:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Турският премиер обяви Израел за терористична държава

"Израел е терористична държава. Това, което той прави в Газа, е тероризъм", заяви премиерът на Турция Реджеп Ердоган на среща с религиозни деятели и богослови от Европа и Азия в Истанбул. Той призова международните организации да "заемат позиция във връзка с несправедливостта в Газа". "Лидерите, с които разговаряме, заявяват, че Израел използва своето право на отбрана. Той и напада, и използва правото си на отбрана. Що за справедливост е това?", попита Ердоган. Турският премиер обвини ООН в бездействие и обяви, че няма никакво доверие на тази организация. И подчерта, че сред постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН няма нито една мюсюлманска държава.
"Израел до този момент не е изпълнил около 100 резолюции за него. Бяха ли въведени санкции срещу него? Не. Къде тогава е справедливостта?", завърши Ердоган.

65
3720
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
65
 Видими 
19 Ноември 2012 16:07
Турският премиер обяви Ердоган за терористична държава

Какво е това заглавие?????????????
19 Ноември 2012 16:09
Какво е това заглавие?????????????


... по ... Фройд, мила, по Фройд
19 Ноември 2012 16:10
хърбел на щърбел
19 Ноември 2012 16:12
... става феерично (~ЗИП), а?
19 Ноември 2012 16:12
Поправиха се хората.
Не четете ли бре?
Човешко е да се греши.
Дори Женевската конвенция го признава.
19 Ноември 2012 16:16
Тея удрят по самара да се сещаме ние-близките авери на Израел.Нас ще подпукат...
19 Ноември 2012 16:18
Да се успокоят кюрдите! Да знаят, че могат да изстрелват ракети по турските региони, Турция няма да ги закача!
19 Ноември 2012 16:20
"Израел до този момент не е изпълнил около 100 резолюции за него. Бяха ли въведени санкции срещу него? Не. Къде тогава е справедливостта?", завърши Ердоган."
***
При циливилизованите дръжави е така ...те ни ибават ризолюции.
А за нас е крайно време във външнополитически аспект да теглим разделителната черта между цивилизацията и чаршафите.
Кой не верва ...да пита бонгу джери.
19 Ноември 2012 16:21
И подчерта, че сред постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН няма нито една мюсюлманска държава


Не сте дорасли за там. Не може държави, които в 21 век крият и изолират жените си и убиват за изневяра и богохулство, да имат право да решават важни световни въпроси. След някой и друг век, като се цивилизовате малко, може и да се помисли по въпроса.
19 Ноември 2012 16:21
Май скоро на Турция ще започнат да й се случват интересни неща.
19 Ноември 2012 16:22
Прав е - Израел е терористична държава. Само дето и Турция е крайно съмнителна в това отношение било то заради Кюрдистан, Кипър или пък странните им действия спрямо Сирия
19 Ноември 2012 16:25

Тия явно са се отказали от Европейско членство.
19 Ноември 2012 16:25
Конфронтация на Турция с Израел?

Докъде ли ще доведе това?..
19 Ноември 2012 16:29
Имам едно ефирно усещане, че доскорощния батко САЩ ще прояви силен интерес към кюрдите и евентуалното създаване на тяхна държава.
19 Ноември 2012 16:37
Туй убаво. Така е. Ма баш туркей да си отваря устата. На нейно място Израел щеше просто да избута палестинците в морето (ньл така бай Асане) и проблема щеше да бьде решен.
19 Ноември 2012 16:37

Я, свинско неядящите пак се скараха!
Ловкия, внисай БАХУРА! И джумерки може даже.

19 Ноември 2012 16:37
Ердо от ден на ден все по-неадекватен става. Едва ли не излиза, че Израел няма право да се защити, когато по него се изстрелват ракети от съседна държава.
Освен неадекватен, Ердоган е и късопаметен, всички помним колко пъти турската армия е обстрелвала чужда държава (Ирак) и колко пъти е навлизала в територията и да гони кюрдските бунтовници. Не си спомням тогава Израел да е ревал за правата на кюрдите и да е обвинявал турците в тероризъм.
19 Ноември 2012 16:42
Ердо трябва да е благодарен на Израел, че изкара танковете на Голанските възвишения и подпука палестинците, с което отне в значителна част напрежението от южната турска граница.
19 Ноември 2012 16:43
!@#$
Прав си. В контекста на плана на САЩ за прекрояване на близкия изток си напълно прав.
19 Ноември 2012 16:47
Ммммм замериса на прегоряла баклава.
19 Ноември 2012 16:47
Най- добрата защита е нападението. Вековна мъдрост.
19 Ноември 2012 16:47
Мда-а-а, ЗИП-я ви казваше ,че ще стане феерично - вий: Йок.
Сегичка с кого ще бъдем ? Чия страна ще вземе Бойко ?
Побеснял е Ердоган от дадената му от МИТ инфо, че подполковника на срещата с него ще обяви за създаването на независима държава Кюрдистан и това е цената , която Турция ще плати за подкрепата на башибозука в Сирия.
Да припомним , че преди 4-5 дена подполковника говори с Нетаняху.
Сега , за БГ, приземяване , приземяване му е майката / Тато/ .
19 Ноември 2012 16:54
За едни тероризъм, за други борба за национална кауза!
WesternTwilight
19 Ноември 2012 17:00
Колегите са казали, но наистина, каква е разликата между палестинци и кюрди? И едните се борят за територия и за самостоятелна държава, и другите. Турция е в същото положение като Израел. Ердоган този път е преиграл.
19 Ноември 2012 17:01
юноша_бледен 19 Ноември 2012 16:21
Не може държави, които в 21 век крият и изолират жените си и убиват за изневяра и богохулство, да имат право да решават важни световни въпроси. След някой и друг век, като се цивилизовате малко, може и да се помисли по въпроса.
A държави които хвърлят атомни бомби и изпариха 2 стохилядни града с деца, жени и старци, които постоянно воюват и бомбардират други държави и ги ограбват -- такива да решават важни световни проблеми може, нали момко? За западните държави дето колонизираха и окрадоха десетки страни по света и водиха войни в защита на опиума -- да решават важни световни проблеми може, нали момко . За тези които прилагат най-циничния и чудовищен механизъм, срам за човечеството и ООН -то ,<< двойния стандарт >> и за тях може да решават важни световни проблеми, нали момко.
Видно е, момко, повтаряш мантрите дето са ти ги набивали а главата ти е поддала на мантрите и у вътре повече щампи има а по-малко Свое мислене.
Туй за цивилизацията, ... да ти цитирам писмо между двама римляни -- за действията им из Тракия : "Дойдохме тука, договорихме се с елита им, казахме им че носим нов тип цивилизация, те повярваха, разделиха благата и придобивките си с нас. Нищо че народа им живее по зле .... " Цитирам ти по памет. Та каква идея има вложена в тази дума "цивилизация" и кой какво разбира с думата "демокрация", невежи люде едва ли ще вдянат.
Чети, момко, мисли със Своя си ум и по-малко телевизор гледай.
19 Ноември 2012 17:05
Войни в Сирия, Ирак, Кавказ, Палестина. Все около Турция, но никой не я пита за нищо. Ердоган се изнервя, защото постоянно внушава на турците, че държавата им е регионална суперсила....То и доста българи се подведоха.
19 Ноември 2012 17:07
Ако се абстрахираме от цялостната политика на Турция не само спрямо Сирия, но и спрямо България, ако се абстрахираме, от нейните подновени апетити да стане решаваща сила в региона, ако се абстрахираме от двуличната политика спрямо Кюрдите и това, че за тях мюсюлманската кръв имала друга оцветка, не била като християнската, то премиерът е абсолютно прав. Тероризъмът и своеволията на Израел нямат еквивалент. Самият факт, че Израел не е изпълнил над 100 резолюции на ООН потвърждава една много грозна истина от нашето съвремие, истината за безпардонното поведение на един “Богоизбран народ“ безусловно подкрепян от най- голямата ядрена сила на планетата. Е хайде обвинявайте коя да е страна, че искала да си осигури малко независимост със закупуването на нови оръжия, че и с притежаване на атомни бомби. Някой може ли да си представи подобно поведение на България на международната арена ??? Палестинците са живели заедно с тях от библейски времена, че и преди тях. Правото на живот и на шастие е право на всеки народ. Колкото и справедлив да е гневът на света срещу издевателствата на Хитлер срещу евреите, толкова справедлив трябва да е и гневът му срещу тяхното безобразие сега, което се диктува само и единствено от материални интереси. Не може да се говори за отбрана, когато за часове могат да ликвидираш това изолирано и живеещо от помощи население, то да бъде мачкано досущ като в някогашните еврейски гета. Когато човек обожава справедливостта, за него всички народи са равни.
19 Ноември 2012 17:13
При циливилизованите дръжави е така ...те ни ибават ризолюции.
А за нас е крайно време във външнополитически аспект да теглим разделителната черта между цивилизацията и чаршафите.
Кой не верва ...да пита бонгу джери.


Бонгу веднага отговаря с въпрос. Коя точно резолюция на Съвета за Сигурност и на Общото събрание на ООН за Кипър, изпълни Турция, че стар съм и паметта ми ми изневерява?
19 Ноември 2012 17:14
Ердоган е пълно перде, не се съобразява с никого и с нищо.
Това той може да си го позволи, защото Турция е политически фактор в региона, от който всеки иска да се възползва.
19 Ноември 2012 17:16
Ако се абстрахираме от цялостната политика на Турция не само спрямо Сирия, но и спрямо България, ако се абстрахираме, от нейните подновени апетити да стане решаваща сила в региона, ако се абстрахираме от двуличната политика спрямо Кюрдите и това, че за тях мюсюлманската кръв имала друга оцветка, не била като християнската, то премиерът е абсолютно прав

Кипър?
Не станаха ли твърде много неща, от които да се абстрахираме, че да съдим кой е прав?
19 Ноември 2012 17:21
За еврейската държава съществува риск да се бори на няколко фронта, според руския "Комерсант".
Крайно шиитския Иран започна да подкрепя и защитава сунитския Хамаз. Иран,който основно въоръжава палестинците, призова страните от близкоизточния регион да изпратят оръжия-„САЩ и Западът доставят оръжия на ционисткия режим. Защо тогава ние да не изпращаме оръжия на палестинците?”, добави дори и председателят на парламента.
Хамас получи подкрепа и от Катар.
Демонстрирайки досега безпрецедентна солидарност с "Хамас" срещу Израел може да застане преди всичко Египет, където след свалянето на президента Мубарак на власт са ислямистите от Мюсюлманските братя и тръгналата в подобна посока под ръководството на Ердоган Турция.
А в произхождащия от ислямско семейство Барак Обама евреите и така и не вярват и не са много сигурни в подкрепата.
Натисни тук
19 Ноември 2012 17:38
Ако се абстрахираме от цялостната политика на Турция не само спрямо Сирия, но и спрямо България, ако се абстрахираме, от нейните подновени апетити да стане решаваща сила в региона, ако се абстрахираме от двуличната политика спрямо Кюрдите и това, че за тях мюсюлманската кръв имала друга оцветка, не била като християнската




От толкова неща не можем да се абстрахираме.
19 Ноември 2012 17:41
управляващата партия в Турция е клон на мюсулманските братя. военната отганизация на мюсулманските братя е Хамас. нема да продължавам по пътя на формалната логика... само ми се ще да попитам де са БГ "стратезите" де хортуваха, че в следващите 50 години няма да има рискове и заплахи за националната сигурност? да се разходят до Бургас първом и от там да го повторят същото. щото само две светски мюсулмански държави са останали. едната е Сирия.
19 Ноември 2012 18:28
Не съм голям любител на хазарта, но бих заложил, че след като Турция напусне НАТО, за да поеме отговорност за ислямския свят, знам кой народ трябва да бъде наказан за етническо прочистване на Булгаристан през войната на Бълканите - 1912/13 година?...

А както си имаме Държавници, които и с повод и без повод "удрят чело" и както си нямаме Армия... Най-добре е да учим турски?...
19 Ноември 2012 18:42
щото само две светски мюсулмански държави са останали. едната е Сирия.
Другите са Казахстан, Узбескистан, Таджикистан, Туркменистан, Азърбайджан и Къргъзстан.
19 Ноември 2012 18:57
Не съм голям любител на хазарта

За това пък си любител на черния хумор. Нема лошо.
19 Ноември 2012 19:02
Казахстан, Узбескистан, Таджикистан, Туркменистан, Азърбайджан и Къргъзстан.


Нито една арабска....
19 Ноември 2012 19:10
Ми толкова и познавате този регион. Светски държави са прогресивния арабски колос Алжир, декадентско Мароко, лутащата се Йордания. Судан е прогресивно клерикален донякъде. Извън арабелските държави, светска е Малайзия една от най-развитите мюсюлмански държави, светски е тъмен Бангладеш и дори Пакистан. Турция е все още светска, а на държавите от транс Сахара няма да се спирам защото те са в голямата си част "анималистки"....
19 Ноември 2012 19:14
Бая си е повярвал Таийп Ердоан. Това комично-комплексарско пуйчене и самонапомпване ще е до време
19 Ноември 2012 19:23
Турският премиер обвини ООН в бездействие и обяви, че няма никакво доверие на тази организация.

Аз също. ООН в момента е напълно дискредитирана и ненужна в този си вид. Още един паразит с безброй чиновници, които основно се занимават с това да легитимират безобразията на няколко самозабравени държави.
19 Ноември 2012 19:27
С ООН зле без него съвсем....
Без ООН всеки що почне да си прави каквото си иска без дори да се опитва да лицемерничи. Като през 19 век. След иракската катастрофа на тов. Бушидо, ролята на ООН неимоверно се повиши. Сега никоя държава не си и помисля да действа без мандат.
19 Ноември 2012 19:30
Без ООН всеки що почне да си прави каквото си иска без дори да се опитва да лицемерничи.

ЗИП-е и сега го правят. Дреме им на САЩ и Израел за резолюциите и санкциите на ООН. Не казвам, че такава организация е излишна, подчертах - в този и вид тя е излишна и е само маша в ръцете на едни да притискат други, а те да си правят каквото им дойде на акъла. Това разклаща доверието в нея и я обезсмисля.
19 Ноември 2012 19:30


В Египет турският премиер изрази печал, че в Палестина се проливала мюсюлманска кръв, ами в Ирак, в Либия и Сирия да не би да се пролива течност от друга “ кръвна група“. И тук прозира съвсем явно, че Турският премиер не защитава никакви принципи, още по- малко някаква справедлива кауза. Турският премиер работи само за налагането на турските интереси. За цялата негова политика нашите политически профани остават или безкрайно слепи, или нечувано продажни. Всичко това не е основание да твърдим, че той каза една НЕистина за израелския тероризъм.

19 Ноември 2012 19:40
Жана,
така и било винаги в световната история! Но след 1945г поне се създаде някъква организация. "Лош закон, но закон" са казали древните римляни. Не може да се очаква, че могъщите държави ще се съобразяват кой знае колко с по-малко могъщите. Стига с тая политкоректност. Важно е да има повече могъщи държави за да е по-интересно. Именно това се случва в последите години. Полицентричен свят.
Ето днес се случи нещо абсолютно невъобразимо. Тотално реакционна Колумбия и прогресивните бойци от ФАРК ( лидера им има никнейма "Тимошенко" на името на прославения съветски маршал) отидоха в легендарна Куба да сключат примирие! Та това беше немислимо само допреди 20 години!
19 Ноември 2012 19:46
ЗИПе,
къде виде прогрес в Алжир?
Алжир е толкова радикален, че си нямаш и на представа.
Икономиката му се крепи на износа си на газ, на Испания (23% от необходимия газ за шпаньолите).

19 Ноември 2012 19:46
Важно е да има повече могъщи държави за да е по-интересно

Тъй де, прав си, много интересно стана благодарение на това, че Русия се върна, а Китай излезе на голямата политическа сцена. И добре, че е правото на вето, щото сега не знам дали щяхме да си пишем
Стига с тая политкоректност.

И не ставаше дума за политкоректност, а за принципи, които няма как да имат нищо общо с политкоректността.
19 Ноември 2012 19:55
Бобърче,
Алжир е военнопрогресивна държава! През 1992 ИФС (ислямски фронт за спасение) спечели изборите, но военните с характерната съветска закалка в една тотална гражданска война съумяха да пречупят гръбнака на клерикалите. Разбира се ислямистите на юг са силни, но армията редовно ги топузи с прогресивното руско оръжие което продължава да постъпва регулярно благодарение на приходите от както ти каза продажбата на газ и нефт!
19 Ноември 2012 20:30
Ердоган е последователен политик във възраждането на неоосманизма. За наше щастие в момента погледа му е обърнат на изток. Това ни дава известна отсрочка, ако можем да си оправим бакиите на спокойствие, докато султана се занимава с близкият изток, постепенната ре-излямизация на Турция, гонене на регионално политическо, военно и религиозно лидерство сред мюслимите.
Лидерите ни през 14 век не са имали идея с какво се сблъскват. Мисле ли са си, че ще дойдат за малко турците, ще поколят ще пограбят и ще си тръгнат и/или ще се асимилират. Както досега се е случвало с Кумани, Печенеги и всякаква друга зган вършала из България през втората половина на Византийското владичество.
Ние обаче, след урок преподван в продължение на 500 години, се предполага да знаем по-добре как сточт нещата. Или пък не?
19 Ноември 2012 20:33
По Дон : Тия май са "отказани" от Еврочленството . Що се отнася до Държавата Израел , днес тя е Полевият боец на Цивилизацията , от което следва , че всички в Нея сме длъжни да я подкрепим . Казано по-конкретно , ВМА трябва немедлено да разгърне Полевите болници !...
19 Ноември 2012 20:34
Алжир е военнопрогресивна държава!


Подкрепил ли е Декларацията от Кайро за човешките права и шериата?
Натисни тук
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД