:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,046,890
Активни 1,260
Страници 39,319
За един ден 1,302,066

Тотю Младенов: И майките имат полза от ниското майчинство

Няма да има увеличение на майчинството - помощите ще останат 240 лв., отсече министърът на социалната политика Тотю Младенов пред "Дарик радио".
Той обясни, че майчинските помощи за първата и втората година струват на министерството 400 млн лева. „Това е осигурителна вноска от 3.5 процента, която се плаща за временна неработоспособност и майчинство и тя се прави на база на разчети, колкото са приходите, толкова са и разходите”, обясни министърът. Младенов изтъкна и факта, че майчинството у нас е най-дълго в Европа - 410 дни. „Много съм горд, че въпреки тежката икономическа криза успяхме да запазим това дълго майчинство, а по отношение на втората година имаме 400 млн лева от държавното обществено осигуряване и 500 милиона идват от държавното обществен бюджет за т.нар. детски, които са повече от бюджета на нашето министерство", каза той.
Младенов смята, че тази политика на правителството е от полза и за самите майки, които така се стимулират по-бързо да се върнат на работа.
„За последните 3 години ние открихме 150 услуги за деца, което струва 32 милиона лева. В момента правим общностни центрове за от 0 до 3 години. Над 2000 нови работни места за детски градини и детски ясли се предвижда в момента", каза министърът.
79
2929
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
79
 Видими 
17 Ноември 2012 14:28
Много е важно майките да се стимулират бързо да се връщат на работа. Вместо да си седят в къщи и да пропиват детските.
17 Ноември 2012 14:34
240:30=8 лв. на ден. Да, стигат за пропиване, обаче не остава за замезване
17 Ноември 2012 14:43
muhaha,тоя пак се изказал,оне ден плевню благодари на кризата,днес пращаме майките по-бързо на работа,ама къде,,,,ахахах трява да има пари за пенции на ветераните,нъл тъй.....
17 Ноември 2012 15:04
Младенов смята, че тази политика на правителството е от полза и за самите майки, които така се стимулират по-бързо да се върнат на работа.


И защо, да питам, майките трябва да бъдат стимулирани да се връщат по-бързо на работа, вместо да бъдат майки - т.е. това, за което в крайна сметка са в отпуск?
Или първите три години (че и повече) на децата не са по-важни от това майките им да работят?!
17 Ноември 2012 15:09
Тотю Младенов: И майките имат полза от ниското майчинство


... и бащите, и бащите, Младенов. Седи си главата на семейството безработен вкъщи и вместо да си почива с биричка и дистанционно в ръка, пречкат му се някакви повлекани с деца на ръце. Да се махат! Да ходят да бачкат! Ама ха!
17 Ноември 2012 15:14
Сбъркана логика, типично герберастка.
Да пращаме майките на бач, добре, но в малките градове и села заплатите се движат около минималната, така че няма как да стимулират майките, като им дават "само" 240 лв. Предвид съпътстващите работата разходи, те пак са на кяр.
Големите заплати, стимулиращи майките да тръгват рано на работа, са в София и в още 4-5 големи града. Обаче изненада - в тези градове няма достатъчно ясли за децата им.
Така че може да се забрави, че това е грижа за майките. Това си е чиста проба грижа за НОИ, защото огромният % от тези майчински се прибират от циганките. Така че решението си е добро, но защо Тотщ се срамува да каже истинската причина? Ще бъде подобре -разбран, отколкото сега.
17 Ноември 2012 15:25
„Много съм горд, че въпреки тежката икономическа криза

баш бабуинът Фърчи в чужбина на 2 военни самолета със 160 седалки.Пак поради кризата,дедо аню купува с парите за деца и пенсионери по един самолет на министер за общо 600 млн.долара.Да си джиткат извън София...
17 Ноември 2012 16:15
Тотю,доста фирми пуснаха кепенци и директно майките на бебоци остават без работа,защото повечето представители на национално отговорният капитал не желаят да назначават майки с малки деца,които по обясними причини често ползуват болнични.Но от полиран мозък,толкова.
17 Ноември 2012 16:40
Тотьооо, Тотьооо, с конкурс по простотия ви е назначавал Боко. Аман от глупостити ви!
17 Ноември 2012 17:02
Тотю Младенов, на 48г, строителен техник, впоследствие завършил вишо "Водоснабдяване и канализация" в УСАГ.
Полските водопроводчици не могат го стигна по никакъв показател!
И е идеалната кандидатура за "БГ.Мама".
Ако го побарнат де...

17 Ноември 2012 17:03
Сър Тотю се е изявил с откровено дебилно изказване.
17 Ноември 2012 17:05
Младенов смята, че тази политика на правителството е от полза и за самите майки, които така се стимулират по-бързо да се върнат на работа.

После ще е от полза за самите деца по-рано да свършват училище и да почват работа. По-малко да учат, че по-малко да знаят. И да ги хващат по-лесно с хомота за шията... От полза ще е. Ама не за тези майки и децата им.
— Мамо, защо са се впрегнали тези деца? — пита невръстният доволник от автомобила.

— Носят дърва за зимата.

— А не им ли тежи?

— Не, маминото, те са свикнали.
Босоногите деца, 1922г. Върнахме се 90 години назад! За да се убедим, че написаното тогава от Христо Смирненски е било вярно! И за да видим в огледалото за обратно виждане бъдещето си!
17 Ноември 2012 18:11
Сега разбрах защо този човек гледа с огромно отвращение на всички. Мисли си, че всички сме следвали редовно, а той - задочник.
А знаете ли колко години е живял Смирненски?
И как е познал какво ще бъде след 90 години?
17 Ноември 2012 18:25
17 Ноември 2012 18:36
Що бе! Майките с какво са прославили България? Много ясно, че ще има пари за спортисти, ритнитопковци, естрадни и покрай-естрадни изпълнители.
Я майките да си натискат парцалите и да гледат да се вписват по-бързо в безбройната армия на творците на блага. Сами са си виновни като не са отишли да раждат в чужбина. То и прекаленият патриотизъм трябва да се наказва. Абе я някой да каже кога е видял последно умен човек с малко име Спас или Тотю? Изкллючвам присъстващите във форума умни Тотювци.
17 Ноември 2012 19:26
Като се погледнат нещата не само в перспективата на кризата в момента - той е напълно прав.

Ако говорим за липсата на работа - по-добре да се създава заетост с тия пари: обществени услуги, дотирани работни места, заетост на частично работно време, работа frоm home и пр.

Никоя нормална оправна жена няма да си остане в къщи години, за да гледа само деца, не се издържа това затъпяване. Но за повечето майки висенето по градинки с количките с други майки на кафенце е основно занимание.

410 дена! Това е деградация.

Нека работят. Да се създава работа, не да се култивира черпаклийство. 62% от ромките никога не са работили. А я виж колко и какви деца създават. Сбъркана политика.
17 Ноември 2012 19:28
Браво Тотю
17 Ноември 2012 19:32
Има майки,от които няма никаква полза за обществото,напротив,даже с раждането нанасят сериозни вреди.Ярък пример за такава майка е майката на (мамин)Тотю Младенов.
17 Ноември 2012 19:58
Чиста шизофрения го тресе това правителство.
17 Ноември 2012 20:05
Като се погледнат нещата не само в перспективата на кризата в момента - той е напълно прав.

Ако не сте виждали що е то - младежкото ГЕРП - на, бъдете рахат!
17 Ноември 2012 20:16
Младенов смята, че тази политика на правителството е от полза и за самите майки, които така се стимулират по-бързо да се върнат на работа.

Това добре, ама е в пряко противоречие с изискването на властите родителите да си изпращат и посрещат децата до училище. За сведение училищата в родината ни нямат 8 часов работен ден за децата!
17 Ноември 2012 20:24
tuka знайни и неззнайни Герберасти ни обясняват как тези пари са ги давали на циганките,това само прост ГРОБАР може да го каже,и ся какво,заради циганките да не даваме и на българските майки,та мисълта ми е,за ГРОБАРИТЕ с мислене от Симеоново,дето са милиционери,ще обясня по бавно,знам че четете бавно,та
АКО една майка има алтернатива да започне работа за 888 лева примерно,има кой да и помага с детето,да не мисли М.Тотев,,,че ще му чака мизерните 240 лева,ама това само един прост и посредствен човек ГЕРБЕРАСТ-не може да го разбере.........ама както и да е,уморих се вече да споря с кухи лейки......затова БГ е в това състояние,,,,,
17 Ноември 2012 20:32
Това "и" в заглавието на статията... Тотю Младенов казал ли е кой друг освен майките има полза от ниското майчинство ?
17 Ноември 2012 20:40
Това "и" в заглавието на статията... Тотю Младенов казал ли е кой друг освен майките има полза от ниското майчинство ?


То се подразбира, с майките вървят и децата
Що да не се еманципират от рано, ами да чакат пубертета, за да се отърват от денонощната опека на майките си (досадници)?
17 Ноември 2012 20:45

Ако визирате мен - аз съм много далеч от всякакви гербери, а явно Вие имате проблем с четенето. И с мисленето. Да, затова БГ е в това състояние,,,,,

И по-рано позицията ми е била, че трябват по-добри заплати, а не по-евтин бензин или повече помощи.

Да, нека станат заплатите 888, нека има работа.

Ама българите гледат ей така, на дребно и повърхностно, свиват се и плюят, като кухи лейки наистина.
17 Ноември 2012 20:52
Май като бебе Тотю М. не е сукал, та сега си го връща!
17 Ноември 2012 20:52
И по-рано позицията ми е била, че трябват по-добри заплати, а не по-евтин бензин или повече помощи.


Това е безспорно, не са ни високи цените, а ниски доходите.
Обезщетението, което се получава по време на отпуск за отглеждане на дете (майчинство), НЕ Е ПОМОЩ - явно се налага това уточнение.
Полза от ниския му размер има само бюджетът - зер всички средства се разпределят целесъобразно и ефективно (в полза на обществото), че точно тези са проблемът на държавата...

17 Ноември 2012 20:58
Оцеляващ....сам се определи,не визирам никого персонално,ти си знаеш какъв си.Виж какво е казал-Младенов смята, че тази политика на правителството е от полза и за самите майки, които така се стимулират по-бързо да се върнат на работа. Ама КОГАТО има стимул майката ще се върне и без тоя Каун,той и за пенсионната възраст каза-вдигаме стажа и годините за да са по-дълго на пазара на труда,ама ако имам стаж там колкото е нужен,и съм на 61 г,а никой не ме взима на работа,какво правим до 63 или там колко е .....тоя абсурд дето го казал,само много прост човек може да намери логика,не мислиш ли оцеляващ,все едно да ти намалят заплатата,за да не си купуваш "вредни"мазни пържоли,а да ядеш само спанак и коприва,може и картофчета ако сам си ги садиш...и да ти удължат работния ден за да си отиваш в къщи и по-малко ток да харчиш,ама тва само ГРОБ може да ни цака,а да обяснява как се грижат за нас,и ако ги няма ще сме като гърция с по 500 евра мин,пенсия и 1к евро заплата,,,,баста....
17 Ноември 2012 21:32
все едно да ти намалят заплатата,за да не си купуваш "вредни"мазни пържоли,а да ядеш само спанак и коприва,може и картофчета ако сам си ги садиш...и да ти удължат работния ден за да си отиваш в къщи и по-малко ток да харчиш,


лили99, внимавай с аналогиите, току виж те послушали, абсолютно еднопосочно е с довода на Тотю, ще им дойде наготово
Даже авторски права няма да ти платят, да не си купиш нещо излишно, то жените все ще намерим нещо...
17 Ноември 2012 21:33
Този човек е сбъркан и е за съжаление, но като министър предизвиква отвращение!
17 Ноември 2012 21:42
„За последните 3 години ние открихме 150 услуги за деца, което струва 32 милиона лева...

Мдаа. Средно на година, по 50 услуги за децата. И кои са те?
17 Ноември 2012 22:26
17 Ноември 2012 23:47
Тотю Младенов, на 48г, строителен техник, впоследствие завършил вишо "Водоснабдяване и канализация" в УСАГ.Абе тоя Тотю май ще излезне и той Калин... Немедлено медиите да се разровят как тиквеник с АйКю под 100 е успял да стане цял строителен техник, та и вишу са му купили сетне!

Скамейката на Боко се оказа нацвъкана от ветеринари, физкултурници, стругарки, пожарникарски щерки, фалшиви нотариуси с размер на кит и др. под. екземпляри.

Хвала на такъви кадровици!
18 Ноември 2012 00:19
Да бяха го направили министър на канализацията, щеше да има повече полза.
18 Ноември 2012 00:52
Шаро, припомняш ми един комедиен уестърн, в който един тамошен Тотю беше специалист ВиК, но името му беше Маршъл, или Шериф, нещо подобно. Та тоя пич си го избраха за Шериф и благодарение на специалността си успя да изтреби лошите от шахтите на ВиК.
А наш Тотю е нещо средно м/у канален плъх и канален сом, със солиден врачански произход. Успя да лиши няколко стотици хиляди от пенсия, но не и от пенсионни вноски.
18 Ноември 2012 01:13
Историята показва, че в България са се раждали повече деца, когато майките не са ходили на работа изобщо. Работата е за мъжете. Но за да има мъже трябва да се възпитават повече мъжки деца от мъжки мъже. И в къщи с мъжко поведение, и в училище, и навсякъде. И когато има истински мъже, ще има и истински жени. А сега още от детските градини та до завършването на университета женските преподаватели създават женствени мъже. Това даже фемизираната Европа го забеляза.
18 Ноември 2012 07:52
По Ботев:
Ти го чакаш да се роди, а аз думам: умряло е. Що е то?

- Патриотизмът на наште управници (дяда владика).
18 Ноември 2012 08:12
Детето трябва да се отглежда в къщи до 3 години.Настаняването в ясли и детски градини създава проблеми,дечицата често боледуват и се налага майчетата да ползуват болнични,защото бабите и дядовците работят също.Питам колко от българските работодатели са толерантни по отношение на майките в такива случаи?Започва едно мрънкане заради отсъствия,загуби за фирмата, и т.н.Естественият стремеж на такъв работо дател е при първа възможност да се отърве от проблемният служител.Това е истината.
18 Ноември 2012 09:05
А Тотю, ще има полза от сто тояги наголо.
18 Ноември 2012 09:07
Тъпак до тъпака, но тоя блести с логиката си!
18 Ноември 2012 09:33
значи да седи по 3 години на дете в къщи. ако има 2 деца прави 6 години. ако е тъкачка ще бъде много доволна. ами ако е балерина, лекарка или научна работничка? след 6 години в къщи е изхвърлена зад борда.
18 Ноември 2012 09:46
значи да седи по 3 години на дете в къщи. ако има 2 деца прави 6 години. ако е тъкачка ще бъде много доволна. ами ако е балерина, лекарка или научна работничка? след 6 години в къщи е изхвърлена зад борда.


Хайде нека е преценка и избор на майката дали и кога да работи, какво да работи и дали да е пред или зад борда и след колко време, не с аргументи от рода на тотювите, щото са олигофренски и най-вече цинични.
А щом една жена е преценила да роди две деца последователно, то очевидно е дала превес на ролята си на майка, не на служител в полза на обществото.
Или ще й отнемем правото да избира във всеки един момент от живота си дали да даде приоритет на семейството и децата си или на професионалната си кариера? Значи ли това, че за всяка жена отглеждането лично от нея на децата й е второстепенна роля и функция, а водеща е кариерата?
Още повече, че противопоставянето им (както звучи постът Ви, а и изказването на Тотю) е нон сенс.
18 Ноември 2012 10:05
А щом една жена е преценила да роди две деца последователно, то очевидно е дала превес на ролята си на майка, не на служител в полза на обществото.


Една жена, който е избрала да бъде майка, пак служи на обществото. Защото ражда утрешните работещи, утрешните данъкоплатци, утрешните лекари, учители, предприемачи и т.н. Но тотювците това няма как да го разберат. Те искат след 20-30 години да останат само техните деца и внуци и да управляват. Ама няма да има кого. Управляваните ще са мъртви или скоропостижно и мъдро ще са се изнесли от тази територия.
18 Ноември 2012 10:12
точно така, служат на обществото. най много по тази логика служат циганките.
18 Ноември 2012 10:13
Точно щях да отговоря на америката,но горните два поста са го сторили преди мен и са ми взели думата от устата.[redАмериканч,жената трябва да има право на избор и сама да вземе решение.][/red]
18 Ноември 2012 10:15
точно така, служат на обществото. най много по тази логика служат циганките.


Някъде да съм написала думата циганки? Има начини да ограничиш парите на неграмотните и непълнолетни майки от ромски (цигански ) произход, но да стимулираш ражданията сред образовани, пълнолетни жени. Това че не се прави, не означава, че не може да се направи.
18 Ноември 2012 10:38
точно така, служат на обществото. най много по тази логика служат циганките.


американката, нормите не се пишат за циганките или българките, а ако някой законодателства за целия кръг правни субекти, имайки предвид само една част от тях, която цели да ограничи, това не е нищо друго, освен признак на интелектуална и законодателна немощ, следователно не му е там мястото.
Същата логика извадиха и за да принудят родителите да пращат децата си задължително на не знам какво си, защото циганските деца не знаели български, не са социализирани и т.н - ами ако смяташ, че има определена социална група с типичен проблем - реши него, механизми дал господ, не създавай проблем на останалите зорлем.
18 Ноември 2012 10:41
Една жена, който е избрала да бъде майка, пак служи на обществото.


Писи Миси, имах предвид не в толкова широк смисъл, а в тесния - професионален, в контекста на темата и дискусията. Иначе е безспорно.
18 Ноември 2012 10:42
Pisi, има не малка вероятност да се родят тотювци и америки Въпреки, че имам усещането, че "не ги е майка раждала".
18 Ноември 2012 10:44
deneb, поздравления за анализите ти по последните теми, и не само.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД