:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 248
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ няма да предлага кандидат за конституционен съдия на мястото на Марковска

Управляващите от ГЕРБ няма да предлагат кандидат за Конституцонния съд на мястото на бламираната от президента Венета Марковска. Това съобщи пред "Стандарт" шефът на правната комисия в парламента Искра Фидосова. За вакантното кресло ще се търси консенсусна фигура.
"ГЕРБ няма да предложи име. Имахме решение да издигнем само един кандидат и Анастас Анастасов положи клетва като конституционен съдия. Бихме подкрепили всяка добра номинация", казва тя.
Номинацията на Марковска бе внесена от независими депутати. Тя бе подкрепена от 78 избраници от ГЕРБ. Сега депутатите могат да номинират кандидати между 22 и 30 ноември. Гласуването в пленарната зала ще е на 19 декември.
Много юристи предупреждават, че е възможно да се стигне до нов конституционен хаос, тъй като парламентът стартира новата процедура без да отмени решението си за избор на Марковска.
21
1978
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
21
 Видими 
19 Ноември 2012 08:54
Много юристи предупреждават, че е възможно да се стигне до нов конституционен хаос, тъй като парламентът стартира новата процедура без да отмени решението си за избор на Марковска.
Нали Парламентът слуша Президента и най-вече Премиера? С други думи те са над Народното ни събрание.
19 Ноември 2012 08:55
Сега депутатите могат да номинират кандидати между 22 и 30 ноември. Гласуването в пленарната зала ще е на 19 декември.


Блокаж на КС поне до Нова година.
Ей тва герберастията където барне и става непоправимо после.
19 Ноември 2012 09:04
Пу, ти гониш!
19 Ноември 2012 09:18
Е защо?? Нещо, дългата скамейката май???
19 Ноември 2012 09:19
...супер, много готско (дето викат децата) - парламентът приема бюджета, редица депутати (както вече заявиха) протестират данъка "Дянков" върху депозитите пред конституционния съд, последния го няма, не действа, какво става с закона за бюджета за 2013 - влиза в сила с данъка "Дянков", не влиза в сила?
19 Ноември 2012 09:23
Гербаджилъка явно страда от нелечимо увреждане на висшите мозъчни функции. Имам предвид, че нисшите функции - като лапане и поглъщане, агресия, произвеждане на екскременти (модераторе, това е научен термин за разлика от разговорната дума л...но) не са увредени.

Ще избират нов, без да отменят предишното решение. И ко става? Оказваме с с 13 конституционни съдии, щото Венетка си е избрана, решението за избирането й е публикувано в "Държавен вестник" и си е в сила. И отгоре на всичко тая последен (засега) екскремент няма как да бъде решен, освен от Конституционния съд, той обача е блокиран, тъй като не може да решава в 11-членен състав. Необходимо е да има 12 конституционни съдии. Може не всичики да заседават (необходимият кворум за заседание е 2/3 от тях), но е необходимо в правния мир да има 12.

Велико нещо е това герберастията
19 Ноември 2012 09:31
СЕГА ни трябва една нахилена куха лейка като кака ни Кристалче, с правилен акцент кога вика "Йес, сър!" (само моряшкото костюмче и липсва - алиас Кристина Агилера е). Да и се зарадват всички, да плеснат с ръце и да гласуват с ... SMS-и. Оупс, това друго шоу беше. Прощавайте, де! Човешко е, греша
19 Ноември 2012 09:41
То биваше и да предложи! Ама от тях всичко може да се очаква.
WesternTwilight
19 Ноември 2012 09:51
Ако не може Марковска, тогава някой Марковски...
19 Ноември 2012 09:58
Не е за чудене ,ако наистина за ГЕРБ ще гласуват 23%,а за БСП - 20% то множеството опити за самоубийство на ГЕРБ са довели до неочакван резултат:
Натисни тук
19 Ноември 2012 10:03
И в цитираното решение на КС се казва, че най-напред се отменя решението, после се гласува друго.
Но според "монтанското право" всичко се прави в миксерна среда на хаос...
---------------------------------------------------------
Блогът на Генек

19 Ноември 2012 10:54
...чакам другарчето Данубиус да се появи - той заложи оня ден на Голямото Фи като конст. съдия - харесвала му, кожата на лицето й била опъната, пък аз заложих на леля ЦеЦа, за баланс - та да идва да се разберем кой, кого и кога ще черпи;
...някакви други залагания?
19 Ноември 2012 11:02
Решението е съвсем друго - Конституционния съд обявява за противоконституционни текстовете в Закона за Конституционния съд, които не се отнасят за "Организацията и редът на дейността на Конституционния съд", вкл. и това изискване за полагане на клетва. Изборът за конституционни съдии е извън обхвата на този закон, защото е записан пряко в Конституцията и Марковска според Конституцията вече е член на Конституционния съд с Решението на парламента за избора й. Президентът с действията си пряко наруши Конституцията, а нов избор не може да се прави освен ако Марковска не бъде освободена според член 148 на Конституцията.
19 Ноември 2012 11:35
Вижте и другия поглед към случая:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1639180
Това може да се случи и с вас!!!
19 Ноември 2012 12:11
Цялата тази мръсна и воняща каша я забърка ИСКРА ФИДОСОВА,разбива се съгласувано (или по заповед) с Б.Б.Защото нищо без Него не става и каквото е станало е станало чрез Него.Монументалната депутатка се изправи с цялото си величие и не позволи да се провери сигналът за далаверите.После излязоха ЛЪЖИТЕ,с които Марковска искаше да си изчисти уж името и стана така,че КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МЪРДАТ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ НАБУТВАТ В КАЛТА!А Европа не спи,не спи!И Цв.Цв. не можа да ги баламоса.там вече НЕ ИМ ВЯРВАТ!
19 Ноември 2012 12:26
...някакви други залагания?

Ми Цецко дали и той пък не беше от Симеоновската ковачница на юридически кадри?
...мчи колко му е?
19 Ноември 2012 12:51
Набутани сме в тежка Криза на Властовия модел ...
19 Ноември 2012 12:53
beagle, мило, кризата ли тежка, ний ли негодни ... Песът ти, като вдигне нос, къде сочи?
19 Ноември 2012 12:59
Старуту, аз говоря за леля ЦеЦа, ако предлагаш ЦветЦвет, то (първо) артикулирай го ясно, (второ) направо за председател на коституц.съд го предлагай, не за член, (трето) какво даваш, даге;
19 Ноември 2012 13:02
Решението е съвсем друго - Конституционния съд обявява за противоконституционни текстовете в Закона за Конституционния съд, които не се отнасят за "Организацията и редът на дейността на Конституционния съд", вкл. и това изискване за полагане на клетва


Не става. Конституционният съд се състои от 12 съдии - пише го в Конституцията. 11 съдии не правят Конституционен съд. Така че в резултат на екскрементите на тербаджилъка КС е блокиран, докато не се избере нов съдия.
Ама тия толкова са се шашнали, че се канят да уредят 2-ма конституционни съдии ако не отменят решението си за Венетка. И институционалната криза вече съвмсем основателно се превръща и в конституционна.
19 Ноември 2012 15:47
направо за председател на коституц.съд го предлагай, не за член

Той и за член не става, ти за председател го насилваш.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД