми, закрийте разузнаването, дайте на Екатерина Бончева, Татянко1, мистър Клийн, Шадраванов и сините талибани да се занимават с националната сигурносъ и сигурно всичко ще бъде наред ?
04 Декември 2012 14:02
Ама, после не пищете ,че имало народен съд. Защото винаги има после, палачинката винаги се обръща.
Упс, то останаха ли дееспособни, истински и неопетнени комунисти по света и у нас, дето да направят нов 9-ти септември?
Ми, закрийте разузнаването, дайте на Екатерина Бончева, Татянко1, мистър Клийн, Шадраванов и сините талибани да се занимават с националната сигурносъ и сигурно всичко ще бъде наред ?
Суперякото ни разузнаване къде се беше скатало на 10.11.1989 г., та допусна под носа му да се организира държавен преврат, инспириран отвън?
04 Декември 2012 14:08
Ми, универсални са я . Ей ги в Германия - днес са в борда на Южен поток , консултанти на най-големите химически заводи, търсят газ и нефт в Чукотка, в Русия - карат влака и никога повече няма да слугуват на лаици- политици , които съсипват труда им , в Румъния - и премиер си имаха , имат си и президент днес и т.н . Примери - бол. Разузнаването е изкуство - или чуваш петела или си държавен служител и нищо повече. В БГ по-младите си джиткат бизнеса и си подават топката чрез различни НПО-та или съсловни организации. Много лош пример дадоха на всички руските чекисти .
04 Декември 2012 14:13
Суперякото ни разунаване си е било на мястото и в час през 1989 г. Не са се занимавали с политика , изпълнявали са указанията на политиците - такива , каквито са били по нова време и са нямали претенции към политическата власт. На това се вика професионализъм. Едва след като видяха какви охлюви - демократи и "предприемчиви" изпълзяха, за което беше нужно време да натрупат горчив опит, решиха , че имат своя игра и я играят по техните правила .
04 Декември 2012 14:14
и никога повече няма да слугуват на лаици- политици , които съсипват труда им
Аха, ясно, значи ги е стягал чепика и им е било тясно полето на професията преди 10-ти ноември, та сега блеснаха с целия си блясък в частното предприемачество. А къде отиде професионализма и патриотизма на тези хора? Май не трябва да се учудвам, че (уж) са проспали преврата през 1989 г.
и са нямали претенции към политическата власт.
Определено. Само към икономическата власт са имали претенции, както стана ясно по-късно и за което и ти загатваш. Аз все пак попитах, къде бяха и защо проспаха преврата?
04 Декември 2012 14:22
Професионализма и патриотизма на тези хора отиде тогава в това , което днешните "предприемчиви" продължават да крадат и не могат да докрадат вече 23 години , а днес - в създаването на работни места в БГ , пробиви на чужди пазари и предприемачество на тези пазари и по стар навик дават по едно рамо на днешните служби по теми от интерес за БГ. Така и трябва. Докато случайно попаднали в политиката или зависими от чужди разузнавании слагат прът в колелета на БГ, заради едното "Yes", което им гарантира светло бъдеще след манадата им.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД